5.12 & 6.12 Colors Festival 2009

653 posts, 33 pages, 254,166 views

trianda100

Posts: 20

#441 • • trianda100
Pahoittelen kovasti KooKie, etten kirjoita palstoille joka viikko....Onneksi täällä joku sentään ymmärtää, ettei se ehkä olekkaan HC-reivaajan ainoa tunnusmerkki! Ja jos minun pitää nyt jostain syystä alkaa puhdistaa mainettani sinulle ( ?? ) niin kyllä, käyn bileissä säännöllisesti, enkä edes laske Pacifiqueta polkkabileisiin, juurikin sen yleisön takia, mitä se paikalle vetää. Olen ollut myös Laserpointissa sekä Colours Festivalseilla ja pienemmissä bileissä. Joko tuli parempi mieli? Ja anteeksi, en todellakaan ole kuunnellut tällaista musiikkia koko ikääni tai käynyt näissä bileissä. Toivottavasti se ei tee minusta jotenkin huonompaa reivaajaa...
Red Array

Posts: 68

#442 • • Red Array FLARE / FACTION
Tytöt tytöt..... Ei riidellä. Aina löytyy niitä ketkä on mukamas enempi reivaaja ja enempi oikeassa. Mut kysymys kuuluu että ketäs kiinnostaa? Jos jommankumman kunniaa on loukattu niin please siirtäkää se toistenne mollaaminen privapuolelle jos saatte siitä tyydytystä.

Pysyttäisiin mielummin nyt colorssin-järkkääjien mollaamisessa ku näyttäis kaikki olevan heijän vikaa taas :)
Caro²

Posts: 5,301

#443 • • Caro² Fiilis / SESSIONS2

Replying to 5.12 & 6.12 Colors Festival 2009:

KooKie, 28.11.2009 13:46:
Rekisteröitynyt klubbariin tämän vuoden Pacifiqueiden aikaan, viestejä vain niiden ja Colors Festivalin topikkiin. Nämä karonkat eivät kyllä ole reivejä reivikansan juttuina nähneetkään. :DD


Tiedän useita henkilöitä, jotka eivät ole rekisteröityneet klubbariin - tai ovat rekisteröityneet mutteivät kirjottele käytännössä mitään, tai ihan vaan joihinkin biletopikkeihin. Kuitenkin nää henkilöt on juossu bileissä jo sillon kun sun faija pasko vaippoihin.
KooKie

Posts: 4,338

#444 • • Edited KooKie aka. Petress Pan

Replying to 5.12 & 6.12 Colors Festival 2009:

Red Array, 29.11.2009 14:20:
Aina löytyy niitä ketkä on mukamas enempi reivaaja ja enempi oikeassa.



Oah plz ihmiset, harjoitelkaa luetun ymmärtämistä. Te näette postauksen pointin siellä, missä sitä ei ole. Vaikka toinkin asian esiin peripohjaiseen mulkvistityyliin, oli tarkoitukseni korjata se käsitys, että Colorsit olisi jotenkin reivikansan reivijuttu. Mun mielestä Colorsit on tehneet hienoa työtä siinä, että ovat vieneet konemusiikkia nimenomaan "Onnelakansan" tietouteen, joten Colorseissa voi aina olettaakin löytyvän sitä samaa porukkaa, mitä Seduloissa perusiltoina näkee. Jos ei näitä ihmisiä halua nähdä, eivät Colorsit ole the event to attend to.

Edit. Ps. En jaksa jokaiselle vastata samaa litaniaa. Quottaamani lause edustaa varmasti juuri sitä käsitystä, mikä teillä kaikilla mun postauksesta on.

--
To wake into the neverending grace,
to see the sounds and to feel the light.
Paradise aint a place, it is a state of mind.

Here I come - as good as always and always better than ever!

tomii

Posts: 3,594

#445 • • tomii kallion herttua

Replying to 5.12 & 6.12 Colors Festival 2009:

opmdevil, 28.11.2009 22:42:

Mutta ekakerta onnelassa. Mitenhän tähän pitää valmistautua...



Jengiä ahdettu paikka täyteen ja sen takia tilaa ja happea vähänlaisesti, siihen kannattaa ainakin varautua. Äläkä laita niitä rakkaimpia sneakereita tai lakerikenkiä jalkaan, koska lasinsirua on lattialla niin paljon loppuillasta, että kenjänpohjat vuotaa vettä läpi, kun talsit kotiin sateessa. Niin ja tanssilattian tungoksen läpi rynteileviä nuoria "leidejä" kannattaa varautua väistämään kanssa vähän väliä. Mun suositus: sen verta letkeet suojakännit päälle, ettei edellämainitut asiat pahemmin haittaa, niin homma toimii. :)

--
reivaan kunnes kuolen

Caro²

Posts: 5,301

#446 • • Edited Caro² Fiilis / SESSIONS2

Replying to 5.12 & 6.12 Colors Festival 2009:

astaroth, 27.11.2009 22:45:

ota myös huomioon, että colors on keskittynyt tuomaan suomeen nimenomaan ison profiilin artisteja (armin, tiesto etc.), joiden musiikillinen kohdeyleisö on hyvin pitkälle siellä mainstreamin teknokansan ja ns. perustallaajan välimaastossa

varmasti jotkut valittavat ihan henkilökohtaisten syiden takia, mutta mielestäni on turha väittää, että "urbaanimpi" bilekansa repisi tuosta noin vaan huvikseen hanuristaan lokaa. kaikkia ei luonnollisesti voi miellyttää, mitä musiikilliseen tarjontaan tulee, mutta jos kritiikkiä tulee sellaiselta asiakaskunnalta, joille kiksubileissä käyminen on enemmänkin, kuin se yks tieston keikka vuodessa, niin voihan sitä miettiä onko itse konseptissakin jotain viilattavaa.


Jos Colors kerran tuo tänne sellaisia artisteja, jotka selkeesti on (kaikkialla muualla maailmassa kuin Suomessa) mainstream-musaa, niin eikö Suomalaiset wannabe-konemusafriikit (= Lue Konepopin ystävät) ymmärrä, että kyseessä on normaalit bileet missä soitetaan vaan popin sijasta konepoppia. Ei siinä ole mitään suurta ja mullistavaa, paitsi että musa on sitä mistä digataan.

Suomalainen bilepurismi on jotain käsittämätöntä wannabe-skeidaa mitä tulee nähtyä. Yleensä tätä wannabe-skeidaa suoltaa kaikkein eniten sellaset naamat jotka ei o nähny oman kaupungin rajojen ulkopuolelta ainuttakaan tapahtumaa. Ikää on noin 21v ±2vuotta ja vannotaan TB-303:n manuaalin nimeen kuin se olis raamattu (silläkin uhalla, että TB303 ei edusta sitä konepoppia mitä kuunnellaan).

Tässäkin maassa on vielä paljon sellasia järjestäjiä jotka edustaa sitä alkuperäisempää konemusiikkikulttuuria ideoloigioineen ja järjestämismetodeineen, siitäkin huolimatta, että tapahtumat ovat julkiravintoloissa, siinä missä muillakin - sitten löytyy toki ug-tapahtumia, jotka on oma lukunsa. Mutta kyl tämmönen mainstream-musabileiden analysointi ja "palautekeskustelu" tavottelee jo komedian rajapyykkejä.


ei kukaan hauku bileitä, joissa homma toimii. simple as that


Tää on aivan bullshit lause. Sellasia bileitä ei ole ollutkaan mistä ei tulis jotain negatiivista palautetta tai vähintään positiivista kritiikkiä. Aina on joku asia mistä pitää narista, ainakin jonkun. Klubbari on mitä parhain kanava sille, missä täysin asioista tietämättömät pääsevät puimaan asioita joista ei ole tuon taivaallista hajua muuten kuin asiakkaan näkökulmasta - ja asiakkaana oleminenhan kertoo ihan 100% kaiken mitä järjestävän tahon puolella on tapahtunut.

En pysty käsittämään miten tapahtumien järjestäjät jaksaa edes lotkauttaa korvaansa kaikenmaailman maisa-perusteinien napinalle jostain taksitolpan puutteesta tai siitä kun nuudelisoosissa oli yks kana liian vähän; tai laita tähän joku aihe x -minkä järjestelystä klubbaribilettäjä tietää aina enemmän kuin ammatikseen bileitä järjestävä taho.


taas, ne jotka eivät colorsin konseptista välitä tai ole tekemisissä, eivät todennäköisesti käy colorsin tapahtumissa muutenkaan.


Colorsin tapahtumien asiakaskunta muodostuu varmaan 80% ihan muista, kuin klubituksen käyttäjistä. Olemme vähemmistöä, kauheaa!


ei heitä kiinnosta ja näin ollen on aivan yks lysti, miten siellä hommat hoidetaan. mutta kuitenkin onhan colors yhtä lailla vastuussa ottamaan vastaan palautetta kaikilta asiakkailtaan.


ja myös painottamaan annettu palaute sen mukaan, minkälaista asiakasryhmää palautteen antaja edustaa. Jos 95% on tyytyväisiä ja 5% narisee siitä, että on kuuma - niin se menee ihan jo prosentuaalisestikin siihen "ainaisten narisijoiden" asiakasryhmään.



monille tuntuu jotenkin olevan itsestään selvä asia, että mitä isommat nimet, sitä paremmat bileet. tässä ei voitaisi enempää olla väärässä. hyvin usein kotimaiset kundit pyyhkii perseensä noilla ison liigan staroilla


Sen taki kuuntelemme mielummin Yannia tai Jarrea kuin lähdemme katsomaan Madonnan tai edesmenneen Michael Jacksonin showta.

Bilepurismin yksi iso tekijä on soittajien tekniikan vahtaaminen ja hyväksyvä pään nyökyttely kun vaihto on mennyt hyvin. Harmi vaan kun tämmönen tiiraaminen yleensä johtaa siihen, että kokonaisuutena illan musiikillinen puoli ja vuorovaikutus yleisön kanssa jää lähes täysin huomioimatta, koska DJ X teki paskan vaihdon.


Tervetuloa Suomalaiseen klubikulttuuriin.
---
jossa tunnetaan oma taso, laatuvaatimukset ja vaaditaan vastinetta lupauksille. onhan se väärin


Ei nää ole ensimmäiset bileet jotka joko a) peruuntuu, b) vaihtaa paikkaa, tai c) tulee muutoksia.

voi hirveen kauheeta. Nyt on kaikki menny vituiks. Michael Jackson kuoli, Tabermannilla on tauti ja nyt vielä Colorseihin tulee ei-toivottuja muutoksia ja vieläpä bileet siirtyy Onnelaan. Sen on varmasti Seppo käskeny ja tässä on satavarmasti asiakkaiden kusetus taustalla..

joo.


EDIt: Mulla on jo pitemmän aikaa ollu tän maan klubaajien kommentoinnista sellanen kuva, että mihinkään ei tyydytä ja hauskaa on ainoastaan silloin kun bileet on tekninen täydellisyys - lukuunottamatta täysin sitä, millainen sisältö bileillä on. Negistä haetaan joka suunnasta ja kaikesta. Mitkään järkevätkään selvitykset ei paranna asiaa - joten miks vaivautua. Bileitä tulee ja menee. Niin kauan kuin asiakkaita riittää, järjestäjät tekee omaa juttua omalla tavallaan. Jos ei kelpaa niin sen sijaan, että äänestetään jaloilla, kirjoitetaankin klubbariin.
MiksuK

Posts: 74

#447 • • MiksuK hmm

Replying to 5.12 & 6.12 Colors Festival 2009:

Caro², 29.11.2009 14:51:

...



Ja tämä postauksen pointti oli..valittaa siitä että klubituksen foorumilla valitetaan jos on valittamista?

Jos esim. minua vituttaa että vuoden omalta kohdaltani odotetuimmat bileet siirtyvät minun mielestäni huonoimpaan mahdolliseen mestaan niin en saisi sitä ilmaista? Pitäisi vain arvostaa ja ymmärtää ja olla hiljaa? Ei ole kyse mistään negatiivisuuden hakemisesta, saa kai sitä asiasta sanoa?

--
There are two ways of being creative. One can sing and dance. Or one can create an environment in which singers and dancers flourish.

Caro²

Posts: 5,301

#448 • • Edited Caro² Fiilis / SESSIONS2

Replying to 5.12 & 6.12 Colors Festival 2009:

MiksuK, 29.11.2009 15:22:
Ja tämä postauksen pointti oli..valittaa siitä että klubituksen foorumilla valitetaan jos on valittamista?


Melkein oikein. Klubituksen foorumilla valitetaan, vaikka käytännössä ei pitäs olla valitettavaa. Täällä valitetaan biletopikeissa lähes joka asiasta aina jonkun toimesta.


Jos esim. minua vituttaa että vuoden omalta kohdaltani odotetuimmat bileet siirtyvät minun mielestäni huonoimpaan mahdolliseen mestaan niin en saisi sitä ilmaista? Pitäisi vain arvostaa ja ymmärtää ja olla hiljaa? Ei ole kyse mistään negatiivisuuden hakemisesta, saa kai sitä asiasta sanoa?


Onkohan sulla vähän asennoitumisongelmaa SK-ravintoloita kohtaan? Miten voit sanoa, että muuttuu paskimpaan mahdolliseen mestaan jos et ole vastaremontoidussa mestassa vielä edes käyny? Tai jos olet käynyt, niin et o nähny miten nää bileet siellä toimii kun niitä ei siellä vielä ole ollut. Sori, mut mie en vaan pysty käsittämään tuommosta meedio-kykyä.

Emmie sitä sano, etteikö kaapelibileissä o nasta käydä, kun niitä niin harvoin siellä on - mutta aina ei voi voittaa.. ja mielestäni perusteet bileiden siirtymiselle on colorsin kohdalla aivan yhtä hyvät kuin muidenkin tapahtumien kohdalla joilla on ollut vastaavanlainen tilanne aikaisemmin :I

EDIT3: tietty ois hauska kuulla, miten kaikki jotka asiasta avautuu, olis ite hoitanu tapahtuman järjestämisen vastaavanlaisessa tilanteessa. Useilla täällä (en viittaa sinuun) kun tuntuu olevan järjestävää tahoa paremmat edellytykset hoitaa tämmöset tilanteet / bileet :)
Freja

Posts: 8,774

#449 • • Edited Freja Sihteeri

Replying to 5.12 & 6.12 Colors Festival 2009:

Caro², 29.11.2009 15:26:
EDIT3: tietty ois hauska kuulla, miten kaikki jotka asiasta avautuu, olis ite hoitanu tapahtuman järjestämisen vastaavanlaisessa tilanteessa. Useilla täällä (en viittaa sinuun) kun tuntuu olevan järjestävää tahoa paremmat edellytykset hoitaa tämmöset tilanteet / bileet :)



Mä oisin ainakin alottanu jo siitä, et tiedottaminen ja infot ois ollu ajan tasalla silloin kun luvataan. Jo näistä failureista huomas, et bileet alkaa menee päi persettä.

Edit. mutta ehkä jätän kuitenkin tän avautumisen tähän, kun kuitenkin joku vetää herneen nenään siitä että valittaa aiheesta.

--
Let´s see colours that have never been seen
Let´s go to places no one else has been

MiksuK

Posts: 74

#450 • • MiksuK hmm

Replying to 5.12 & 6.12 Colors Festival 2009:

Caro², 29.11.2009 15:26:

---

Onkohan sulla vähän asennoitumisongelmaa SK-ravintoloita kohtaan? Miten voit sanoa, että muuttuu paskimpaan mahdolliseen mestaan jos et ole vastaremontoidussa mestassa vielä edes käyny? Tai jos olet käynyt, niin et o nähny miten nää bileet siellä toimii kun niitä ei siellä vielä ole ollut. Sori, mut mie en vaan pysty käsittämään tuommosta meedio-kykyä.

Emmie sitä sano, etteikö kaapelibileissä o nasta käydä, kun niitä niin harvoin siellä on - mutta aina ei voi voittaa.. ja mielestäni perusteet bileiden siirtymiselle on colorsin kohdalla aivan yhtä hyvät kuin muidenkin tapahtumien kohdalla joilla on ollut vastaavanlainen tilanne aikaisemmin :I

---



No kieltämättä tuo huonoin mahdollinen mesta saattoi olla hieman kärjistetty ilmaisu. Muistelin vain tässä kun viimeksi Helsingin Onnelassa kävin 2007 Colorsin bileissä niin paikka oli totaalinen pettymys vaikka setit olivatkin loistavia. Ei näin äkkiä tule mieleen bileitä jossa paikka olisi tuottanut yhtä suuren pettymyksen. En sitten tiedä kuinka tuo on sen jälkeen muttunut mutta tuskin mistään suuresta yhtenäisestä tilasta vieläkään on kyse?

Jos minä olisin saanut paikan valita niin mikä tahansa suuri yhtenäinen tila johon koko porukka varmasti mahtuu kerralla. Niin ettei suosituimpia settejä tarvisi laittaa ikävästi päällekkäin että porukan saa mahtumaan ahtaan sokkelon sopukoihin. Eipä tässä nyt muuta kitistävää Colorsia kohtaan ole. No ehkä alunperinkin sunnuntai oli vähän huono ajankohta ja lipun hinta suolainen muttei ainakaan itselleni mikään este. Muuten kuitenkin Colors tehnyt hyvää työtä tuoden todella kiinnostavia artisteja Suomeen ja siitä kiitos heille. Nyt vain meni paikan vaihto totaalisen metsään. Niin hartaasti odotin a&b:tä kunnon hallibileisiin, mutta ei.

--
There are two ways of being creative. One can sing and dance. Or one can create an environment in which singers and dancers flourish.

Caro²

Posts: 5,301

#451 • • Edited Caro² Fiilis / SESSIONS2

Replying to 5.12 & 6.12 Colors Festival 2009:

Freja, 29.11.2009 15:33:
Mä oisin ainakin alottanu jo siitä, et tiedottaminen ja infot ois ollu ajan tasalla silloin kun luvataan. Jo näistä failureista huomas, et bileet alkaa menee päi persettä.


Tuo onkin ehkä ainoa asia mistä pääsee ihan oikeasti napisemaan. Itse olisin tosin jättäny lupaamatta yhtään mitään ja ilmottanu sillon kun vaan ehtii. Tämä on tullu huomattua jo SESSIONS2:nkin kohdalla, aina kun jotain lupaa ilmottaa tai tehdä, niin tulee jotain ennalta arvaamattomia ongelmia tai esteitä nimeltä Murphy, jonka takia ennakkoon luvatut asiat viivästyy - tosta tosin pääsis sillä, että tekis työkseen yhtä juttua eikä säätäis kymmentä muuta.

MiksuK, 29.11.2009 16:50:
No ehkä alunperinkin sunnuntai oli vähän huono ajankohta ja lipun hinta suolainen muttei ainakaan itselleni mikään este.


Sunnuntai on usein ainoa päivä jolloin monelle maailmanstaralle käy sama päivä keikalle. Varsinkin kun on kyseessä niinkin pieni paikka kuin suomi ja vaan muutaman tuhannen ihmisen bileet.
Jokke L

Posts: 1,203

#452 • • Jokke L [GoodMusic]

Replying to 5.12 & 6.12 Colors Festival 2009:

Red Array, 29.11.2009 14:20:
Pysyttäisiin mielummin nyt colorssin-järkkääjien mollaamisessa ku näyttäis kaikki olevan heijän vikaa taas :)


*lmao*

--
Are you an angel? Never heard of angels before. They are the most beautiful creatures in the universe. You must be one, maybe you just don`t know it.

tomii

Posts: 3,594

#453 • • tomii kallion herttua

Replying to 5.12 & 6.12 Colors Festival 2009:

Caro², 29.11.2009 14:51:
---

Suomalainen bilepurismi on jotain käsittämätöntä wannabe-skeidaa mitä tulee nähtyä. Yleensä tätä wannabe-skeidaa suoltaa kaikkein eniten sellaset naamat jotka ei o nähny oman kaupungin rajojen ulkopuolelta ainuttakaan tapahtumaa. Ikää on noin 21v ±2vuotta ja vannotaan TB-303:n manuaalin nimeen kuin se olis raamattu (silläkin uhalla, että TB303 ei edusta sitä konepoppia mitä kuunnellaan).



Voi kuule, ei ole pelkkä Suomen oma ilmiö, ei todellakaan. Ns. isossa maailmassa ollaan niin puristia, ettet edes pääse klubille sisään, ellet oo jo lähtökohtaisesti ulkonäöltäsi tarpeeksi katu-uskottava teknofriikki. (Ellet jo olekin, niin: ) Mee vaikka testaa huvikses Berghainin jonoa ja tuu sit avautuu suomalaisesta bile-purismista, kun se 60% jengistä käännytetään hevon vittuun siitä pousaamasta. Helsingin "ongelma" on se, että täällä on ihan käsittämättömän kova tarjonta laidasta laitaan joka viikonlopulle, varsinkin, kun ottaa huomioon kuin pieni paikka tämäkin kylä on. Nälkä kasvaa syödessä ja asiakkaat tulevat kokoajan "laatutietoisemmaksi" ja vaativat täydellisempää konseptia. Ihan luonnollinen evoluutio KAIKESSA, missä on asiakas mukana. Rahoille parempaa vastinetta ja sitä rataa.

Siitä olen samaa mieltä, että jotkut avautuvat aika paljon, vaikka kokemusta ei ole juuri mistään, mutta ei se poista sitä tosiasiaa, että heilläkin on oikeus ja maksavina asiakkaina jopa velvollisuus kitistä heidän mielestään tapahtuneista epäkohdista. Kyl mäkin avaudun vielä 12 vuodenkin värikkään bileuran jälkeen asioista, jotka MUN MIELESTÄ on ollu päin vittua, itseasiassa todella paljon enemmän kuin 21-vuotiaana.

--
reivaan kunnes kuolen

Avatar
#454 • • Edited astaroth Guest

Replying to 5.12 & 6.12 Colors Festival 2009:

Caro², 29.11.2009 14:51:
Jos Colors kerran tuo tänne sellaisia artisteja, jotka selkeesti on (kaikkialla muualla maailmassa kuin Suomessa) mainstream-musaa, niin eikö Suomalaiset wannabe-konemusafriikit (= Lue Konepopin ystävät) ymmärrä, että kyseessä on normaalit bileet missä soitetaan vaan popin sijasta konepoppia. Ei siinä ole mitään suurta ja mullistavaa, paitsi että musa on sitä mistä digataan.


vaikka monet klubibrändit ovatkin kasvaneet monikertaisisksi verrattuna pienempiin konsepteihin, mitä mittakaavaan ja kohdeyleisöön tulee, niin käsittääkseni useillla heistäkään ei ole kuitenkaan päätavoitteenaan päätyä täysin puhkipannuksi mtv-sukupolven muovinukeksi, koska kuten itsekin sanoit... ->

Tässäkin maassa on vielä paljon sellasia järjestäjiä jotka edustaa sitä alkuperäisempää konemusiikkikulttuuria ideoloigioineen ja järjestämismetodeineen, siitäkin huolimatta, että tapahtumat ovat julkiravintoloissa, siinä missä muillakin


...näin ollen uskoisin järjestäjien myös tuntevan ehkä astetta enemmän samaistumista sellaisia ihmisiä kohtaan, jotka ovat kuten he itse. yritän ajaa tällä siis takaa sitä, että tällaisen asiakkaan järkevästi esitetty kritiikki olisi ihan validia luettavaa. konemusiikin alkuperäisten ideologioiden ja plur-hengen nimissä toimiminen on minusta hyvin arvostettava piirre, vaikka kyynisemmät (= wanhaparrat, toim. huom!;) sanoisivatkin, että nyt jo ollaan siinä pisteessä, että noista käsitteistä nykyisessä klubikulttuurissa puhuminen olisi sama, kuin yrittäisit pitää vihanneksen sydäntä pumppaamassa sähköiskuilla :P

Suomalainen bilepurismi on jotain käsittämätöntä wannabe-skeidaa mitä tulee nähtyä. Yleensä tätä wannabe-skeidaa suoltaa kaikkein eniten sellaset naamat jotka ei o nähny oman kaupungin rajojen ulkopuolelta ainuttakaan tapahtumaa. Ikää on noin 21v ±2vuotta ja vannotaan TB-303:n manuaalin nimeen kuin se olis raamattu (silläkin uhalla, että TB303 ei edusta sitä konepoppia mitä kuunnellaan).


kuten tomii jo sanoikin, niin eihän tämä ole pelkästään suomalainen kulttuuri-ilmiö

Tää on aivan bullshit lause. Sellasia bileitä ei ole ollutkaan mistä ei tulis jotain negatiivista palautetta tai vähintään positiivista kritiikkiä.


posiitivinen kritiikki on varmasti tervetullutta, jopa suotavaa jokaiselle ammattitaitoiselle järjestäjälle. muilta ihmisiltä pitää totta kai pystyä odottamaan sen verran maalaisjärkeä, että ymmärretään milloin järjestäjällä on ollut osuutta tai edes kykyä vaikuttaa kritisoitaviin asioihin ja milloin annettu kritiikki on verrattavissa idiotismiin ja utopistisiin odotuksiin

Aina on joku asia mistä pitää narista, ainakin jonkun. Klubbari on mitä parhain kanava sille, missä täysin asioista tietämättömät pääsevät puimaan asioita joista ei ole tuon taivaallista hajua muuten kuin asiakkaan näkökulmasta - ja asiakkaana oleminenhan kertoo ihan 100% kaiken mitä järjestävän tahon puolella on tapahtunut.

En pysty käsittämään miten tapahtumien järjestäjät jaksaa edes lotkauttaa korvaansa kaikenmaailman maisa-perusteinien napinalle jostain taksitolpan puutteesta tai siitä kun nuudelisoosissa oli yks kana liian vähän; tai laita tähän joku aihe x -minkä järjestelystä klubbaribilettäjä tietää aina enemmän kuin ammatikseen bileitä järjestävä taho.


vaikka moni palaute olisikin täysin perseestä revittyä, niin imo kannattaa niitä kuitenkin kuunnella. siellä sattumien joukossa saattaa myös olla totuuden siemeniä jossain

Bilepurismin yksi iso tekijä on soittajien tekniikan vahtaaminen ja hyväksyvä pään nyökyttely kun vaihto on mennyt hyvin. Harmi vaan kun tämmönen tiiraaminen yleensä johtaa siihen, että kokonaisuutena illan musiikillinen puoli ja vuorovaikutus yleisön kanssa jää lähes täysin huomioimatta, koska DJ X teki paskan vaihdon.


eikö se kerro enemmänkin musiikista itsestään? (ps. pilke silmäkulmassa x)

tuollaisten piirteiden kehittyminen voi osittain johtua siitä, että miten paljon massiivisempi liike dj-toimintakin on verrattuna wanhoihin päiviin. se ei ole enää sen parin nörttikaveruksen juttu. nykyään kaikki musiikki on saatavissa helposti, monessa formaatissa ja mitä erilaisempia instrumentteja soittamiseen tulee joka tuutista jatkuvalla syötöllä.

toisena osasyynä voisi olla se, että siinä missä soittoinstrumentit ovat lisääntyneet ja kehittyneet, niin ovat myös tuottamiseen tarkoitetut välineet. uusien artistinimien ja biisien määrä paisuu, kuin pullataikina, mutta prosentuaalisesti valitettavan harva onnistuu luomaan enää mitään uutta ja mullistavaa. sitä uuden ja kokeellisuuden tuomaa tunnetta ei enää saa niin helposti irti. monet asiat ovat loppuunkuultuja yllättävän nopeasti, ja silloin huomio alkaa keskittymään ei-välttämättä-niin-olennaisiin asioihin. evoluutio, jossa selviävät vain ne, jotka soittavat hyvää tai "hyvää" ja todella hyvin

tai sitten mä oon täysin tietämätön ja puhun perseestäni, who knows :)

voi hirveen kauheeta. Nyt on kaikki menny vituiks. Michael Jackson kuoli, Tabermannilla on tauti ja nyt vielä Colorseihin tulee ei-toivottuja muutoksia ja vieläpä bileet siirtyy Onnelaan. Sen on varmasti Seppo käskeny ja tässä on satavarmasti asiakkaiden kusetus taustalla..


itselläni on täysin neutraali suhtautuminen colorsiin järjestönä ja konseptina, joten itselläni ei ole henkilökohtaisesti mitään henkistä traumaa siitä, miten asiat ovat kääntyneet. tilanteen valossa en kuitenkaan näe heidän asiakkaidensa olevan sellaisessa tilanteessa, jossa he eivät voisi antaa palautetta ja kritiikkiä. osa tekee sen rakentavammin, toiset taas ei. näitä tapauksia sitten en lähde sen kummemmin erittelemään. pointtini on lähinnä että ymmärrän, jos joitakin (eikä välttämättä ihan vain muutamaa) vituttaa

EDIt: Mulla on jo pitemmän aikaa ollu tän maan klubaajien kommentoinnista sellanen kuva, että mihinkään ei tyydytä ja hauskaa on ainoastaan silloin kun bileet on tekninen täydellisyys - lukuunottamatta täysin sitä, millainen sisältö bileillä on. Negistä haetaan joka suunnasta ja kaikesta. Mitkään järkevätkään selvitykset ei paranna asiaa - joten miks vaivautua.


imo riippuu tapahtumasta. jos tuota jotenkin järkeilisi sananlaskuksi, niin kai se menisi jotenkin näin: "isot lupaukset vaativat ison vastuun"

Bileitä tulee ja menee. Niin kauan kuin asiakkaita riittää, järjestäjät tekee omaa juttua omalla tavallaan. Jos ei kelpaa niin sen sijaan, että äänestetään jaloilla, kirjoitetaankin klubbariin.


noin sen pitäsi mennäkin, mutta esimerkiksi nyt monilla asiakkailla ei ole edes mahdollisuutta äänestää jaloillaan ilman, että ottavat rahallista tappiota sijoituksestaan. vaihtoehtona olisi joko jättäytyä pois tapahtumasta, ja heittää 50e kaivoon, tai tulla paikan päälle hakemaan mahdollisesti satojenkin kilometrien päästä kompensaatio, joka voi tulla kalliimaksi, kuin kotiin jääminen

loppujen lopuksi meillä kahdella on (ainakin itselleni tulleen mielikuvan mukaan) hyvin samankaltaisia käsityksiä, mitä tulee itse bilettämiseen elämäntapana, mutta tässä tapauksessa on se ero, että minä näen ihmisillä olevan aihetta antaa kritiikkiä ja sinä välttämättä et, ainakaan samoissa mittasuhteissa. en nyt puhu siitä, että mihin sävyyn ihmiset ovat palautetta antaneet. pointti on vain se, että niitä mielestäni niitä perusteita on ja ymmärrän ihmisten reaktioita, vaikka tilanne ei ole suotuisin järjestäjällekään

edits: typoj
snoozy2002

Posts: 1

#455 • • snoozy2002

Replying to 5.12 & 6.12 Colors Festival 2009:

Caro², 29.11.2009 15:26:
---
Onkohan sulla vähän asennoitumisongelmaa SK-ravintoloita kohtaan? Miten voit sanoa, että muuttuu paskimpaan mahdolliseen mestaan jos et ole vastaremontoidussa mestassa vielä edes käyny? Tai jos olet käynyt, niin et o nähny miten nää bileet siellä toimii kun niitä ei siellä vielä ole ollut. Sori, mut mie en vaan pysty käsittämään tuommosta meedio-kykyä.



Huah, mistähän sitä alottaisi.
Siitä kun Onnela oli vielä Arkku, CTRL ja blimblamblom?
Paikassa ei ole muuttunut viimeisen 10-vuoden aikana juuri mitään.
Pari seinää korkeintaan lähtenyt, mutta sama ahdas labyrintti Onnela edelleen on.
Heh, muista nyt mitkä pippalot siel joskus oli, kun kysyin narikasta saako täältä mitään suolasta naposteltavaa -> joo, on tossa kulmassa mäkki josta saa burgeria :lol:

Itse olin varautunut noutamaan liput tänään, mutta iloinen ylläri oli Freda51:n tiskillä lauantaina 28.11
- Colors Festarit siirtynyt onnelaan :)

Repesin ihan täysin tuolle lapulle ja totesin että saa sitten bileet jäädä minun kohdalta väliin.

No onneksi lauantaina jaksaa vielä vaivautua Freda51:seen kuuntelemaan Cosmic Gateä.
Avatar
#456 • • opmdevil Guest
Onko muuten suomessa yhtään klubia jossa ovella valikoitaisiin asiakkaat? En ole vielä tullut käännytetyksi rumine naamoinen suomessa missään. Jossain ulkoimailla ollaan ovella sitten niin tarkkoja ketä sisään päästetään eli rumat, lihavat ja kilpapyöräilijät rankataan ulos heti alussa. Esimerkiksi näin kävi kun yritti päästä nimeltämainitsemattomassa kaupungissa sisälle johonkin hypoklubiin. : "Nain nain, du hast nich ain kravat" tai jotain siis sen suuntaista.
W

Posts: 1,049

#457 • • W
Näihin joiden viesteihin oma mielipiteeni on että ei toi Trance ole mitään UG-musaa ollut enää kymmeneen vuoteen. Ihan nää tiestot paukkuu nykyään joka corollassa, että oikealle poppoolle sitä tarjotaan tuolla onnelassa. Kannattaa vaihtaa muihin genreihin jos tahtoo enempi UG:tä.
ValaX

Posts: 3,891

#458 • • ValaX
Ei oo kyllä bileet lippujen hinnoilla pilattu:)
WuZuul

Posts: 181

#459 • • WuZuul
Menipä taas pari tuntia rattosasti itkuja lueskellessa. Voisi heittää kommenttia bilepurismista, metroseksuaalien itseruskettavia käyttävien peluripellejen hierarkioista ja "me-ollaan-parempia-ku-te"-mentaliteetista mutta ei jaksa.

Itseä alkoi lähinnä kiinnostaa se mistä täällä ei ole sanottu sanaakaan eli MILLAINEN toi Onnela nykyään sitten on? Itse tuli pyörähdettyä siellä viimeksi about kolmisen viikkoa sitten ja sillä pohjaratkaisulla kyllä ymmärrän kaiken itkun labyrintistä ja kylkikyljessä nysväämisestä. Mutta millainen Onnela on nyt? Tyhjentävää vastausta ei ole vielä kuulunut.

Toisekseen, ei näitä bileitä pyöritellä taskurahoilla ja pelkällä talkoohengellä. Jos katselee alkuperäistä suunnitelmaa niin haiskahtaa helvetin hyviltä kemuilta. Nyt vaan taisi käydä niin että lippuja ei mennyt kaupaksi oletetulla tavalla (vai alkoiko hangata jostain muualta että kaapeli ei järjestynytkään?). Kyllähän tässäkin järjestävä taho haluaa minimoida omat menetykset ettei käy niinkuin sillä kuuluisalla metallifestarilla Lahdessa.

Viimeiseksi, jos ensi lauantaina lykästää loton kanssa niin tiedossa on vuosikymmenen konemusabileet, sen lupaan!

--
Wannabe bilekone.

remotion

Posts: 5,283

#460 • • remotion nostatus guru

Replying to 5.12 & 6.12 Colors Festival 2009:

opmdevil, 30.11.2009 15:41:
Onko muuten suomessa yhtään klubia jossa ovella valikoitaisiin asiakkaat? En ole vielä tullut käännytetyksi rumine naamoinen suomessa missään. Jossain ulkoimailla ollaan ovella sitten niin tarkkoja ketä sisään päästetään eli rumat, lihavat ja kilpapyöräilijät rankataan ulos heti alussa. Esimerkiksi näin kävi kun yritti päästä nimeltämainitsemattomassa kaupungissa sisälle johonkin hypoklubiin. : "Nain nain, du hast nich ain kravat" tai jotain siis sen suuntaista.



kuukausi takaperin fredalla poke kysy seuralaiseltani paperit ja mulle tokas että "herra on niin kärsineen näköinen että ei tarvitse näyttää papereita." Oli kyllä hyvä heitto pokelta ja jotenki tuli pienestä läpästä tervetullut ja hymyileväinen fiilis!

Onhan meillä bläk ja tigerin whiteroom eivät ihan jokaiselle aukea, mutta ei se kylläkään lärvistä ole kiinni sekään.
Ulkomailla en ole ikinä törmännyt tälläiseen rankkaukseen, en edes monacon clubeilla.