Tokio

6 posts, 1 page, 1,638 views

Avatar
#1 • • marqui Guest
Jaapanin reissua pukkaa. Tokiossa muutama viikko ja aikaa taitaa olla junaan hyppäämiseenkin ja käydä muutamat lähikaupungitkin.

bilemeininki vinkit ois aika jees, ja tietenkin jos joku tietää jonkun eriskummallisen paikan/kokemuksen, jota on lähes mahdoton löytää muuten, propseja aina enemmän.

-marqui
Avatar
#2 • • Jokke Guest
Harvemmin tulee Tokiossa pyörahdettyä joten omakohtaiset kokemukset puuttuu mutta accesss.orgin japanilainen päivitys osoittessa http://www.quakerecords.com/resource/ listaa aika paljon tapahtumia + siellä on paljon linkkejä klubien omille sivuille jne.
Avatar
#3 • • mekaanikko Guest

Originally posted by marqui:
Jaapanin reissua pukkaa. Tokiossa muutama viikko ja aikaa taitaa olla junaan hyppäämiseenkin ja käydä muutamat lähikaupungitkin.



Enpä ole itsekään Jaappanissa käynyt mutta sen verran voisi sanoa että se on *todella* kallis maa, eli junaan ei noin vain hypätä. Kustannustehokkain vaihtoehto lienee Japan Rail Pass, jolla saa matkustella suhteellisen vapaasti ympäri maata. Aikuisten 2. luokan 7 päivän lippu maksaa 28.300 jeniä eli n. 1.600 mk (vertailun vuoksi, normaali meno-paluu -lippu välille Tokio-Osaka maksaa n. 30.000 jeniä). Japan Rail Passin saa *vain* turistiviisumilla maahan tuleva, ja niitä *ei* myydä Japanissa, ainoastaan ulkomailla, ts. sellainen pitää hankkia ennen matkalle lähtöä (VR oletettavasti myy noita, tai sitten joku matkatoimisto).

Klubbailukaan ei ole halpaa, klubien pääsymaksut ovat 2-3 kertaa brittitasoa eli 5-10 kertaa suomalaista tasoa kovemmat.
Avatar
#4 • • marqui Guest
tuo quakerecords linkki auttoi kyllä valtavasti. seuraavana ongelmana on sitten varmaan paikkojen löytäminen. Tokiossa suunnistaminen ei kuulemma ole mitenkään helpointa.

hintataso tosiaankin pelottaa. klubiliput 100 - 250mk. kuolemaksi vielä käy kun yrittää elää saman suuruisilla päivärahoilla.

hajanaisten työhommien lisäksi reissulla on kuitenkin vielä 5 vapaapäivääkin peräkkäin, joten pitää yrittää paeta suurkaupunkiakin jonnekin. tai sitten tyypillisesti jaksaa juuri ja juuri kongota omaan pieneen kuutioon koomaamaan...

Kiitti mekaanikolle infosta junien lippumeiningeistä. en olisi tajunnut täältä ennen lähtöä sellaista muuten ostaa. loistavaa.
Avatar
#5 • • ningo Guest
nain. elikka olisiko kenellakaan minkaanlaista tietoa YOKOHAMAN ja NAGOYAN yoelamasta.? klubeista, ihan mista vaan. erityisesti tiedot yokohamasta kiinnostaisi ja kaikki mahdolliset tiedonmuruset otetaan ilomielin vastaan. ja joo. junailu tosiaankin on kallista japanissa, jos vain mitenkaan voi kannattaa rajoittaa sita mahdollisimman paljon. joo. mututietoa tama vaan mut mun tietaakseni japan rail passeja voi ostaa myos japanista. mututietoa tosin. ehka kannattaa luottaa sittenkin mekaanikkoon =)
Avatar
#6 • • healey Guest
marraskuussa pääsen tokioon!

täs topikissa ei löydy vielä liikaa otsikon mukaista infoa eli kuis tokio pilettää? luulis että meno on hiukan erilaista kuin meillä?