Hypno! 16.5.2012 @ Helsinki

7 posts, 1 page, 3,443 views

Hypno

Posts: 11

#1 • • Edited Hypno
Hypno-450x419.jpg

Hypno!

Milloin:
Wed 16.5.2012 // 22:00 – 04:00 // Age 18
Entrance 6€

(Huom! Seuraava päivä on helatorstai ja arkipyhä! // next day is a national holiday)

Missä:
Playground
Iso-roobertinkatu 10
00120 Helsinki

Sound:
Precision Audio

**** Hypno! Room **** (TECH-HOUSE/ TEKNO)

KAIU & SAKURA (Local Underground)
http://lu.hosting.mbar.fi/

INDIGO (Sininen)
http://indigo.sininen.piste.org/

A. MIHOZ aka. KOLIBRISCOPE


HAIMI vs. INDIVIDUAL (Hypno!)
/


**** Omni Orchestra Room **** (HOUSE/ TECH-HOUSE)


KLEM KAAN (UK)
https://www.facebook.com/profile.php?id=693269165&sk=info

NOCTURNAL BLOCK ART (Omni Orchestra)


TOBIE RAVEN (Omni Orchestra)


Hypno! What is?

Not another freakin´ house club? Noh kyllä ja ei. Individualin ja Pekko Haimin mielissä on jo pidemmän aikaa ollut oma, yhteinen klubi-ilta, joka olisi pyhitetty intiimille, hieman vähäeleisemmälle ja techimmälle housesoundille.

Tähän ensimmäiseen Playground-iltaan olemme kutsuneet pääesiintyjäksi Local Underground-kollektiivista Kaiu & Sakura-kaksikon, sekä Indigon. LU:n poijaat Kaiu & Sakura ovat tanssittaneet Helsingin teknokansaa jo vuosien ajan niin ilta, kuin aamubileissäkin, ja luvata uskaltaa, että myös tänä iltana teknon ja tech-housen nälkäisille on luvassa tanssijalkaa nostattavaa biittiä.

Indigon pitkä dj-ura, tekninen taituruus ja näkemys musiikista yhdistyvät hienoksi kokonaisuudeksi, johon inspiraation antaa ihmiset, tapahtumapaikka, sekä illan tai aamun atmosfääri.

Playgroundin 2-huonetta houstaa tänä iltana Omni Orchestran nuoret sankarit. Tämä posse on järjestänyt todella suosittuja ja riehakkaita UG ja ulkoilmakemuja ympäri Helsinkiä. Jos Pleikkarin isossa huoneessa mennään hieman synkemmissä tunnelmissa, niin Omni Orchestra soittaa minimalia ja housea vähän laajemmalla skaalalla.

Teknomusiikin Lenny Kravitz, monitaituri Klem Kaan vaikuttaa niin Englannissa, kuin Suomessakin ja levylaukussa näkyy grooven rytmimusiikin perintö. Hänelle supportia antaa Nocturnal Block Art, sekä Tobie Raven.

Eli monipuolinen tanssi-ilta on luvassa kera Hypno!:n, sekä Omni Orchestran. Olet tervetullut!
Hypno

Posts: 11

#2 • • Hypno
Ison huoneen soittoaikataulut:

22:00-23:30 Haimi vs. Individual

23:30-00:30 A. Mihoz aka. Kolibriscope

00:30-02:00 Indigo

02:00-03:30 Kaiu & Sakura
Hypno

Posts: 11

#3 • • Edited Hypno
Hypno!-klubin lentävä reportteri sai haastatteluun dj Indigon. Tässä hieman miehen kuulumisia, sekä mietteitä.

Mitä kuuluu Dj Indigon kevääseen, missä kaikkialla olet ollut soittamassa?

- Ensinnäkin hauskaa taas pitkästä aikaa vastailla ihan haastattelun kysymyksiin, kuin mikäkin superstara! :) Viime aikoina on tullut soiteltua keikkoja enemmän underground-bileissä kuin klubeilla. Molemmissa on aivan omat hyvät puolensa, mutta olen toki iloinen siitä että vanhan ajan tyylisiä warehouse-bileitä taas järkkäillään.

Dj-kulttuuri on murroksessa. Vinyylit ja originaali cd:t ovat korvautumassa mm. kannettavilla, kontrollereilla, sekä cd-r-levyille poltetuilla mp3:silla, osataanko uuden teknologian tuomia mahdollisuuksia vielä täysin hyödyntää?

- No tuskinpa koskaan kaikkia mahdollisuuksia keksitään, ainakaan saman tien. Toki (mielestäni) lähtökohtana kannattaa olla inspiraatio, fiilis sekä hauskanpito, vasta sitten miettiä tekniikkaa niiden valjastamiseksi. Jos lähtökohtana on pelkät tekniset kikkailut, se voi helposti olla kiinnostavaa vain DJlle mutta ei yleisölle. En mä tähän osaa oikein muuta sanoa kuin että odotellaan mitä uusia ilmiöitä ja soittotapoja aika tuo tullessaan.

Tuleeko vinyyli takaisin?

- Jos tarkoitat DJ-soitantaa, niin ei se ole pois mennytkään. Sitäpaitsi yhä nykyään on monia julkaisuja jotka tulevat pelkästään vinyylinä, toki sama juttu on myös digipuolella. Yritän itse luovia siinä välissä ja hankin vinyylillä ainakin pitkäaikaiset lempparit.

Tänä kesänä järjestetään Suomessa lukuisia isoja, joko täysin, tai osittain konemusiikille omistettuja festivaaleja. Onko nyt tullut se hetki, että elektroninen tanssimusiikki lyö itsensä läpi tässä maassa?

- Haha mikä kysymys :D En mä osaa tohon vastata, toi on niin veteen piirretty viiva. Mutta toki yleisesti ottaen konemusiikin suosio kasvaa koko ajan.

Tervehditkö tätä kehitystä ilolla, vai onko vaarana teknokulttuurin valtavirtaistuminen?

- Kehitys ei koskaan ole huono asia. Toki kaipaan tiettyjä asioita teknokulttuuriin joita oli enemmän "silloin ennen" kuin nykyään mutta tilalle on tullut uusia hienoja juttuja. En myöskään usko että valtavirtaistuminen olisi esim vaaraksi undergroundille, pikemminkin se tekee tilaa uudelle.

Minkälaista soundia ajattelit tässä Hypno!-illassa tanssijoille tarjota?

- Varmaankin jotain hypnoottista, rullaavaa, ja hieman hapokasta. En tee koskaan settejä etukäteen joten katsotaan tunnelmia sitten paikan päällä. Soitan mielestäni parempia settejä kun improvisoin.

Jos Dj Indigo olisi levy, niin mikä hän olisi?

- Joku kymmenen tunnin mittainen omituisen muotoinen levy jonka sisältö muuttuu joka kuuntelukerralla. Mutta kuitenkin soinnissa on se tietty "Indigo-soundi".
Hypno

Posts: 11

#4 • • Hypno
Mitä kuuluu dj-kaksikko Kaiu & Sakuralle? Se selviää seuraavaksi. Mukana miesten mietteitä mm. b2b-soittamisesta.

Hypno!-klubin ensimmäisen Playground-illan päättää jo pitkään alalla toiminut dj-kaksikko Kaiu & Sakura. Myös teiltä kysyn, että minkälainen keikkakevät on takanapäin?

K: Klubikeikkarintamalla on ollut hieman aikaista hiljempaa, paljolti kylläkin oman promootiomme puutteen vuoksi. Osittain tämän takia perustimme muutaman muun oivallisen eri yhteyksistä tutun avainhenkilön kanssa huhtikuussa Bassmentiin Is Crisp -klubi-illan, jonka puitteissa pääsemme toteuttamaan sitä yhteyttä tanssilattian kanssa, mihin koko homma on alunperin perustunut.

S: Sen lisäksi meillä on kuukausittainen Sprait! -klubi Iso roba 10:ssä, mutta siellä musalinjaus ei ole kovinkaan tanssilattiapainotteinen. Enemmänkin siellä soitellaan hyvää bailu-kekkosta dokaamista vauhdittamaan.


Miten te tapasitte toisenne, eli miten Kaiu & Sakura syntyi?

K: Meidän huumorintaju ja meiningit on niin samanlaiset että tuskin voitaisiin asua samassa kaupungissa bondaamatta. 2001 perustettiin DJ-yhteisö Local Underground yhdessä Bobby Speedin kanssa ja pian sen jälkeen Eliot Ness buukkasi meidät aamubileisiinsä hoitamaan residenssiä.

S: Juuri näissä aamuissa vakiintui niinsanottu “Kaiu & Sakura -soundi”.


Minkälaista soundia Kaiu & Sakura vuonna 2012 soittaa?

K: Olemme aina määritelleet hyvän DJ-setin paitsi selektion ja tekniikan, myös erityisesti tilannetajun perusteella, joten riippuu todella paljon soittotilanteesta. Tunnusmerkinomaisin tanssilattiasoundimme on kuitenkin kieroutuneen näppärä, groovaava ja miedosti eeppinen keskinapakka tekno ja tech house. Setistä riippumatta tyyli on hyvin elektroninen ja puhdas.


Minkälainen on mielestänne täydellinen b2b-setti, eli mitä lainalaisuuksia kimppasoitteluun kuuluu, vai onko niitä? Entä mitä sudenkuoppia voi tulla eteen?

K: Osapuolten pitää vain olla musiikillisesti aaltopituuksilla. Myös setin progressiosta olisi hyvä olla yhteisymmärys, mutta muutoin antakaa palaa vaan. Hiessä.

S: Me ollaan soitettu niin pitkään ja paljon yhdessä, että kaikkea ollaan koettu. Aamubileissä paljon soittaneina sudenkuopiksi on lähinnä voinut osoittautua toisen liiallinen väsymys tai juhlatunnelma. Joskus on joutunut antaa toisen vaan soittaa yksinään ja vetää itse sikeitä dj-pöydän alla.


Suunnitteletteko te kuinka paljon ennakkoon yhteisiä dj-settejänne?

K: Lähinnä linkitellään referenssibiisejä, joilla selvennetään toisillemme, minkälainen visio kullakin juuri tästä kyseisestä tulevasta setistä on. Rakennetta ei sinällään suunnitella, mutta ajatus soundista synkronoidaan.


Klubimusiikki on ollut aikamoisessa nosteessa parin viimeisen vuoden ajan. Ns. normibaareissa on soundi mennyt enemmän housemman tasabiitin suuntaan ja isoja konemusiikkifestareita järjestetään tänä vuonna sisällä ja ulkona. Millä mielin katselette tätä kehitystä?

K: Positiivisin mielin. Kaikki puiseva parranharomispurismi ylipäätään on saatanasta, ja ns. “sisäänheittomusatyylejä” elektronisella tanssimusiikilla on ollut aina. Niistä nuorista monesti jalostuu tulevaisuuden tekijöitä.

S: Eipä tuosta tosiaan haittaakaan ole ja vastapainoksihan järkkäillään kuitenkin kaikennäköisiä ug-bileitä jos ei kaupallisempi meininki maistu.


Jos Kaiu & Sakura olisi äänilevy, niin mikä se olisi?

S: Onko tämä kompa? Vastaan äänilevy.

K: Yliäänilevy kenties.


Olisiko tähän loppuun jonkinlaisia terveisiä keskiviikkona Pleikkariin saapuville?

K: Tarjotkaa bisse, mä oon P.A.

S: Älkää tarjotko sille liian montaa, me soitetaan vikana.
Hypno

Posts: 11

#5 • • Hypno
1.)
Hypno!-klubin avajaiskemuissa Playgroundin 2-huonetta houstaa monelle varmasti vielä aika tuntematon Omni Orchestra-kollektiivikerrotteko vähän, että keitä olette ja mistä tulette?


Alunperin meidän jengiin kuului vain neljä ärsyttävän vahvaa persoonaa. Nykyään siihen on erinäköisillä syillä päässyt mukaan jo toistakymmentä toistaan mielenkiintoisempaa sielua. Yhdistävänä tekijänä meistä kaikista löytyy sisältä pieni hippi. Se ole sellainen rastapäinen narkkari, joka nykyään usein mielletään hipiksi, vaan ämpärillinen päänsisäistä rauhaa, iso ripaus punkkia ja ruokalusikallinen taiteilijaa. Kyse on diipistä katoavasta luonnonvarasta; ystävinä yhdessä olemisesta ja tekemisestä. Rekisteröimätön yhdistyksemme huolehtii työntekijästään oikeasti ja nykyään meillä on jopa kannelmäessä puutalo, ”Omnihouse”, jonne kokoonnumme tasaisin väliajoin saunomaan, ryyppäämään ja ideoimaan.

2.)
Omni Orchestra on järjestänyt viimeisen reilun vuoden aikana muutamia hyvin suosittuja UG-tapahtumia, minkälaisia bileitä ne ovat olleet? Mikä on saanut aloittamaan bilejärkkäysuran juuri UG-puolelta?


”Minimoidaan voitto” -lausahdus on toiminut useita kertoja argumenttina palavereissamme. Tässä ahneuden ja epätoivoisen voitonhaalinnan maailmassa tarvitaan enemmän edellämainitun lausahduksen sisältämää ideologiaa. Teemme siis niin hyviä kemuja, kuin ikinä pystymme, emmekä talouden orjina. Lisäksi jengiimme kuuluu lukuisia tulevia media-alan ammattilaisia, jotka tietävät, mistä on hyvät bileet tehty. Meidän kekkerimme on tehty sydämmellä ja niin hyvin kuin pystymme.UG -puolella tulemme pysymään protestina sille, miten järjettömiä Suomen lait ja asetukset ovat, koskien tapahtumien järjestämistä. Se on tehty meidänlaisille pienille ihmisille lähes mahdottomaksi, mutta kuten tiedätte, isot lafkat ja hillokeisarit saavat jotenkin aina lakipykälät venymään itselleen suotuisaan suuntaan. Koko köörin voimin näytämme ylpeinä keskisormea tuolle paskalle. Fuck the babylon!

3.)
Minkälainen käsitys teillä on pääkaupunkiseudun bileskenestä, ja laajemmin klubikulttuurin noususta Suomessa?


Me ollaan niin UG, ettei UG-skenekään tiedä meistä mitään... jos siis sellainen on olemassa. Helsingin bileskene on pieni ja sisäsiittoinen, mutta mielestäni aika kiva. Siinä on hyvät puolensa, kun kaikki tuntee kaikki ne muut. Esimerkiksi UG-bileille ominainen bilepaikan kertomatta jättäminen on riski, mutta pienen Helsingin piireissä kaikki kuitenkin aina tietävät mistä on kyse ja missä bileet sijaitsevat. En oikein osaa tarkemmin sanoa mitään järkevää klubikulttuurin noususta. Toivottavasti se on hyvä asia, eikä vaikuta meidän meininkiin mitenkään.

4.)
Playgroundin kakkospuolella soittaa tuona iltana deejiit nimeltä Klem Kaan, Nocturnal Block Art, sekä Tobie Raven. Minkälaista soundia on luvassa ja keitä nämä miekkoset oikein ovat?


Miekkoset ovat miekkosia ja huussi on huussia, eli helvetin jees.

5.)
Jos Omni Orchestra olisi levy, niin mikä levy se olisi?


Tästä kysymyksestä tulisi varmasti riitaa, jos kysyttäisiin kaikilta. Päätuottajan ominaisuudessa Tobie päättää poliittisesti ja kaikkia kunnioittaen, että Omni Orchestra on Tommi Läntisen parhaat -kokoelma.

6.)
Sitten tällainen NYT-liitteestä pöllitty kysymys.. Omni Orchestran posse herää joku kerta aamujatkoilta vesisängystä Sofi Oksasen, Dj Tieston ja Skrillexin välistä. Mitä on tapahtunut?


Helvetin hyvät bileet ainakin! Saisi olla aika iso vesisänky, mutta en takerru pikkuasioihin. Sofi on ollut meidän bileissä hakemassa inspiraatiota uuteen kirjaansa ”Puhdistettu Stalin ja teknolehmä Jane”. Dj Tiesto on viimeistelemässä ”How to be an awesome dj” -kurssiaan, jonka olemme hänelle järjestäneet. Tiesto ei kuitenkaan läpäise loppukoetta ja päätyy ryyppäämään suruunsa Skrilleksin kanssa, joka taas suree MacBookkinsa hajoamista. Omnipossella on super hauskaa samoin kuin Sofilla. Lopulta Tiesto ja Skrillex päätyvät naimaan kännipäissään tuohon helvetin isoon vesisänkyyn. Omniposse ja Sofi joinaavat loppuillasta ja kaikilla on kivaa :)

7.)
Mitä terveisiä lähettäisitte tapahtumasta kiinnostuneelle yleisölle?


Mottomme: ”Musiikki, ei lakkaa.”
Hypno

Posts: 11

#6 • • Hypno
1) Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisempänä on esittelyvuorossa A. Mihoz, joka tunnetaan paremmin Kolibriscope aliaksen kautta. Kuinka kauan on A. Mihoz nimellä tullut soiteltua levyjä?

Ja-a, luulisin että vuodesta 2010. Tätä tyyliä tuli kyllä soiteltua jo ennen, mutta nimi syntyi samaan aikaan kun käynnistin kesäklubin nimeltä Konepaja.

2) Kuvaile muutamalla sanalla A. Mihozin soundia.

Heheh, en tiedä miten hyvin voi kuvailla dj projektin soundia. Andreas Mihoz soundi on aika monipuolista, kesäisemmästä sambasta pimeään bunkkeriin. Sanoisin, että kyllä kaikessa mitä soittelen on jonkinlainen psykedeelinen vivahde… mutta rullaavaa ja teknompaa.

3) Kuinka tärkeää dj:lle on päästä välillä soittelemaan myös muita soundeja? Onko se terapeuttista?

En tiedä onko se tärkeätä. Luulisin että varsin henkilökohtainen juttu. Moni dj on varmaan aloittanut siitä, että diggaa musasta, ja sitä hyvää musaa löytyy monesta eri genrestä. Itselleni tämä on piristävää.

4) Etsitkö kaikille aliaksille yhtä ahkerasti biisejä, eli käytetäänkö selektion kasaamiseen yhtä paljon vaivaa, oli puikoissa sitten A. Mihoz, tai Kolibriscope?

Tottakai! Musan hakuun menee kyllä paljon aikaa. Mutta se menee aalloissa, että missä fiiliksissä olen ja mikä keikka tulossa.

5.) Kuinka paljon dj:lle on "luvallista" muuttaa soundiaan vallitsevien musiikkitrendien mukaan ilman vaaraa siitä, että oma musiikillinen identiteetti kärsii? Vai onko sillä mitään merkitystä?

Ei sitä kannata ottaa liian vakavasti. Pääasia on että on hauskaa ja nauttii siitä mitä tekee.

6) Paljonko vielä treenaat soittamista päivässä, tai viikossa, vai ollaanko kotona deckien ääressä vain silloin kun teet miksausta, tai katsot keikkasettiä kuntoon?

Joo ja ei. Useimmiten tulee soiteltua enemmän, kun on keikkoja tulossa.

7) Mitä Kolibriscopelle kuuluu? Olet soittelemassa Kolibriscope-aliaksella ainakin Etelä-Virossa elokuussa, mitä muita ulkomaan komennuksia on nyt ollut esim. tässä kevään aikana?

Hyvää kuuluu. Vähä yli viikko sitten olin venäjällä Systoissa soittelemassa ja lisää on tulossa. 

8) Kuuluisat viimeiset sanat?

Älä murehdi asioita, joille et voi tehdä mitään.
Individual

Posts: 10,942

#7 • • Individual HYPNO!
Tänään!

Haimi vs. Individual tulessa Playgroundin isossa huoneessa heti klo 22. Luvassa on tekno ja tech-house-rytmejä hieman diipimmällä otteella. Tüle! *hihu*