Paluu juurille - Time Ride

1 post, 1 page, 1,135 views

HotIgloo

Posts: 1

#1 • • Edited HotIgloo
TIEDOTE

Hot Igloo ylpeänä esittää:
Elektronimusiikin konkari Jukka Ruohomäki

Suomalaisen elektronimusiikin pioneerin Jukka Ruohomäen ensimmäinen soololevy Time Ride julkaistaan 8. marraskuuta.

Jukka Ruohomäki alkoi tehdä elektronimusiikkia 1970. 70-luvulla syntyi kuunnelma- ja näyttelymusiikkia sekä syntesoijasoundeja tuon ajan tunnettujen popmuusikoiden levyille kuten Pekka Strengille ja Hectorille. Kahdeksankymmentäluvuksi Ruohomäki siirtyi elokuva-alalle, tietokonegrafiikan pariin. Siitä alkoi harvinaisen pitkä, 16 vuoden mittainen sävellystauko.

Vuonna 1994 oli Ruohomäen itsensä mielestä aika palata musiikin pariin. Tuosta vuodesta lukien on syntynyt Time Riden teokset, jotka ovat levinneet eri projekteissa ympäri maailmaa. Time Ride on läpileikkaus Ruohomäen viimeisen 12 vuoden aikana syntyneestä tuotannosta, joka on syntynyt interaktiivisesti korvilla kuuntelemalla ja ääniin reagoimalla ilman nuottikirjoitusta.

Ruohomäen kiinnostus konkreettisiin ääniin kuuluu levyltä hyvin, esimerkkinä Viiltoja-teos, jonka äänet on tehty isoa kattopeltilevyä raapimalla ja paukuttelemalla sekä Luscinia on tehty satakielen laulusta. Kuitenkin levyn ensimmäiset viisi kappalettä jäävät alkusoitoksi puolituntiselle ja 12 vuotta sävelletylle teokselle Cyber Suite.


Lisätietoa Jyrki Raatikainen, [email protected], puh 050 346 7452
www.hotigloo.com
Jukka Ruohomäki, [email protected]
puh 050 3206466

Valokuvia ja lisäinformaatiota:
www.hotigloo.com>Promo>Jukka Ruohomäki>Time Ride in depth (PDF in Fin)