Sidechained - Donky ((psy/x))

6 posts, 1 page, 2,137 views

Damien

Posts: 2,882

#2 • • Damien [tr3ox]
Huh Huh ku pamahti käyntiin, kirjaimellisesti. Siisti tunnelma, keräänty etääntyneesti puoleentoista minuuttiin. Ehdin jo epäillä säilyykö nätti maisema koneen tuottamilla äänillä, mutta miten kauniisti me tipumme syvemmälle tähän tilaan -aika ja paikka menettää merkityksensä. 2.28 ulvon kuuta, on niin kaunista ja amigaa. Toi harppu-arppi saa kaikeen 10x10x10 lisää ulottuvuuksia. Ihanaa maisemaa, matka jatkuu vaan koko ajan syvemmälle, 3.45 voidaan jo huokaista kun kellumme takaisin pintaa kohden. Biitti ja basso palauttaa maan tasalle, josta kohoamme taas kohti korkeuksia, tilanne on avoin, heijastava ja luova.

4.44 - eka kritiikki, ei ois tarvinnu lähtee takaisin, tässä kohtaa oisin halunnu huilun mukana matkustaa savannille, sellanen avoin "AmmAAAA heijaa-aa" Arikan mantereelta kainnut leijonakuningas kohta ois räjäyttäny mun pään, kontrastiksi konemusa psykemenoon, nyt palattiin vaan peruskuvioon ja viedään biisi ulos. Ette ollut tarpeaksi rohkea tällä kertaa. ;) 8/10
MrMaunus

Posts: 396

#3 • • Edited MrMaunus Räntämäen lataamo
Varoitus: Kirjoitettu huonosti nukutun yön jälkeen ynnä lievän kofeiiniyliannostuksen alaisena *ding*

Homma lähtee käyntiin lupaavasti. Huilu ja särösoundi pelaavat hyvin yhdessä. Digisärötetyt rummut toimivat hetkittäin tietyillä parametreilla mutta välillä menee liian mössöksi imho.
Sitten lähtevä biitti on todella mallikas ja meikän makuun hyvin miksattu. (Eli täyteläistä ja selkeää) *aplodit* Saako kysyä millä duunaat rumpusi?
Supersawihtava liidi on elävä, mutta mun makuun ei iske täysin (Olen kuullut liikaa saman tyyppistä soundia). Muut äänet täydentävät hyvin.
Äänimaailma on yleisesti todella hienon kuuloinen (Paletti on valittu mielestäni hyvin, se on equtettu taidolla yhteen ja detaljeissa piisaa. Efektit toimivat ja niitä saisi olla paikoin enemmän). Erityisesti pidän sähköpianon tapaisesta synasta (sekä soundiltaan, että melodialtaan). *kuolaa*
2:19 lähtevän osion stab iskee kunnolla ja kohdassa on kunnon meno päällä. Ei huonoo :)
Sointukulku biisissä on toimivan eteerinen ynnä propsit elävistä synasoundeista. Äijän hoilotus tuo myös fiilistä biisiin. Muut samplatut voksut sopivat hyvin kokonaisuuteen.
Raidan edetessä morffaava särörutina on toimiva.
Ajoittain esiintyvä syna (esim. 6:17 kohdassa.. Vai onko siinä pari?) miellyttää meikäläistä. Moar that kinda sound plz *hihu*
Viiden minuutin kieppeillä tulevan melodian voisi mielestäni nostaa intensiivisemmäksi. Eli komppaan Damienia tossa että paluu samaan ei iske.
Jossain vaiheessa biisiä kuvioihin vois tuoda jotain tyyliin ylärekisterissä olevaa 1/16 nuoteista koostuvaa jatkuvaa arppia joka voisi soida oikeen kosmisilla soinnuilla :P En tiiä sitten onko ihan paska idea. Olen lukenut jostain, että 145 bpm jatkuvat 1/16 nuotit menisi samaan tahtiin joidenkin aivoaaltojen kanssa. Taitaa olla täyttä shaibaa mutta sellainen pulina/kilkutus soundaa kivan menevältä ja oikeilla soinnulla miellyttää ainakin minun korvaani. Nojoo toi oli vaan tollainen idean heitto, tiedä sitten miten tuollainen uppoaisi kansaan. Eniwei jäin tosiaan kaipaamaan jotain jatkuvaa ja swiftiä. Tila on tosin jo täynnä. (En sitten tiedä kuinka sellainen jatkuvampi soundi miksautuisi muiden instrumenttien kanssa kun tossa on näköjään sävelletty ja järjestetty miksausta ajatellen.)
edit: Tuossa 2:47 kohdassa sähköpianomainen syna ajaa kyllä saman asian oikeastaan. Taisin taas ruveta niinsanotusti opettamaan isukkia panemaan.

Miellyttävintä biisissä oli n. 1:23 - 4:50 välinen taival. Siinä oli jotain magiaa ja fiilistä. Muutkin kohdat toimivat kyllä.

Kiteytettynä:
Ekalla kuuntelukerralla en oikein päässyt ineen biisiin. Mitä enemmän kuuntelin tuotostasi sitä paremmin se toimi. (Ts. alkuun oli sellaista pintapuolista kuuntelua, mutta kun soundiin keskittyi äänimaisemasta alkoi löytyä kaikenlaista herkkua)
Tunnelma oli hieno ja sävellys- ja soundipuoli hyvän mallista, sekä miksaus laadukas.
N. 4:50 lähtevässä kohdassa kiinnostus hieman herpaantui, liiallisen toiston takia. Jos tää kohta olis nostanut vielä korkeampiin sfääreihin olisi kokonaisuus ollut todella mukaansatempaava. Tälleen antaisin 8½-9 arvosanaksi. Lisää tän tyylistä jos saa toivoa :)
tweeek

Posts: 28

#4 • • tweeek
Kiitos näkemyksistä!!!! Sain vähän mietittävää *plur*

> Saako kysyä millä duunaat rumpusi?

Sonar, Kontakt ja one-shot sampleja. Nykyään koitan välttää valmiita looppeja mut inspistä niistä saattaa löytyä.
Joka soundiin/kokonaisuuteen multicomp/limitteri + eq + varovasti multiband exciteria ja joihinkin stereolevennys,delay,reverb..

Sit säätöö kuulokkeilla ja ilman niin kauan että löytyy riittävän hyvä kompromissi tai korvat vuotaa verta.. sit kun niin käy niin tanppooni korvaan. o/
Damien

Posts: 2,882

#5 • • Damien [tr3ox]
Pumppua hyvälle musalle ! Haastan kaikki spedet ja puoli-kyrvät kuuntelemaan mistä on psyke tänä päivänä tehty -OMG musassa voi olla melodiaakin .. .
SamHard

Posts: 2,098

#6 • • Edited SamHard
Enemmän dj:nä mies tuttu nimi, ja mikseri netissä kuunnellut
melkeen kaikki raidat moneen kertaan ennekuin osasin yhdistää.
Psytrancen ja progen kombinaatio sulavasti monessa biisissä, eikä voi
mistään muusta miestä syyttää kuin epäkaupallisuudesta ja suorasta
materiaalin lokeroinnin vaikeudesta, mikä on itseasiassa vaan pelkkää
plussaa!