länsimaalaiset salakuljettajat thaimaan vankiloissa

34 posts, 2 pages, 27,360 views

raisport

Posts: 445

#1 • • raisport raisa
Näin äsken Maikkarilta BBC2:n dokumentin thaimaalaisen Bangkwangin miesvankilan oloista. Erityisen pysäyttävä oli tavallisen 19-vuotiaan englantilaisturisti Michael Connellyn tarina siitä, miten hän jäi kiinni 3400 ekstaasitabletin salakuljettamisesta thaimaalaisella lentokentällä. Tiedetään, että connellylla on luki- ja kirjoitusvaikeuksia ja että hän on henkisesti 14-vuotiaan kehitystasolla. Connelly säästyi myrkkyneulateloitukselta tunnustamalla tekonsa mutta sai 99 vuoden ehdottoman vankilatuomion. Thaimaa vaatii connellyn suorittavan vähintään puolet tai kaksi kolmasosaa tuomiostaan thaimaalaisessa vankilassa ennen Englantiin siirtoa.

Bangkwangin vankilassa yhdessä sellissä on 24 miestä ja wc:nä reikä lattiassa. Miehet peseytyvät likaisella jokivedellä. Heidän on ostettava ruokaa vankilan ulkopuolisten lähettämillä avustuksilla tai tekemällä palveluksia muille, muuten he jäävät ravinnotta. Hygienia ja sairaanhoito ovat olemattomia.

Olot vankiloissa ympäri maailman minkä tahansa maan kansalaisille saattavat olla karut ja Thaimaankin vankiloissa istuvista suurin osa on maan omia kansalaisia. Voit itse ottaa selvää mitä voit tehdä esimerkiksi Thaimaan vankiloissa istuvien hyväksi. Vangeille voi kirjoittaa, lähettää kirjoja tai lahjoituksia ja heitä voi matkustaessaan mennä tapaamaan. Vaikka tekee rikoksen, mielestäni ensikertalainen ansaitsee toisen mahdollisuuden saada oma elämä takaisin. 99 vuotta ehdotonta vankeutta ensikertalaiselle salakuljettajalle on liikaa, oli hän sitten länsimaalainen tai aasialainen.

Allekirjoittamalla tämän vetoomuksen voit edes antaa toivoa Connellylle ja hänen perheelleen uudesta mahdollisuudesta:
http://thepetitionsite.com/takeaction/998765502

Tietoa Forgein Prison Support Servicestä ja Michael Connellysta:
http://www.phaseloop.com/foreignprisoners/news-connell02.html

http://www.phaseloop.com/foreignprisoners/index.html
Kimbou

Posts: 608

#2 • • Kimbou
Eih tää jäi sit kattomatta prrrkl!!!

--
pitäkää kiinni pienistä pippeleistä ja roikkuvista tisseistä se on menoa nyt.

Avatar
#3 • • trusti Guest
Aiheeseen liittyen, kirja Damage Done. Tässä vähän juttua siitä:


Thaimaan matkalla muutama vuosi sitten sattui thaimaalaisessa kirjakaupassa käteeni kirja, jossa joku mies kertoi olleensa thaimaalaisessa Bang Kwang (tunnettu myös nimellä Bangkok Hilton) vankilassa 12 vuotta heroiinin salakuljetuksesta. Takakannessa taisi lukea, että mieti elämäsi pahin päivä, läheisesi kuolema tms. ja kerro se 12:llä vuodella. Kirjan takakansi jäi mieleen kummittelemaan, niin että kun viime syksynä sen näin Bangkokin lentokentällä nappasin sen mukaan vaikka kallishan se pokkariksi oli.

Kirja kertoo australialaisesta tyypistä joka alkaa salakuljettamaan huumeita helpon rahan houkuttelemana, mutta Thaimaan huumepoliisi nappaa kaverit rysän päältä. Alkaa 12 vuoden helvetti. Siis isolla H:lla. Kuulustelut sisältävät hakkaamista, välillä on pistooli ohimolla, eteen tungetaan asiakirjoja Thaimaaksi ym. hienoa. Warren Fellows tuomitaan elinkautiseen ystäviensä kanssa.

Vankilat Thaimaassa ovat maanpäällisiä helvettejä ja vartijat hakkaavat, kiduttavat ja tappavat vankeja jo sille päälle sattuvat. Ruokana on pahan hajuista kalanruodoista keitettyä lientä ja torakoita joita kasvatetaan lattialankkujen alla. Pienistäkin rikkeistä joutuu kivalta kuulostavaan rangaistukseen (oliko se Khum Deo), jossa suuri määrä vankeja on sullottu pimeään koppiin. Siellä sitten ollaan viikkoja jopa kuukausia. Oman sävärinsä kuumaan, haisevaan, ahtaaseen selliin antavat lattiakaivosta nousevat isot rotat, joita kaikki hysteerisesti pelkäävät. Joku oli yrittänyt kerran potkaista tälläistä rottaa niin se oli purrut jalasta. Joku oli myös joutunut rotan puremaksi ollessaan kyykyllä vessana toimivan viemärireiän päällä. Rotat ovat kuulemma mitään pelkäämättömiä, älykkäitä ja todella häijyjä. Vangeilla ei ole mitään millä puolustautua niitä vastaan.

Ironista kyllä, ankarien huumelakien vallitessa vanginvartijat myivät huumeita vangeille, jotka lähes kaikki käyttivät heroiinia, paetakseen edes hetkeksi sitä helvettiä. Vartijat tappoivat maksusta toisia vankeja 10 dollaria vastaan. Tilaa ja mukavuuksia (saippua ym.) omaan selliin sai lahjomalla vartijoita. Peseytyminenhän tapahtui erittäin nopeasti viereisestä joesta pumpattavalla vedeksi kutsutulla lietteellä, joka aiheutti ihottumaa. Hygienia on siis jotain sanoinkuvaamatonta. Eräskin kaveri kirkui unissaan kuin syötävä. Toiset vangit menivät katsomaan mikä hätänä ja huomasivat valtavan patin hänen kaulassa. He viilsivät patin auki ja sieltä pursusi matoja.

Kirjan ainut huumorikohta oli sikabordelli. Raiskaukset ovat Thaimaan vankiloissa tabu asia, joten niitä ei tapahtunut. Eläimiin sekaantuminen on taas sitten sallitumpi juttu. Joku business-vainua omaava sikalanpitäjä oli sitten "keksinyt" liike-idean. He myi sikoja toisille vangeille "lemmenhetkiin". Urossika maksoi kolme toppaa tupakkaa, 5:llä sai naarassian ja 7:llä sai valita itselleen naarassian. Kirjassa lukikin perusteluina, että "loppujen lopuksi, ethän halunnut valita sitä ruminta sikaa". Toinen hyvä sutkautus oli että "for 5 cigarette boxes, Bang Wang pig would love you a long time!".

Harvempi vanki on elänyt yli 15-20 vuotta Thaimaan vankiloissa, koska hygienian puute, huono ravinto ja taudit verottavat ankarasti väkeä.

Yksi hätkähdyttävimmistä kohdista oli vankilakapina. En muista miten se alkoi, mutta muistan miten se loppui. Kapinaa ei tainnut kestää kuin pari tunta, kun armeijan helikopterit ja sotilaat rynnivät vankilaan ampuen kaikki tieltään. Kun vastarinta oli nujerrettu, sidottiin kaikki vangit kädet selän taakse. Ne kellä oli kädet sidottu punaisella narulla (oletetut kapinan aloittajat) vietiin pihalle ja ammuttiin. Kaikki vangit olivat paniikissa pyytäneet katsomaan minkä värisellä narulla kädet oli sidottu.

Kiduttamisessa vanginvartijat olivat myös kekseliäitä. vanki vietiin pihalle sidottiin polvilleen ja side silmille. Sitten kolme vartijaa alkaa kävelemään tahdissa vankia ympäri. Kävely päättyy. Isolla bambusauvalla taputetaan kevyesti kolmesti päähän. Sitten hetken päästä isku mäjähtää päähän tai selkään. Marssi jatkuu. Kolme koputusta. Odotus. Sitten isku mäjähtää. Taas sama uudestaan ja uudestaan ja uudestaan. Vanki tuli kuulemma hulluksi jo pelkästään siitä odottamisesta ja epävarmuudesta minne uusi isku tulee.

Eräässa vankilassa bambusta oli tehty iso pallo jonka sisään vanki laitettiin. Sitten vartijat alkoivat pelaamaan norsujalkapalloa ja milläs muullakaan kuin sillä bambujalkapallolla jonka sisässä vanki raukka oli. Lopuksi kuulemma norsu polki pallon kasaan.

Vankiloissa oli kuulemma paljon porukkaa joita oli käytetty kuriireina, sitä itse tietämättä. "Voitko viedä tämän paketin, se sisältää jotain arvokasta?" Sitten poliisit nappaavat kuriirin ja kuolemantuomio tai elinkautinen odottaa.
Teloitukset olivat myös Bang Kwangin arkipäivää. Paaluun sidottu vanki ammuttiin konekiväärillä tyylillä mikä oli tv-sarjassa Bangkok Hilton kuvattu.

Kirjan kirjoittaja pääsi sitten 12 vuoden jälkeen vapaaksi, en muista miksi.




Bang Kwang vankila: http://www.bangkwang.net/

Uutisia Bang Wangista: http://www.bangkwang.net/press/index.htm


Damage Done
UnityF

Posts: 15,721

#4 • • UnityF joo just se
katoin kyseisen dokumentin ja täytyy sanoo et veti aika hiton hiljaiseksi.
raisport

Posts: 445

#5 • • Edited raisport raisa
aasiassa matkustaessani muistan paikallisten neuvoneen ettei tavaroitaan saa rajanylityspaikoilla jättää hetkeksikään vartioimatta ja vielä tuplatarkistaa ennen tullia ettei kukaan ulkopuolinen ole saanut ujutettua kassiisi mitään. tyhmänrohkeana ja naiivina turistina kuitenkin jätin malesiasta singaporeen matkustaessani rinkkani bussin tavaratilaan, koska kuski ei antanut sitä rajanylityksen ajaksi takaisin. myös singaporessa toteutetaan kuolemantuomioita ulkomaalaisille huumausainerikoksista, olen siis kiitollinen siitä ettei ollut huonoa onnea matkassa.

uskon että BBC2:n dokumentin kuvamateriaali oli kaikessa järkyttävyydessäänkin sensuroitu ja näimme siloitellun version todellisuudesta. silti jää varmasti vaivaamaan.


tässä klippejä singaporen tilanteesta:

"We do have a general policy not to give any information on the death penalty," a prison official told Reuters. Even the families of those facing the gallows receive scant notice, and any information about the Friday hangings are typically released only after the deed has been done."


"Tough drug laws enacted in 1975 made the death sentence mandatory for trafficking in more than 15 grams (half an ounce) of heroin, 30 grams of cocaine or 500 grams of cannabis."


(http://www.singapore-window.org/sw02/020412re.htm)
duvin

Posts: 582

#7 • • duvin Jay v/d Veen

raisport, 18.8.2005 01:33:
tässä klippejä singaporen tilanteesta:
(http://www.singapore-window.org/sw02/020412re.htm)



Mitäs ihmeellistä tässä? Singaporen paikallisessa COPS-sarjassahan näytetään, että huumekauppiaat on tuomittu kuolemaan pidätystä seuraavalla viikolla ja tuomio pantiin toteen lukemista seuraavana päivänä.
Luulen kyllä että kaikki sivistyneet ihmiset (suurin osa klubbarin lukijoista) tietää, ettei tuolla päin maailmaa kannata olla huumeita mukana ja että siellä kannattaa olla vähän paranoidi.
nuance

Posts: 1,963

#8 • • nuance cov ops, combat, sunrise

duvin, 18.8.2005 03:05:
Mitäs ihmeellistä tässä? Singaporen paikallisessa COPS-sarjassahan näytetään, että huumekauppiaat on tuomittu kuolemaan pidätystä seuraavalla viikolla ja tuomio pantiin toteen lukemista seuraavana päivänä.
Luulen kyllä että kaikki sivistyneet ihmiset (suurin osa klubbarin lukijoista) tietää, ettei tuolla päin maailmaa kannata olla huumeita mukana ja että siellä kannattaa olla vähän paranoidi.



Pointin missaamisen virallinen maailmanennätys.

Ei tässä ole kyse siitä, että kannattaako klubbaajien tuoda tuliaisiks säkki essoja vaan tässä huolehditaan yleensäkin ihmisoikeusasioista.
raisport

Posts: 445

#9 • • raisport raisa

nuance, 18.8.2005 03:22:
---
duvin, 18.8.2005 03:05:
Mitäs ihmeellistä tässä? Singaporen paikallisessa COPS-sarjassahan näytetään, että huumekauppiaat on tuomittu kuolemaan pidätystä seuraavalla viikolla ja tuomio pantiin toteen lukemista seuraavana päivänä.
Luulen kyllä että kaikki sivistyneet ihmiset (suurin osa klubbarin lukijoista) tietää, ettei tuolla päin maailmaa kannata olla huumeita mukana ja että siellä kannattaa olla vähän paranoidi.

---


Pointin missaamisen virallinen maailmanennätys.

Ei tässä ole kyse siitä, että kannattaako klubbaajien tuoda tuliaisiks säkki essoja vaan tässä huolehditaan yleensäkin ihmisoikeusasioista.



naulan kantaan, nuance. käykäähän kaikki allekirjoittamassa edellämainittu vetoomus. vaikka on epätodennäköistä että pienellä nimien määrällä saadaan britannian päättäviä elimiä toimimaan kansalaistensa puolesta, tuon tuhannen allekirjoittaneen toivoisi jo hankaloittavan edes heidän yöuniaan.
pietari

Posts: 337

#10 • • pietari -..-
eipä tainnu mennä thaimaalaiselle tullivirkailijalle läpi:
"ohhoh, mistäs ne 3400 nappulaa on matkaan tarttunut, ei ne ainakaan mun oo.."

Mutta onhan tuo thaimaa vetänyt _hieman_ yli ton jutun. Eikä moinen vankila tai tuomiot ainakaan kannusta uusimaan rikosta, jos siihen olisi joskus mahdollisuus. Toisin kuin suomessa, jossa vankila on KAIKETI lähinnä henkinen nöyryytys. Muuten ainakin elintaso on selkeästi korkeampi, kuin esim. espoolaisella insinööriopiskelijalla *lmao*

--
...umdah...

remotion

Posts: 5,283

#11 • • remotion nostatus guru
ton norsujen pelipallona olemisen kuulin jo thaimaassa... eli ei vissiin ihan harvinainen tapa.
Eräs ruotsalainen pitkäaikainen seikkailija oli tutustunut kuukausia kestäneen matkansa aikana erittäin läheisesti erääseen paikalliseen perheeseen, mutta sitten jossain epäselvässä mielentilassa raiskannut perheen 12vuotiaan tytön. Sai siitä 30vuotta linnaa.
Mun mielestä tossa tuomiossa on taas paremmin järkeä kun suomalaisissa tuomioissa vastaavissa asioissa...

Suomessahan ei vankilaan pääse muuten kuin kieltäytymästä tappamisen harjoittelusta asepalveluksessa tai ajamalla tyhjää motaria kahtasataa ilman mitään riskiä.
littlebig

Posts: 753

#12 • • littlebig aaat-chi kung

Remotion, 18.8.2005 08:52:
*snip*

Suomessahan ei vankilaan pääse muuten kuin kieltäytymästä tappamisen harjoittelusta asepalveluksessa tai ajamalla tyhjää motaria kahtasataa ilman mitään riskiä.



moni prosentti suomen armeijan käyneistä on koskaan päässeet oikeasti tappamaan sotatilanteeseen?
ja kahtasataa ajaminen ei ole riski? *ding*
mistä sä tiedät että se motari on tyhjä?
ootsä joku räikkönen formularadalla kun sanot noin vai täys dille?
miks jamppa on vankilassa? tai matti? tai fryckman?
tai se kenestä tehtiin skene minisarja telkkariin?
lue vähän enemmän ni päästelet suusta vähemmän tyhmää

--
straight ______

gay ^______^

o_°

Posts: 224

#13 • • o_°

Remotion, 18.8.2005 08:52:
Suomessahan ei vankilaan pääse muuten kuin kieltäytymästä tappamisen harjoittelusta asepalveluksessa tai ajamalla tyhjää motaria kahtasataa ilman mitään riskiä.



Missäs päin Suomessa pääsee harjoittelemaan tappamista *ding*
Jone

Posts: 8,258

#14 • • Edited Jone Archibald Haddock

:D, 18.8.2005 09:46:
Missäs päin Suomessa pääsee harjoittelemaan tappamista *ding*



ot:
Missä joukkoyksikössä oot palvellut jos siellä opetettiin vastustamaan vihollista puhumalla niille järkeä? Haluun tietää siks että mulle ei kukaan kertonut et sellasiakin mestoja on vaikka se olis ollut ehdottomasti enemmän mun juttuni kuin pyssyleikit.

[pieni]...ja tällähän ei sitten todellakaan ole mitään tekemistä topicin kanssa. Jos aiheesta pitää jatkaa, niin ehdotan tätä topicia.[/pieni]
remotion

Posts: 5,283

#15 • • remotion nostatus guru

boy-cut, 18.8.2005 09:46:
---
Remotion, 18.8.2005 08:52:
*snip*

Suomessahan ei vankilaan pääse muuten kuin kieltäytymästä tappamisen harjoittelusta asepalveluksessa tai ajamalla tyhjää motaria kahtasataa ilman mitään riskiä.

---


moni prosentti suomen armeijan käyneistä on koskaan päässeet oikeasti tappamaan sotatilanteeseen?
ja kahtasataa ajaminen ei ole riski? *ding*
mistä sä tiedät että se motari on tyhjä?
ootsä joku räikkönen formularadalla kun sanot noin vai täys dille?
miks jamppa on vankilassa? tai matti? tai fryckman?
tai se kenestä tehtiin skene minisarja telkkariin?
lue vähän enemmän ni päästelet suusta vähemmän tyhmää



Sä oot kyllä aivan vitun säälittävä kommentteinesi, en lähde millään tasolla ees kiistelee näistä. Siis huhhuh, suomessa rajoitetaan tällähetkellä erittäin rankasti yksilön vapauksia puhtaasti sen perusteella et kukkahattuidealismi sanoo että jos ei rajoiteta niin saattaa tapahtua jotain.
Esim. autoilun saralla. Iltalehden teettämän kansalaiskysymyksen mukaan yli puolet suomalaisista vastustaa automaattista kameravalvontaa sekä talvirajoitusten alentamisia tieosuuksia, kuitenkin tielaitoksen teettämä "tutkimus" väittää että yli 90 prosenttia puoltaa näitä pätöksiä.
0,9prosenttia tän maan kolareista tapahtuu moottoriteillä... noin 30% huonoista tieoloista johtuen silti rajoituksia lasketaan mielummin kuin että teitä kunnostettaisiin.

ajaminen kahtasataa hyvällä päälysteellä ja hyvissä olosuhteissa on merkittävästi turvallisempaa kuin satasen ajaminen jarruttomalla peruspommilla huonoissa olosuhteissa.

toi sotatila läppä oli kyl päivän paras... huhhuh, ei ihan penaalin terävin kynä.

Niin miks ne on vankilassa varmaa petoksista sun muista, miks en pääsee puolen vuoden päästä pois ja on sen jälkeen taas ministereinä tai muina, häh? niinpä... *yessir*
duvin

Posts: 582

#16 • • duvin Jay v/d Veen

raisport, 18.8.2005 03:39:
naulan kantaan, nuance. käykäähän kaikki allekirjoittamassa edellämainittu vetoomus. vaikka on epätodennäköistä että pienellä nimien määrällä saadaan britannian päättäviä elimiä toimimaan kansalaistensa puolesta, tuon tuhannen allekirjoittaneen toivoisi jo hankaloittavan edes heidän yöuniaan.



No mun mielestä Briteillä ei ole juuri mitään tehtävää asiassa. Ei varmaan kannata sössiä maassa, jossa voi ihan oikeesti joutua kärsimään vankilassa.

Pistäisin kyllä kovasti vastaan jos esim. Suomeen yritettäisiin saada aikaan kuolemantuomiota huumerikoksista, tai vankilaolot olisivat huonompia. Kyllä ne asiat on mun arvoja vastaan. Tuolla päin maailmaa asiat nyt vaan on niin, ja on olleet jo pitkän aikaa. Jos ei siitä tykkää, ei tarvi mennä. Mitä me ollaan niille sanomaan et mikä on parasta?

Mun pointti on siinä, että ne ketkä tuolla tuomiotaan kärsii (siis sekä paikalliset että muutama hassu länkkäri) on ihan varmasti tienneet tekojensa seuraukset etukäteen, ja päättäneet ottaa riskin. Paska flaksi. Jos löytyy niinkin idioottia porukkaa, et luulee vankeusrangaistuksen suorittamisen Thaimaassa olevan samanlaista päiväkodissa käymistä kuin Suomessa, niin olen vaan iloinen että poistavat itsensä yhteisestä geenipoolistamme.
Individual

Posts: 10,942

#17 • • Individual HYPNO!

duvin, 18.8.2005 10:42:
-klip-



Sehän onkin hieno peruste kaikille ihmisoikeusrikkomuksille, että jos siitä ei tykkää ei sinne maahan tarvitse mennä. Käsittääkseni kun tuomiota luetaan, ei siinä sanota että ”…täten vanki luopuu vapautensa lisäksi myös kaikista ihmisoikeuksistaan ja antautuu koko lopuksi elämäkseen kidutuksen ja muun epäinhimillisen kohtelun uhriksi.” Eikä myöskään, voin toki olla väärässä, missään maailman rikoslaissa ole määritelty sitä, että 1 vuosi tässä linnassa vastaa 10 vuotta toisessa.

Entäpä jos siellä istuisikin syyttömiä, sellaisia joiden käsimatkatavaroitten joukkoon on, kun silmä on välttänyt sujautettu se kuuluisa pussukka, onko asenteesi myös heitä kohtaan sama?

Ja toi on kanssa hauskaa, että jokainen joka ei ole vankilassa istunut, väittää niitä Suomessakin ihan päiväkodeiksi. Olisi kiva joskus saada jotain perustelujakin niille väitteille. Mutta kuitenkin tuo, että tietää tekojensa seuraukset, ei voi edelleenkään olla mikään peruste ihmisoikeusrikkomuksille, joilla ei käsittääkseni ole mitään tekemistä vankeinhoidon kanssa.
nuance

Posts: 1,963

#18 • • nuance cov ops, combat, sunrise

Individual, 18.8.2005 11:26:
Ja toi on kanssa hauskaa, että jokainen joka ei ole vankilassa istunut, väittää niitä Suomessakin ihan päiväkodeiksi. Olisi kiva joskus saada jotain perustelujakin niille väitteille. Mutta kuitenkin tuo, että tietää tekojensa seuraukset, ei voi edelleenkään olla mikään peruste ihmisoikeusrikkomuksille, joilla ei käsittääkseni ole mitään tekemistä vankeinhoidon kanssa.



En ole itsekään tiilenpäätä ollut lukemassa mutta Konnunsuon vankilassa tuli joskus lakitietokurssin yhteydessä vierailtua, eikä se nyt mikään hirveä paikka vaikuttanut olevan. Pääasiassa vangit kuljeskeli osastolla aika vapaasti, selleissä oli telkkarit eikä mitään hirveetä ylikuormitusta. Oli kirjasto ja harrastetiloja, ja mahdollista tehdä työtä, jos niin katsoi haluavansa. Mut se onkin Konnunsuo se, eikä ylikuormitettu pullataikina nimeltä Sörkkä.

Mun mielestä toi Duvinin näkemys vankeinhoitoon ja rangaistuspolitiikkaan on aika törkeän barbaarinen. Aina on muistettava, että vankiloissa istuu myös niitä syyttömiä, eikä rikollisestakaan varmasti rakenneta lainkuuliaista kansalaista pistämällä se 25 vuodeksi johonkin haisevaan kuoppaan bambukepillä hakattavaksi. Ihmiselle kuuluu tietyt ihmisoikeudet vaikka on kuinka jotain nakkuloita kuskannu.

Mm. Suomen vankiloissa on ollut kokeiluja tarjota vangeille mahdollisuus opiskella, suorittaa ihan kokonaisia tutkintoja, ja tulokset ovat olleet varsin positiivisia. Sen sijaan että vangin ja yhteiskunnan väliin kaivettaisi syvempää kuilua, pyritään tuomaan vanki takaisin yhteiskuntaan entistä ehompana. Mikäs sen mukavampaa.
littlebig

Posts: 753

#20 • • Edited littlebig aaat-chi kung
mielestäni jokaisella ihmisellä on oikeudet tulla kohdelluksi ihmisenä ja ne oikeudet ovat kansainväliset ja niitä valvotaan niin hyvin kun pystytään vaikuttamaan asiaan
suomen ja thaimaan yhteiskunnan elintason ero heijastuu myös vankiloihin
siksi herjaukset suomen vankiloiden hoitokotimaisuudesta eivät ole oikeassa mittakaavassa verrrattuna thaimaan vankilan oloihin
suomessa on tärkeää että on luottotiedot, työpaikka, asuinpaikka yms
ne menetät tai ne on vaikea saada takaisin jos toimit/olet toiminut lain toisella puolella
thaimaassa yms maissa niillä tiedoilla ei ole niin suurta merkitystä joten vankilaan meno ei sinällänsä tuo samanlaista rangaistusta
se mitä on noissa maissa menetettävissä on oma oikeutensa elämisen arvoiseen elämään joten ihmisoikeuksien rikkominen onkin lähempänä todellisuutta siellä kuin täällä

tuo oli imo enkä mielestäni saanut sitä ihan selkeästi kerrottua mutta yritys ainakin

edit: ajatustypotus

--
straight ______

gay ^______^