Erol Alkan (Phantasy Sound, London)

  From until   Tickets 14€   Age limit: 22   www.facebook.com/…/523591774329371  
Adams, Helsinki  
disco, techno

Erol Alkan (Phantasy Sound, London)
Harvest
Lauri Soini

Alkuvuoden merkittävimpiä tapahtumia klubimusiikin rintamalla on Erol Alkanin Suomen debyytti perjantaina 22. helmikuuta. Lontoossa vuodesta 1997 vaikutusvaltaista Trash-klubia pyörittänestä Alkanista tuli maailmanlaajuinen tähti viimeistään vuonna 2006, jolloin hänet valittiin Mixmag-lehden lukijaäänestyksessä maailman parhaaksi dj:ksi.

Samana vuonna hän vastasi Daft Punkin paluukonsertin lämmitelystä ja vuotta aiemmin vastaavan setin oli tilannut Madonna. Erol Alkanin kädenjälki näkyi jo vuosituhannen vaihteen mash-up-villityksen aikoihin: Kylie Minogue esitti Brit Awardseissa Alkanin tehtaileman version, jossa New Orderin "Blue Monday" yhdistyi Minoguen "Can't Get You Out Of My Head" -hittiin.

Tätä nykyä Alkan on keskeisimpiä linkkejä elektronisen tanssimusiikin ja indien välillä. Lukuisien remixiensä (mm. Justice, MGMT ja Metronomy) ohella hän on tuottanut mm. The Mystery Jetsin, Klaxonsin ja The Long Blondesin levyjä. Viimeisen viiden vuoden aikana Alkan on pyörittänyt omaa Phantasy Sound -levymerkkiä, jolla hän on omien tuotostensa ohella julkaissut mm. Gonzalesin, Boys Noizen ja Connan Mockasinin musiikkia. Richard Norrisin kanssa perustetun Beyond The Wizard's Sleeve -projektin nimissä Alkan on työstänyt "baleaaris-psykedeelisiä" versioita mm. Goldfrappin, Franz Ferdinandin ja Midlaken kappaleista.

BBC 6 Music -radiokanavan vakionimiin kuuluva Alkan on tiskijukka, jonka ammattitaidon ja laajan musiikkimaun pääsee parhaiten todistamaan tanssilattialla. Perinteeksi muodostuneet pääsiäiskeikat Lontoon Bugged Out! -klubilla ovat tästä oiva esimerkki: tämänvuotinen genrejä ja aikakausia yhdistellyt sessio venyi yhdeksän tunnin mittaiseksi.

http://www.tiketti.fi/tapahtuma/18093
http://www.facebook.com/events/523591774329371/
www.erolalkan.co.uk
www.ravintolaadams.fi