Jalkapallon MM-Karsinta

87 posts, 5 pages, 16,892 views

Avatar
#1 • • Edited SAMi Guest
laitetaan tällänen ylenkäypä topikki, ettei tarvii laittaa joka matsista. ;)

Suomi - Serbia Montenegro

Kerrassaan upea peli Suomelta, en lähde anylysoimaan sen enempää. Odotukset Italiaa vastaan on aikalailla korkeella [pitää kuitenkin käyttää maalaisjärkeä ;].Harmi ettei pääse paikanpäälle kattomaan, toivottavasti Barcelonasta löytyy joku baari mistä ottelun vois nähdä..
Avatar
#2 • • Quu Guest
Kermaan siitä jo saatana :mad:
Avatar
#3 • • Funkatronik Guest
Todella hyvältä näytti tuo peli. Pitkästä aikaa Suomi pelasi oikeaa jalkapalloa eikä vain roiskinut palloa Litmaselle toivoen jotain taikakikkaa jolla kaikki voitetaan. Hyökkäysten rakentelu oli järkevää ja monipuolista ja kerrankin onnea oli myös mukana (kuten Kolkan maalissa). Vähän kyllä taas kerran ihmetytti Muurisen ajatukset kun 3-0 tilanteessa ei vaihdettu pois miehiä joilla oli kortti alla, varsinkin kun tuomarilinja tuntui olevan varsin tiukka. Onneksi ei käynyt köpelösti.

Huikea tulos kuitenkin kun miettii millaisia tähtiä vastustajalla oli joukoissaaan. Toivottavasti Suomi ei ala ensi keskiviikkonakaan kumartelemaan vaan pelaa samanlaista peliä. Realistisesti ajatellen ainakin tasapelin luulisi olevan mahdolllinen ja voittokin jos pallo pomppii ja kortit viuhuu.
Avatar
#4 • • Samus Aran Guest
Joo, siis ihan helvetin hyvää menoa. Stadionilla oli loistava tunnelma, vaikkei paikalla ollutkaan "kuin" reilu 20 000 katsojaa. Yleisön ja tiettyjen pelaajien välillä pystyi jo havaitsemaan pieniä väläyksiä isosta yhteishengestä, mikä suurissa fudismaissa on todella isossa roolissa koko fudiskulttuurissa. Varsinkin nuoret pelaajat on otettu omaksi todella nopeasti, ja syystäkin..

Suomen joukkue alkaa pikkuhiljaa näyttää erittäin kovalta. Litmanen, Tainio, Väyrynen, Forssell, Hyypiä, Kopteff, Saarinen, Kolkka, jne. Ite oon jo vähän aikaa venaillut milloin Väyrynen uskalletaan vihdoin ottaa miesten joukkueen mukaan, eikä ajoitus olisi voinut Italia pelin kynnyksellä olla juurikaan parempi. Jos Tainio ois pelikunnossa, niin Suomen keskusta ois vähintään yhtä kova kuin Italian vastaava, eikä tässä ole yhtään liioittelua. Noi kaks tyyppii on vaan täysin poikkeuksellisia lahjakkuuksia, jonka tasosia pelaajia ei monesta maasta löydy. Toki Valakarikin hoitaa homman ihan jees, mutta tasollinen ero Tainioon ja Väyryseen on kuitenkin huima.

Vielä, kun Roiha nostetaan joukkueeseen Miklun seuraksi kärkeen ja Nurmela lopullisesti pois koko säkistä, niin oisin tyytyväinen!

;)

Italia matsiin jäi kyl todella kovat fiilikset, ois tietty muutenkin ollut, mut Suomen esitys ex Jugoja vastaan oli todella nautittavaa katsottavaa. Ja fudis jos mikä on todellakin laji, joka avautuu parhaiten paikan päällä koko kenttää seuraten. Etenkin Italian palloton(kin) pelaaminen (suuntaan kuin suuntaan) on nähtävä, jotta ymmärtäisi mistä koko lajissa on kyse..
Avatar
#5 • • MikkiHiiri Guest
Voi helvetti :) Pitääkin ruveta seuraamaan noita pelejä näiden
puheiden perusteella :)
Avatar
#6 • • Aulis_G Guest



*klips*
Nurmela lopullisesti pois koko säkistä, niin oisin tyytyväinen!

;)



Siis...ainakin eilisen perusteella tätä väitettä on hieman vaikea ymmärtää...Näkemäni perusteella yksi parhaita, ellei paras suomalainen pelaaja koko ottelussa. Tämäkin on tietysti vain mielipide. ;)
Avatar
#7 • • Samus Aran Guest
Sorry pitkästä vastineesta, mutta asia on lähellä sydäntä :)




Siis...ainakin eilisen perusteella tätä väitettä on hieman vaikea ymmärtää...Näkemäni perusteella yksi parhaita, ellei paras suomalainen pelaaja koko ottelussa. Tämäkin on tietysti vain mielipide. ;)



No jaa, mielipide ja mielipide, ilmeisesti ainakin Antti Muurinen on joukkueita kasatessaan kanssasi samaa mieltä ;)

Kyllä mäkin silti ymmärrän täysin Nurmelan valinnan joukkueeseen, miehen työmoraali on Riihilahden ja Kuqin kanssa joukkueen parasta tasoa ja uhrautuvan häirintäpelin ansiosta Nurmela vaikeuttaa merkittävästi vastustajan laitojen kautta pelaamista. Myös kokemus tuo oman mausteensa harjoituksiin ja kenttien ulkopuolella tapahtuvaan toimintaan. Itse pidän kuitenkin taitoa ja pelinäkemystä huomattavasti tärkeämpänä asiana koko lajin kehittymisen kannalta täällä Suomessa. Itse asiassa mulla on tästä asiasta niin kova kokemus, että uskallan sanoa noiden asioiden olevan Suomen jalkapallokulttuurin suurin ja vaikuttavin puute. Puhtaasti tältä kantilta asiaa tarkastellen Nurmelan ei pitäisi kuulua lähellekään maajoukkuetta, kuten ei muutaman muunkaan.

Mitä eiliseen peliin tulee, niin tsekkasitko monta kertaa Nurmela sai pallon omille, tai millaisella tekniikalla lähes joka ikinen keskityspallo jalasta lähtee? Variaatio on lähes olematon. En kiellä etteikö Nurmelalla aina silloin tällöin ole hyviä hetkiä myös tässä suhteessa, mutta jos verrataan vaikkapa Kopteffin taitoon (vaikkapa juuri keskityspalloissa..) ja luovuuteen, niin ollaan aivan eri planeetalta. Entä huomasitko miehen tekemisissä mitään muuta kuin pakkotilanteisiin ajautumista? Tämä on muutenkin ollut Suomen suurin heikkous iät ja ajat, eli vaihtoehtoja ei osata tarjota riittävästi ts. palloton pelaaminen varsinkin hyökkäystilanteessa on ollut lähes olematonta ja parhaimmillaankin äärimmäisen ennalta-arvattavaa ja kaavamaista.

Mun näkökulmasta katsottuna Nurmela oli Suomen hyökkäyspään heikoin lenkki eilisessä(kin) matsissa.
Avatar
#8 • • Zapa Guest
suomelta todellakin hyvää peliä, nyt ei hötkyilty ja maalitilanteet käytettiin hyvin hyödyksi lukuunottamatta Kolkan munkeroista...

ke:na sit paikan päälle tsiigaa italian mammamia-poikien kaatoa!
Avatar
#9 • • Aulis_G Guest


Sorry pitkästä vastineesta, mutta asia on lähellä sydäntä :)



Huh huh, ilmeisesti, sen verran ammattimaiselta kuulostavaa tekstiä tuli eteen :D

Heti alkuun, en ole minkään sortin asiantuntija, enkä seuraa pelejä enää kuin telkkarista, ja sieltäkin harvoin. Toiseksi, en tiedä pelin taktiikoista tai sielunelämästä enempää kuin hullu puurosta. Mutta omaan silmääni Serbia-Montenegro-pelissä pisti Nurmelan sinnikkyys ja tahtopelaaminen yks-ykkösissä, ja lähes aina onnistuneet keskitykset. Keskitysten variaatioista on vaikea mennä sanomaan mitään, mutta hyvältä ne keskitykset pääosin näin amatöörin silmään vaikuttivat.
Omasta mielestäni on hyvä, että kentällä on paljon nuorta voimaa ja kekseliäisyyttä ( Tainio, Forssell, Väyrynen yms...) sekä kokemusta ( Nurmela, Litti, Hyypiä ) oikeassa suhteessa. Mutta älä huoli, ei se nurmela enää kauan jaksa joukkueessa temmeltää, ja se muurisen jatkokin on hilkulla...

Joten kaikkea hyvää sinulle sekä tietysti Suomen jalkapallomaajoukkueelle, kyllä me vielä joskus noustaan ja näytetään ainaki ruattalaisille! :004:
Avatar
#10 • • onnela Guest
Noniin, tänään olisi sitten Italian puppelit vastassa...

Voitolla säilytetään kohtalaiset saumat itse kisoihin
pääsyyn, tasapelillä erittäin teoreettiset saumat ja
häviö vie automaattisesti laulukuoroon.

Pakkovoiton paikka siis illalla. Vieraissi tuli 2-0 tukkaan,
mutta tänään Suomen kokoonpano on aivan eri
luokkaa kuin tuolloin. Toivotaan nyt vain, että tulokas
Väyrynen pelaa toisen hyvän pelin putkeen.

Oma rohkea veikkaukseni on Suomen 2-1 voitto.
Suomen maaleista vastaavat Litti pilkulta ja Forssel.
Italian maalin tekee kukas muukaan kuin kaikkien
puppeleiden äitä, Totti. :D

Juuh... jännää tulee. Onkos kuinka moni menossa paikan
päälle seuraamaan matsia?
Avatar
#11 • • jUSSi Guest


Onkos kuinka moni menossa paikan päälle seuraamaan matsia?



,o/

ja kun italia on huudettu kumoon niin kaikki Kermaan fiilistelemään itse Iain O'Briania!
Avatar
#12 • • ---[-]--- Guest


Vähän kyllä taas kerran ihmetytti Muurisen ajatukset kun 3-0 tilanteessa ei vaihdettu pois miehiä joilla oli kortti alla, varsinkin kun tuomarilinja tuntui olevan varsin tiukka. Onneksi ei käynyt köpelösti.



Mua on jo ihmettänyt pitkän aikaa, miks se viel on Suomen valmentaja. Kommentit kanssa on sellaista alistuneista Pentti Matikaista, että media on asettanut niin korkeat odotukset jne. Suomella on kuitenkin koko joukkue ulkomailla pelaavia ammattilaisia. About samantasoiset joukkueet ovat onnistuneet ainakin kerran yltämällä arvokisoihin yms. Nyt Muurisen logiikka tuntuu olevan, että kunhan Suomi on lohkonsa neljäs ja voittaa kolmasosan otteluista, niin se on Suomen oikea taso.

Toki futiskulttuuri Suomessa on kehno....sitä ei voi kieltää. Ailahtelevien otteluiden lisäksi voisi kuitenkin vaatia ammattimaista käytöstä valmentajalta.

Nooh...zemii kuiteski illan peliin. Italia tulee kuitenkin asennevammaisena...saa nähä kestääkö Suomen PÄÄ Forssellin avausosuman jälkeen.:rolleyes:
Avatar
#13 • • Jokke Guest


Oma rohkea veikkaukseni on Suomen 2-1 voitto.



Hei vähän realisimia kehiin. ;)

2.00 kerroin Italian vierasvoitosta oli tarjous mistä ei voinut kieltäytyä.
Avatar
#14 • • akir0 Guest
Suomi lähtee soitellen sotaan/takki auki ja Italia korjaa voiton ottelun 1. jaksolla tehdyillä maaleilla 0-2.

Toisella jaksolla Suomi näemmäisesti hallitsee peliä.
Avatar
#15 • • Seb Guest


Suomi lähtee soitellen sotaan/takki auki ja Italia korjaa voiton ottelun 1. jaksolla tehdyillä maaleilla 0-2.

Toisella jaksolla Suomi näemmäisesti hallitsee peliä.



Säästäkää veikkaukset veikkaustoimistoon. Suomella on _kuitenkin_ mahdollisuudet, joten uskoa tarvitaan pelaajien lisäksi myös katsomossa. Mä ainakin aion huutaa ääneni käheäksi Suomen puolesta, se on vähintä mitä voin penkkiurheilijana tehdä.

Lycka till kaikille veikkaajille :)
Avatar
#16 • • Funkatronik Guest


Juuh... jännää tulee. Onkos kuinka moni menossa paikan
päälle seuraamaan matsia?



Katsomo E57, rivi 25, paikka 565 ;)
Avatar
#17 • • onnela Guest




Hei vähän realisimia kehiin. ;)

2.00 kerroin Italian vierasvoitosta oli tarjous mistä ei voinut kieltäytyä.



Oho... toi on kyllä kieltämättä aika selkee ylikerroin. ;)

*hipsii veikkaustoimistoon kääntämään takkia*

No ei kai. Ääni käheäksi. Kyllä tää homma hoidetaan! :)
Avatar
#18 • • plink Guest
veikkaus.fi:n mukaan kylläkin Italian voitolle kertoin olisi 1,65. Suomen voitosta saisi rahat takaisin sentään 3,35-kertaisena. :)

vai ei kai tässä puhuttu tulosvedosta... no ihan sama, Suomi voittaa joka tapauksessa illalla, joten sori vaan niille jotka ovat rahansa paskaan sijoittaneet. ;)
Avatar
#19 • • Samus Aran Guest
SUOMI :004: - ITALIA :004: :cool: :004:

Mainiot ennakkofiilikset!

Italia on kaikinpuolin meikäläisen suosikki fudismaa, joten tänään ei voi suuremmin pettyä oikeestaan mihinkään lopputulokseen. On kyl sellanen kutina, et Suomen puolustuslinja ei voi mitenkään kestää Italian ovelasti ajoitettuja ja muodostettuja hyökkäyksiä. Toivottavasti Jääskeläinen tekee ihmeitä..

Veikkaanpa myös, että Nurmela tulee olemaan täysin aseeton Zambrottaa ja Zanettia vastaan hyökkäyksiin lähdöissä. Nyt jos milloinkaan on tärkeää saada ne keskityspallot oikeisiin osoitteisiin, sillä tänään ei taatusti ole läheskään yhtä paljon tilaa, eikä tilaisuuksia kuin lauantaina Serbiaa vastaan..

Väyrysellä on muuten oiva mahdollisuus vakuuttaa Serie A:n scoutit, toivotaan parasta :)
Avatar
#20 • • anton Guest
Tjaa.. Miltei täysin fudiksesta ulkona olevana,
en kyl lähtis tuuletteleen isosti Suomelle mtn
koti- puhumattakaan vierasvoittoa tässä kar-
sinta parissa. No, ehkä jos lumisade saapuu
avuksemme avausjaksolla, ni pienet mahdol-
lisuudet ehkä on jopa voittoon. Tasurikin olisi
saavutus, ehkäpä myös realistinenkin tavoite.

Viva la' Brasilia :017: