Kun Tamppaat....

38 posts, 2 pages, 6,823 views

Avatar
#1 • • Timmo Guest
Oletko ikinä miettinyt miltä näytät kun tanssit?
Nyt on hyvä tilaisuus...
Itse näytän luultavasti sekarotuiselta koiralta joka sekoaa omiin rotuihinsa...tai idiootilta
Nyt vain peilin eteen tamppaamaan...
Avatar
#2 • • Figure Guest
Tarkoitatko nyt tamppaamista vai tanssimista?
Proteusta tampataan RRRRRAIVOLLLAAAH
Hulkkosta tanssitaan.
Avatar
#3 • • Jorz Guest
Joskus tulee mietittyä, jos tanssilattialla on tylsää, mutta hyvä setti vie mukanaan niin, ettei liikkeillä ole mitään väliä. Mielestäni yksi tanssimisen viehätys onkin juuri se, ettei ole mitään ennalta määrättyjä askelkuvioita tai liikkeitä, joita tulisi noudattaa vaan voi tehdä juuri niin kuin itsestä sillä hetkellä tuntuu. Tästä syystä en pidä tungoksesta, sillä mielikuvitusta ei voi päästää täysin valloilleen, jotta ei huitoisi samalla muita.. Yleensä yritänkin hankkiutua esim korokkeille tai portaille, jotta tilaa olisi enemmän.
Avatar
#4 • • Sinphony Guest
Kyllä useamminkin on tultu ajatelleeksi miltä näyttää, ja useasti olen tullut siihen tulokseen, että liikkeet ym. sohinta näyttää varmasti varsin tyhmältä ja kömpelöltä, mutta tuntuu menevän juuri tahdilleen ja tärkeintä onkin miltä itsestä tuntuu.

Usein kun oikeen huomaa paneutuneensa musiikin maailmoihin, ei tarvitse pahemmin ajatella miten tanssii, vaan ruumis liikkuu mielivaltaisesti omin avuin musiikin tahdissa. Kunnes näet itsesi tanssivan videolta ja voikin todeta kuinka typerältä se oikeastaan näyttikään..

On muuten hassua, kun tanssiessa tulee hieman vainoharhiseksi, siis usein tuntuu kuin joku vahtisi akeliani ja miltä näytän... ja tämä tapahtuu siis täysin selvänä.

Mielestäni mielen saa pitää vapaana tanssiessa, mutta on se ärsyttävää kun yrität tanssia ja koko ajan joku astuu varpaille tms.. eli muitakin saa ajatella, vaikka omaa nautintoa siinä ajetaankin. kiitos.

Tamppaaminen on mielestäni vähän vääristynyt käsite, enkä mielelläni kutsu tanssimista tamppaamiseksi. Jos toistaa samaa jatkuvasti, esim. 2 askelta vasemmalle, 2 askelta oikealle jne. jne. jne. sitä voidaan kutsua tamppaamiseksi.

Mutta mielestäni on typerää arvostella kenenkään tanssityyliä, kunhan kyseinen henkilö itse nauttii. Pelleily on sitten asia erikseen, jota saa puolestani harrastaa, kunhan se ei sisällä tönimistä, sohimista, tai ylitä musiikin äänentasoa.

Tanssi itsellesi.
Avatar
#5 • • Ana-- Guest

Originally posted by Sinphony:

Tanssi itsellesi.



Jesh! Tee niin! Tuntuu tosin hassulta katsoa joissakin
bileissä tasan samalla tavalla tanssivia ihmisiä rivissä
naamat deejiitä päin.. kuinkakohan moni näistä uskaltaa
päästää itsensä täysillä valloilleen sen sijaan, että
tanssii sitä perustamppauskuviota.

Joka musatyylissäkin on hassusti omat perustanssiasennot;
polkassa ryhditön nyökytys, jossa polvet ovat olkapään
ja pään linjaa edempänä ja jaloilla tampataan, psykeä
kun porukka tanssii näkee usein hieman 'chicken tonight'-
vaikutteisen asennon (erityisesti tytöillä) eli peppu hieman
pystyssä, olkapäät eteenpäin työnnettynä, kädet kyynärpääs-
tä taitettuna löysään 75-90 asteen vinokulmaan ja ranteet
rentoina. Polvet luonnollisesti taivutetaan hieman.

Hupaisaa
Avatar
#6 • • timppa^ Guest
Tuleehan tuota aina mietittyä jossei ole tarpeeksi sekavassa tilassa. Sen kyllä oon huomannut että jostain omituisesta syystä kauniimman sukupuolen edustajat ihailee mun tanssimista/tamppaamista. Käsittämätöntä.
Ante

Posts: 16

#7 • • Ante

Originally posted by Timmo:
[QB]Oletko ikinä miettinyt miltä näytät kun tanssit?
Nyt on hyvä tilaisuus...[QB]



Kun tällaista alkaa miettimään on aika poistua tanssilattialta joko:

a) juotavaa hakemaan
b) kaverille jubaamaan
c) himaan koisimaan

Voin näyttää joratessani varmaan aika koomiselta, mutta en käsitä kuika kukaan muu siitä voisi olla kiinnostunut, ellen sitten joraamisellani aiheuta häiriötä. Ei tällaista asiaa (kuten ei pukeutumistakaan) loppujenlopuksi kannata juuri miettiä, tai sitten olet täysin väärissä bileissä.
Avatar
#8 • • Homegrove Guest
En mieti. Joko olen liian kiinnostunut viehättävistä ladyista tanssilattialla tai sitten olen trainspottaava DJ-nörtti ja seurailen vaan DJ:n touhuja.

[ 26 June 2002: Message edited by: Homegrove ]
Avatar
#9 • • pinnie Guest

Originally posted by Homegrove:
En mieti. Joko olen liian kiinnostunut viehättävistä ladyista tanssilattialla tai sitten olen traispottaava DJ-nörtti ja seurailen vaan DJ:n touhuja.



hohohho
Avatar
#10 • • Remotion Guest
Kai sitä vähän miettii...
Yrittää tehdä liikkeistä sulavia ja siistin näkösiä.
Välillä tulee kuitenkin huideltua ihan miten sattuu ja se siitä.
Pari kertaa on kysytty että missä se oot opetellu tanssimaan tai kuka sua on opettanut, et kai se sitten kohtuulliselta kivalta välillä onnistuu näyttämään. Mä tykkään henk.koht katsella kun joku taitava tanssii 100 lasissa.

000.gif

[ 25 June 2002: Message edited by: Remotion ]
Avatar
#11 • • d Guest

Originally posted by Figure:
Tarkoitatko nyt tamppaamista vai tanssimista?
Proteusta tampataan RRRRRAIVOLLLAAAH
Hulkkosta tanssitaan.


Jesh! Noinhan se vissiin on

-Mä scheikkaan äässiä
Avatar
#12 • • yana Guest

Originally posted by d:
-Mä scheikkaan äässiä



jep! sama homma, varsinkin talobileis. ei kyl ikinä o jaksanu ajatella miltä näyttää, aika yks ja sama mulle.
Avatar
#13 • • funkyboy Guest
Mä en tiedä miltä se näyttää enkä halua! Vois olla et se jäis sitte siihen....

Mulle vaan tulee sellainen älytön fiilis lattialla, varsinki jos musa on sellaista mistä mä oikein tykkään. Sit sitä antaa vaan mennä fiilispohjalta ja huomaa et hiki lentää ja nestehukka häämöttää.
Avatar
#14 • • vaavu Guest

Originally posted by yana:
ei kyl ikinä o jaksanu ajatella miltä näyttää, aika yks ja sama mulle.



Sulla kyllä silti on sellanen erittäin yanamainen tapa tanssia, sellainen jossa pohjelihakset saa kunnolla kyytiä. Mutta ehkä ei siitä sen enempää, ettet saa paineita sitten seuraavaan kertaan. =)

Joskus on tullut mieleen miltäköhän oma tanssiminen näyttää, mutta tuollaisen ajattelu kyllä aika varmasti pilaa tanssimisen spontaaniuden, joten parempi sitten Anten neuvon mukaisesti mennä vaikka hetkeksi muualle.

Itse yritän kuitenkin ilmaista liikkumisella sitä miltä musiikki sillä hetkellä tuntuu ruumiissa, eikä siinä parane silloin ajatella ulkonäköseikkoja. Tämä kuitenkin edellyttää musiikkiin hyvin sisälle pääsemistä, ja esimerkiksi häiriötekijät voivat helposti aikaansaada sen, että tanssimisesta tulee vain mekaanista liikkumista. Mutta sitten kun kerran saa päälle sen vaihteen, aijai sitä menoa. Parhaimmillaan tuntuu siltä kuin saisi piirrettyä musiikin ruumiin liikkeillä ilmaan. Etenkin tietynlainen trance on aivan herkullista tanssittavaa, käsillä pystyy elämään koko musiikin kirjon läpi, vaihtelemaan liikeratoja musiikin kaarien mukaan. Joskus tuntuu siltä kuin ruumis liikkuisi ihan itsestään, musiikin ohjaamana, ilman ylimmän aivokuoren ponnistuksia... No, ehkä olen itse jotenkin jämähtänyt trancen aikaan, mutta itselleni se on selkeästi kaikkein innovatiivisimmin tanssittavaa musiikkia.

Sinänsä jännä juttu kun miettii, itselleni tuo musiikin elämisen kokemus tulee todella usein nosturissa. Ehkä se on osittain johtuvaa paikan upeista tanssiominaisuuksista, ehkä myöskin siitä musiikista mitä nosturissa soitetaan. Itse asiassa meillä on Villen kanssa oma termikin kuvaamaan sellaista edellämainittua leijailevaa, hallimaista trancea - se on nosturi-trancea. Eikä se nimi varmaan ihan sattumaa ole.
Avatar
#15 • • Chipie Guest
...Mutta kun en tamppaa.

Enkä mieti miltä näyttää.Miksi kenenkään pitäisi?
Go with the flow (when it's about dancing).

¤C
Avatar
#16 • • Roosa Guest
Hyvä musiikki vie mennessään, eikä silloin jäädä todellakaan miettimään, miltä oma heiluminen näyttää ulkopuolisten silmissä. Musiikki liikuttaa minua, minä itse en tee sitä. Parhaimmillaan tämä fiilis saa melkein kyyneleet silmiin ja siksipä biletän yhä! Metsästän bileissä sitä vapauden tunnetta ja mahtavaa transsia, jonka saan aikaan tanssimalla. Ei sitä voi sanoin kuvailla. Selvinpäin tietenkin.

[ 25 June 2002: Message edited by: Roosa ]
Avatar
#17 • • KarriN Guest
it all comes down to the music.

munaraita ja hallitesno käyvät hyvin sekä jumitus hytkymiseen, että 'tykittämiseen'.

menoproge ja groovaava techno saavat aikaan hieman sulavamman, keinuvamman heilumisen.

psykempi matsku, elektro ja tietyn tyyppinen taloilu (esim. tribaalimatsku) saavat puolestaan aikaan erittäin vetkuttavaa ja svengaavaa liikettä.

-Karri

PS. (ja jos sitä nyt joskus tulee hytkyttyä sitä kuuluisaa POLOKKAA tai sinnepäin viittavaa, niin kyllä sitä sitten urheilee, eihän siitä musiikista voi mitään muuta saada irti. mistään aggressiosta ei tosin ole tietoakaan, polkan "vihaa ja vimmaa" herättävä meininki kuulostaa mielestäni vähän samalta, kuin esim. joku Limp Bizkitin "mun tie tai valtatie"-meininki. :)
Avatar
#18 • • Jone Guest
Hyvin monissa pippaloissa näytän varmasti tanssiessani lähinnä raivotautiselta apinalta ja jos bpm on alle 150, niin ehkä sitten vain ainoastaan apinalta. Siis mullahan on ehkä maailman hirvein kompleksi tästä kaikesta, mutta lievennän sitä viinalla niinkuin muutkin suomalaiset rytmitajuttomat kollit, jotka haluavat hetkeksi unohtaa itsensä ja vajavaisuutensa.



Jos joskus saan positiivista palautetta tanssityylistäni (tätäkin joskus tapahtuu, mikä on käsittämätöntä) niin suhtaudun siihen suurinpiirtein samoin kuin silloin kun joku tulee kehumaan ulkonäköäni; kun en osaa vakavissani kehuihin suhtautua niin saatan iskeä asian joskus hieman loukkaavallakin tavalla leikiksi.

Suomi on alemmuuskompleksisten ja itsetunnottomien luvattu maa, siksi kai täällä ei kaikki sitä äässii uskallakkaan sheikkaa niin kybällä kuin ois kiva. At least this is how I see it.

[ 26 June 2002: Message edited by: Jone aka. @lex ]
Avatar
#19 • • Late Guest
Enpä oikeen osaa sanoa miltä näytän tanssiessani... mutta veikkaan että kaikelta muulta kun viisaalta tai hienolta.

-Mutta nyt päästän siihen asiaan mikä on olut yhtenä syynä tähän bile-riippuvuuden kehityymiseen, eli: Se on justiinsa se ihana asia kemuissa kun siellä voi nauttia siitä musiikista ja eläytyä siihen ilman että tarvii miettiä että "miltä mä nyt mahdan näyttää" tai "mitäköhän noi tai toi ajattelee musta", "miten mun pitäis liikkua että kehtaan olla täällä" siellä voi vetää jotain ihan omaa ja olla vaan yhtä musiikin kanssa , näytti se miltä hyvänsä.(kunhan ei ole 5x5m aerobic kuvioa)
Avatar
#20 • • sniper Guest

Originally posted by Roosa:
Hyvä musiikki vie mennessään, eikä silloin jäädä todellakaan miettimään, miltä oma heiluminen näyttää ulkopuolisten silmissä. Musiikki liikuttaa minua, minä itse en tee sitä. Parhaimmillaan tämä fiilis saa melkein kyyneleet silmiin ja siksipä biletän yhä! Metsästän bileissä sitä vapauden tunnetta ja mahtavaa transsia, jonka saan aikaan tanssimalla. Ei sitä voi sanoin kuvailla. Selvinpäin tietenkin.




Puhut asiaa!! Tosi tyhjentävästi sanottu! Mulla ei ole mitään lisättävää... Noin mäkin ton olisin ilmaissut, jos olisin osannut.... :}