Promoe, Kemmuru, Dj Tat-C

  From until   Tickets 15€   Age limit: 18   www.facebook.com/home.php  
Klubi, Tampere  
urban, reggae, jotain

Ruotsalainen Promoe on heittänyt keikkaa Looptroopin kanssa noin 120 kertaa vuodessa viimeisen neljän vuoden aikana – Tokiosta Sydneyhyn ja New Yorkista Pietariin. Ollessaan ensimmäinen ruotsalainen, vuodesta 1993 kasetteja ja vinyylejä riipumattomana julkaiseva räp-ryhmä, Looptroop nousi Euroopan hiphop-skenessä legendastatukselle.

Kun Bobbito Garcia julkaisi Promoen Denmark Stylen Fondle’Emin kautta vuonna 1995, olivat muutosten tuulet ilmoilla pohjoisessa. Non Phixionin ”I Shot Reagan” kappaleen innoittama Looptroopin ”Jag Sköt Palme” sai valtaisan suosion Ruotsin kansallisradiossa. Looptroop kuroi etäisyyttä valtavirtaan ankarilla poliisiväkivaltaa, graffiteja ja Noam Chomskyn ajatuksia koskevilla lyriikoilla. Kun punklevy-yhtiö Burning Heart alkoi julkaisemaan Looptrooppia, oli bändin maine uniikkina esiintyjänä ja tuoretta agendaa levittävänä ryhmänä vakiintunut.

Promoen debyyttialbumi Ruotsissa, “Kråksången” sisälsi runsaan määrän kappaleita hänen äidinkielellään. Albumilla vierailevat niin Timbuktu, Supreme, Organism 12, Afasi, Vincent, kuin ruotsalainen koomikko Magnus Bertnér. Tuotannon hoitivat Filthy, Astma sekä DJ Large muiden ohella.

Keikkailtuaan Atmospheren ja The International Noise Conspiracyn kanssa lähes kaikilla Euroopan suurimmilla festareilla Hultsfredistä Roskildeen ja Splashistä Frauenfeldiin, Promoella ei ole aikomuksena hidastaa tahtia. Hänen vuoden 2010 keikkakalenterinsa pursuaa tapahtumaa ja hyvää kasvisruokaa. Tiukat elämän kriteerit eivät näy vain hänen kappaleissaan, vaan myös teoissaan.

Yhdessä DVSG:n, JuJu Recordsin ja Popen kanssa julkaistu, pitkään odotettu uusin albumi ilmestyi Huhtikuussa 2009. Hittibiisi ”Svennebanan” saavutti valtavan suosion nousten Ruotsin Top 10:een myyden kultaa. Sinkku menestyi erittäin hyvin myös Tanskassa, Suomessa ja Belgiassa tuoden ihmisten stereoihin uuden kesähitin.

Viime kesän keikkaputki oli valtaisa menestys ja venähti vuoden mittaiseksi kiertueeksi. Nyt Promoe saapuu pitkästä aikaa Suomeen! Ruotsalainen stara pistää bileet pystyyn myös Tampereen Klubilla, 21.5.2010. Tule herkuttelemaan osasi yhdestä pohjoismaisen katukulttuurin maukkaimmista hedelmistä!

Ennakot Tiketistä http://www.tiketti.fi/tapahtuma/7726 ja
Pavunvarresta http://www.pavunvarsi.fi/ (Kauppakatu 15, 33200 Tampere)

Favorites 3