Sarjakuvat

83 posts, 5 pages, 34,140 views

Avatar
#21 • • zAo Guest


Naisen kanssa (tekijää en muista, mutta suurelle osalle varmasti tuttu NYT:stä).



Rosse, Sillantaus ja Gylling. Joista ensimmäinen,
Stéphane Rosse on piirtänyt kuvat, kaksi jälkkimmäistä
kirjoittavat sarjakuvaa.
Avatar
#22 • • Taedium Guest
Sarjakuvat on kivoi. Sekasin kaik' mitä joskus oon tykänny lueskella.
Spiderman (ihan kaikki, spiderman on mun sankari) - Tarkastaja Ankardot, Asterix, Tintti, Lucky Luke, Milo Manaran teokset (Varsinkin se Hugon kans yhteistyössä tehty Intiaanikesä), Aarne Ankka, Aku Ankka, (Mikki Hiiri tarinat on yleensä tylsii, niinku Sepe Sudet ja sit Matami Mimmit.), Lobo, Sandman, Ralf König, Vanhempia teräsmiestarinoita, Lassi & Leevi, Vanhemmat Marvelit ylipäänsä, Harhamat, Suomen Sarjakuvaseuran kilpailusarjakuvia. Ei muita jaksa muistella, ku täs maassa ei oikeesti saa ku Marveleita ja niitäkin ainoastaan Dublinissa kahdesta kaupasta. (Tai sit jotain teletappisarjiksii 3-6 -vuotiaille...)

Mut täs maassa ei saa edes hedelmäirtokarkkeja. Suklaata on 500 000 eri laatua, mut ei hedelmäirtareita. (Salmiakista en uskalla ees uneksia.)

Ai nii ja Carl Barksin Akuista jengi pitää, mut imo paras Akuankkataiteilija on Don Rosa.

Viivi & Wagner sarjakuvia on himassa, ku sillo ku asuin yhessä exän kanssa, ni ne sen kaverit osti meille noita sarjiksii. Ja aina ku ne anto niitä sarjiksii, ni oli ilmeisesti kaikilla roska just oikeessa silmässä. Mä en tajuu.

www.dilbert.com,

Pilkunviilausta, mutta: Jos tosta tekstistä ottas ton pilkun pois, ni toi linkki toimis, tai jos ton tekstin muuttaisit siellä "edit" nappulan takaa muotoon (poista välilyönnit) [ url ] www.dilbert.com [ / url ], ni taas toimis.

Muuten, yksi sarjakuva, jonka joskus Malmin kirjastosta lainasin oli aika hyvä. Ei vaan tuu nimee mieleen, vaikka haluisin sen itselleni hankkia. Kuvailen siis hieman sitä sarjista, joten tunnistavat saavat auttaa minun rajallista muistiani:
Sikiö abortoidaan, ja se sikiö joutuu helvettiin. Sikiö rupee rellestää siellä ja perustaa oman kartellinkin siellä. Tosi surrealistinen sarjakuva. Ai nii siinä oli jotain semmosta, että graffitit tarttu taloihin ja ne piti hävittää (siis ne talot) ettei graffitit tartu muihin taloihin. Piiitkä aika ku on lukenu sen ja sen haluisin uusiksi ja ihan omistukseeni.
Avatar
#23 • • J Raninen Guest
Tuleehan niitä, tossa jotain hyllystä löytyviä:
-Frank Millerin teoksia (Hard Boiled, Batman - Dark Knight returns, Sin Cityt ym) alkup & soomekeelellä
-2000AD:n sarjat (mm. JD, Nemesis, Slaine), mitä Suomessa on ilmestynyt
-Sandmanit löytyy, osa suomeks, osa englanniks
-Akut aika monelta vuodelta, Lassi ja Leevejä, Pikon ja Fantasion seikkailuja, Niilo Pielisiä, Lucky Lukeja, Tinttejä, Asterixeja.. Murteilla ja ilman :)
-Kaikki mangat, mitä käsiin oon saanu (Akirat, Crying Freeman..), s & e

Ite asiassa sarjiksia tulee luettua päivittäin, joskus tuntejakin putkeen (virallinen nirvana koittaa, kun on hiljasta, pussi sipsejä, pullo pepsiä ja sarjis kädessä). Onneks kirjastot on keksitty, niin ei mene ihan tolkuttomia määriä rahaa noihin..
Avatar
#24 • • erik Guest
Matti Hagelbergit on guruimpia!

Vuosien varrella tullut myös lueskeltua Corto Malteset, Milo Manaraa, Moebiusta, Ltn. Blueberrya sekä luonnollisesti hillittömät määrät Robert Crumbia.
Avatar
#26 • • Hansu Guest

Turhan tosikkomaisen Tintin rinnalle ollaan luotu kapteeni Haddock, joka tasapainottaa hauskalla ärjyilyllään tarinoita.



Tintti itse on tosiaan aika hajuton ja väritön, mutta muut keskeiset henkilöt ovatkin sitten sitäkin värikkäämpiä (Haddock etunenässään). Oma suosikkini on ehkäpä Bianca Castafiore, joka tosin ei yhtä albumia lukunnottamatta ole pääosassa.

Tintin pisteitä pudottaa rankasti se painetun ja todella steriilin näköinen piirrosjälki.



Mulle kyllä putoo ihan täysillä. Pikkutarkkuus ja realistisuus miellyttää meikäläisen silmää.

Ainoastaan Tintti Afrikassa on todella piilorasistinen ja mustaa rotua pahasti aliarvioiva tekele!



Totta. Yhdessä ruudussa Tintti mm. opettaa alkuasukaslapsille "isänmaastanne Belgiasta". Myöhemmin miekkonen räjäyttelee sarvikuonoja dynamiitilla... Täytyy kuitenkin muistaa, että Tintit ovat oman aikansa tuotteita, piirretty pääosin 40-50-luvuilla, eivätkä siten vastaa ihan meidän aikamme moraali- ym. käsityksiä. Afrikka-seikkailukin on 30-luvun alusta, jolloin kolonialismi oli vielä hyvissä voimissa. Yleensä ottaen Herge oli kuitenkin hyvin humaani henkilö, mikä heijastuu myös monissa myöhemmissä Tinteissä.

Mikäli joku on onnistunut keräämään koko sarjan em. sarjakuva-albumeista ja haluaa päästä niistä eroon, niin tarjoudun ostamaan.



Tinttejä en myy :cool: Kannattaa kierrellä divareita, niissä yleensä on aika paljonkin Tinttejä. Kirjakaupoistakin löytyy nykyisin ihan kiitettävästi. Omistani olen ostanut yllättävän monet kirjaston poistomyynneistä. Etsivä löytää!
Avatar
#28 • • hexasonik Guest
alan moore - kevin o'neill: league of extraordinary gentlemen, jossa kuvitteelliset viktoriaanisen ajan sankarit allan quartermainista (kuningas salomon kaivokset) kapteeni nemoon seikkailevat suojellakseen suurta ja mahtavaa britti-imperiumia kaikelta pahalta (mm. tohtori moriarty).

alan moore - eddie campbell: from hell. jorkki perustelikin jo asian.
viime lontoon reissulla pitikin from hellin innoittaman käydä tsekkaamassa spitalfieldsin christ church. from hell on päässyt ikuissuosikiksi. luen tämän aina aika ajoin.

hugo pratt - koko tuotanto. suosikkeja 'fort wheeling' ja 'corto maltese etiopiassa'. ikuissuosikki.

andre franquin - koko piko ja fantasio -tuotanto + niilo pielinen. 5-ja 60-lukujen franquinia joustavampaa piirrosjälkeä ei kukaan ole tehnyt. piste. myös myöhemoi kyynistely 'mustat sivut' on täyttä asiaa.

joakim pirinen - sokeri-sakari. kaikkien huligaanien peruskäsikirja. armotonta menoa ja klassisia sutkauksia alusta loppuun. ikuisesti paskaa sille sivarikoulutusjaksoni hipille joka lainasi tämän eikä ikinä palauttanut!

neil gaiman & co - sandman. paras fantasiasarja koskaan.

herge - tintin seikkailut. tätä ei tarvinne selittää. aion osallistua tintti-keskusteluun paremmalla ajalla.

gilbert shelton - those fabulous furry freak brothers: ainoa asia jossa siedän hippejä: gilbert sheltonin sarjiksissa. :D


sitten tietysti asterix sekä barksin ja rosan aku ankat.
Avatar
#29 • • pie Guest
Aku Ankka jyrää! Etenkin päivästä päivään stripit ovat mieleen. Suosikkihahmoja ovat ovat itse Aku ja Hessu Hopo. Muista sarjiksista en piittaa.

Joskus tuli lueskeltua Myrkky-lehteä. Myyntimies Mynttinen oli aika hauska kaveri kyseisessä lehdessä.
Avatar
#30 • • Roz Guest
Judge Dredd - Etenkin Brian Bollandin piirtämänä.
Batman - Ne synkät DC-bätmänit (Killing Joke yms), ei se uusi kura.
Aku Ankka - Barks ja Rosa rullaa tätä sarjaa.
Jukka Tilsa tuotanto- Suomalaista yksinkertaista ja absurdia huumoria.
Hardwired - Järjettömän yksityiskohtaisesti piirrettyä mättöä.
Kamut - Muuten vain hassu.

Siitä on aikaa kun on tullut viimeksi sarjiksia harrastettua, eli listasta unohtui varmasti paaljon kaikkea hyvää...
Avatar
#31 • • hexasonik Guest

Jukka Tilsa tuotanto- Suomalaista yksinkertaista ja absurdia huumoria.



word! helvetti, kun menin tilsan unohtamaan! mm. 'soppa' ja 'leipä-mainos' on ihan klassikoita!!

Judge Dredd - Etenkin Brian Bollandin piirtämänä.
Batman - Ne synkät DC-bätmänit (Killing Joke yms), ei se uusi kura.



oma suosikkini jd-piirtäjänä on mike mcmahon, miehen suttuisempi ja rujohko tyylli miellyttää itseäni sliipattua bollandia enemmän. vaikka eivät ole huonoja nekään.

eikös myös batman - killing joke ole bollandin piirtämä?

synkkien batmanien äiti eli frank millerin 'dark knight returns' (joka aikanaan poiki ne batman -leffatkin) on helevetin hieno. tykkään kyllä alkuperäisistä vanhoista, kököhköistä dc:n batmaneistakin.
Avatar
#32 • • taro Guest
Ehdoton ykkönen on kyllä Jeff Smithin Luupäät <3

Ja mukavat naurut aikaansaavat: Karvinen, Baby Blues, Kamut ja Viivi ja Wagner
Avatar
#33 • • Edited k1mm0 Guest
mun suosikkeja on enki bilalin hirviön uni (le sommeil du monstre), kaikki gaimanin sandmanit,
katsuhiro otomon akira... ja ennen kaikkea yukito kishiron battle angel alita (gunnm)!! :heart:
Avatar
#34 • • Taedium Guest

enki bilalin hirviön uni

Eikö tää oo se ku se yks koittaa muistella syntymänsä?

Ihan järkyttävän hyvä sarjis! Kandee lukee.
Avatar
#35 • • k1mm0 Guest

enki bilalin hirviön uni

Eikö tää oo se ku se yks koittaa muistella syntymänsä?
Ihan järkyttävän hyvä sarjis! Kandee lukee.



yep, just se sama. erittäin suositeltava sarjakuva kyllä!!
sille taitaa itseasiassa olla jatkoakin, mutta en mene vannomaan...
Avatar
#37 • • Hugo Guest
Aku Ankkaa yllättäen tuli monta vuotta. Lisäksi kun "perittiin" naapurilta useampi vuosikerta, niin ne kansiot ei meinannu enää mahtua minnekään. Jossain vaiheessa alkoi tulla liikaa "uusintoja" joten tilaus lopetettiin - onneks :rolleyes:

Asterix kyllä jyrää! Ihan uusimpia en kyllä ole saanut käsiini, mutta melkein kaikki löytyy :) Pitäis ehkä päivittää koko sarja kovakantisiin tuotteisiin, sillä ne pehmytkantiset useamman (kymmenen?) vuoden ajalta on kyllä niin raiskattu kaakaolla ja leivänmuruilla, että melkein hävettää...

Nyttemmin kolahtaa myös Viivi ja Wagner, Sosiaalisesti rajoittuneet ja Dilbert
Avatar
#38 • • Edward Guest

Enki Bilalin, Jeff Smithin ja Neil Gaimanin teokset
kuuluvat tällä hetkellä lukemistooni.



Sama täällä, tosin ilman tuota Jeff Smithiä, mutta Enki Bilal ja Neil Gaiman ovat lähellä sydäntä.

Aku Ankasta sen verran, että mielestäni sen taso on laskenut vuosien varrella tasaisesti lukuunottamatta Don Rosan teoksia, jotka ovatkin ainoita ankka-aiheisia sarjakuvia, joita enää viitsii lukea.
Avatar
#39 • • petrus.g Guest

Aku Ankassa Don Rosat on ehdottomia lemppareitani, omistan kaikki kirjat.



Jep, on muuten lemppari kans. Todella upeeta ja yksityiskohtaista jälkeä ja huumorikin on aika absurdia. Multa puuttuu suomennetuista se ensimmäinen "Roope Ankan elämä ja teot", jota ei taida enää löytyä uutena oikein mistään. Et haluaisi myydä? -Joo, niin mähän arvelinkin, pitää kai sitten alkaa penkomaan divareita :D Keittiössä on Rosan kalenteri myös, on muuten aika pop. Muista Ankka-piirtäjistä kolahtaa tietenkin Ankka-vaari Barks ja hollantilaiset veljekset Mau & Bas Heymans. Se italialainen kura mitä Ankkarit ja taskukirjat on nykyään täynnä saa mussa aikaan lähinnä oksennusreaktion.

Muita suosikkeja ovat Matti Hagelberg (TIP!), Max Cannonin Red Meat (Raakaa lihaa), Lassi ja Leevi, Kung-Fu Poliisit, Juha Juntusen (esim. Kourallinen donitseja) yms. Hirveesti en ole tutustunut sarjiksiin, mut edellämainittuja löytyy hyllystä ja on kyllä luettu ja naurettu monet kerrat.
Avatar
#40 • • Taedium Guest

yep, just se sama. erittäin suositeltava sarjakuva kyllä!!

Mä en oo Bilalilta lukenu muuta ku ton ja sit sen, missä kannessa on joku kotka. Mut siitä sarjiksesta en valitettavasti muista mitään. En edes juonta.

Mut toi unikirja on kyl loistava.