Kuinka ystävystyt DJ:n kanssa

88 posts, 5 pages, 33,532 views

Beliar

Posts: 1,361

#1 • • Beliar
Ne, jotka oikean elämän ohessa tekevät myöskin baari-dj-keikkoja, tunnistavat näistä seuraavista kohdista varmasti kaikki asiakastyypit:

[iso]KUINKA YSTÄVYSTYT DJ:N KANSSA[/iso]
Seuraavaan listaan olen kerännyt kymmenen käyttökelpoista vinkkiä ravintolan asiakkaalle.

1. Voisitko soittaa jotain hyvää musaa.
Koska DJ:n tehtävähän on soittaa normaalisti tarkoituksellisesti vain huonoa musiikkia on hauska idea käydä pyytämässä ”jotain hyvää musaa”. Tämän jälkeen DJ jo arvaakin automaattisesti juuri sinun lempikappaleesi ja soittaa sen!

2. Soita seuraavaksi se ja se.
Koska DJ on ennustaja, hän osaa odottaa että olet tulossa pyytämään juuri tiettyä harvinaista lempikappalettasi. Tämän johdosta hän on pitänyt levyä valmiina koko illan levypesässä ja kun tulet pyytämään levyäsi soitettavan kymmenen sekuntia ennen edellisen kappaleen loppua voit olla varma että kuulet kappaleen heti. Sillä ei myöskään ole merkitystä mikä levy on edellisenä soinut.

3. Soita jotain tanssimusiikkia
Koska DJ:n tehtävä ei ole soittaa normaalisti tanssimusiikkia, varsinkaan diskossa, on piristävä idea käydä pyytämässä sitä. Tämän jälkeen DJ jo arvaakin automaattisesti lempikappaleesi ja soittaa sen!

4. Älä soita tällaista. Eihän kukaan tykkää tällaisesta musiikista.
Jos tanssilattia on täysi ei se tarkoita sitä että muut ihmiset pitäisivät musiikista. He ovat tanssilattialla vain siksi, että istumapaikkoja ei ole löytynyt. Voit olla varma että DJ on valmis muuttamaan musiikkilinjaa täysin heti kun vain pyydät. Se että tanssilattia tyhjenee tämän jälkeen kertoo vain siitä, että muut ihmiset eivät ymmärrä hyvän musiikkimakusi päälle. Jos ne muut klubit, jossa lempimusiikkiasi soitetaan ovat puolityhjiä, tarkoittaa se sitä, että ihmiset ovat vahingossa menneet toiseen ravintolaan.

5. Soita jotain muuta
Joskus DJ voi soittaa vahingossa samaa kappaletta koko illan. Silloin on ystävällistä käydä huomauttamassa DJ:tä asiasta.

6. Laita seuraavaksi hidas. Minulla on hoito
DJ:llekin on unelmien täyttymys jos asiakas löytää ihastuksen tanssilattialta. Tämän vuoksi on hyvä käydä välittömästi pyytämässä joku oikein hidas nojailukappale. Kyllä viisisataa muuta bailaavaa asiakasta ymmärtävät. On turha jäädä odottelemaan seuraavaa hitaiden settiä.

7. Minäkin olen DJ…
DJ on otettu siitä siitä että joku muu alan edustaja tulee neuvomaan. Aivan kuten jos bussikuski matkustaa itse bussilla, hän yleensä esittelee itsensä ensin kuljettajalle toiseksi kuskiksi ja jää juttelemaan. Mikä onkaan mukavampaa kuin saada vinkkejä siitä mikä Rap-kappale toimii juupajoen maalaiskunnan nuorisodiskossa. Tämä kappale toimii varmasti myös Helsinkiläisessä kolmikymppisten yökerhossakin. DJ juttelee muutenkin mielellään aikansa kuluksi, koska DJ:n ei tarvitse keskittyä soittamiseen ollenkaan jolloin aikaa jää rupatteluun.

8. Älä koskaan pyydä kappaletta lyhyin sanankääntein
Koska DJ on aina kiinnostunut siitä, että kuinka monta seurueeseenne kuuluu ja milloin olette viimeksi käynyt ulkona, tai milloin olette ylipäätään viimeksi ollut Suomessa ja missä olette ollut siinä välissä ym. On asiallista pitää pitkä esipuhe ennen kappaletoivomusta. Mitä pidempi esipuhe sitä varmemmin toive toteutuu. DJ:llä on varmasti aikaa kuunnella.

9. Käy muistuttamassa DJ:tä tasaisin väliajoin toiveestasi
DJ:llä on huono muisti. Hän ei muista jos hän lupaa soittaa jonkin kappaleen. Tämän vuoksi on huomaavaista käydä muistuttamassa DJ:tä vähintään joka toisen kappaleen välissä. Voit samalla vähän tehostaa toivettasi korottamalla ääntäsi tai sanomalla että tulit vain käymään ja olet lähdössä pian joten haluat kuulla kappaleen sitä ennen.

10. Mitä levyjä sinulla oikein on?
DJ on ylpeä omasta levykokoelmastaan. Tämän vuoksi DJ punastuu mielihyvästä jos käyt kysymässä, että mitä levyjä häneltä löytyy. Tämän jälkeen saat seikkaperäisen luetteloinnin kaikista hänen 300-400:sta mukana olevasta levystään.



Edellä luetellut asiat on hauska pitää mielessään kun seuraavan kerran menet diskoon tai yökerhoon. DJ muistaa sinut tämän jälkeen ja voi seuraavilla kerroilla jopa tervehtiä sinua ystäviesi nähden.

Lisäksi kannattaa vielä mainita, että 30-vuotis kekkerit, ja polttarit kanattaa pitää ravintoloissa. Ravintolahenkilökunta ilahtuu siitä että paikalle pamahtaa hassusti pukeutuneita ihmisiä, jotka myyvät kovaäänisesti esim. kondomeja tms. ja vaativat kuulla juhlansa johdosta yökerhon profiilista täysin poikkeavaa musiikkia. Tällöin on oikeus myös kiukutella, jos pyyntöihin ei suhtauduta suopeasti. Mitä useampia tällaisia ryhmiä illan aikana, sitä iloisempia kaikki ovat.

Terveisin: ihan paska tiskijukka

--
Mikä **tun desibeliraja?!?!

MaSari

Posts: 1,986

#2 • • Edited MaSari space jammer
*lmao* Ja skenepisteet nousee kattoon *hahjust*

--
minä kellotan sinuaaa.. *nuotti*

Sirppu

Posts: 685

#3 • • Sirppu
Mie kyllä piän niitä normaaleina ihmisinä ei yhtää ylempiarvoisina vaikka ovatkin joskus vähän korkeammalla kuin tanssijat*nauru* Joskus minen oo ees tienny että tämä kyseinen henkilö on dj*ding* moon vaan omana ittenä menny sepostaa jotain.. Tiiä sitte onko minusta tykätty että sanotaanko seuraavassa pileissä hei vai halataanko, tai sitten joku dj voisi kävellä nenä pystyssä ohitteni.. Noo on ollu kyllä nuita hyviä kokemuksia kun oonki menny juttelulle jolleen dj:lle.Tietty pitää kehua kun ja jos oli hyvä setti.. *hihu*
P :: Dual Deejays

Posts: 41

#4 • • P :: Dual Deejays
Toi on kyllä niin totta! Kysyn oikein luvan -> saanko käyttää luomaasi tekstiä
eräässä turkulaisessa yökerhossa? Jos teen siitä "kivan näköisen" ja laitan
oikein kehyksiin siihen kohtaa missä biisejä ruinataan. Siinä samaisessa kohdassahan
kuulee sitten myös ne "ei olla oltu pitkään aikaan baarissa...plaa plaa.. sä oot ihan paska dj."

Mayah kyllä tietää mihin tuo teksti menisi. :)
krispis

Posts: 1,020

#5 • • krispis Huhuu
*pelle**hahjust*
P :: Dual Deejays

Posts: 41

#6 • • P :: Dual Deejays
Joo kyllä noi kaikki kohdat on ihan oikeasta elämästä.
Jotain siihen vois vielä lisätäkin, mutta ei kai se oo tarpeen.
Tuossa on kaikki yleisimmät jutut..
Beliar

Posts: 1,361

#7 • • Beliar
Siis teksti on copy-pastattu eräältä webbi-sivulta ja on tulostettuna ja laminoituna jo muutaman Pirkanmaalaisen yökerhon Dj-kopin seinään. Näillä näkymin siis teksti on vapaassa levityksessä... :)

--
Mikä **tun desibeliraja?!?!

homppa

Posts: 731

#9 • • Edited homppa
ei mitenkään baari-dj:itä dissaten, mutta(kliseistä tai ei) useimmat on kyllä ihan PASKOJA olipa sitten kyse taidoista tai "hyvien" kappaleiden soittamisesta. Tosin empä niin hirveesti tavan baareissa käy..
P :: Dual Deejays

Posts: 41

#10 • • P :: Dual Deejays
Jos joku pistää uuden yökerhon pystyyn, voisi tuollaiset "opasteet" ottaa huomioon
samalla kun tilaa vaikka tuhkakuppeja, laseja tai kutsuja.
Shaz

Posts: 324

#11 • • Shaz team Wittupäät
:D
P :: Dual Deejays

Posts: 41

#12 • • P :: Dual Deejays

homppa, 18.8.2005 11:07:
ei mitenkään baari-dj:itä dissaten, mutta(kliseistä tai ei) useimmat on kyllä ihan PASKOJA olipa sitten kyse taidoista tai "hyvien" kappaleiden soittamisesta. Tosin empä niin hirveesti tavan baareissa käy..



no toi on kanssa melko totta. Varsinkin biisivalinnoissa vois käyttää hieman järkeä. Tuskin on johdolta tullut ohjeita soittaa "ihan oikeasti huonoa musaa"..
Bio

Posts: 4,429

#13 • • Bio The Bullies / Pinky
Hahaa.. mä olen joskus ihan tuhannen kännis menny pyytämään DJ:ltä jotain biisiä (en muista mitä), jolloin kävi ilmi et se kyseinen biisi soi just silloin *lmao*

Toinen känni-örvellys-mokailu oli, kun menin kysyy et onks yks kaveri töis soittamas niin kävi ilmi et se kaveri olikin siin mun edessä jolta kysyin sen kysymyksen *känni*

Kaikki siis tapahtunut baarireissuilla
Wert

Posts: 3,386

#14 • • Edited Wert Varapalkkaliukuja

Bio, 18.8.2005 11:19:
olen joskus ihan tuhannen kännis menny pyytämään DJ:ltä jotain biisiä (en muista mitä), jolloin kävi ilmi et se kyseinen biisi soi just silloin *lmao*





ku soittelin baareissa poppista vuosiana 1995-2000 nii toi oli yleisimpiä... (Tämän vuoksi jokaisen baari-djn ehkä kannattaa tulevaa varten varata levylaukkuun levyt jossa lukee: "jotain muuta", "parempaa musaa", "jotain tanssittavaa" jne..) ja sit jos vahingossa löysit cd-sinkulta paremman tai pitemmän mixin nii siitäki jo tultii itkeen ku biisin laulut ei mee niinku ne radiossa soi ymsyms
remotion

Posts: 5,283

#15 • • remotion nostatus guru
Nämä on just niitä valintoja elämässä jotka pitää vaan tehdä. jos alkaa sylkykupiksi niin sitten alkaa..
Mut toi kyllä pitäis olla joka paikassa esillä missä on taviksia...
Vexe

Posts: 1,016

#16 • • Vexe
Kun musiikki ei tunnu millään natsaavat baarissa, niin käyn ihan tarkoituksella häiritsemässä dj:tä näillä kuluneilla huomautuksilla. Kevyinä vitseinä ko. huomautukset tulee heitettyä ja monesti dj tajuaa, etten ole ihan tosissani. Saattaa sit jopa soittaa jonkun toiveen. :)
Dinsku

Posts: 186

#17 • • Dinsku
Hihhi!! Mä oon tehny teininä varmaan noi kaikki virheet *blush*

Mut siitä on nyt jo 6 vuotta, joten saan varmaan anteeks?
visgi

Posts: 4

#18 • • visgi
aivan loistava :D
Occu

Posts: 2,528

#19 • • Occu

Vexe, 18.8.2005 11:32:
Kun musiikki ei tunnu millään natsaavat baarissa, niin käyn ihan tarkoituksella häiritsemässä dj:tä näillä kuluneilla huomautuksilla. Kevyinä vitseinä ko. huomautukset tulee heitettyä ja monesti dj tajuaa, etten ole ihan tosissani. Saattaa sit jopa soittaa jonkun toiveen. :)



teen myös tätä samaa baareissa.
jos musiikki ei miellytä niin
siitä varmasti saa kuulla myös
kyseinen henkilö joka sitä sillä
hetkellä siellä on soittamassa.
Porvoossa on baari jossa on
levynpyörittimet niin siitäkös
sain hyvässä kännissä ollessani
päähänpiston, että menenpä
kysymään hra. Dj'iltä että miksi
hän ei soita levyjä. Tämän
toistettuani muutaman kerran
sinä iltana ja muutamaan kertaan
vielä sen jälkeen tämä Hra. Dj
vastasi mulle suoraan yksi kerta
kun olin lähestymässä hänen
koppiaan että: Moi, joo en soita
vieläkään levyiltä, enkä aio!
Joten suosiolla luovutin hänen
härnäämisensä

--
..::MOI::..

Beliar

Posts: 1,361

#20 • • Beliar

homppa, 18.8.2005 11:07:
ei mitenkään baari-dj:itä dissaten, mutta(kliseistä tai ei) useimmat on kyllä ihan PASKOJA olipa sitten kyse taidoista tai "hyvien" kappaleiden soittamisesta. Tosin empä niin hirveesti tavan baareissa käy..



Niin... täytyy nyt kuitenkin muistaa se, että on olemassa diskijukkia ja sitten on diskijukkia ja niilla on jonkin verran eroa. Kuten myös ravintolat eroavat toisinaan paljonkin toisistaan... Mitä taas tulee tähän paskaan musiikkiin, ammatti Dj ei ravintolassa soita musiikkia itselleen, vaan asiakkaille. Kyllähän se on fakta, että Suomalainen meinstriimi kuuntelee oikeesti paskaa, vai mitä noista kovista ravintola hiteistä enää muuta voi edes todeta (Pelimies, London Mc, Günter, O-Zone, Kaija Koo, Mc Koppakuoriainen, jne... jne...)

Itse en disauttele pätkääkään päteviä ravintola diskijukkia, homman ollessa huomattavasti vaativampaa, kuin normi klubi-dj:n... Täytyy nimittäin ottaa huomioon, että bile Dj soittaa enempi taiteena ja elämyksenä sitä musiikkiaan (jotkut dj:t jopa suunnittelevat tarkasti etukäteen settinsä), kun taas ravintolassa musiikki on tuote, jonka täytyy miellyttää kaikkia. Kun vielä tullaan ravintolaan, jonka asiakaskunta ei muodostu pelkästään teineistä, vaan ikäjakauma on laajempi, täytyy Dj:n olla mukana niin Streikätsistä, 50centistä, ku Tiëstostakin...

Enivei, ravintola- ja clubi-Dj:n duunit on niin erilaisia, eikä niitä voida missään mielessä lähteä edes vertailemaan keskenään! Kunnioitus molempien sektoreiden ammattilaisille!

--
Mikä **tun desibeliraja?!?!