Grillausta ja graffitia, Piraattigraffitia

  From until   www.HUKKINEN.JP/graffiti  
Piraattipuolueen vaalimökki, Simonkatu 1 (Forumin ja Cafe Javan välissä), Helsinki

Facebook-tapahtuma: http://www.HUKKINEN.JP/graffiti

Piraattipuolueen vaalimökki Helsingin keskustassa tägättiin tukkoon torstaina. Tilanteen korjaamiseksi päätimme järjestää graffiti-tapahtuman, jossa tyhjä osa mökistä maalataan uuteen kauniimpaan uskoon. Lisäksi paikalla on vaalimainosten taustalevyjä (5 kpl), joita voi ehostaa!


Ottakaa mukaan myös Hesareita, jätemuovia tai muita jalankulkualueen suojaamiseen sopivaa materiaalia sekä maalarinteippiä, jotta saadaan suojattua katu asianmukaisesti. (Ilmottakaa tapahtuman seinälle, mitä tuotte, niin tiedetään varautua).


GRILLAUS

Paikalla on (hiili)grillausmahdollisuus, joten ota grillattavaa mukaan! Grillaus näyttäisi olevan sallittua, koska emme grillaa avotulella, koska grillimme on "maapohjasta eristetty" 1). Kaupunki ei myöskään kiellä (grillaamista puistossa) vaikka ei sitä suosittele roskaamisen ja palovaaran takia 2). Pieni varaus tähän täytyy kuitenkin jättää.


YLEISÖ

Saavu paikalle lauantaina viimeistään klo 16. Seuraa sitä ennen tämän Facebook-tapahtuman seinää ja äänestä tykkäämällä niitä luonnoskuvia, joita haluaisit mökin seinään maalattavan.


MAALAAJAT

Maalaaminen alkaa klo 16. Luonnostele ideasi ennen tapahtumaa ja jaa se kuvana tapahtuman Facebook-eventissä. Näin siksi, koska mökissä ei ole rajatonta määrää seinäpinta-alaa. Jos tarjontaa kuvituksesta tulee enemmän kuin on tilaa, saadaan näin jonkinlainen julkinen ja kansalaisille avoin tapa valita mökin seiniin ja vaalimainosten taustalevyihin tuleva kuviointi. Aiheet ovat vapaat mutta inspiraatiota voi toki hakea täältä, http://2011.piraattivaalit.fi/vaalit/vaaliteemat/

Koska violetti on piraattien tunnusväri, sen käyttö on meille mieluisaa, muttei toki pakollista.

Huom! Maalaamiseen sovelletaan samoja periaatteita, kuin Suvilahden graffiti-seinään (paitsi ettemme polta mökkiä, jos sääntöjä rikotaan): http://muotoaetsimassa.blogspot.com/2009/05/graffitin-suvilahden-seinan.html

Mökki ja vaalijulisteiden taustalevyt tullaan todennäköisesti maalaamaan tai peittämään uudestaan vaalien jälkeen, mutta kaikki taitonäytteet kuvataan talteen.


Janne P Hukkinen
ehdokas 172
Helsingin vaalipiiri

http://HUKKINEN.JP/ hoitaa nettidemokratian eduskuntaan


Toteutuksessa mukana myös seuraavia henkilöitä

Helsingin vaalipiiristä:

* 171, Ville Hautakangas, http://www.facebook.com/pages/Ville-Hautakangas-eduskuntaan-2011/161821170523837

* 178, Len "lennu" Merikanto, http://2011.piraattivaalit.fi/len-merikanto/

* 169, Tapio "Thihi" Berschewsky http://2011.piraattivaalit.fi/tapio-berschewsky/


Uudenmaan vaalipiiri:

* 168, puheenjohtaja Pasi Palmulehto, http://2011.piraattivaalit.fi/pasi-palmulehto/

* 166, Janne "usvi" Paalijärvi, http://www.piraattipuolue.fi/puolue/hallitus/janne-paalijaervi



Lähteet:

1) http://www.pelastustoimi.fi/neuvontapalvelu/2693?keyword=avotuli

2) http://www.hel.fi/wps/portal/Ymparistokeskus/Artikkeli?WCM_GLOBAL_CONTEXT=%2FYmk%2Ffi%2Fuutiset%2Fsaako_parvekkeella_ja+puistossa_grillata

Favorites 2