PITÄISIKÖ TURUN TUKEA KONEMUSIIKKIKULTTUURIA?

17 posts, 1 page, 6,400 views

UnityF

Posts: 15,721

#2 • • UnityF joo just se
Äänestetty puolesta, ihan hieno juttu kyl jos kaupunki alkais ees vähän tukemaan tapahtumia. *hymy*

Sit pitää tulla turkuun bileisiin. *hih*

*tanssittel*
Timce

Posts: 5,381

#4 • • Edited Timce
Ja mä kun olin varma, että tää olis jotain laitteen tekemiä epic-ketjuja. :D

edit: Ja vastaus kysymykseen: Tottakai, en perustele.

--
-Cook the man some fucking eggs-

-Jake the Muss

RujoNic

Posts: 1,161

#5 • • RujoNic Kolina-Produktio | Kovaydin Vastarinta
miksei minkä tahansa kaupungin pitäisi tukea? välillä tosin tuntuu että helsingissä on helsingissä asuvien kestit eika pahemmin kehän ulkopuolelta ole soittajia. turku nyt taas on turku. :D
ValaX

Posts: 3,891

#7 • • ValaX
Ääni-oikeus käytetty*piis*
Worin

Posts: 526

#8 • • Worin
En asu Turussa mutta tänäkin vuonna 2 kertaa käynyt siellä bilestämässä, eli äänioikeutta käytetty.
wiwi

Posts: 1,575

#9 • • wiwi Valtava vaaleanpunainen agenttiorava

Timce, 15.3.2009 12:15:
Ja mä kun olin varma, että tää olis jotain laitteen tekemiä epic-ketjuja. :D


Sama juttu. :D
Toi otsikon ulkoasu ehkä vähän vaikuttaa.

--
Yes, there is a world out there. And even if you decide you don`t want to meet it, it`s still going to hit you right in the face.

Dementation

Posts: 2,892

#10 • • Dementation wednesday?
En asu Turussa tällä hetkellä, mutta kävin tietenkin äänestämässä.

--
Verba volant, scripta manent {Sanat lentävät, kirjoitettu pysyy}
Quod scripsi, scripsi {Minkä kirjoitin, sen kirjoitin}
Dixi, et animam levavi {Olen puhunut ja huojentanut mieleni}

tbo

Posts: 935

#11 • • Edited tbo budhisattva
Tossa on toi artikkeli joka kysymykseen liityy:

http://www.turunsanomat.fi/ajassa/?ts=1,3:1007:0:0,4:7:0:1:2009-03-15,104:7:599107,1:0:0:0:0:0:

No, sinällään mielenkiintonen juttu, mutta ikävä kyllä, Turku on onnistunut tonkin asia tyrimään niin lahjakkaasti et mulla henkilökohtasesti ei oo kovinkaan paljoa toiveita tilanteen kääntymisestä. Mut sinällään se ei oo mitään uutta auringon alla: Turun kaupungin suhde sen alakulttuureihin ja taiteisiin on historiallisesti niin täynnä niin eeppisiä epäonnistumisia et hampaita oikein juilii. Turku on siitä mielenkiintonen mesta et se on ollu Suomessa _aina_ edelläkävijän asemassa nuorisokulttuurin puitteissa, aina viiskytluvulta lähtien siellä on ollu merkittäviä alakulttuurisia juttuja paljon ennen kun ne on ehtiny muuhun maahan, ja yhdessä Helsingin kanssa se on ollu aina se merkittävin "skene"-kaupunki. 50-luvulla oli Tommy Mansfield, 60-luvulla Markku Into, Harro Koskinen, Jarkko Laine, M.A. Numminen ja underground, seiskytluvulla oli Ruisrock, kasarilla tuli Auran Panimo ja punk ja hip hop ja kaupunkifestarit DBTLN muodossa ja ysärillä tuli tekno (muistan kun 92 olin sivarissa Jyväskylässä, ja LAStylen James Brown Is Dead ja 2Unlimitediin Get Ready for This soi siellä diskossa ekaa kertaa. Mä olin reivannu niitä jo vuotta aikasemmin Hyperdelic Housersin bileissä Untamonkadulla ja Kirkkotiellä). Kuitenkin, _joka_ikinen_ näistä jutuista (ehkä tota Auran Panimoa lukuunottamatta) on ollu sellanen et se on saanu kituutella ihan keskenään omin voimin ilman minkäännäköstä järkevää tukea kaupungin virallisilta tahoilta. Panimoa ei enää ole, Pro Laiturin annettiin mennä konkkaan, Ruisrock on joka jumalan vuosi päättäjien hampaissa (ja ainoo syy sille et se saa jatkaa tuntuu olevan se edes Turun päättäjät ei voi olla niin kyynisiä paskoja et ne uskaltais lopettaa maailman vanhimman rockfestarin, vaikka sillon vuostuhannen vaihteessa aika vitun lähellä olikin), eikä teknoo kannata ees mainita kun tietää mitä Koneistolle ja UMFille kävi. Taiteet ja niiden kohtelu on myös yhtä hilpeetä seurattavaa, muistammehan millainen tappelu esim Jokikadun työtiloista on ollu, tai millasessa jamassa Taideakatemia tätä nykyä on.

Butwhatchagonnado, Turku ei ikinä tunnu pääsevän eroon taudistaan jossa kaupunki, sen virkamieskoneisto ja sen rahat on vaan Ketosia, Ruolia, Casagrandeja ja niiden kavereita varten. Turun demokratia on aina ollu pelkkä vitsi (toriparkki anyone?), ja surullisena ootan miten kulltturipääkaupunkivuosi tulee olemaan Lentävän Hollantilaisen kaltasia pöhöttyneitä eliittitapahtumia täynnä, ilman kaupungin asukkaiden oikeata panostusta.

*dissaa* tossa Turulle.

--
-tbo
--
*support your local underground heroes*

Jussi Soro

Posts: 6,385

#13 • • Jussi Soro choon!
tbo:n kanssa samaa mieltä, ongelma ei ole se, etteikö vain konemusiikkia tuettaisi, vaan että mitään kulttuuria jota ei voi katsoa puku päällä ei tueta. Sinänsä kylläkään kaupungin homma ei ole rajattomasti tukea täysin epäterveellä rahoituspohjalla olevaa kaupallista tapahtumaa, mutta ruohonjuuritasolla tukea tulisi olla huomattavasti enemmän.
Jussi Soro

Posts: 6,385

#14 • • Jussi Soro choon!
Sellainen juttu vielä, että ns. dj-kurssista on ollut juttua jo hetken aikaa, voi tulla mahdollisesti jossain vaiheessa. Turunskene myös todennäköisesti järjestää ensi syksynä jälleen dj-kilpailun - ilman kaupungin tukea kylläkin ;)
Matti H

Posts: 10

#15 • • Matti H
Koko ikäni Espoossa asuneena ja sieltä sitten muutin viime kesänä Turkuun pysyvästi, voi vain todeta että turkulainen halu, tuki, tahto tuottaa paikkoja, tiloja, jne... on aivan erilaista jos vertaa Espoon tilanteeseen.

Espoossa järjestettiin konemusiikin kursseja aloitteleville harrastajille jotka tehtiin kaupungin tiloissa, PC:llä, ja vieläpä halvalla.

Järjestäjällä vain oma sitoumus ja taistelu jotta saadaan kurssilaiset kasaan. Espoon ns. työväenopisto otti nämä kurssit listoille sen enempää pohtimatta. Tilat löytyi heti.

Asian harrastajia löytyi kurssille, jopa muutama jotka ovat tämän ajan huikeita alan ammattilaisia.

Kyse oli siis yhden softan peruskurssista joka käyttö voi olla erittäin hankalaa aloittelevalle mutta myöhemmin tulevalle "taiteilijalle" parasta jatkoa ajatellen ;) Siitä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Palautteet ja kokemukset kurssin jälkeen olivat huikean hyviä!

Musiikin teko sekä täysipainoinen harrastus sisältäen DJ toiminnan on laaja asia josta voidaan rakentaa erilaisia täsmäkoulutuksia ja kursseja kunhan vain alan tekijät ja ammattilaiset antaa tietoa, jakaa kokemuksensa, jaksavat vetää näitä kursseja.

Mitenköhän Turku ottaa koneet haltuun;)

Joop... tää koskee kyllä muitakin kaupunkeja ja kuntia jossa olisi varmasti innokkaita tulevia musiikintekijöitä, DJ:tä... (kirjoitan loppuviimeksi kokovaltakunnan puolesta)
Decion

Posts: 1,569

#16 • • Decion Koneradio

RujoNic, 15.3.2009 12:16:
miksei minkä tahansa kaupungin pitäisi tukea? välillä tosin tuntuu että helsingissä on helsingissä asuvien kestit eika pahemmin kehän ulkopuolelta ole soittajia. turku nyt taas on turku. :D



agreed *nauru*

--
-Bulletproof NRG Slaughter-

ipe

Posts: 1,845

#17 • • ipe X-Rust / Holvi

tbo, 15.3.2009 14:58:
rant



Hienosti kirjoitettu. Turussa on ihmeesti viimevuodet jaksettu edelleen sinnitellä ja yrittää vaikka kulttuurin ja varsinkin konemusiikkiikulttuurin alasajo on jatkunut pian kymmenen vuotta. Kaupungin isien pitäisi tajuta että meidän kaupungista on valitettavasti tullut yleinen pilkanteon kohde kun sitä joskus aiemmin ihailtiin monipuolisen musiikkikulttuurin sekä hienojen festarien ja tapahtumien johdosta. Tulevaisuus ei näytä kovin hyvältä. Myös surullisenkuuluisan kulttuuripääkaupunkihankkeen budjettia jouduttaneen leikkaamassa miljoonilla. Sponsoreita ei näy eikä kuulu...

paskanjauhantaa

Surullista. :(

--
I am 100% certain that Elwira and Miss Jarea are just two sides of the same person and this whole thread is just a really good promotion/publicity trick. And this is a fact.
- jUSSi