Såint vs [reiv:]

  From until  
Ravintola Bepop, Kotka  
breaks, elektro, house, trance, techno

Elliot Ness, Milla Lehto, Pekko Haimi vs Mikis Mau vs Urmaz

Såint vs [reiv:]
Ravintola Bepop, Kotka, 9. huhtikuuta 2010


Elliot Ness

ness14promonet.jpg

Eliot Ness on helsinkiläinen DJ, joka on vaikuttanut merkittävästi klubi- ja ravekulttuurin kehitykseen Suomessa. Hän on yksi niistä, jotka käytännössä toivat dance- ja teknomusiikin maahan 1980- ja 1990-lukujen vaihteessa. Hän on myös ensimmäinen suomalainen DJ, joka on laajamittaisesti keikkaillut ulkomailla.

Ness aloitti DJ-uransa vuonna 1987. Aluksi hän soitti erilaisissa laittomissa warehouse-tyylisissä tapahtumissa, siirtyen sitten pian järjestämään omia tapahtumia. 1980-luvun lopulla hän oli Suomen ensimmäisen teknoklubin, Berlinin, vakituinen DJ. Vuosikymmenen vaihteessa hän otti osaa DMC:n arvostettuun DJ-kilpailuun, sijoittuen kahtena vuonna kolmanneksi kisattaessa maailmanmestaruudesta. 1990-luvulla hän oli järjestämässä useita merkittäviä tapahtumia Suomessa, muun muassa Planet of Love, Members of Mayday, House Nation, [reiv:], Renegate, HTC ja paljolti hänen toimestaan maahan saatiin vuosikymmenellä useita nimekkäitä kansainvälisiä artisteja ja DJ:tä, esimerkiksi Aphex Twin ja Paul van Dyk. Ness on esiintynyt Love Paraden ja Maydayn kaltaisissa massiivisissa kansainvälisissä tapahtumissa. 2000-luvulla hän jatkaa edelleen keikkailua niin Euroopassa kuin kotimaassaan.

Ness on myös tehnyt radiotyötä muun muassa Yleisradiolle ja juontanut esimerkiksi Beat Box -ohjelmaa Radio Helsingin taajuudella. Hänen Art of Mixing -settejään on kuultu useissa ohjelmissa. Lisäksi hän on kirjoittanut klubikulttuuria käsittelevää kolumnia kaupunkilehti Metropoliin.


Milla Lehto

millalehto.jpg

Milla Lehto on ollut vaikuttamassa klubiskenessä useita vuosia.
Ensimmäisen kerran innostus levyjen soittoon iski häneen vuonna 2000.
Vuoden 2002 kesällä Milla aloitti oman kuukausittaisen klubi-iltansa Ever
klubin keskiviikko illoissa. Hän on legendaarisen Pussy Clubin sekä
Renegaden resident dj. Hänen soittotyyliinsä kuuluu housen ja technon
lisäksi myös drum n bass sekä breakbeat. Hänet valittiin parhaaksi uudeksi
dj:ksi vuoden 2003 Platinum Club Awardseissa. Milla soittaa levyjä monilla
maan suosituimmilla klubeilla ja häntä voidaan pitää yhtenä Suomen
tunnetuimmista naispuolisista dj:stä.



Tervetuloa!