Millaisen baarin perustaisit?

63 posts, 4 pages, 35,603 views

ControlFreak

Posts: 50

#1 • • ControlFreak moisture_maniac
Elikkä millaista musiikkia, sisustusta, teemaa, ja koka jne. haluaisitte nähdä teidän perustamassa baarissa.



Mielestäni musiikin pitäisi olla puhdasta housea sekä lounge-musiikkia. Ikäraja voisi olla 20, mutta erityisen TIUKKA Face Control sekä Dress code olisi paikallaan. Ihmisten sisäänpääsemisestä voisi päättää joku muu kuin tavallinen pulliais poke. Sisustus voisi näyttää aivan valistusajan itsevaltiaan hovilta. Rokokoo olisi edustava tyyli sekä hohdokkuus että prameus olisi silmiinpistävää. Pöytien varaus ennakkomaksulla, sekä pöytiintarjoilu olisi ehdoton asia. Tila saisi olla kooltaan 100-200 henkeä.
Unik

Posts: 4,117

#2 • • Unik
Tommoista mestaa ois kyl ihan turha avata/perustaa Helsinkiin.
ControlFreak

Posts: 50

#3 • • ControlFreak moisture_maniac

U n i k, 16.8.2006 00:45:
Tommoista mestaa ois kyl ihan turha avata/perustaa Helsinkiin.



Jo helsingin katukuvassa paistuu egon -ja materialistisuuden maailma. Sen kaltaiset ihmiset olisivat taatusti kiinnostuneet.
Amuck

Posts: 2,396

#4 • • Amuck dub-i-dub
Jee mikä topic!

Mun baarini olisi aaaaaika paljon erilainen. Ei mitään face controlia tai ainakaan dress codea :D Tai en ole ihan varma mitä sillä tarkoitat, mutta kukaan ei koskaan jäisi mun baarini ulkopuolelle siksi että tukka tai pöksyt ei miellytä jonkun itsevaltiaspoken silmää. Kaikki tervetuloa! Ikärajaksi laittaisin 24, mutta joustaisin siitä koko ajan; jotkut 19-vuotiaat ovat joitakin 24-vuotiaita kypsempiä. Pöytiä ei mielellään varailla, jos on joku erityistilaisuus niin soittakoot mulle ja kysykööt. Ylipäätään pyrkisin rentoon meininkiin ja edullisiin hintoihin. Ei koskaan narikkamaksua! Sisustus olisi... noh, rokokoon vastakohta. Pitäisi varmaan olla monta eri tilaa.

Jossakin huoneessa olisi erittäin tyylikäs ja moderni sisustus (ja nyt tulee se heikko kohta, en tajua sisustuksesta hittoakaan); lasia, tummaa puuta ehkä, metallia, harkkoja, rohkeita värejä, modernia taidetta. En ole ihan varma mikä musiikki tähän huoneeseen sopisi. :/ Kerron kun kuulen.

Yhdessä huoneessa olisi suuria, ihanan pehmeitä istuintyynyjä, paljon kasveja, matalat pöydät, lämpimät sävyt ja pehmeä valaistus. Siellä soitettaisiin chillimpää musaa, housea, ehkä jopa reggaeta. Tästä huoneesta voisi päästä kesäaikaan terassille mojitoja siemailemaan.

Yksi tila jätettäisiin mahdollisimman vähälle sisustukselle: tiiliseinät ja putket saavat näkyä sellaisina kuin ovat, valaistus olisi kolkko - tavallaan hämärä mutta kirkkaiden lasereiden halkoma - ja musiikki tähän sopivaa. Junkkaa, synkistelyteknoa, hard trancea, rankempaa psykeä.

Jos olisi mahdollisuus vain yhteen tilaan, pitäisin teemailtoja oman musiikkimakuni rajoissa - joka siis on varsin laaja. Tiistaina rumpubassoa, keskiviikkona mehevää ranskahousea, torstaina elektrokitinää, lauantaina psykeä. Esimerkiksi. Tällöin tietysti sisustus pitäisi harkita kokonaan uudelleen.

Baarini erikoisuuksia olisivat laaja olutvalikoima, aina tuore sushi ja tuttipulloista juotavat drinkit. ^_^ Shoteillekin voisi keksiä jonkun kivan tarjoilutavan, ja henkilökunta voisi pukeutua yhdenmukaisiin, hienoihin (mutta mukaviin tietysti) asuihin. Baarin sisäänkäynti saisi olla vähän "piilossa", niin, ettei sitä arvaa välttämättä baariksi ellei osaa hakea. Vähän niinkuin Turun Klubi. <3 Tanssilattioihin pitää panostaa, jotta niillä(kin) on hyvä äänentoisto, tarpeeksi tilaa, ja ihmisillä pieni kynnys lähteä danssaamaan alkuillastakin. Hyvä ilmastointi ehdoton. Lisäksi pitäisi olla rauhaisia loosheja, joissa pystyy keskustelemaan huutamatta. Esiintyvät artistit ottaisin huomioon viihtyisällä bäkkärillä, suurilla keikkapalkkioilla ja ylettömällä määrällä drinkkilippuja (soittamisen jälkeen vasta, sori). Vesi on ilmaista, limut ja alkoholittomat drinkit erittäin halpoja, ja tietysti ilmaiset pähkinät kaikille.

Tiedän, ettei tämä ole mitenkään realistinen kuvitelma, mutta kysymys kuuluisi mitä haluaisin nähdä.

--
Pyhä on sekä pohjattoman syvää että pohjattoman hauskaa. Jos totuutesi ei saa sinua nauramaan, kyseinen totuus saattaa olla perseestä.
-Aukikco

ninni

Posts: 489

#5 • • ninni sydän
vaikee sanoa mutta:

yö-kerho tyyppisen paikan missä naama controllia ei ole mutta pukeutuminen olisi miellyttävää sii suomi tunnetaa tuulipuku kansana eli tuuli puvut pois *iloinen* sisustukseltaan iso tanssi lattia kunnon baaritiskit oikeen jyhkeet mielusti puiset. muuten jotain sohva / pöytä linjaa (helppo pitää puhtaana) ikäraja veikkaisin k19 siitä nuoremmat *eiei* ne olis vielä niitä mull tänää syndet saakoo ilmasen drinki......... ei kiitti. trendimenomesta sitä asiakas paikkoja 400 ylöspäin pienenpi paikka jos olis liian sisäsiittonen *eiei*

--
äitini tietää etten ole normaali lapsi
*tirsk*

kap-pu

Posts: 1,167

#6 • • Edited kap-pu the amazing suction cup boy
Päivisin yhdistetty baari-lounge/ravintola. Ravintolan antimet: sushi, ramen, tom yum, wokit, falafel sekä muut Aasian ja Lähi-Idän suosikit. Etenkin kaikki, joissa käytetään reilusti tuoretta korianteria! Iltapäivän ja alkuillan auraaliset nautinnot voisivat koostua esimerkiksi ambientista, triphopista, downtemposta, futurepopista, undergroundimmasta hiphopista ym kaikenlaisesta kivasta ja eklektisestä musiikista. Paikan päällä olisi luettavissa reilu selektio kotimaisia ja ulkomaisia aikakauslehtiä yms kivaa.

Esimerkiksi keskiviikko-, perjantai- ja lauantai-iltaisin paikan intiimi ja lämminhenkinen (vertailukohdiksi vaikka Rose Garden ja Klubi (Tampere), olkoonkin erilaiset paikat) klubipuoli avaisi ovensa juhlijoille, hengaajille ja pousaajille - lounge pysyisi toki auki chillimestana, mikseipä tarjoaisi vieläpä rajoitettua napostelumenuakin. Illasta riippuen tarkoitus olisi tarjota yllättäen DJ-vetoista tanssiorientoitunutta musiikkia ja kenties myös bändikeikkoja. Voitaneen olettaa, että myös itse ravintolaa pyörittävällä yrittäjällä ei välttämättä olisi aikaa järjestää jatkuvasti koko viikon ohjelmaa, joten myös tasokkaat klubi-iltoja järjestävät organisaatiot, kuten vaikkapa Flash-, Danceteria- ja [reiv:] -iltamien takana olevat tahot ja hengenheimolaisensa olisivat tervetulleita piipahtamaan. Erinäisten iltamien suhteen tarkoitus olisi myös nuuskia, minkälaisesta musiikista on Helsingissä viime aikoina ollut pulaa ja mikäli ko. musiikki miellyttää myös itse yrittäjää ;), järjestää moista paikalle.

Harmillista kyllä, yrittäjyys vaatii a) tietotaitoa, tässä tapauksessa myös ravintola-alalta b) pääomaa c) efforttia sitoutua vähintään sen 12 h / päivä. Itse hyvinkin voisin kaipailla tällaista yhdistettyä lounas-/päivällis- (tosin vain aasialaisen ruuan ystäville ;), hengailu- ja biletysmestaa. Katsotaan sitten, jos voitan Lotossa. ^___^

--
Some of us have a greater destiny. Some of us were born with a suction cup on our head.

Strobocop

Posts: 161

#7 • • Strobocop Skenepoliisi
Sellainen yökerho jonka varsinainen tanssilattiapuoli olisi vaaleanpunaisella, valkoisella ja sähkönsinisellä sisustettu, seinällä valtavan kokoinen glitter-nuottiavain ja isoja panoraamakuvia maailman vuoristoista ja valtameristä. Musiikkina discoa, trancepoppia ja kevyttä housea.

Chillailupuoli olisi sellainen mintunvihreä lounge kasveineen ja suihkulähteineen, katolta roikkumassa jotain punaisia paperilyhtyjä. Muzakkina electro- ja funkjazzia. Tiettyinä aikoina tämän osion voisi muuttaa vaikka industrial-klubiksi.

--
Three strikes and you are out!

Avatar
#8 • • Rujo Mutantti Guest
Huonon baarin.
Mellu-

Posts: 4,006

#9 • • Mellu-
La Vida II tänne pieksämäelle

--
Mellu lähti lahdesta, mutta lahti ei lähtenyt Mellusta -enrg-
Lentopallokenttien Dennis Rodman

TPYOMASTER

z

Posts: 1,146

#10 • • z
pieni, mutta suht korkea pimeä kivinen kellari, jossa olis kylmää bisseä mut muuten tosi kuumaa. dj soittais kaljapalkalla teknoa pirun kovalla. kenenkään ei tarvis metelin ja pimeän vuoksi jutella, näyttää kivalta tms pousailla. ei juurikaan pöytiä/tuoleja viemässä tilaa, mutta penkit seinustoilla ja muutama pieni korkea nojailupöytä baaritiskin vieressä.
Amuck

Posts: 2,396

#11 • • Amuck dub-i-dub

miikkah, 16.8.2006 15:22:
kellari


Ostan!
Kaveri jutteli joskus keväällä paikasta, joka kuulostaa just tuollaiselta. Siellä on järjestetty bileitä aina siihen asti että kaupunginisät tai muut viranomaiset tuomitsivat rakennuksen liian vaaralliseksi. Mikäköhän sen tornin nimi oli... tai missäpäin Suomea se edes oli? Harmittaa etten lähtenyt mukaan sinne viimeisiin bileisiin. Olisin viihtynyt - paitsi tuo kuumuus. Tai no, eihän kukaan siellä näkisi kuinka tuskaisen hikisenä tamppaan.

--
Pyhä on sekä pohjattoman syvää että pohjattoman hauskaa. Jos totuutesi ei saa sinua nauramaan, kyseinen totuus saattaa olla perseestä.
-Aukikco

Jago

Posts: 4,039

#13 • • Jago un-trained monkee
en oo yhtään ajatellut, mutta varmaan semmonen hyvin huomaamattoman ja pienen sisäpihan sisällä ovi josta pääsee jonkun ankeen pimeen ja ahistavan tunnelin kautta valtavaan hallitilaan..
siellä kunnon laaseriot ja uv-valot jne..
paikkaa ei tietenkään mainostetais kellekkään eikä siitä olis tietoo puhelinluetteloissakaan.. ehkä se olis laiton.. who nows..
no kuiteskin semmonen kunnon bilemesta, missä pari suurta tilaa eri genreille ja pienempiä chillihuoneita yläkerrassa(yläkerta avautuis kuitenkin samaan tilaan alakerran kaa)

pukukoodia ja ikärajaa ei olis, mutta toivottavaa olisi että väki pukeutuisi..
(kakaroille vaikka tarrat tai jotain[paitsi jos se on ug, sit ne saa juua rauhas]). aika nopeesti ne kuitenkin saa sieltä bannin(en haluis tehä siis mitään highlightiä, vaan semmonen missä hyväkäytös merkkaa ikää enemmän)..

no joo, jotain semmosta.. mutta kun oikeestaan haluisin vapaan tilan siitä, joten sen olis pakko olla sitten vaan joku freeparty jossian varastotilassa,, semmonen vois olla aika ihquu(koska mä voin sanoo että mikään laki ei saa mua sulkemaan klo 4 eikä 13,, silloin bileet vasta alkaa*grr*)

vois olla ihan jees järkkää jotkut semmoset parikertaa vuodessa..

(taian hakee jotain mikä ei suomen piireissä ees onnistu*uuh*)

--
Sound is the origin of all form, with matter shaping itself in response to the vibration of the universe

Sallakat

Posts: 2,220

#14 • • Edited Sallakat jungle, baby !
olen tehnyt suunnitelman yrityksen perustamiskurssilla (oli osana mun opiskelua, ei mikää työkkärijuttu), tehtiin kaikki viralliset paperit kuntoon kotitehtävinä jne.
Mun yritysidea oli perustaa baari, missä olisi vähintään 10 bilispöytä ja 1 snooker pöytä.
ei mikään perus matala sali vaan korkeutta saisi olla sen verran, että ilma pääsee kiertämään. Bilispöytien kanssa samassa tilassa vois olla iso telkka (tai screeni) ja sohvia ja vessat. Valoina bilispöydillä olisi omat sellaset vihreet valot, mutta muuten hämärää. Sohvien luona voisi olla jotain korista tehtyjä isoja lampun jalkoja.
Bilispöytäsalin viereisessä tilassa, samassa tasossa sais olla baari, missä olisi paljon sohvia myös ja jossain seinällä lava, missä voisi olla bändejä tai DJtä soittamassa. Sali sais olla sen verran iso, että siellä olisi eri nurkissa kaksi baaria ja vessat. Pöytäryhmiä ja sohvia pystyis siirtelemään siten, että tilassa pystyis pitämään jotkut 300-400 hengen kemut (siis tätä konemusaaaa).

Tummaa puuta, muttei sillai irkkubaari tyylisesti vaan tyylikkäämmin. Tummia sävyjä muutenkin suosisin. Sellainen hämyinen/tunnelmallinen baarimesta siitä tulisi.

Baarin seinätilaa voisi hyödyntää laittamalla ainakin sinne bilispuolelle vaihtuvia taidenäyttelyitä, aloittelevia yms taiteilijoita vois tuoda töitään näytille.
Musaa voisi olla pari kertaa viikossa, vaihtelevin päivin. Musaa laidasta laitaa, niinku oikeasti laidasta laitaan, ettei vaa tyyliin house-psyke välillä.

En tiedä haluisinko kunnon keittiötä. Kai se ois ihan jees jos kerran nyt kunnolla suunnitellaan.
Keittiöstä saisi tapas annoksia, sandwicheja, salaatteja ja keittoja. Eli pientä syömistä, tyylikkäästi.

eli bilistä, musaa, safkaa ja taidetta.
1ncarnation

Posts: 542

#15 • • Edited 1ncarnation Metrojunanseksuaali
Ok,
elikkä VR-makasiinijen tilalle..koko pihasta hieno puisto jossa osa terassi loput sisätilat.
Ensin säännöt :
Klubi kortti - any event sisäänpääsy hinnat 50%, ilman sitä kaikki liput 100% hinnoil. Saisi täyttämällä hakemus.
Kultainen klubi kortti - any event sisäänpääsy ilmainen,klubissa saa drinkkeja,tupakkaa luottoon :), annettais tutuille, dj'lle jne..
K-20 with Facecontrol(lievä) + exceptions for ladies :)

Tommosella saisi imo sinne ihmiset jotka haluu oikeasti käydä tuolla, vähemmän random porukkaa.


Matrix leffan tapainen aula, laidoissa narikka,pylväät hehkuvat sinisenä.
Sen jälkeen avautuu haarukan muotoinen huone jossa kolme joka johtaa

vasemmalle: terassi,
keskel: main hall,
oikealla: toinen kerros.

Terassi olisi ihan tropiikki tyylinen, hyvä nurmikko siin jossain kans jne..

Main hall oli olisi ympyrän muotoinen, missä seinien tilalla olisi akvaario..eli seinä mut sen sisällä on akvaario..paksu lasi jne :)

Toinen kerras olis niin sanotusti akvaarion päällä eli niiden seinien päällä. Katto olisi tosi korkea ja maalattu taivas, maalaukseen valoistaisi sitten taivas effektin tarvittavat vehkeet.

Auki Ke,PE,LA,SU 21-06.

--
Veerus &amp; Maxie Deevine - Rising

Avernian

Posts: 7,451

#16 • • Avernian Kerettiläinen

1ncarnation, 16.8.2006 17:16:
---
Klubi kortti - any event sisäänpääsy hinnat 50%, ilman sitä kaikki liput 100% hinnoil. Saisi täyttämällä hakemus.
...
K-20 with Facecontrol(lievä) + exceptions for ladies :)

Tommosella saisi imo sinne ihmiset jotka haluu oikeasti käydä tuolla, vähemmän random porukkaa.



En ymmärrä. Jos facecontrol on vain miehille ja klubikortin saa kuka vaan, niin eikös se ole täynnä keskivertoa parempia random-miehiä ja rumia random-naisia?

--
Liian totta ollakseen hyvä.

Let&#039;s get ready to ruuuumblee! *sydän*

Juhgu

Posts: 7,921

#17 • • Edited Juhgu Virnistelijä

Avernian, 16.8.2006 17:19:
---
En ymmärrä. Jos facecontrol on vain miehille ja klubikortin saa kuka vaan, niin eikös se ole täynnä keskivertoa parempia random-miehiä ja rumia random-naisia?


Ja sit ne käy siellä lähinnä siksi että tuntevat olevansa niin vitun VIP. :E vähän ihmetyttää tollanen exceptions for ladies -politiikka muutenkin.


1ncarnation, 16.8.2006 17:16:
Sen jälkeen avautuu haarukan muotoinen huono


*nauru*

Mellu-, 16.8.2006 14:55:
La Vida II tänne pieksämäelle


No haha, mikä tossa baarissa on sellaista mitä haluaisit kopioida? (käyttäjäkuntaa ei lasketa). Se sisustus? Vaiko esim. ne vessat? :D

--
Mitään juuri kirjoittamaani ei ole sellaiseksi tarkoitettu.

Byproduct (live)

1ncarnation

Posts: 542

#19 • • Edited 1ncarnation Metrojunanseksuaali

Avernian, 16.8.2006 17:19:
---
1ncarnation, 16.8.2006 17:16:
---
Klubi kortti - any event sisäänpääsy hinnat 50%, ilman sitä kaikki liput 100% hinnoil. Saisi täyttämällä hakemus.
...
K-20 with Facecontrol(lievä) + exceptions for ladies :)

Tommosella saisi imo sinne ihmiset jotka haluu oikeasti käydä tuolla, vähemmän random porukkaa.

---


En ymmärrä. Jos facecontrol on vain miehille ja klubikortin saa kuka vaan, niin eikös se ole täynnä keskivertoa parempia random-miehiä ja rumia random-naisia?


Siis käk...
Meinasin että niille joilla ei oo kortti facecontrol ja sekä miehille että naisille... ja naisille exceptions lähinnä iän suhteen :)..kuka nyt rumii haluu (teoriassa :))
Ja pääset täyttämään hakemus vasta sisällä joten olet läpäissy ainakin kerran face control :D

--
Veerus &amp; Maxie Deevine - Rising

Amuck

Posts: 2,396

#20 • • Amuck dub-i-dub
Ai että mua jaksaa iljettää toi vipkortti-naamaraja -nihkeily. Tietysti olisi kiva antaa kavereille jotain etuajokortteja, mutta vainkauniitjarohkeatjaseksikkäätpääsevätkultakortillaviptilaan-HUOMeirumiaeikököyhiä -asenne aiheuttaa vain irvistyksiä. x(

plur ja silleen

--
Pyhä on sekä pohjattoman syvää että pohjattoman hauskaa. Jos totuutesi ei saa sinua nauramaan, kyseinen totuus saattaa olla perseestä.
-Aukikco