The Prodigy 12.11.09 Helsinki, Jäähalli

306 posts, 16 pages, 231,739 views

Tuoppo

Posts: 135

#281 • • Edited Tuoppo Tamppaaja

Replying to The Prodigy 12.11.09 Helsinki, Jäähalli:

IInesAnkka, 13.11.2009 23:47:
---
Tuoppo, 13.11.2009 17:21:
Eivät ikinä ole soittanee no goodia. Neljällä keikalla olen ollut. Liam on sanonut et on soittanut sitä liikaa sillon 95... Kun katsoo noita setlistei niin ei sielkään kauheesti näy.

---


-95 -kiertueella soittivat =) Tais olla Tampere Helsinki Turku...


Edit. Vai oliko -94 peräti



Niin taisin sanoo et silloin vielä soittivat. Invaders UK-tourilla joutuivat muuten soittaa No Good. Koska jengi oli äänestänyt sen sinne soitettavaksi.

--
- Haluan tasapainoa elämään -

C-Hill

Posts: 1,141

#285 • • C-Hill Syna / Deck Jagger
Pitänee vielä kerrata tänne kokemuksia...

Lähdettiin ajelemaan hyvissä ajoin Seinäjoelta, tarkoituksena olla parkissa Jäähallin vieressä n. 18.30. No, silloin me siellä oltiinkin ja auto saatiin hyvälle paikalle parkkiin - hyvä että oli tyyppejä ohjaamassa liikennettä. Hintakin oli sopiva 5 eur, kun ajattelee että parkki oli ihan vieressä, tavallaan vartioitukin, ja takit ym pystyi jättää autoon.

Etuovilla oli järkyttävä jono kun ajoimme siitä ohi parkkiin, kaverille soitettuani selvis että narikkajono on tosi pitkä. Teimme siis ratkaisun, että odotellaan autossa vielä paria kaveria, jono ehtii kadota ja voidaan jättää takit ym autoon kun ei ole enää jonoa. Kyllä kannatti, kun katseli narikkajonoa keikan jälkeen.

Muutamat tutut moikattiin, paidat ym ostettiin ja sitten bisselle. Enter Shikari ei nääs meikäläistä kiinnosta pätkääkään. N. 20.40 lähdettiin permannolle, jossa pääsi helpolla aika lähelle lavaa. DJ soitteli aika brittivetoisen kuuloista kamaa, joista ainakin Wiley feat Dizzee Rascal - Take That sytytti meikäläisen... muuten oli aika hit & miss-matskua. DJ:n lopetettua tuli vielä joku biisi, joka oli aika hyvä, en tunnistanut.

Sitten lähti.

Omasta mielestäni World's on Fire ei ollut tykein mahdollinen aloitusbiisi (jopa Wake Up Call toimi paremmin -05 keikalla Tukholmassa), mutta loistava äänentoisto ja avaruusalusta muistuttanut valaistus paikkasivat tämän ja fiilis oli heti katossa. Sitten alkoikin tulla niitä biisejä, joiden takia paikalle tultiin... Breathe ym. Itse pidin myös dubstep fillistä Breathen jälkeen, muutenkin fillit toimivat (etenkin Poisoniin sekoitettu "JAWS FILL" oli aivan kuninkaallinen - jätkät vetivätkin sen kaksi kertaa peräkkäin!)

Warrior's Dancen lähdettyä nappasin kaverin mukaan ja lähdettiin katsomaan millaista meininki on lavan edessä. Maxim oli jo kertonut, että "I wanna see those circles", ja pian sitä löysikin itsensä ringisä juoksemassa... se oli aika kummallinen kokemus. Eteenpäin mentäessä kävi sama, joka muillakin Prodigyn keikoilla on aina ollut : lämpötila nousi joka askeleella ja edessä oli hillittömän kuuma. Siellä meininkiä kyllä olikin kaksinverroin verrattuna keskellä seisomiseen.

"Mosh Pit" tuli koettua myös siinä lavan edustalla, suht epätodellinen fiilis pomppia muiden päälle ja kopata kaatuvia tyyppejä sisätiloissa. Provinssin keikalla 1997 ja Messilässä 1995 homma oli vähän kuraisempaa ja vaarallisempaa, tuo oli aika sivistynyttä verrattuna niihin... mutta hyvä vaan, ainakaan kenellekään ei käynyt kuinkaan (?)

Setti oli rakennettu hyvin, ja muistan ajatelleeni Keithin olevan vuotta 2005 paremmassa kunnossa - silloin mies oli poissa lavalta säännöllisin väliajoin, mutta nyt oli energinen ja lähes koko ajan iskussa. Lopussa alkoi vähän väsähtämään, mutta ihmekö tuo. Lataus oli molemmilla keulakuvilla uskomattoman kova, ja mielestäni Maxim oli Helsingissä parhaimmillaan. En ole ikinä nähnyt jätkää yhtä pätevänä, vaikka aina on tonttinsa hoitanutkin mallikkaasti.

Itse kaipaan kyllä liveen vieläkin Leeroyta, joka toisi lisää liikettä lavalle ja antaisi Keithillekin hyvän syyn käydä tauolla. Who knows, ehkä vielä joskus? Prodigy voi varmaan keikkailla vielä n. 10 vuotta, sitten on jo syytä vetäytyä lavoilta, ettei heistä tule konemusan Rolling Stones. Tuollaista määrää energiaa on vaikea saada itsestään irti, kun 50 v kolkuttelee... eikös Liam & co ole jo siinä neljänkympin tietämillä.

Huomasin, miten eri musakansat innostuivat eri biiseistä : Run With The Wolves tuntui olevan äärimmäisen odotettu ja kova veto rokkareille, kun taas itse sytyin totaalisesti ihan muista biiseistä (kuten Diesel Power - mieluisa yllätys!! ja Out of Space). En jäänyt kaipaamaan No Goodia, kuten monet - tuli nähtyä/kuultua se Messilässä, ja eroaahan se nyt aika kovasti setin muusta matskusta. Girls / More Girls, joka oli parasta 2005 näkemälläni keikalla, saisi kyllä kuulua settiin. Se on varmaankin paras Prodigy-livehetki meikälle, tai sitten Provinssin aloitusbiisinä ekaa kertaa kuulemani Smack My Bitch Up. Kyykkyyn meneminen SMBU:n aikana oli myös hauska hetki, kiitos yleisölle ettette olleet idareita ja jääneet seisomaan!

Tämä oli viides kerta, kun näin Prodigyn, ja edelleen pysyn kannassani : Prodigy on maailman paras livebändi. Mikään näkemäni ei tuu edes kovin lähelle, eikä Prodigy kuulosta missään niin hyvältä kuin livekeikoilta. Ei ollut paras Prodigyn keikka ikinä, mutta helvetin hyvä. Provinssin veto pysyy ykkösenä mun listalla. Toivottavasti näen bändin vielä toiset 5 kertaa.
Tuoppo

Posts: 135

#286 • • Tuoppo Tamppaaja

Replying to The Prodigy 12.11.09 Helsinki, Jäähalli:

:D, 16.11.2009 15:47:
---
Tuoppo, 16.11.2009 08:27:
http://www.setlist.fm/stats/the-prodigy-23d6b0b3.html

Ton mukaan 10 kertaa soittaneet no good. 2 kertaa 97 ja 4 kertaa silloin their law UK. Moskova 2006. Eli harvoin. Ei tos kyl varmaan kaikkii ole mut kuitenki.

---

Jokunen keikka meni briteissaki tänä vuonna kun soittivat tuon.



Joo. Katoin väärin. Eli 2009 UK invaders tourille äänestivät no goodin set listiin. Ei muualle.

http://www.nekozine.co.uk/2009/04/20/how-good-was-prodigys-uk-tour/

Ettei tarvitsisi koko tekstiä lukea.

Those of you who follow the online world, would know that Prodigy had a vote for fans to vote for a track to be played on this tour (out of a selection). NO GOOD was the most voted track. I loved hearing No Good again in the set but, personally, i think some of the other tracks on the list would have worked better.

Paitsi moskova ja brassit 2006 sai bonarit. Oisko tämä nyt selvä juttu....Mut oli kyl taas päräyttävä keikka :)

--
- Haluan tasapainoa elämään -

Drucilla

Posts: 3

#288 • • Drucilla
HUH HUH!
Aivan mahtava keikka oli, ensimmäinen kerta nähdä prodigy livenä ja hartaasti toivon ettei jäänyt viimeiseksi! Heittivät kyllä todella tiukan biisilistan mikä ei kyl jättäny yhdessäkään kohdassa kylmäksi.Uutta ja vanhaa sekoitettuna, biisiodotuksia ei ollut oikeastaan mitään erityistä mutta ne kaikki silti taisi tulla :) Jostain syystä olin odotellut pidempää keikkaa, mutta se johtunee lähinnä siitä että on tottunut tanssahtelemaan pitkälle yöhön.Vaan kyllähän se palkitsi!

Kiitokset kanssayleisölle ja hyvälle meiningille ja järjestelyille (narikasta ei ny puhuta) ja oli mahtavaa ilahduttaa kanssamatkalaisia valopalloilla tanssien ! KIITOOS! <3
Tuoppo

Posts: 135

#290 • • Tuoppo Tamppaaja
Eikös thunder muka ollut yhtenä biisinä keikalla? Muistan ihan selvästi I hear Thunder but theres no rain. ja ikkunamaalit tippu. Ei tuol setlistis kuitenkaan ole. Vai oliks se vaan jonain fillinä. Muijakin muistaa kuullensa.

Tuol on muuten sit myynnis invaders must die 3 cd. Suosittelen. Kannattaa myös tutustua 30. päivä ilmestyvään invaders must die (liams re-amped) sinkkuun. Siel on Mescaline! Molemmat tilattu. Vaikka onkin jo invaders must die cd+dvd :). Oisko kellään spitfiren sinkkua? Ainoa single mikä multa puuttuu.

INVIDERS MUST DIE. Album.

2 x CD / DVD set with 48 page tour booklet and slipcase. Includes exclusive content.

Tracklisting

CD1:
1. Invaders Must Die
2. Omen
3. Thunder
4. Colours
5. Take Me To The Hospital
6. Warriors Dance
7. Run With The Wolves
8. Omen Reprise
9. World's On Fire
10. Piranha
11. Stand Up
12. The Big Gundown
13. Wild West
14. Omen (Live)

CD2:
1. Invaders Must Die (Liam H re-amped)
2. Invaders Must Die (Chase & Status Remix)
3. Omen (Noisia Remix)
4. Omen (Herve Remix)
5. Warriors Dance (Future Funk Squad Remix)
6. Warriors Dance (Benga Remix)
7. Warriors Dance (South Central Remix)
8. Take Me To The Hospital (Rusko Remix)
9. Take Me To The Hospital (Subfocus Remix)
10. Take Me To The Hospital (Josh Homme & Liam H's Wreckage Mix)
11. Take Me To The Hospital (Loser Middlesex A & E Remix)
12. Invaders Must Die (Yuksek Remix)
13. Thunder (Bang Gang Remix)

DVD:
1. Invaders Must Die (promo video. directed by Paul Dugdale)
2. Omen (promo video. directed by Paul Dugdale)
3. Warriors Dance (promo video. directed by Corin Hardy)
4. Take Me To The Hospital (promo video. directed by Paul Dugdale)
5. Worlds on Fire (live. directed by Paul Dugdale)
6. Warrior's Dance (live. directed by Paul Dugdale)
7. Run (live. directed by Paul Dugdale)
8. Take Me To The Hospital (Big Day Out Australia 2009. directed by Paul Dugdale)

Noisia, Chase&Status and Sub Focus kicks ass :)


INVIDERS MUST DIE (Liam reamped) EP

CD EP:
1. Invaders Must Die (Liam H Re-amped Version)
2. Mescaline
3. Thunder (Arveene & Misk's Storm-Warning Remix)
4. Invaders Must Die (Proxy remix)

Limited Edition Green 7" Vinyl:
A. Invaders Must Die (Liam H Re-amped Version)
B. Thunder (Doorly Remix)

--
- Haluan tasapainoa elämään -

diskoeno

Posts: 673

#291 • • diskoeno
Kirjoitellaanpas nyt sekalaisia aatoksia keikasta kun alkaa paikatkin hieman elpymään puolentoistatunnin riehumisesta.

Pari ekaa biisiä tuli pönötettyä taaempana lähellä äänitarkkailijan karsinaa, mutta siinä oli tuskasen ahdasta ja vähän vaisu fiilis verrattuna lavan edustaan. Edestä löytykin hikisimmät bakkanaalit ja tunnelma oli sanoinkuvaamattoman energinen; juhlakansa tanssi, reivas ja hyppi kuin mielipuolet. Bändi piti yleisön tiukasti otteessaan rautaisella selektiolla ja vakuuttavalla lavaesiintymisellä. Uusienkin biisien vastaanotto oli yllättävän äänekäs, varsinkin Omen näytti olevan monen nuoremman fanin mieleen. Jengi riehui ihan kiitettävästi keikan alusta viimeiseen basariin saakka eikä ole tuollaisia circlepittejäkään aiemmilla keikoilla ('97 Provinssi ja Hartwall, '05 Jäähalli) tullut todistettua. Ei hävettänyt olla suomalainen!

Itselleni tänvuotinen setti puri paremmin kuin aikaisemmat, mitä nyt Firestarter ja Breathe kuulostaa jo vähän kulahtaneilta. Yllätyksekseni oma inhokki - uuden levyn nimikkoraita - oli saatu ruuvattua varsin rullaavaan muotoon eikä näinollen latistanut lainkaan fiiliksiä. Hengähdystaukojakin viljeltiin ihan riittävästi... Omen Reprise oli keikan ehdottomia kohokohtia. Sen lisäksi parhaiten mieleen jäi Diesel Power, Run With The Wolves, Take Me To The Hospital sekä Their Law, joka tuli aika yllärinä vielä keikan loppuun. Ja eiköhän sen Smack My Bitch Upin breikinkin muista ikuisesti...

Järjestelyt sujui omalta kohdalta hyvin mitä nyt hieman kiukutti jonotella kakkosnarikkaan kun päänarikka tuli täyteen just nenän eessä. Taisi se Jaffakin olla vähän jatkettua. Valot näytti hyviltä ja äänenpaine pysyi siedettävänä -15 tulpilla kun pysytteli kentän keskiosassa eikä ne sivukaijjuttimet päässy tuuttaamaan suoraan korvakäytäviin.

Keikka kiilasi ehdottomasti kautta aikain nähtyjen live-esiintymisten kärkeen ja täytyykin myöntää että siinä Out Of Spacen soidessa tippa silmäkulmassa hiljaa mielessään toivoi että tulisi vielä mahdollisuus nähdä maailman kovin livebändi kerran jos toisenkin uudestaan.
Tuoppo

Posts: 135

#293 • • Tuoppo Tamppaaja

Replying to The Prodigy 12.11.09 Helsinki, Jäähalli:

Tuoppo, 17.11.2009 07:48:
---
golem, 16.11.2009 18:33:
Olikos muuten itse Liam Howlett keikalla mukana...? En ainakaan nähnyt, mut toisaalta olin hallin toisessa päässä =)

---


Kuka se on? Siel oli vaan tää joku ukkeli :) http://www.theprodigy.com/the-prodigy-community/the-prodigy-forum?f=3&t=4159&jfile=viewtopic.php



kappas vaan. Onhan se itse mestarin pää taustalla :)

--
- Haluan tasapainoa elämään -

dirtchamber

Posts: 1

#294 • • dirtchamber
Noniin, sehän oli sitten 3. kerta kun Prodigy tuli nähtyä livenä. Tuntuu vaan parantuvan vanhetessaan nuo vedot! Ei tuosta paljon paremmaksi voisi keikka muuttua...
...paitsi ehkä, näin bändiin enemmänkin hurahtaneen, mielen olisi räjäyttänyt kuulla setlistissä jotain yllättävää/harvinaisempaa herkkua. Mescalinea odottelin, jos vaikka olisivat eurooppatourin ekan keikan kunniaks vetäny. Mutta ens kerralla sitten :)

Nykyään kyl internetin valtakaudella vähän kärsii nuo liveshowtkin.. tarkoitan siinä mielessä, että kyllä setlisti löytyy jo ennen keikkaa ja käytännössä kaikki livekikkailutkin on tiedossa ja kuultu aikaisemmin. Toisaalta nytkin kyllä etukäteen nähdyn perusteella oli myös tiedossa, että jätkät ovat pirun kovassa livekunnossa, ja keikka vahvisti asian. Aivan uskomaton kokemus se kuitenkin on paikan päällä, valoshow aivan upea ja yleisö hyvin mukana. PA oli mukavasti just suunnattu meidän katsomopaikkaa kohti, ja tuuttas muuten lujaa! Parhautta! Edelliskeikoista oppineena piti heti soiton alettua nousu penkille eikä tamppaus lakannut kuin vasta StandUpin alkuun...

Setissä oli mukavasti joka levyltä jotain. Uudet biisit toimi todella hyvin livenä ja bändi vaikutti nauttivan niiden soittamisesta. Vanhoja biisejä ei tarvitse edes erikseen arvioida, ne toimii aina :) Itselle parhaiten kolahti breathen dubsteppi, jawsfill(aivan kuningas!), omenreprise+IMD reamped ja yks minkä huomasin ettei aiheuttanut "hittibiisireaktiota" yleisössä ni Comanche..itse en meinannut pysyä housuissani ko.biisin tärähdettyä! Myös Diesel Power nykymuodossaan Pain-pinputuksilla kolisee oivasti.

Parit pokkariräpsyt muistoksi...

Hieno keikka jälleen, seuraavaa odotellessa!
Syce

Posts: 1,649

#295 • • Syce
Smack My Bitch Up



tulipahan testattua pokkarin videokuvauskin. eipä häävi ollut
Vincet

Posts: 71

#296 • • Vincet
jaahas.. taas olisi Prodigya tarjolla *jiihaa*

HKILIVE_artwork.jpg

--
Come with me to the dance floor,
You and me cause that´s what it´s for
Show me now what is it
You got to be doing
And the music in the house... is so soothing

alpha_

Posts: 122

#297 • • alpha_

Replying to The Prodigy 12.11.09 Helsinki, Jäähalli:

Vincet, 19.2.2010 15:43:
jaahas.. taas olisi Prodigya tarjolla *jiihaa*



No ohho, pitää kyllä lähteä tuonne ihan Prodigyn takia jos on tosiaan tulossa, kerrankin näkis bändin ulkoilmakeikalla. Mutta mistäs tommonen flyeri löyty, edes tapahtuman sivuilla ei ole vielä Prodigystä mitään mainintaa..?
Vincet

Posts: 71

#298 • • Vincet

Replying to The Prodigy 12.11.09 Helsinki, Jäähalli:

alpha_, 19.2.2010 15:52:
---
Vincet, 19.2.2010 15:43:
jaahas.. taas olisi Prodigya tarjolla *jiihaa*

---


No ohho, pitää kyllä lähteä tuonne ihan Prodigyn takia jos on tosiaan tulossa, kerrankin näkis bändin ulkoilmakeikalla. Mutta mistäs tommonen flyeri löyty, edes tapahtuman sivuilla ei ole vielä Prodigystä mitään mainintaa..?



Katsoppa kuvan url *joo*

--
Come with me to the dance floor,
You and me cause that´s what it´s for
Show me now what is it
You got to be doing
And the music in the house... is so soothing

thomas

Posts: 5,618

#300 • • thomas
täytyypä pistää harkintaan toi käpylärock