V#tuttaako?!

2,024 posts, 102 pages, 682,343 views

Avatar
#561 • • jUSSi Guest


Jos 900e brutto on sulle jees, ni siitä sitten. (jos edes 800e jäisi käteen, ni ois ehkä riittävä...) Mulla kävi monasti niin, että kuun viides päivä mulla oli tilillä rahaa noin markka ja ylimääräiset oli vielä maksamatta. Siis ylimääräisillä tarkoitan kaikkea vuokran, koulutarvikkeiden ja koulumatkojen jälkeen. Ruoka, kännykkä yms. jäivät monasti toissijalle.



Nyt täytyy sitten kysyä millasta luxus-elämää vietit, että sait itsesi tuollaseen jamaan?
Avatar
#562 • • ideazione Guest
vittu ku vituttaa:

- ihan vitun rasittavat ihmiset töissä

- ns. työntekovälineet, jotka alkaa vittuilla heti aamusta

- ku kaikilla muilla on kesäloma, paitsi tietysti kesälomasijaisella aka mulla

- ihan varmasti feng shuita ja kaikkia muita maailman lakeja rikkova kalusteiden järjestely siten, että joutuu istumaan selkä ovelle päin (oven on oltava tietysti auki koko hvetin päivän, että avoin työyhteisö on onnellinen, tehokas ja toimiva)



viiitttu :mad:
Avatar
#563 • • Taedium Guest


Nyt täytyy sitten kysyä millasta luxus-elämää vietit, että sait itsesi tuollaseen jamaan?

Siis hä?

500e (no en tienannu niin paljoa, koska ei ihan niin paljoa voi työhön vaikuttaa, että sais tarkkaan sen 500e, vaan mulla oli se palkka siinä 300-400e. No lasketaan yläkanttiin sen 400e mukaan.)

Siitä 400*0.8 ja saadaan verot pois. (Noin 20% lähti kaikenkaikkiaan. Vähä enemmän, mut ei sen niin välii.) 320e ja tukiaisia maksettiin (mk=e kalkulaattori jyllää) muistaakseni 116e + 183e = 299e. Eli noin 600e, josta maksoin aluksi 416e vuokraa, mutta oli pakko muuttaa HOASin epäinhimilliseen soluun maksaen vain 180e. Auton jouduin hankkimaan. (á 170e - Pysy se lähes kasassa. Yrittivät vakuutusyhtiössä kaupata varkausvakuutustakin. :D )

No tämä jälkimmäinen kämppä. Jos mulla jäi 400e kuussa käteen vuokran jälkeen ja siitä meni sit ruokaan, kirjoihin ja muuhun välttämättömyyteen fyrkkaa. Sit oli pakko autoverot ja vakuutukset maksella, sekä bensat. (Ei viittiny juosta kouluun, laiska olin. - En tosin paljo muualle ajellu sil autolla, ku kouluun ja takas.) Kouluruoka oli hyvää, mutta sitä meni muistaakseni 20mk/päivä. (Oisko ollu ruokaliput 100mk/5 lippua?) Eli 67e/kk kouluruokaan. Kännykkään meni valitettavan paljon. Siinä viidenkympin paikkeilla se oli, vaikka se nyt ei ole välttämättömyys. Joskus meni enemmänkin, mutta kun huomasi, ettei ole varaa pitää kännyä sillä hinnoilla, niin sain sen pidettyä siinä 50e/kk. Noin 280e jäi siis kouluruuan ja kännykän lisäksi. Nyt ku muistais mitä meni automaksuja... Joku 50e/kk vakuutuksia ja 10e/kk tienkäyttömaksuja. Tai mikä ihmeen 700mk/vuosi lisämaksu siitä nyt tulikaan. Eli noin 220e jäi sitten kotiruokaan ja koulukirjoihin, sekä opiskelijaelämään.

Tokihan sitä voi ruveta laskemaan, että miten sitä olis pärjänny jos ois hankkinu polkupyörän ja jos olis tehny omat eväät kouluun ja jos olis jättäny kännykän pois ja jos olis... No voi Paavolan pihapuu, kun mä en nyt vaan halunnut elää mitään spartalaista elämää. Siksi otin useamman työn, ku halusin vähän elääkkin. Parhaimmillaan oli kolme työtä opiskelun yhteydessä.

No polkupyörä mulla oli, mutta joku kerta kun olin taas miettiny syönkö makaroonia loppukuun vai jätänkö menemättä ravintolaan, niin se jäi sinne Faaraon pihaan. Ja siitä Faaraon katolle. Eikä kukaan ees huolinu sitä, vaikka jätin lukitsematta. Prkl.

Ai nii ja mun tuet ei ollu maksimissaan, sillä mun faija tienaa liian paljon. Mä en koskaan tajunnu sitä logiikkaa, millä mun faijan tulot vaikuttaa mun tukiin ku mä asun poissa kotoa... Ei munkaan tulot nyt vaikuta esmes Anneli Jäättenmäen veroprosenttiin.

(Ts. vanhempien tulot oli liian suuret. Mut mutsi ku on terveydenhuollon puolella, niin siinä ei paljo miljardööriä leikitä.)
Avatar
#564 • • jUSSi Guest


Siis hä?



no, kun minä olin nuori ( ;) ) niin tienasin citymarketin maitokaapissa noin 2400 markkaa kuukaudessa ja opintotukea + asumilisää tuli se maksimi eli toiset 2400 (vai oliko se hieman vähemmän, vanhempieni tulot eivät kuitenkaan vaikuttaneet tukiini). Asuimme (ja asumme edelleen) eukon kanssa Espoon kaupungin vuokra-asunnossa jonka vuokra oli noin 2900 markkaa kuukaudessa. No, olihan meitä sentään kaksi jakamassa kuluja (eukko tienas omien opiskeluidensa ohella saman verran kuin minä), mutta samaten oli puhelinlaskuja, kirjoja ja bussilippuja (tosin Espoossa sai liput 50% alennuksella) kaksin kappalein, enkä muista että olisin ikinä joutunut tinkimään levyjen ostosta (3-4 sinkkua kuukaudessa) tai elintasostani. Ravintoloissa en tosin käynyt paljoakaan.

Joten minusta tuntui, että ihan hyvin sitä suomessa osa-aikatyöllä ja valtion tuilla opiskelee.
Avatar
#565 • • Taedium Guest


vanhempieni tulot eivät kuitenkaan vaikuttaneet tukiini).

En tajuu kyl miks mulla vaikutti. Mä en asunu himassa, eika vanhemmilta tarvinnu paljo tukiaisia pyytää. Silti vanhempien tulot vaikutti. Ehkä KELA kettumaisuuttaan näin teki. Ehkä niillä oli joku pilkku jossain väärinpäin ja ne ei voinu mulle täyttä tukea maksaa.

Intissä oli kans hauska tapaus. Eräs jannu oli 9kk vanhana muuttanut vanhempiensa toimesta ameriikan yhdysvaltoihin. Hän tuli sitten 24 vuotta myöhemmin käymään siskoaan katsomassa Suomessa. Ja ystävällisesti sitten lentokentällä hänet otettiin kiinni ja syytettiin sotilaskarkuruudesta. No kun soppa selvisi, ei hänen olisi armeijaan tarvinnut mennä, mutta halusi hän autoja mennä rassaamaan intin leipiin. Siitä oli kuulemma hyötyä jenkeissä hänen alallaan. Hän jäi siskolleen kirjoille ja inttiin.

No jossain vaiheessa hänen siskonsa veroprosentti muuttui ja kun sisko sitten kysyi syytä, ilmoitettiin hänelle, että kun tämä sisko asuu kerran avoliitossa jonkun ulkomaalaisen kanssa. Ja sitten syntymätodistuksia näyttämään, että ei nyt sentään sisarukset avoliitossa asu...


Asuimme (ja asumme edelleen) eukon kanssa

Tuo muuten vaikuttaa tosi paljon. Asuin Dublinin lähes keskustassa yksin. Oikeastaan ei ollu "pakollisia" menoja ku sähkö, vuokra, känny ja safka. Silti nyt asun paljon leveemmin ja jää joskus jopa rahaakin säästöön, vaikka lisämenoja on tullut talonremppaaminen ja autoilukulut. (Noin 4000km/kk ajoa.) Nyt erona se, että asun kämppiksen kanssa ja jaamme (sänkyä lukuunottamatta) kaiken 50/50.
Avatar
#566 • • nvd Guest

Originally posted by Taedium
että olisi valtion laskeman köyhyysrajan yläpuolella.



ihan mielenkiinnosta, mikäs se raja on?


jos kelasta valitetaan, niin mua alkaa "vähitellen" rassaamaan, kun eivät voi vieläkään tehdä päätöstä asumistuesta, enhän hakenut sitä kun vain vähän päälle 2kk sitten... työmarkkinatuesta sentään tuli jo päätös, jeeeee...
Avatar
#567 • • Taedium Guest


ihan mielenkiinnosta, mikäs se raja on?

En muista. Kuten en muista tarkasti niitä mun tukiakaan. Siitä kun on useampi kuin yksi vuosi.

http://www.varsinais-suomi.fi/seutu/maaksuun/ohjluon.htm

Tuon löysin ja he kertoivat 30k/vuosi. Se olisi 2500mk/kk. Käsittääkseni tuo kuitenkin lasketaan netosta, ei brutosta. Ja siitäkin joku osa vuokrasta yms. lasketaan pois. Köyhyysrajan pitäisi olla suhteutettu käteenjäävään osuuteen vuokrankin jälkeen, mutta hakusanalla "köyhyysraja" en löytänyt oikeen mitään järkevää. Hö.

Kiva ku tollaset vähemmän tärkeet asiat löytyy aina niin hyvin valtionkin sivuilta...
Avatar
#568 • • Lauri Leino Guest
v-tuttaa vieläkin hieman kun n.kuukausi sitten hävitin vahingossa useamman gigan sampleja ja n.100 biisinalkua.
ARGH!
Avatar
#569 • • dixoff Guest


Jos olet alle 23-vuotias, tuo 4.8% menee 100% aivan joidenkin muiden taskuun, kuin sinun. Teet 100% töitä, josta sinulle maksetaan 95,2%. Siitä otetaan sitten vielä verot sen 100% mukaan.



Noh, tuo on vain pieni yksityiskohta kokonaissotkussa, joka menee niin, että tässä maassa juuri kukaan työssäkäyvä ei maksa itse omia työeläkkeitään. Käytännössä kaikki duunarin (ja hänen työnantajansa) maksamat eläkemaksut menevät nykyisten eläkeläisten eläkkeisiin..
Avatar
#570 • • Remotion Guest


v-tuttaa vieläkin hieman kun n.kuukausi sitten hävitin vahingossa useamman gigan sampleja ja n.100 biisinalkua.
ARGH!



No-ohhoh! :eek:

Surun valitteluni asian johdosta!
Avatar
#571 • • Tapi T Guest
Aivan kammottava päivä duunissa; kaikki asiat vituillaan, mitkään eivät toimi ja puhelin pärisee. Ruokatuntikin jää varmasti väliin!
:mad: :mad: :mad:
Avatar
#572 • • Edited Revelation Guest
Koe meni päin persettä, jumitin ensimmäiseen tehtävään eikä mistään löytynyt apua vaikka kuinka etsin (2 tuntia).. sitten oli aikaa 15 min jäljellä good game (kaikki tehtävät siis piti osata tehdä)... no, oikeastaan ei edes v***ta paljoa. Irvailin itselleni vessassa peilin edessä sen jälkeen ja tuli niin härö olo että alkoi väkisin naurattamaan. *Lisäys* Luonnollisesti olin junnannut niin maan p****leen yksinkertaisen asian kohdalla että *huoh*, ei pitäis tehdä kaikkea niin vaikeaksi itselleen :)

Edit: Ah, huomasin täällä Kelan nostattamia iloisia ilmeitä. Omana esimerkkinä vois kertoa kuinka Kela hukkasi minun ja veljeni asumistukihakemuksen (asutaan samassa kämpässä), mentiin siitä kysymään 2kk jälkeen (tai jotain, ei ollut enää rahaa vuokraan edes), oli aika hilpeää seurata kun Kelan virkailijat ensin sanoo että ei ne täällä ole, sitten seilaavat ympäriinsä jonkin aikaa ja löytävät paperit: "Ohoh, nämä ei ole vieläkään lähteneet!" NO SHIT! ..Sittemmin päätös tuli ihan nopeasti kyllä...

Edit2: V***tuksen paras puoli: Mahdollistaa eläimellisen irrottautumisen kaikesta tanssilattialla, kun alkaa kunnolla revittelemään ja "unohtaa" täysin itsensä upotessaan musiikkiin, tulee ihan toisella tavalla kiksiä mukaan hommaan (olettaen että onnistuu sittenkin voittamaan v***tuksen)... sitten bileiden jälkeen huomaa että elämä onkin ihanaa.
Avatar
#573 • • Revelation Guest
Ja tänään uusintakoe samasta aiheesta, samanlainen jumittaminen ensimmäiseen tehtävään HUOH! Ja taas on kuitenkin joku järkyttävän simppeli ratkaisu jota _ei voi_ älytä. Ei koskaan enää opiskelua kesällä. No, huomenna on viimeinen päivä meni läpi tai ei.
Avatar
#574 • • NoStatus Guest
Nyt vituttaa!

Ihmeteltiin kämppiksen kanssa järkyttävän suurta
sähkölaskua, joten soitin asiasta sähköyhtiöön. Sieltä
he ohjasivat minut isännöitsijälle, sieltä SATOon
(joka on siis talon rakennuttaja) ja siellä vielä talon
sisällä tekniselle isännöitsijälle. Kerroin asian ja
tekn. isännöitsijä vain sanoi, että kyllähän se kuulostaa
suurelta ja että laitetaan meidän sähkömies käymään.

Tässä vaiheessa vielä ajattelin, että onpas hyvä
palvelu, kai ne haluaa pitää talostaan ja asukkaistaan huolta.

No, sähkömies kävi eikä tietenkään löytänyt mistään
mitään vikaa, vaan sanoi vaan että kyllähän se
lasku suurelta vaikuttaa. Sähkömies kävi vielä toistekin
ja sanoi ettei muuta voi tehdä kuin pyytää sähköyhtiöltä
lainaksi mittari, jolla voi tutkia yksittäisen laitteen kulutusta.

Tässäkin vaiheessa vielä ajattelin, että kyllä se
sähkönkuluttaja vielä löydetään ja aletaan säästämään
pienemmän sähkönkulutuksen avulla.

No, eilen sitten postiluukusta tipahti lasku sähkömieheltä,
jonka SATO oli kääntänyt meidän osoitteeseen. 95 euroa!
Kun ei vikaa löydy, maksu ohjataan asukkaalle. No voihan
vittu! En tajunnut, että kun SATOlta sanotaan että 'laitetaan
meidän sähkömies käymään', ne tilaa mun puolesta ulko-
puolisen sähkömiehen jostain huitsin nevadasta ja ilmoittaa
jälkeen päin sen olevan asukkaan maksettava laittamalla laskun
postiluukusta! Missään vaiheessa ei ollut puhetta, että
tilataan joku maksullinen sähkömies. Mutta kuten sieltä
nyt sanottiin, kun soitin sinne: se on yleisen käytännön
mukaista. Voihan vittu!

Vituttaa kun piti saada sähkölaskua pienemmäksi, niin
sitten mäjähtääkin ylimääräinen 95 euron lasku postiluukusta.
Saa vähän aikaa poltella kynttilöitä, että saa ton säästettyä...

VIDU!!!!!!!
Avatar
#575 • • Yansher Guest


Nyt vituttaa!


Vituttaa kun piti saada sähkölaskua pienemmäksi, niin
sitten mäjähtääkin ylimääräinen 95 euron lasku postiluukusta.
Saa vähän aikaa poltella kynttilöitä, että saa ton säästettyä...

VIDU!!!!!!!




Iski myötätunto vitutus tollasta käytäntöä kohtaan.
Vastaavaan toimintaan törmää turhan usein
monessakin asiassa.

Ei tässä ilman vitutusta itsekkään selviä.
Olen tunti töissä toistaiseksi. Työpaikalla
on hiljaista lomien takia, joten tunteja ei
kerry. 5.7 pitäis lähteä kiertää Suomea
pariksi viikoksi.
Rahaa ei suuremmin tienaa muutamalla
tunnilla päivässä vaikka liksa onkin kohtuu
reilu.
Matkasta tulee säästöreissu ja levyjen oston voi
unohtaa varmasti vähäksi aikaa.
Onneks duuni on muuten herkkuu ja
reissuun lähtee huippu seuraa!
Avatar
#576 • • kosmo Guest
Jep. Nyt vituttaa!

hetki sitten eli noin 4t aikaisemmin mun reppu pöllittiin. Asialla oli leppoisa algerialainen pullonkerääjä. Repussa bossin takki, kukkaro ja kämpän&auton avaimet. POLIISIT joita pyöri ihan liiaksikin alkuillasta ympärillä olivat kuulemma liian kiireisiä jahdatessaan julkijuopottelevia teinejä etteivät kykene vaivaamaan päätään selviä tuntomerkkejä ja kuvaa vastaavaa tyyppiä.

ettäpuuhjaHUUH. isännöitsijä on turussa .. ainoa mitä taskuun jäi oli vajaa röökiaski ja kännykkä. Onneksi edes ne..

no-mutta-tätähän-sattuu.. enkä varmasti ollut ensimmäinen/viimeinen hyväuskoinen jonka pullonkerääjä ryövää. Yleensähän kyseessä on ihan mukavia tyyppejä..
nyt tosin tuhoutu sekin mielikuva. Oulu on paska kaupunni.

kiitos.. nyt zzZz... :014: :014: :014:
Avatar
#577 • • Salla Guest


Nyt vituttaa!

Ihmeteltiin kämppiksen kanssa järkyttävän suurta
sähkölaskua, joten soitin asiasta sähköyhtiöön.


VIDU!!!!!!!



tästä tuli elävästi mieleen meidän talouden sähkölaskusekoiluhässäkkä mikä oli suuren suuri vitutuksen aihe vähän aikaa sitten:

eli, nämä tasauslaskut tuli meitsille täysin yllätyksenä. En tienny mistää tasauksista mitää ennenku Helsingin Energia ystävällisesti lähetti meille 175 euron hintaisen tasauslaskun. Ensin meni puoli päivää selvittämässä mikä tasauslasku ees on ja varsinkin sitä ihmeellistä seikkaa että ennen meidän sähkölaskut oli tyyliin 30-40 e neljässä kuukaudessa ja nyt ne ennustikin että 75 euroa neljässä kuukaudessa! :eek: JUST!

okei, onhan meillä kaikkia sähköä syöviä vempaimia (tietsikka telkka astian/pyykinpesukone yms yms) mutt aika älyttömältä tuntu parin tuhannen kilowattitunnin yhtäkkinen lisäys meidän sähkölaskuun. No joo.
Vaihdoin ne laskut tulemaan kahden kuukauden välein niin sehän tuli, vajaasta kahdesta kuukaudesta vittu 50 euroo! eihän sitä käy kun maksaminen mutt vituttaa silti.

Sen verran vainoilija pitää aina olla, että kelailin miten helposti joku sähköfirma vois kusettaa noissa laskuissa, mistäs helvetistä mä tiedän miten ne hommat skulaa siellä tai mitään muutakaan, laskun summan mä ymmärrän siinä kaikki :rolleyes:
Avatar
#578 • • nvd Guest


oli aika hilpeää seurata kun Kelan virkailijat ensin sanoo että ei ne täällä ole, sitten seilaavat ympäriinsä jonkin aikaa ja löytävät paperit: "Ohoh, nämä ei ole vieläkään lähteneet!" NO SHIT! ..Sittemmin päätös tuli ihan nopeasti kyllä...



joo, vähän samoin kävi.. menin kysymään _toisen_ kerran asumistuista, kun oli luvattu jo joku muutama viikko aiemmin että seuraavan viikon aikana pitäis päätös tulla. Virkailija sitten katsoo sen hakemuksen koneelta ja toteaa ensimmäiseksi että "oho, täähän on vanha hakemus". Ai, en tiennytkään :D

No, saivat sitte sen päätöksen tehtyä ja työmarkkinatukikin alkoi juosta. Siistiä kun on taas ekaa kertaa yli puoleen vuoteen suunnilleen säännöllisin väliajoin rahaa tilillä.
Avatar
#579 • • NoStatus Guest



eli, nämä tasauslaskut tuli meitsille täysin yllätyksenä. En tienny mistää tasauksista mitää ennenku Helsingin Energia ystävällisesti lähetti meille 175 euron hintaisen tasauslaskun. Ensin meni puoli päivää selvittämässä mikä tasauslasku ees on ja varsinkin sitä ihmeellistä seikkaa että ennen meidän sähkölaskut oli tyyliin 30-40 e neljässä kuukaudessa ja nyt ne ennustikin että 75 euroa neljässä kuukaudessa! :eek: JUST!

okei, onhan meillä kaikkia sähköä syöviä vempaimia (tietsikka telkka astian/pyykinpesukone yms yms) mutt aika älyttömältä tuntu parin tuhannen kilowattitunnin yhtäkkinen lisäys meidän sähkölaskuun. No joo.
Vaihdoin ne laskut tulemaan kahden kuukauden välein niin sehän tuli, vajaasta kahdesta kuukaudesta vittu 50 euroo! eihän sitä käy kun maksaminen mutt vituttaa silti.

Sen verran vainoilija pitää aina olla, että kelailin miten helposti joku sähköfirma vois kusettaa noissa laskuissa, mistäs helvetistä mä tiedän miten ne hommat skulaa siellä tai mitään muutakaan, laskun summan mä ymmärrän siinä kaikki :rolleyes:




No, meille tuli kans tasauslasku: 280 euroa ja kyllä vitutti.
Tämän hetken arviokulutus on 5700 kWh vuodessa -> 130 euroa
kolmessa kuukaudessa. Kavereilla ei ole läheskään tätä luokkaa.

Sähkömiehen laskusta sentään selvisin, kun soitin kuluttaja-asiamiehelle.
Se oli heti sitä mieltä, että niiden olisi pitänyt kertoa että sähkömiehen
lähettäminen maksaa asukkaalle. :)

Nyt meillä on sähköyhtiöltä lainassa kulutusmittari ja yritetään
sen avulla selvittää mikä meillä oikein kuluttaa sähköä niin paljon.
Avatar
#580 • • jUSSi Guest
loma alkaa maanantaina ja kiitos firman erittäin tehokkaan ilmastoinnin (sisälämpötila ~17-18 astetta ja jatkuva viima) olen flunssassa!

:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad: