syna 400 eurolla

14 posts, 1 page, 2,493 views

Avatar
#1 • • categrasher Guest
elikkä pitäs saaha syna räpin ja trancen puskemiseen n. 400 eurolla tai vähemmällä mistä löytyy PALJON sampleja, sekvenserinä käytän konetta, mut olis kiva jos olis jotain vipuja ja naviskojakin ;) mutta laittakaapa jotain ehdotuksia tänne!
tarviiks jonku hullun äänikortin ku liittää synan koneesee?
Avatar
#2 • • Edited Daniel Braun Guest
Minkälaista synaa haet? Jotakin VA konetta, vai "synaa" (lue:kosketinsoitin) vai mitä?

Tulla hinnalla, jos nyt hiukkasen enemmän uhraat käteistä, saat Korg MicroKorg:in.

Pieni, näppärä, soundit ok tasoa... Suuri miinus ikävän kokoisest koskettimistosta.

400e on periaatteessa aikas pieni summa synan ostoon. Varmaankin kannattais katsastaa käytetyt aluksi. Saattais irrota joku Yammu taikka muu "halvemman" luokan syna yllättävänkin edullisesti. Katso vaikka huuto.net:in sivuilta...

Edit: eiks tää olis periaatteessa voinnu olla tuolla myynti/osto puolella?
Avatar
#3 • • Edited Tuppu_ Guest
Jos pitää olla paljon sampleja ja namiskoita niin varmaan on vain yksi vaihtoehto, eli yamaha cs1x/cs2x, joita juuri tuolla 300/450e:lla on saanut yleensä käytettyinä. Ne on hyviä synia aloittaa touhut, mutta ei niilläkään tartte uneksia mistään pro-touhuista vielä. Tolla summalla ei saa uutena muistaakseni mitään kovin hyvää synaa, joten kannattaa tsekkailla vaan noita käytettyjä. ;)
Avatar
#4 • • pakana Guest
Redsoundin Darkstar on varmaan ainoo vehje minkä vois uutena kärpätä tohon hintaan jostain nettikaupasta... ovh jotain 400 puntaa. SOS arvosteli hyvin.

@ tuppu:

Pro-tason touhut on tähän asti ollu lahjoista ja taidoista, ei välineistä kiinni.
Avatar
#5 • • Edited Tuppu_ Guest
Ohos! Kirjoitin näköjään hieman huolimattomasti, enkä lukenut jälkeenpäin, mitä tuossa oikeastaan edes tarkoitin. ;)

Tarkoituksenani oli sanoa, että tuo yamaha ei periaatteessa edusta kuitenkaan kovin nykyaikaista sample-synaa, koska vain yhdellä kanavalla voi käyttää niitä parempia performance-soundeja. Jos rahaa sijoittaa hieman enemmän, niin lähestulkoon kaikissa muissa synissa on käytössä kaikille 16 kanavalle näitä hyviä multilayer-soundeja, eikä vain XG-soundeja. Tätä yritin tarkoittaa tuolla pro-touhulla, joka onkin näin jälkeenpäin lukaistessa äärimmäisen heikosti ilmaistu. :D (huom, kirjoitettu äärimmäisen väsyneenä, kun unirytmi täysin sekasin!)

Yamahaa käytettäessä kaikki kanavat pitää vetää aina yksi kerrallaan audioksi, koska kukaan tuskin käyttää loppuja kanavia XG-soundeilla?! En ainakaan minä käyttänyt, kun minulla oli cs2x. Synahan on hintaansa nähden todella hyvä ja varsinkin performance-soundeista löytyy paljon käyttökelpoisia ja itsekin samplasin niitä talteen ennen synan myymistä ja olen aina suositellut kyseistä jammua aloitteleville musamiehille. Ja löytyyhän näitä jammuja monista isommistakin studioista, eli eivät ne mitään leluja tod. ole, mutta eivät silti mun mielestä kovin pro:itakaan. (ainakaan enää, kun vertaa muihin saatavilla oleviin) ;)

Ja tosiaan sillä ei todellakaan ole välttämättä mitään tekemistä tuotettavan matskun laadun kanssa, millä sitä vääntää. Hyvät vermeet kuitenkin helpottavat monesti aika paljonkin sen soundin löytämistä. Monihan kyllä tekee täysin ilman hardistakin pelkällä softalla ja jopa ilman minkäänlaista koskettimistoa ja saa aikaan signattavaa kamaa. ;)

Mutta joo, suosittelen edelleenkin jomman kumman jammun hankkimista, vaikka niissä onkin omat pikkupuutteensa. :)

Edit: Tuli tuossa mieleen, että onko sun pakko ostaa joku sample-syna, jos sulla on pc? Osta joku n. 200-250e ohjainkeybbis, jossa on nuppeja ja tallennettavat setupit ja ohjailet sitten jotain softaa, josta voit valita mitä soundeja vaan ja hankkia niitä soundeja lisää. Tuohon jammuun kun ei sampleja voi vaihtaa, vaan soundeja editoidaan vain eri midi-parametrejä muuntelemalla.
Avatar
#6 • • T'0'T Guest


Tarkoituksenani oli sanoa, että tuo yamaha ei periaatteessa edusta kuitenkaan kovin nykyaikaista sample-synaa, koska vain yhdellä kanavalla voi käyttää niitä parempia performance-soundeja.


Siihen oli muuten joku kikka, millä sai noita performance soundeja käytettyä max neljällä kanavalla (yks layer per midi-kanava), tosin ne performance-efektit saa ainoastaan siihen ekaan performanceen.

Tuli vaan mieleen :)
Avatar
#7 • • 029 Guest



Siihen oli muuten joku kikka, millä sai noita performance soundeja käytettyä max neljällä kanavalla (yks layer per midi-kanava), tosin ne performance-efektit saa ainoastaan siihen ekaan performanceen.

Tuli vaan mieleen :)



hohh... joop ;) mullakin ollu toi cs1x ties kuin kauan ja sen opettelu on kyllä jäänyt ikuisuusprojektiks :D

noo... ehkä jonain rauhallisena ja sateisena päivänä saa niin monta ääntä kuuluun mitkä haluaa :) hehe
Avatar
#8 • • Edited master bator Guest
400eurolla saa uutena ainakin korgin electribe-sarjasta EA-1:n tai ER-1:n... Ja EM-1 on hiukkasen yli 400. Tosin mikään näistä ei kyllä yksinään riitä juuri mihinkään.

Myöskään se Redsoundin Darkstar ei ole yksinään juuri mitään. Se soveltuu imo lähinnä happorevittelyyn. (ainakin aikoinaan mun käytössä, en sitten tiedä saisko joku muu siitä enemmän irti) Eikä siinä ole edes minkäänlaista keypadia.

Tosiaan käytettyä gearia kannattaa hankkia, jos 400e budjetilla on liikenteessä ja haluaa monipuolisen laitteen.

Varteenotettava vaihtoehto se pelkkä midi-keyboardikin. Ne ei paljoa maksa. Sampleja saa nyt vaikka mistä ja niiden kanssa voi vääntää softallakin.

Edit: Niin ja siitä äänikortista...
Jonkinlaisen midi-interfacen tarvitsee, jos meinaa midiä käyttää, mutta ei välttämättä uutta äänikorttia.
Avatar
#9 • • Happo Guest
Joo, jos rautaa on pakko saada, kannattaa tosiaan katsella käytettyjä laitteita. Yksi vaihtoehto on Roland SH-32. Edullinen ja monipuolinen syntikka jossa on paljon nuppeja ja nappeja. Yhtäaikaa voi soitella 4 erilaista ääntä ja 32 nuottia. Omien äänien luomisen lisäksi SH-32:sta löytyy myös niitä kaipaamiasi sampleja: Laitteeseen on samplattu TR-808, TR-909 ja CR-78 rumpukoneiden kaikki soundit ja niitä voi muokata synaosan filttereillä ja efekteillä.
roland_sh32.jpg


Noin pienellä budjetilla suosittelisin kuitenkin harrastuksen aloittamista pelkillä softalla. Samplet kannattaa ainakin soittaa PC:llä ja nykyään nuo softasyntikatkin tekevät raudan työn kätevämmin ja paljon halvemmalla, mutta kuulostavat silti yhtä hyvältä. Sen 400e voisi aluksi käyttää kunnon MIDI-kontrolleriin ja johonkin softasynaan (esim. RGC Audion Pentagon I n. 90 EUR). Ilmaisia sampleja ja syntikoitakin on netti täynnä. Ainakaan ei kannata erehtyä tuhlaamaan rahojaan mihinkään staattisia sampleja soittavaan ruuviboksiin.
Avatar
#10 • • f l e m o n e r Guest
En kyllä tuossa hintaluokassa tosiaan lähtis muita kuin käytettyjä edes harkitsemaan. Itsellä tulis mieleen jo mainittujen lisäksi Korgin N5 tai N5ex. Ei mikään uskomaton teknosyna kyllä ole kyseessä, että leadit jää varmaan ainakin pukattavaksi jostain muualta, mutta muuten löytyy soundeissa kivasti. Pädiosasto on kerrassaan hyvä, ja monet vähemmän teknot soundit on hyviä myös.
Avatar
#11 • • Edited Jusu Guest


Yamahaa käytettäessä kaikki kanavat pitää vetää aina yksi kerrallaan audioksi, koska kukaan tuskin käyttää loppuja kanavia XG-soundeilla?!



Äläs nyt, tämänkin voi kiertää. Mä opettelin joskus vuonna 98 (kun tietsikassa oli tehoa helmitaulun verran) miten performaceissa käytetyt soundit kaivetaan esiin ja käytetään lopuilla 15 kanavalla performance-tilassa. Efektejä tosin on tarjolla vaan chorus ja reverb noille kanaville.

Pitäsköhän etsii jotain biisejä malliks? Ehkä ei kuitenkaan.. ;)

editz--> laite siis cs1x. Padit ja stringit on tän parasta antia, imo.
Avatar
#12 • • Taajuus Guest
Noin pienellä budjetilla suosittelen ehdottomasti tuon SH-32:sen ostoa, kivan pippurinen kone se on koostaan huolimatta ja nappeja,potikoita ja slidereita riittää. Juuri tuolla 300-400:lla eurolla sellaisen luulisi käytettynä irtoavan, uudesta saa pulittaa 500 euroa, ehkä vähän enemmän, ehkä vähän vähemmän.
Avatar
#13 • • Tuppu_ Guest
SH32 olisi muuten ehkä ihan hyväkin boksi, mutta se filtteri, voi se filtterin suunnittelu taisi jäädä viimeiseksi ja hätäiseksi rolandin hepuilla ja tuloksena 6bit resoluutiolla toimiva 64-pykäläinen cutoff, minkä kuulee kyllä helposti, kun sitä hieman ruuvailee.
Avatar
#14 • • Edited Happo Guest
Noi filtterien pykälät tosiaan vaivaavat lähes kaikkia syntikoita, mutta kyllä niiden kanssa oppii elämään. Esim. mun Korg DW-8000:n analogifilsun cutoffissa on vain 64 steppiä (resonanssissa 32) mutta ihan käyttökelpoinen se silti on. Pykälät ovat kuitenkin riesana vain jos cutoffia vääntää laitteen potikasta. Jos sitä moduloi LFO:lla tai envelopella niin se tapahtuu ihan pehmeästi. SH-32:ssa voi cutoffia ohjata myös MIDI CC:llä, jolloin käytössä on 128 steppiä.

Filtteri sinänsä on aika hyvä. Eihän se kuulosta niin pehmeältä tai "analogiselta" kuin jossain parin tonnin VA-synissa, mutta soundi on aika omalaatuinen (mikä on aina hyvä asia ;) ). Resonanssi-nuppia kannattaa vääntää varovasti: Isoilla resoilla voi hajottaa korvat tai ainakin kaiuttimet. :D Niin ja tehtaalla jostain kumman syystä defaultiksi asetettu "bass boost"-moodi kannattaa ottaa heti ekaksi pois päältä. Jos laitetta käyttää kunnon monitorien tai kuulokkeiden kanssa "bass boost" päällä, soundit kuulostavat tunkkaisilta ja kumeilta. :(

SH-32 on tosiaan ihan vakavasti otettava syna. Ei mikään groovebox-lelu, vaikka onkin edullinen.