Korvatulpat ja niiden soundi

3 posts, 1 page, 1,969 views

Caro²

Posts: 5,301

#1 • • Edited Caro² Fiilis / SESSIONS2
linkki plattariin

Tuossa on linkki plattariin. Siellä kuvat toimii siistimmin. Sieltä löytyy myös linkit audioklippeihin. Tekstit on tässä alhaalla:

Terppa.

Sain tuossa itselleni EARfoon multiclick tulpat. Pohjasuodatin 13db, ja siihen päälle kaksi erilaista suodatinta. Maksimissaan suurinpiirtein 23-25dB.

Huomasin jo alkuun, että soundi on melkosen tunkkanen, enkä pitänyt henk.koht siitä kovinkaan paljoa.

Jos jotakuta kiinnostaa, miten korvatulpan kanssa musiikki soi, niin equtin yhtä kappaletta sen kuuloiseksi miten se suurin piirtein tulppien läpi tulee. Ottakaa sitte huomioon, että kyseessä on oma henkilökohtainen kuulohavainto. Se poikkeaa jonkin verran muilla.

Vertasin myös perinteiseen EAR clasicciin, ja on kyllä pakko todeta, että nämä 170+ euron hifitulpat on aivan perseestä verrattuna hintaan.
50snt ear classicit nimittäin soi paremmin. Bassopää ei ole yhtä sotkussa, ja diskantit tulee selkeämmin ja tasapainoisemmin läpi.. Kivaa.. Pitäs varmaan tilata elacit ja testata niitä.. ja kuusitulppia..

Älkää sitte tuijottako noita käyriä kovin kirjaimellisesti. Niistä ny näkyy se mielikuva mitä miulle tuli. kalliimmat tulpat "korostaa" alapäätä enemmän, ja erottelukyky yläpäässä on vaimeampi. Tosin nämä myös vaimentaa muutaman hassun desibelin enemmän.
placiq

Posts: 1,260

#2 • • placiq Jorkki
Ite oon ollu varsin tyytyväinen Elacin ER-15:iin ..vaikkakin ekoilla käyttökerroilla ne, tuntuivat hieman omituisilta.

..suosittelen *sydän*
Caro²

Posts: 5,301

#3 • • Caro² Fiilis / SESSIONS2
Lähetin earfoonille postia tulppien palautuksesta ja rahat takasin. Katsotaan mitä vastaavat. Valua ottaessa myyjä kertoi kuinka hyvin nämä musiikki-ihmisille toimii. Muisti myös kertoa (asiaa kysyessäni), että bassopää kyllä kuuluu paremmin läpi, mutta puheesta ja korkeista äänistä saa ihan hyvin selvää.. No asiahan ei tosiaan ole näin.