Lumous Festival XII

  From until   Age limit: 18   http://www.lumous.net  
(Unknown), Tampere

LUMOUS FESTIVAL XII
05.-08.07.2012, Tampere, Finland


EXTINCTION FRONT (Spain)
THE LAST DAYS OF JESUS (Slovakia)
SOVIET SOVIET (Italy)
CHAOS ALL STARS (Sweden)
BLOODYGRAVE & DIE LUST! (Germany)
EMPLOSIA (Russia)
JEMEK JEMOWIT (Germany)
PSYYKE (Finland)
OLDSCHOOL UNION (Finland)
IMPAKT (Finland)
HARMONY GARDEN (Finland)
WHRMCHT (Finland)

Lumous DJ-crew: JZKA, JYRKI WITCH, XAVIER, ZYNTHEXIA, sekä guest DJ MEKE (mm. Force, Battle Royale)

Kahdestoista Lumous Festival heinäkuussa Tampereella!
Musiikkitarjonnan lisäksi Lumouksessa on perinteiseen tapaan luvassa paljon oheistapahtumia Dark Marketista sunnuntain piknikiin.
Päiväkohtainen ohjelma:
http://www.lumous.net/2012/ohjelma.php

LIPUT
Perjantai, Klubi 17€
Lauantai, Klubi 19€
Muut tapahtumat ilmaisia.

Ennakkolippujen myyntipaikat:
Tampere: Swamp Music (Tuomiokirkonkatu) ja Cybershop
Helsinki: Cybershop (Kamppi)
Postitse (tilaukset 30.6.mennessä): http://www.lumous.net/2012/tickets.php


EXTINCTION FRONT (Spain)
Lauantain pääesiintyjänä nähdään espanjalainen harsh EBM-ryhmä Extinction Front. Yhtyeen parin vuoden takaiselta ”Destruction Show”- debyyttialbumilta nousi klubihitiksi provokatiivinen ”Shut the F**k Up!”. Parhaillaan yhtye valmistelee uutta albumiaan ja kesällä Extinction Front nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa.


THE LAST DAYS OF JESUS (Slovakia)
Perjantain pääesiintyjä The Last Days of Jesus kävi vierailemassa Lumouksessa kesällä 2008 ja nyt yleisön pyynnöstä, sekä uuden ”Once Upon a Time in the East” –levyn siivittämänä nähdään Redstarjoker MaryO kumppaneineen uudestaan keikalla Tampereella. Bratislavassa vuonna 1993 perustettu goottirockbändi edustaa musiikillisesti suoraa jatketta 80-luvun batcave-orkestereille.



SOVIET SOVIET (Italy)
Vuonna 2009 perustettu italialainen postpunk-trio Soviet Soviet on lyhyen uransa aikana ehtinyt jo kiertää ympäri Eurooppaa ja saada hehkutusta osakseen mm. Pitchforkissa. Yhtyeen postpunk on samaan aikaan sekä puhdasoppista että genrerajoja rikkovaa (tai ainakin rajoja venyttävää).
Myspace: http://www.myspace.com/sovietsoviet

CHAOS ALL STARS (Sweden)
Tanssittavaa electropoppia soittava Chaos All Stars on vielä tuore yhtye, mutta CAS-pomomies Nik on ehtinyt tehdä jo pitkän uran muusikkona. Nikin tunnetuin orkesteri Dark Side Cowboys nähtiin Suomessakin kiertämässä useampaan kertaan. CAS on eräänlainen kollektiivi, jossa päätoimijoina nähdään herrat OlkK ja Nik, mutta ryhmään kuuluu niin videontekijöitä kuin muusikoitakin. Yhtyeen keikoilla ja levyillä on mukana mm. Ashbury Heightsin Kari Berg ja designer Techdoll.
CAS:in 12” vinyyli ”CAS9D” julkaistiin loppuvuodesta 2011 ja albumi ”I Need It All” näki päivänvalon tänä keväänä.




BLOODYGRAVE & DIE LUST! (Germany)
Berliiniläisen goottipunkbändi Rotten Western Kulturen hajottua kesäkuussa 2010, Ben (Bloodygrave) ja Frasco (Die LUST!) perustivat analogisen synthwave-duon ja heidän sooloprojektinsa yhdistyivät Bloodygrave & Die Lust:iksi. Miesten toisistaan eroavat lähtökohdat
vaikuttavat yhtyeen musiikkiin tasavertaisesti, Ben kirjoittaa lyriikat ja toimii solistina, Frascon hoitaessa kappaleiden sävellyksen ja sovituksen.


EMPLOSIA (Russia)
Iloista synapoppia soittava tyttöduo Emplosia saapuu Suomeen Moskovasta. Emplosian soundissa kuuluu Client- ja Ladytron-sävyjä, mutta selvästi omalla materiaalilla ja pääosin tyttöjen omalla äidinkielellä. Duon debyyttilevy ”Emplosia” vuonna 2006. Reipasta poppia Lumouksen lauantai-iltaan.



JEMEK JEMOWIT (Germany)
Länsi-Berliinissä varttunut, mutta puolalaiset syntyjuuret omaava Jemek Jemowit on yhden miehen yhtye, dj ja konseptitaiteilija, joka on keikkaillut ympäri Euroopan. Vaikutteina hänen musiikissaan kuuluu rock'n'roll, acid house ja EBM, jotka yhdessä Groovebox MC-303:lla luotujen karujen rytmien kanssa muodostavat yhden tämän hetken mielenkiintoisimmista synteettisen tanssimusiikin taitajista. Debyyttialbumin "Zemsta" julkaisi kreikkalainen Fabrika Records vuonna 2011.


PSYYKE (Finland)
Vuonna 1982 perustettu Psyyke oli ensimmäisiä goottibändejä Suomessa. Ensilevytyksenä ilmestyi vuonna 1983 omakustannesingle ”Temppeli/Neondertal”. Kolme vuotta myöhemmin Finnlevyn julkaisemana maxivinyyli ”Ruusutarha” ja sen seurauksena Psyyke keikkaili mm. Dingon legendaarisen jäähallikiertueen lämppärinä. Psyyke oli tauolla vuoteen 1996, jolloin julkaistiin albumi ”Päästä eläin esiin”.


OLDSCHOOL UNION (Finland)
Nimensä mukaisesti Oldschool Union tarjoilee EBM-kattauksensa perinteisellä tyylillä. Jo debyyttialbumi ”Vanha koulu” oli tylyä mättöbiittiä, eikä yhtyeen uusin tuotos, EK Productin julkaisema kakkoslevy ”Älä ole, elä!” ainakaan edeltäjäänsä vaisummaksi jää. Oldschool Union eroaa muista yrittäjistä esittämällä biisit suomeksi, eli kaikki laulamaan mukana: “Sauna, Sisu ja Perkele!”



IMPAKT (Finland)
Koneorkesteri Impakt on kerännyt lyhyessä ajassa niin kehuja kuin fanejakin. Tuorein sulka hattuun tuli viime vuoden Syksyn Synkin Sävel-kilpailun voiton myötä. Yhtyeen nuoresta iästä huolimatta näillä miehillä on takanaan pitkä historia keikkailun ja levytetyn tuotannon osalta aina 80-luvulta lähtien. Impaktin muodostavat legendaarisen industrial-pioneeri Advanced Artin rumpali P.W. ja kosketinsoittaja/biisintekijä Vince, sekä Riemudivisioonan Sami Ala-Lahti. Yhtyeen debyyttialbumi ”Imperia” julkaistaan tulevana kesänä italialaisen EK Productin toimesta.


HARMONY GARDEN (Finland)
Neo folk- yhtye Harmony Garden levytti debyyttialbuminsa ”Wounded” vuonna 2001, keräsi nipun hyviä arvosteluja ja katosi kuvioista pian levyn ilmestymisen jälkeen. Nyt kaksikko Mato Dukovac ja Janóz Loki ovat julkaisemassa uuden singlen ja samalla Mato Dukovac nähdään ensimmäistä kertaa myös keikkatilanteessa.


WHRMCHT (Finland)
Uutta kotimaista industrial musiikkia. Tylyä ja synkkää.


- oikeudet muutoksiin pidätetään –

TERVETULOA LUMOUKSEEN!

Favorites 3