New York - topikki

38 posts, 2 pages, 20,648 views

Avatar
#1 • • climate Guest
Aikeena ois lähteä tsekkaamaan mitä sinne kuuluu. Tai ylipäätään tsekkaamaan mitä siellä on. Osaatteko antaa hyvii vinkkei mitä kannattais kattoo läpi, noin niinku tyyliin bilepaikat+kaupat?
Avatar
#2 • • Kalle Karvanen Guest
Etsipä käsiisi Flyer niminen pieni läpyskä, siitä näet kaikki mielenkiintoiset tapahtumat. Pitäisi olla jaossa vähän joka puolella kaupunkia, ainakin levy- ja vaatekaupoissa.

Levykaupoista on paha antaa neuvoja koska en tiedä mitä tyyliä haet. Sonic Groove on ehdoton jos etsit teknoa. Satellite Records on sitten tällä saralla pettymys, mutta housen ja trancen yms etsimiseen loistava... kait? Ei jaksa eritellä koska tein sen jo täällä (jos vaan mielenkiintoa riittää etsiä oikeat kohdat). Nykin levykaupoista löytyy omakin topic täältä

Niin ja varaa rahaa tuplasti se mitä olet ajatellut. Levyjä löytyy ja hintataso on sopivan kallis sekä klubeissa että levykaupoissa, varsinkin Manhattanilla.
Avatar
#3 • • Mimako Guest
Twilo oli jees niin kauan kunnes kuoli, mutta itse käymättäkin uskaltaisin suositella Vinyliä, jota kaikki kaverit kehuvat. Paikassahan on perjantaisin Danny Tenaglian Be Yourself -klubi, jonka tarkat ajat kannattaa kuitenkin varmistaa netistä. Danny Howellskin näytti keväällä soittaneen Vinylissä 10 h setin kerran kuussa...

Varaa itsellesi paitsi rahaa, myös aikaa paikasta toiseen siitymiseen, sillä Manhattan, koko kaupungista puhumattakaan, on I-S-O
Avatar
#4 • • anqqa Guest
nostetaas tää topikki jälleen ylös, eli helmikuun tienoilla jotain isompaa häppeninkiä odotettavissa? tai mitä paikkoja voi suositella, niin klubeja kuin vaateputiikkejakin? tokihan netistä jotain löytyny, mutta.. :)
Avatar
#5 • • Edited liltony Guest
Kovia house iltoja on Shelter ja Ron trentin ilta Giant Stepissä. Harmi et Body and Soul on lopettanut. Se oli yksi parhaista klubeista missä on tullut koskaan käytyä. Bronxissa kannattaa poiketta Warehousessa, mustien klubi missä hiki lentää, tiukkaa New Jersey soundia, todella aito meno, ei vois uskoa et ollaan vuodessa 2003 kun kävelee klubiin sisään. Phillyssä kannatais poiketa King Britin Scuba illassa. Nykki saattaa olla joskus aika ihmellinen et tuntuu et sielä ei tapahtuisi mitään kun katselee flyereitä, parhaiten saa klubi illoista tietoa levyliikkeistä. Satellite records ehdoton ykkösliike sonic Grooven kanssa, Dance Tracks on ihan ok mesta myös jos etsii housea.
Vinyl on mielestäni lopettanut, sielä oli hyviä iltoja kuten Shelter ja Body and Soul sekä Lil Loue vegalla ja Danny Tenaglialla oli residenssi sielä myös. Mielestäni koko klubi loppu samalla kun Body and Soul loppu ja Sheltter siirty pois sieltä. Tää on epävarmaa tietoa, kannttaa ottaa selvää, koska jos mesta on vielä auki niin sinne ehdottomasti, sielä on salettiin jotain mielenkiintoista
Avatar
#6 • • Edited irokeesi Guest
Itse klubipuolesta ei paljoa minulla sanottavaa ole. Klubitustahan NYCissä on melkein joka nurkalla illan tullen. Me käytiin Studio 54:ssa (254 West 54 St.). Jostain syystä mieleen ei jäänyt kuin limusiinit ja helvetin hyvä äänentoisto, pyramidimaiset, yli 2m korkeat kovaäänistornit olivat melkoista järistystä. Meno tuolloin oli aika laimeaa kun kyseessä oli kutsubileet, jengiä käännytettiin ovelta yms. Mutta mitä kauppoihin tulee; Macy's ostoskeskusta en voi suositella, on melko rasittavaa kun yhdessä kerroksessa housuja ja toisessa paitoja, saisi jokin kulkuneuvo olla kun vaeltaa osastolta toiselle, propsit Fubun osastolle jossa oli live-dj soittamassa. Suurten levykauppojen anti on (kuten arvata saattaa) todella laaja. Meikäläinen musiikkidiggarina vietti usean tunnin pelkästään levykaupoissa kuten Other Music ja Virgin Megastore, melko kaupallista kakkaa tosin. UG-liikkeitä ei tuolloin tullut kierreltyä vaikka niitä muutama näkyikin.

Edit: unohtui mainita Satellite Records = ehdottomasti tsekkaamisen arvoinen levyputiikki. On mulla toss osoitekin jossain mutta varmasti löytää netistä nopeammin ;)
Avatar
#7 • • greenie Guest
Soodataan nyt ulkomaan kielellä, jos vaikka International osuudessa joku ei sattuisi osaamaan suomea;

Anyone going to New York City around New Year's Eve? I'm planning to stay there for a week or so during that period of time so... want make a joint effort? :)
Avatar
#8 • • erik Guest
Alkuvuodesta ollaan lähdössä, joten jos jollain olisi hieman päivitetympää tietoa, niin otetaan ilolla vastaan.. levykauppoja(techno) ja klubeja, suoria www-linkkejä, jos löytyy!
Avatar
#9 • • everybodyfeelit Guest
viikottaiset klubit:

torstai:
The Greenhouse @ Black Betty - Thursday 6 November. DJs MonkOne and Emskee (from WBAI's Underground Railroad radio show) spin reggae, funk, house, old school, and Latin. 10pm; free.

Turntables on the Hudson @ Cielo. Nockodemus and Mariano with Nappy G on percussion offer a night of dubbed out beats and funk. 11pm; free.

perjantai:
Bang The Party @ The Duplexx. Pro Deuce Productions' E-man and Lorie plus special weekly guests play deep soulful house and classics. With Jackson Brown, artist in residence. Only running for the BTP final 3 weeks! 10pm; $5.

lauantai:
Bang The Party @ 667 Bar Gallery Lounge. Pro Deuce Productions' E-man and Lorie play deep soulful house and classics. With Jackson Brown, artist in residence. 10pm; $5.

Shelter @ Club Shelter. Legendary Timmy Regisford continues his weekly party spinning deep and soulful house, plus classics, for a dancing crowd. 11pm; $20, $15 members

sunnuntai:
Sunday Sessions @ Mission. Body & Soul's John Davis selects at this deep house weekly. 7pm-2am; $10 b4 8pm; then $12.

Together in Spirit @ Demerara. Herb Martin and Kim Lightfoot spin heavenly soulful house for an athletic crowd. 5pm-2am; $12.

maanantai:
Deep Space @ Cielo. Francois K plays dub, plus live musicians and poets. 9.30pm-3.30am; $5 b4 10pm, $10 after. For more info, check out www.deepspacenyc.com. See our 12 May Deep Space Review.

Waffles and Falafels @ APT. Bobbito throws down funk, afro beat, latin and soul (downstairs). 9pm; free.

tiistai:
Deep See @ Sapphire. E-man and Lola's deep house, future-world music and "ancient science noir" session. 8pm, free before 11pm.

keskiviikko:
BKNY @ 667 Bar Gallery Lounge. Classic hip hop, deep and soulful house, nu-jazz and more from Kayo! and DJs Adam Scott, Tyrone Francis, and Donna Edwards. 9pm, free.

<http://www.knowtheledge.net/nycclubs.htm>

danny krivitillä on sunnuntai klubi kerran kuussa(718 sessions); frankie knuckles kerran kuussa sunnuntaina cielossa, jossa tuntuu muutenkin olevan menoa joka illalle.

good luck!
Avatar
#10 • • Timmy Guest
Pari viikkoa sitten olin työmatkan varrella kolme päivää keskellä viikkoa Manhattanilla. Nitin Shawney tuli bongattua, mut siihen se omalta osalta ajanpuutteen vuoksi jäi.

http://www.naughtybooth.com/ sisältää jonkinasteisen tapahtuma- / klubikalenterin. Lisäksi ainakin levykaupoissa jaettava, klubit ja niiden osoitteet sisältävä pienikokoinen mutta kohtuullisen paksuinen lehtinen on yhä käytössä.
Avatar
#11 • • greenie Guest
Noniin,

Nyt kun kone on laskeutunut ja kunnon yöunet nukuttu, ajattelin pistää jonkinlaista yhteenvetoa aamiaisen äärestä.

Kaupunki oli yllättävän kotoisan tuntuinen, vaikka olinkin paikalla ekaa kertaa. Manhattanilla suunnistaminen oli helppoa numeroitujen ja nimettyjen katujen takia, enkä runsaasti paikalla pyörittyäni eksynyt kertaakaan. Mun ollessa paikalla oli lämpötilat aika poikkeukselliset ajankohdan huomioon ottaen - päivisin jopa 15 astetta plussaa (celsius). Menoa rajoitti vain päivää ennen lähtöä alkanut kuume ja muu yleinen flunssa. Kiitos Yhdysvaltojen aika erilaisen lääkevalikoiman, pääsin kuitenkin tien päälle ilman suurempia ongelmia joka päivä.

Kävelin aika pitkälti koko Manhattanin läpi poikki ja pystysuunnassa - aina 110 kadulle saakka. Turistien määrä vain pisti vihaksi. Siis niiden, jotka eivät osanneet kävellä. Erityisesti Times Squaren ja Broadwayn seutu oli täynnä turisteja, joiden meno muistutti ruotsinlaivoilta tuttua "pysähdy - käänny - kävele - toista" tyyliä. Eteenpäin kuitenkin pääsi, jos tajusi kiertää kyseiset satunnaisesti pyörivät massat.

Jos sitten itse yöelämään. New York on ehdottomasti yön kaupunki. Vaikka se on ihan kiva noin päivisin, ilmenee sen kauneus (ainakin omasta mielestäni) vasta yöllä, jolloin valot ja hämyinen tunnelma pääsee valloilleen. Useiden ennakkoluuloista huolimatta oli Manhattan, Queens ja Brooklyn varsin turvallisia myös yöllä. Ei mitään ongelmia kenenkään tai minkään kanssa. Siitäkin huolimatta, että usein kuljin yksin.

Klubit oli noin yleisesti ottaen vähän enemmän pinnallisia kuin Suomessa. Yleinen meininki oli siis "hikisestä klubbailusta" pitävälle ehkä hiukan liian kliinistä, eikä saanut syttymään. Erityisesti kuitenkin plussaa Cielolle, jonka upea sisustus pisti hiljaiseksi, sekä Arcille ja Shelterille, joissa oli sitä tunnelmaa, mitä itse hain, eli sopivassa suhteessa housea ja intiimiä tunnelmaa. Sisäänpääsyssä ei ollut mitään ongelmia kertaakaan, siitä huolimatta, että mulla ei ollut seuralaista mukana, joista puheen ollen - New Yorkista löytyy todellakin valikoimaa ;)

Ehkä tähän loppuun vielä hieman vinkkejä;

- Rogue Music (251 30th W / 10 kerros) on paikka, josta löytyy uusia laitteita, mutta erityisesti myös ns. vintage sälää. Sieltä löytyy vanhat Junot, Moogit, TR/TB:t sun muut - selvästi Suomen hintatasoa halvemmalla. Myyjätkin on mukavia.

- Strand Books (12 kadun ja Broadwayn risteys) on aivan käsittämättömän hyvä kirjakauppa, olipa mielenkiintona sitten minkälainen kirjallisuus tahansa. Mainoksen mukaan 8 mailia kirjoja, joita en kuitenkaan alkanut mittailemaan. Valikoima laaja, sekä hinnat kohdallaan. Tänne kannattaa mennä omalla ajallaan, eikä mun tavoin kesken kiertelyä, koska kirjoja on nihkeä kantaa mukana ;)

- Times Squarea kannattaa välttää, jos ei pidä erityisen paljon ns. "turistikaupoista". Virgin Records (Megastore) löytyy kyseiseltä aukiolta, mutta sekin oli kaikesta hypestä huolimatta aika suuri pettymys. Varsin kallista, palvelu kuin LIDListä ja ihmisiä oli ihan liikaa. Yksi plussa löytyy kyseiseltä aluuelta ainakin kaikille propellihatuille, siellä on reilusti elektroniikkakauppoja, joista löytyy Vaiot, Cliet sun muut varsin edullisesti. Kameratkin oli "törkeen halpoja" verrattuna Suomeen, mutta valitettavasti olin liian puusilmä tai häkeltynyt löytääkseni esim. EOS 300D:tä. Valikoimaa on terästetty Japanin tuliaisilla useissa kaupoissa.

- Empire State oli aivan tukossa, enkä jäänyt odottelemaan sisälle pääsyä. Kun kuulin, että ylös ei pääse kiipeämään portaita pitkin, vaikka haluaisikin, niin jätin koko mestan väliin. Myöhemmin kuulin parilta britiltä, että olivat joutuneet odottamaan sisälle neljä tuntia - time well spent. Kyseisen paikan ympäriltä löytyy kyllä kaikkea mukavaa, kuten 34 kadulta ja Herald Squarelta Macy*s. Myös kadun varrella näkee kaikkea erikoista, kuten Bossin pukuja telineestä muutamalla satasella.

- Fulton Streetin ja Broadwayn alueelta ("Ground Zeron" vierestä) löytyy parikin hyvää paikkaa. Brooks Brothers, josta löytyy ns. formaalia vaatetta, sekä Century 21, josta löytyy kaikenlaista, mutta poikkeuksellisen halvalla. Calvin Kleinit, Versacet ja YSL:t irtoo kympeillä ja korkeintaan parilla sadalla. Jos kyseisellä alueella sattuu hengailemaan, niin käykää Wall Streetilla ja Fulton Streetilla seuraamassa menoa - aika - intensiivistä.

- Älkää unohtako muita kaupunginosia. Taksi vie ja tuo, mutta on aivan liian helppo ratkaisu. Vähän haastetta tarjoaa laaja metroverkko, sekä bussit, mihin liittyy aina pientä jännitysmomenttia. Ei sillä, että meno olisi uhkaavaa tai mitään, mutta kun kerran olin tyytyväisenä matkalla A -junalla Brooklyniin, ilmoittikin kuski jossain päin Queensia/Bronxia, että juna kulkeekin nyt (en saanut selvää) junan tunnuksilla.

- Levykauppoja ja hardista löytyy useammastakin paikasta. Top DJ Gear ja Satellite olivat OK, mutta erityisesti mieleen jäi Rogue Musicin lisäksi Broadwayn ja 41. kadun tuntumassa ollut liike, josta löytyi hardista varsin halvalla.

- Sitten jotain kaupungin hintatasosta. Paikalliset puhuivat aika usein käsitteillä "Luxury" tai "Cheap Store", jotka eivät heijastuneet sinänsä laatuun tai merkkiin, vaan kaupan fyysiseen sijaintiin ja hintaan. Rahat saa toki menemään helposti, jos haluaa ostaa kaiken Madison Avenuen putiikeista tai Fifth Avenuen kaupoista kuten Cartier. Kannattaa etsiä vaihtoehtoja eikä missään nimessä ostaa hetken mielijohteesta mitään, vaikka Suomi tuntuisikin kalliilta, koska kyseisessä kaupungissa on niin paljon valikoimaa. Shoppailijoille New York on ehdottomasti paratiisi.

Ehkä siinä tarpeeksi tälle päivälle, pistän kuvia kunhan kerkiän.
Avatar
#12 • • erik Guest
Äskettäin palauduttuani, onpas kyllä kaupunki kerrakseen!
Oli niin kylmä ettei Suomessa ikinä, -20 C ja hirveä tuuli+ meren läheisyys.

Shoppailtavaa niin helvetisti, kiinnostavia pikkukauppoja löytyy Lower East Sidesta Clinton-, Orchard- ja Fulton(?)-streeteilta. Samalla alueella on myös paljon klubeja technon ja tech housen ystäville. Dresscode tosin pätee, ja poikaporukassa ei kannata yrittää, vaan mennä sisään esim. yksin tai pareittain.

Muistaa sopii, että tippiä annetaan myös baareissa ja klubeilla AINA, n. 15 % juoman hinnasta (6 $ bissestä maksat 7$, hiluja ei kannata antaa).
Kerran baarimikko otti pienet kuumat, kun joku seurueesta ei heittänyt tippiä.

Perinteisestä East Villagesta löytyy vintage- yms. muotia ja baareja, sekä hyviä halpoja safkamestoja.

Levykaupoista hyvä on Sonic Groove East Villagessa Avenue B:lla, josta löytyy technoa, electroa ja housea, sekä vanhoja klasareita, kasarijöötistä hardcoreen ja teknoon.
Satellitesta löytyy joka lähtöön.

Klubeista ehdoton on maanantain Tronic Treatment, jossa vierailee kansainväl. technostaroja.
Arc- nimisessä paikassa on posh-bling-bling -housebileitä, jotka ovat kokemus myös.
Junkan ystäville löytyy lauantain Direct Drive, Rare nimisessä mestassa; tosin bileet olivat vaisut.

+edit: Kannattaa hankkia newsstandista "Time Out" -niminen läpyskä, maksaa jotain 3,5$, siinä on hyvä tapahtumakalenteri: klubit, konsertit, näyttelyt..
Myös ilmaisjakelulehti "Flyer Magazine" on hyvä tärppi, joskin sekava: siinä on myös Chicagon ja Seattlen klubeja lueteltuna.
Avatar
#13 • • climate Guest
Huu, vuoden 2002 elokuussa aloitin harkitsemaan nykiin lähtöä ja nyt vihdoin olen saanut aikaiseksi senkin verran että parin kuukauden päästä olisi lähtö :hearts: ...näinkin nopeasti voi hoitaa asioita, kun on tarpeeksi kärsivällinen.

...tosin varasin pelkät lennot vasta, mutta kai siellä paikanpäällä keksii sitten jotain majoituksen puolikasta jostain :panic: ...tarkotus ois sahata NY-Miami väli kertaalleen läpi junalla tai bussilla, saas nähdä miten onnistuu :excellent:
Avatar
#14 • • Jobie Guest
Ihan btw kannattaa ne petipaikat etukäteen varata tai matka saattaa tyssätä jfk:lla poliisin huoviin(..joka ei kuulemma ole ihan standardien mukaista majoitusta..) Esim www.interbed.com ista saa hyvän yleiskuvan. Se on kyllä sellanen poliisivaltio ettei maahan tulla ellei ole jo hotski tiedossa. Mutta toivon mukaan kaikki onnaa :)
Avatar
#15 • • climate Guest

kannattaa ne petipaikat etukäteen varata tai matka saattaa tyssätä jfk:lla poliisin huoviin

Kiitti varoituksesta. ...käytännössä toi tarkoittaa kaikkien juna/bussi -reittien selvittämistä etukäteen jotta tietää mihin aikaan tarvii mitäkin majoitusta.
Avatar
#16 • • Timmy Guest

Kiitti varoituksesta. ...käytännössä toi tarkoittaa kaikkien juna/bussi -reittien selvittämistä etukäteen jotta tietää mihin aikaan tarvii mitäkin majoitusta.



Ei kaikkia reittejä tarvitse olla tiedossa. Lennolla jenkkilään saa täytettäväksi Immigration lomakkeen, johon täytetään matkan tarkoitus ja päämäärä sekä kesto. Sulla tarttee olla tiedossa ainakin sieltä matkan alkupäästä ensimmäinen osoite, eli riittää kun varaat hotskun nykistä etukäteen. Maassa sisällä liikkuminen ei enää itsessään ole niin ikävää, lukuunottamatta lentoliikennettä jonka ylimääräiset turvatarkastukset pidentävät kentälläoloaikaa aivan tolkuttomaksi ja sotkevat koko kentän sisäisen infrastruktuurin mielivaltaisilla läpivalaisukoneiden sijoituksilla ja helvetin pitkillä jonoilla.
Avatar
#17 • • *Linda* Guest
lukisin mielelläni kokemuksia n. kuukauden oleskelusta kaupungissa. eli mitä kautta kantsii vuokrata kalustettuja asuntoja ja miltä alueelta. mikään vinkki ei ole liikaa!

Kiitosss!
Avatar
#18 • • climate Guest

lukisin mielelläni kokemuksia n. kuukauden oleskelusta kaupungissa. eli mitä kautta kantsii vuokrata kalustettuja asuntoja ja miltä alueelta. mikään vinkki ei ole liikaa!

Kiitosss!



Satuin ettimään noita netistä joku aika sitten... tää oli paras mitä löysin, aika keskustassa ja ei mikään über kallis kuitenkaan http://new-york-city.vacation.lodgis.com/en/--55ca337fd5--/description/1051793/

...mutta tolta saitilta voi kattoa tietty muitakin vacation rentalseja
Avatar
#19 • • climate Guest
lippujen ostaminen eventteihin ...

... aika monet bilemestat näyttää myyvän ennakkoliput jonkun nettikaupan kautta. Saako noita lippuja helposti ostettua levykaupoista kuitenkin jne?

Ylipäätään kannattaako ostaa ennakot, vai pääseekö tuolla kohtuu helposti sisään ilman ennakkoa?
Avatar
#20 • • climate Guest
*bump bump* ... nostan tätä nyt häpeilemättömästi kun tää tieto olis aika hyödyllinen :happyroll:

... aika monet bilemestat näyttää myyvän ennakkoliput jonkun nettikaupan kautta. Saako noita lippuja helposti ostettua levykaupoista kuitenkin jne?

Ylipäätään kannattaako ostaa ennakot, vai pääseekö tuolla kohtuu helposti sisään ilman ennakkoa?