viimeksi katsomasi elokuva ja lyhyt arvostelu siitä

510 posts, 26 pages, 186,025 views

Avatar
#341 • • akir0 Guest
Death Proof

Uskomatonta huttua mielestäni. Alku vaikutti hyvinkin kiinnostavalta, mutta kun päästiin väkivaltaan niin innostui lopahti täysin.

1,5/5

Shooter

Viihdyttävä ja mielenkiintoinen tarkka-ampujathrilleri. Ainoastaan parissa loppupuolen taistelukohtauksessa mentiin vähän överiksi, muuten tosi jees

3,5/5

Next

Yet another thrilleri. Alku oli tosi jees, mutta kärsi imo rajattomasti päähenkilöiden päättömästä käytöksestä ja motiiveista. Mut ihan viihdyttävä kaikesta huolimatta.

3/5
Avatar
#342 • • _U Guest

Sunshine

Ei helevatti mitä uskomatonta jöötiä. Meni kyl kaiken laadun alapuolelle. Ekat 5 minuuttia vaikutti lupaavalta, mutta sitten sukellettiin ja syvälle. Miten hemmetissä tosta oltiinki saatu noin epälooginen ja epärealistinen. Vois avaruudessa ees yrittää matkia jotain luonnonlakeja, mut ei.

Ja mikä ihmeen miehistö sinne oli otettu mukaan. Supertunteellisia agro-teinejä, jotka menee sisältä rikki heti kun vähänki tapahtuu.

Plussana leffa oli sentään kohtuu hieno visuaalisesti.

1/5



Mä taas pidin todella paljon. Leffa oli täynnä pirun mielenkiintoisia psykologisia ja metafyysisiä tasoja ja ne tehosteet oli todella näyttäviä. Tunnelma oli myös tosi kuumottava, kun oli onnistuttu välittämään tunne, että nyt ollaan kaukana kotoa ja todella syvällä. Leffa jäi kyl mieleen, ja eniten just niihin "ihmisen alkuperän" viittauksiin, valoläppiin ja siihen tosiasiaan, että kuinka pieniä paskamatoja me täällä kaikkeudessa ollaankaan ja silti jauhetaan turhista asioista ja tuhlataan elämäämme turhuuteen minkä ehditään.

Danny Boyle kicks ass!

5/5.
Avatar
#343 • • anton Guest
Perfume: The Story of a Murderer

-Ihan ok pätkä, mut loppu meni "vähän överiks". Muuten tiivistunnelmainen ja otteessaan pitävä, eli ihan katsottava.

:1star: :1star: :1star:
Avatar
#344 • • akir0 Guest
Die Hard 4.0

John McClane on Mies! Viihdyttävää ja ah, niin aivotonta actioni, kuitenkin edellisten osien tyylin ja huumorin säilyttäen.

Hackerointi oli kyl taas niin lame, mut semmosia ne tietokoneet aina elokuvissa on.

4/5
Avatar
#345 • • phanatic Guest
Rachid Bouchareb: INDIGENES-DAYS OF GLORY - Hieno leffa Ranskan alusmaista värvättyjen sotilaiden kohtelusta ja kohtalosta natseja vastaan taistellessa. Varsinkin kameratyöskentely oli upeaa ja näyttelijätyö tasaisen varmaa laatua. Ennakko-odotuksia ei ollut joten pätkä onnistui yllättämään positiivisesti. 3,5 starbaa.

Lars von Trier: THE BOSS OF IT ALL - Ei todellakaan Trierin tuotannon parhaimmistoa, mutta silti jollain tapaa onnistunut. Elokuvan tunnelma oli upean vaivaantunut, näyttelijät hyviä, rajaukset outoja (taisi olla ilman ihmiskuvaajaa kuvattu) ja "aikavääristyneet" leikkaukset hyviä. Silti, ei tälle 2,5 tähteä enempää voi antaa.

Lukas Moodysson: CONTAINER - musertavia arvosteluja luettuani odotukset olivat pohjalla, mutta tämä osoittautuikin suhteellisen onnistuneeksi kokeiluksi. Sisältöä ei tosin oikein riittänyt lyhäriä pidempään elokuvaan, joten 70 minuutin kestokin oli liikaa. Monologi oli toimivaa ja ajatuksia herättävääkin, kuvallinen kerronta myös onnistunutta. ***

Barbet Schroeder: PAHOLAISEN ASIANAJAJA - Tämän nelikon suurin pökäle. Aihe (jäbä joka on ollut kymmenien maailmanluokan pahisten (Milosevic, Pol Pot, yms) asianajajana) oli todella kiinnostava, mutta toteutus ryssitty täydellisesti. 135 minuutin tolkuton kesto oli tuhlattu lähinnä jaaritteluun muutaman tapauksen ympäriltä, kerrontaa ei ollut, sisältö oli lähinnä vanhoja puhuvia päitä lukemassa arkistojen kätköistä kaivettuja papereita hitaasti. Välttäkää. *
Avatar
#346 • • _U Guest

Välttäkää. *



Tällainen kommentti saa minut aina kiinnostumaan. Miksi se oli mukamas niin p*ska ja jotkut kehuvat hillittömästi? Miksi leffa jakaa mielipiteitä? Pakkohan siinä on jotain olla. :)

Ja muutenkin, kriitikoiden mielipiteet, sekä amatöörien että ammattilaisten (samaa kastia kaikki, koska ne ovat AINA vain yksittäisten ihmisten henkilökohtaisia mielipiteitä; elokuvakokemusta EI VOI yleistää) eivät ole heilauttaneet minua suuntaan tai toiseen pitkään aikaan. Tai korjaan sen verran, että jos joku leffa saa yhden tähden tai viisi tähteä, jotain siinä on, joka ainakin täytyy katsoa. ;)
Avatar
#347 • • milo Guest
Kill Bill vol. 1 tuli katsottua kun tuli telkkarista. Tarantino. Kyllä kai. Väkivaltaa. Kyllä, väkivallan vuoksi, tästä syystä esim. Scarface on parempi elokuva. Kyllähän Kill Bill herätti tunteita. Jaska-Jokus-kahvilan kohdalla olisin saanut suurtakin tyydytystä tappamisesta. Katsotaan mitenkä toinen osa sitten toimii maanantaina.

Editoidaan nyt Kill Bill vol. 2 nyt tähän samaan sitten.

Jatko-osana tai elokuvan toisena puolikkaana jos ajattelee, niin oli kyllä tylsä, mitäänsanomaton ja ehkä hiukan ekaa puoliskoa selittävä. Omana elokuvanaan voisi olla hyväkin elokuva. Länkkäri-kun-fu-jne.

Tietysti olisi mielenkiintoista nähdä se neljän tunnin megaeepos mikä näistä syntyisi jos joku jaksaisi leikata nämä yhteen ja tasoittaa hengästyttävyyden tasoeroa, mikä näiden kahden välillä oli.
Avatar
#348 • • J-P Guest
eilen kahtoin city of god:n. ... olihan se kyllä hyvä, myös näin 2. kerralla.

...tosin ei isien pitäis katsoa pikkupoikien kärsimyksiä, parissa kohdassa meinas kelausnappi saada kyytiä :)

mutta kyllä se sen 5/5 saa.
Avatar
#349 • • _U Guest

eilen kahtoin city of god:n. ... olihan se kyllä hyvä, myös näin 2. kerralla.

...tosin ei isien pitäis katsoa pikkupoikien kärsimyksiä, parissa kohdassa meinas kelausnappi saada kyytiä :)

mutta kyllä se sen 5/5 saa.



Itse myös isänä (kahden lapsen) olen sitä mieltä, että välillä tekee hyvää kattoa leffoja/dokkareita yms. jossa lapsia kohdellaan kaltoin. Pari tippaa kun tirauttaa silmäkulmista ja miettii, kuinka jotkut voivat olla niin julmia lapsia kohtaan, saa yrittämään entistä enemmän olla vieläkin parempi isä.
Avatar
#350 • • akir0 Guest
Wild Hogs
Odotettua viihdyttävämpi komedia. Loistavat näyttelijät ja sopivan hämmentävää huumoria. Tim Allen on kyl oiva koomikko (vaikkei kaikille varmaan toimikaa).

4/5

Oceans 13
Sarjan kolmas osa, joka oli kyllä selkeästi parempi kuin kakkonen. Ykköstä tämäkään ei ohittanut. Plussaa näyttelijöistä ja siitä, ettei yritetty sitä ainaista "lopussa tulee mieletön käänne" ilmiötä, vaan mentiin tällä kertaa vähän eri kuviolla.

3,5/5
Avatar
#351 • • akir0 Guest
Perfect Stranger - Vaara verkossa

Halle Berryn tähdittämä thrilleri, jossa keskityttiin mesettämiseen (äänet päällä tietty!). Juonihan oli ihan muikea, josko karvan verran kliseinen ja leffa oli paikka paikoin aika hidastempoinen. Josko sit lopussa saatiin vähän liikaakin vauhtia.

3/5
Avatar
#352 • • akir0 Guest
Fantastic Four - Silversurfer

Eka osa oli varsin oivallinen, mutta tää jatko-osa ei ihan hirveästi lämmittänyt. Juoni oli vähän väsynyt, vaikka siihen olikin yritetty hakea särmää Spiderman-leffojen tyyliin.

Pääpahis oli itsessään se pahin pettymys, eikä onnistunut missään vaiheessa nousemaan kunnon hahmoksi

2,5/5
Avatar
#353 • • akir0 Guest
Breach

Tosi mielenkiintoinen ilmeisesti tositapahtuviin perustuva vakoilujännäri. Näyttelijät ja juoni ruletti, poislukien Ryan Philippe, joka ei oikein tuntunu istuvan rooliinsa. Mut ei toikaan haitannu vaan leffan loppuun asti mentiin sopivalla vauhdilla ja tunnelmalla.

4/5
Avatar
#354 • • akir0 Guest
Transformers

Visuaalisesti niin perkuleen upea leffa ja Bluray/HD-DVD -versiot kuulemma vielä upeampia. Sarjakuvaa en oo kovin paljoa lukenut, jonkin verran kuitenkin. Itseä häiritsi ehkä nää ihmishahmot ja niiden stereotypia, sekä juoneen ängetty pakollinen kuuma hottistypy rakastuu nörttiin kuvio ei oikein miellyttänyt.

Mut ne robotithan oli sekä visuaalisesti, että audioltaan aivan pirun upeita ja niistä jaksoi nauttia.

Leffasta oisin kyl muuten kaivannu huomattavasti synkenpää maailmanloppu meininkiä. Nythän mentiin lähinnä hymyssä suin alusta loppuun. Tää saatto olla sarjakuvankin henki, mut leffaan ois voinu tyylilajia vähän hakea. Anyway, loistopätkä

4/5
Avatar
#355 • • akir0 Guest
Severance

Suht hämmentävä ja kovin musta kauhukomedia. Verta ja väkivaltaa ei säästelty ja sinne tänne oli ripoteltu todella pudottavia kohtauksia. Suosittelen kyllä zombie jne. leffojen ystäville.

3,5/5
Avatar
#356 • • insertxox Guest
1408
Nukahdin kesken leffaa....

:1star:

Come and see

Suosittelen lämpimästi katsottavaksi, kyllä venäjällä osataan tehdä leffoja.
Tämä pätkä pistää miettimään....
Uusi henkilökohtainen suosikki.

:1star: :1star: :1star: :1star: :1star:

Perheeni jalokivi
Dramaturkian tunnilla katsottiin, muistaakseni 3 kertaa.
Tyypillilen crisscross lovestory....

1/2 :1star:

Witness
Myös dramaturkian tunnilla.
Ihan ok elokuva.
Elokuva avaa hyvin näkemyksiä kahdesta erillaisesta yhteisöstä.

:1star: :1star: :1star:

Pan's Labyrinth
Tarinan alku ei ihan heti avautunnut, sitä olisi hieman voitu valoittaa enemmän.
Miksi kapinalliset, hyökkäävät etc.
Tarina kulki hienosti eteenpäin, ja 3d hahmot olivat loistavasti rakenettu.

:1star: :1star: :1star: :1star:
Avatar
#357 • • crc Guest

1408

Pan's Labyrinth
Tarina kulki hienosti eteenpäin, ja 3d hahmot olivat loistavasti rakenettu.



eikös ne öllikät (en siitä ihme lentävästä keijukaisesta ja juuresvauvasta) sun muut olennot oltu tehty ihan perinteisin maskeerauskeinoin?
Avatar
#358 • • insertxox Guest
Katos niipä olikin.
CafeFX porukka oli tehneet lavastukset 3d rendeleillä.
Upeaa työtä maskaus ryhmältä.

Mitä onkaan tehty 3d:llä
Avatar
#359 • • akir0 Guest
Lucky You

Pokerileffa, joka yllätti aitoudellaan ja itse pelaamisen ja siihen liittyvien taustavaikuttajien kuvauksella. Periaatteessa kovin tylsästä pelistä saatu aikaiseksi ihan mukava leffa, jossa ei joka kädessä ollut värisuoraa, vaan voittokädet ja tilanteet oli pääosin kovin realistisia. Ainut joka ärsytti oli Drew Barrymore, joka ei kyl kuulu suosikkeihin.

4/5
Avatar
#360 • • akir0 Guest
Zodiac
Pitkä mutta erittäin mielenkiintoinen rikosdraama, joka kaiketi perustui tositapahtumiin. Pituudestaan huolimatta hahmoja ja erilaisia sivujuonteita oli melkolailla paljon ja välillä oli hankala hahmottaa missä nyt mennään. Mut loistopätkä kyllä

4/5

I pronounce you Chuck and Larry
Jenkkien homo-hapatuselokuva, jossa mentiin kyl useasti siitä missä aita on matalin. Mut kylhän siellä pari ihan hauskaakin läppää oli. Ja Jessica Biel, voi morientes!

2,5/5