vanhat bilepaikat

48 posts, 3 pages, 12,398 views

des

Posts: 118

#21 • • des
mitä agendalle tapahtui?
oli vanhassa ylioppilastalossa.
Avatar
#22 • • Ana-- Guest
Fat mamaa jäi ikäva vaikka sitä tuskin ihan bile-
tilaksi voi sanoa. Kyllä siellä kuulemma jotain hc-menoja
järkkäiltiin, mutta lähinnä legendamaineensa se sai punk-
keikkapaikkana. RIP.
Avatar
#23 • • mekaanikko Guest
En tiedä muista kaupungeista, mutta ainakin Helsingissä useimpien ravintoloiden elinkaari on hyvin lyhyt. Joku sOda esimerkiksi on aivan poikkeuksellisen pitkäikäinen, useimmat vastaavat konseptit pyörivät sen 2-3 vuotta ja sitten joku muu saa tulla tilalle.

Tässä vähän lowdownia siitä mitä noille topikissa mainituille mestoille on käynyt:

Teatro
Ns. Koiton salissa toimineen Teatron sulkeutumiseen liittyi talousongelmien lisäksi käsittääkseni naapurien valituksia musiikin äänenvoimakkuudesta ja silloin kun paikka suljettiin, puhuttiin ettei siihen enää "ikinä" tule mitään klubitoimintaa. Vaan nytpä tila on avattu uudelleen Aktia-sali -nimisenä ja ainakin joitain klubi-iltoja on jo keväälle luvassa. En tiedä sitten kuinka vakituisesti tuolla po. toimintaa tulee olemaan mutta lupaavalta kuulostaa.

Paasitorni
Paasitornin omistaa Helsingin työväenyhdistys eli SDP:n paikallisosasto. Sitä vuokrataan kuten ennenkin, eli klubikäyttöön ei tietääkseni ole mitään erityistä estettä. Hinta tosin on ilmeisesti noussut aika lailla, ja tämä kai on se syy miksei siellä enää bileitä ole.

Central 2000
Mesta taisi tosiaan kaatua talousvaikeuksiin. Kyseinen tila, Rautatalo, on Alvar Aallon suunnittelema ja klubin interiööri on suojeltu - mistä C2k:n omistajat eivät piitanneet ja vähän "kustomoivat" tilaa josta puolestaan Museovirasto taisi vähän älähtää. Tämä voi olla syynä siihen että paikassa ei klubitoiminta ole jatkunut.

Adlon
Adlonin paikalla taitaa nykyisin olla ravintola Pörssi vai joko sekin on lopettanut? Sitä kai vuokrataan illoiksi lähinnä firmojen yksityistilaisuuksiin eikä julkiseen bilekäyttöön. Täällähän oli myös ongelmana omistajien piittaamattomuus suojellun tilan kunnon ylläpitämisestä (paikassa käyneet muistanevat esim. WC-tilojen kammottavan kunnon) ja alaikäisetkin taisivat päästä vähän liian helposti sisään.

Kolo
Still going strong. Tilan vuokra on vain noussut aika lailla ja poliisitkin mestaa vaivaavat joten bileitä on harvakseltaan. On siellä silti tämänkin vuoden aikana jo kemut pidetty.

Fubar
Fubar kaatui omaan taloudelliseen mahdottomuuteensa. Nythän paikan tilalla on Wave, jossa järjestetään enemmän tuonne drum&bass-breakbeat-garage -akselille painottuvia klubi-iltoja säännöllisesti.

Metro
Metron kohtalo oli surullinen: ravintola ei kannattanut joten omistajat polttivat paikan vakuutuskorvausten toivossa. Eivät vain tulleet ajatelleeksi että tilassa on valvontakamerat.. =/ Nykyisin tilassa on "kiinalais-mongolialainen" ravintola Tshingis Khan.

Victor's
Tämähän on nykyisin G.W. Sundmans, joka on käsittääkseni Helsingin arvostetuimpia "haute cuisine" -tyyppisiä mestoja. Eli ruokapaikka.

Smile
Smilen tilat on kai palautettu alkuperäiseen käyttöönsä Hotelli Intercontinentalin autotalliksi?


Pari mestaa joita itse olen jäänyt kaipailemaan:

Putkinotkon Oranssi jossa aikanaan alkuvuodesta 1993 kävin ensimmäisissä yöbileissäni. Todella tunnelmallinen mesta, joka valitettavasti purettiin Pikku-Huopalahden asuinalueen tieltä.

Radio 21 - ei välttämättä mitenkään kovin hieno tila mutta siellä järjestettiin monia nostalgisia muistoja tuovia bileitä. Nykyisinhän se on KY:n kerhotilana.

Margariinitehdas - itse en tosin tainnut keritä koskaan käymään Margariinitehtaan bileissä, mutta tilahan on aivan törkeän siisti. En ole ihan varma tapahtuuko siellä nykyisin jotain, mutta ainakin pari vuotta sitten se oli vain tyhjillään mutta omistaja (Kapiteeli) ei sitä suostunut vuokramaan kun sitä kyseltiin.
Avatar
#24 • • SAMi Guest

Originally posted by jUSSi:
vaikee nimi: The Club

paras klubi missä olen käynyt. voi hitto sitä fiilistä kun 5 tuntia housen tahtiin tanssineena kello tulee 4 aamuyöstä ja aurinko alkaa tulemaan lasikatoksen läpi, savua lisätään ja kesäaamu tekee tuloaan. jengi pilettää ihan kybällä ja yleensä vielä puoli 5 asti. Täältä on ihan himmeen hyviä muistoja. ja aina oltiin selvinpäin.



uuuuhhh!! *muistelo hymiö*

mut sit asioo, pääseepä teatroon pitkästä aikaa ja toivois et Paasitornissa järkättäis joskus viel..

Arabialla oli parit loistavat aamukemut, nykyään kaikki ne rakennukset on jyrätty..
Avatar
#25 • • yana Guest

Originally posted by Analogia:
Kyllä siellä kuulemma jotain hc-menoja
järkkäiltiin,



hc-savukaasulla varustettu sellainenmeno
Avatar
#26 • • Karo Guest

Originally posted by climate:
Teatro
Oli siinä Forumin takana, kävin vissiin kerran (tai korkeintaan kaksi). Muistaakseni ihan toimiva paikka, tosin vaan yksi tanssitila(?) ja yläkerrassa jonkinlainen parveke(?)... mitä tällekkin kävi? Konkurssi?



Joo talousvaikeuksiinhan tuo kaatu, niinkuin moni muukin. Mut muistaako kukaan sitä Sörkän rantatien ja Hämeenkadun välissä ollutta tehdastilaa? Jossain siellä Elannon talon lähellä. Siellä oli parit hienot kemut...
Avatar
#27 • • Mimako Guest

Originally posted by Coma:
Tuodaan nyt Tampere mukaan listaan

Rautatieaseman kellari

Laterna

Ensin 90-taitteessa Plastic Factory (Olikos Joken ja Nessin vai kenen virityksiä?) ja sittemmin irtobileitä, maailman pienin klubi, jossa oli kuitenkin hävyttömiä bileitä...

Finlayson 1 - Keskusta



Asuin Tampereella vuoteen -91, ja nuo mainitsemasi tilat herättävät ihania muistoja! Sen verran tarkentaisin, että Laternan yläkerran klubilla Plasticsia veti muuan Keijo Tamminen, jonka taiteilijanimeä en enää muistakaan. Muuten paikassa oli viikoittain mm. brittipoppiin keskittyvä Popkerho, ja mitähän vielä?

Helsingistä te muut olette unohtaneet mainita loistavan, mutta todella lyhytikäiseksi bilekäytöltään jääneen

Helsingin kaupungin kaasulaitoksen eli Bunkerin
Siellä nafta haisi ja mono potki!
Avatar
#28 • • mekaanikko Guest

Originally posted by Karo:
Joo talousvaikeuksiinhan tuo kaatu, niinkuin moni muukin. Mut muistaako kukaan sitä Sörkän rantatien ja Hämeenkadun välissä ollutta tehdastilaa? Jossain siellä Elannon talon lähellä. Siellä oli parit hienot kemut...



Jos meinaat Myllyä niin se paikka sai aika pahan bilekarman siitä bileissä sattuneesta kuolemantapauksesta. Nykyisin mesta on purettu käsittääkseni sisältä, ulkokuoret ovat vain pystyssä. Jotain meinaavat siihen rakentaa.

Jos taas meinaat Kookostehdasta niin se taas on Teatterikorkeakoulun käytössä nykyisin.
Avatar
#29 • • alke Guest
huhhuh.. kaikkea on ehtinyt tapahtua ja harva paikka enää tarjoaa tosiaan puitteita "klassiselle" muistelolle.. tässä hieman selvennystä AFAIK.

Central 2000

Mekaanikko:
Tämä voi olla syynä siihen että paikassa ei klubitoiminta ole jatkunut.



eikä kyllä mikään muukaan toiminta sen puoleen. vielä nykyäänkin kun sen ohi kävelee, katsoo hieman haikein katsein tyhjää, pölyistä ja remppaa kaipaavaa tilaa. ilmeistä taitaa kuitenkin olla ettei siihen enää minkäänlaista klubi/raflatilaa saa, olisi vaan siisti tietää mitä sille aiotaan tehdä.

Kolo aka Hampaankolo aka Yliopistollisen Hammaslääkietieteellisen Laitoksen ylioppilaskunnan kerhotila

Mekaanikko:
Still going strong. Tilan vuokra on vain noussut aika lailla ja poliisitkin mestaa vaivaavat joten bileitä on harvakseltaan. On siellä silti tämänkin vuoden aikana jo kemut pidetty.



joo, mm. jet-nimisiä bileitä on siellä ollut jo kolmet, hulvattoman klassisen oloinen meininki niissäkin.. nyt on hetken hiljaista possen ajankäyttöongelmien takia mutta taas kesän aikana tai syksymmällä tullaan taas näkemään toimintaa.
tila oli aiemmin oivallinen paikka halvan (900,- vanhaa rahaa) vuokransa takia, viimeksi kysyessäni jo 3-4 vuotta sitten vuokra oli jo vanhassa rahassa 1800,- remontin takia ja nykyään ymmärtääkseni tilaa vuokrataan ulkopuolisille todella harvoin ja valikoivasti - josta se hiljaisuuskin siellä johtuu. poliisi toisaalta ei ole jettejä ainakaan häirinnyt pahemmin, lähinnä poliisin bustaamat bileet liittyivät monta vuotta sitten siellä tapahtuneisiin bileisiin kun vastapäisessä talossa asuva ärsyttävä mummo aina koki velvollisuudekseen hälyyttää virkavallan paikalle.

Margariinitehdas

Mekaanikko:
En ole ihan varma tapahtuuko siellä nykyisin jotain, mutta ainakin pari vuotta sitten se oli vain tyhjillään mutta omistaja (Kapiteeli) ei sitä suostunut vuokramaan kun sitä kyseltiin.



olihan siellä surullisenkuulisat 30minuuttia kestäneeet fi-raven synttärit tuossa jo pari vuotta sitten. harmi oikeasti vaan että ilmeisesti tilaa pidetään tyhjillään koska oikeasti aivan älyttömän upea tila on kyseessä.

"Agenda"/Vanha

Deb:
mitä agendalle tapahtui?
oli vanhassa ylioppilastalossa.



agenda oli pelkkä nimi vanhan tiloissa toimineelle klubille joka ei ilmeisesti vetänyt tarpeeksi possea(?). haba tietänee enemmän näistä. sen sijaan nykyisin vanhan tanssikellarina toimiva paikka toimi aikoinaan vetreänä bilepaikkana, jossa järkättiin mm. zoo-klubia jne.

Arabia

SAMi:
Arabialla oli parit loistavat aamukemut, nykyään kaikki ne rakennukset on jyrätty..



kipsari on vielä olemassa, joskin se on vielä entisestään huomaamattomampi ja toiminta aika hiljaista riippuen baaria siellä pitävien opiskelijajärjestöjen nihkeydestä.
aivan arabian tuntumassahan, vihannestukkujen vieressä pidettiin aikanaan yökemuja..

Bunker

Mimako:
Helsingistä te muut olette unohtaneet mainita loistavan, mutta todella lyhytikäiseksi bilekäytöltään jääneen
Helsingin kaupungin kaasulaitoksen eli Bunkerin
Siellä nafta haisi ja mono potki!



ei se edes ollut mikään "bilepaikka" vaan laittomasti vallattu tyhjillään ollut kaasulaitoksen tila jossa asui spurguja yms. olin itse siellä soittamassa ja ne olivat kyllä viiden viime vuoden ajalta ehdottomasti legendaarisimmat yöbileet.

[ 20 April 2002: Message edited by: alke ]
Avatar
#30 • • Canzone Guest
ANNANKATU 6 PORISSA!!!!

On muuten ehdottomin paikka koko suomessa!!

Ei huvilupia, ei poliiseja, ei ongelmia!!

Historiallista meininkiä ja biletoimintaa vuodesta -92

Jos olette olleet, tiedätte mistä puhun jos ette ole ette tiedä mitä olette menettäneet!!
Avatar
#31 • • SAMi Guest

Originally posted by alke:
aivan arabian tuntumassahan, vihannestukkujen vieressä pidettiin aikanaan yökemuja..



sitä meinasin."pääsalin" jako korkee kanaverkko ja djt oli soittamassa siel ylhäällä betoni korokkeella..se oli siisti mesta.
Avatar
#32 • • climate Guest

Originally posted by mekaanikko:
Jos meinaat Myllyä niin se paikka sai aika pahan bilekarman siitä bileissä sattuneesta kuolemantapauksesta.



Oliko se hissi?
Avatar
#33 • • yana Guest

Originally posted by alke:

ei se edes ollut mikään "bilepaikka" vaan laittomasti vallattu tyhjillään ollut kaasulaitoksen tila jossa asui spurguja yms. olin itse siellä soittamassa ja ne olivat kyllä viiden viime vuoden ajalta ehdottomasti legendaarisimmat yöbileet.

[ 20 April 2002: Message edited by: alke ]



ei ollut edes laittomasti. helsingin energian kiinteistöpäälliköltä (tjsp) oli lupa suorittaa "leffa/videokuvauksia" pari viikkoa. ja kun siellä siivoiltiin ja hääräiltiin viikon ajan mestoja niin stevaritkin tottui että siellä liikuskeltiin luvan kanssa hämäriinkin aikoihin

mutta bilepaikka se ei kyllä ollut. vessat oli aivan kammottavat ja pelottaa ajatella mitä olis käyny jos joku ois vahingossa sukeltanut sinne veden vallassa olevaan alimpaan kerrokseen

[ 21 April 2002: Message edited by: yana ]
Avatar
#34 • • dixoff Guest


mutta bilepaikka se ei kyllä ollut. vessat oli aivan kammottavat ja pelottaa ajatella mitä olis käyny jos joku ois vahingossa sukeltanut sinne veden vallassa olevaan alimpaan kerrokseen



Joo, miesten vessa oli kyllä jotakuinkin legendaarinen, ja muutenkin nuo bileet ovat jotain mitä allekirjoittanut muistelee kaiholla. Oli aina unohtumaton hetki kun oman setin aikana pojat laittoivat seinällä olleen bunker-tekstin palamaan. Myöhäisyön sädetikkuepisodi on myös jotain, jota ei varmaan hienoudessaan enää koskaan voi kokea uudestaan.

Nyt kun tässä on aikansa fiilistellyt noita bileitä, niin melkein tekisi mieli vastapainoksi vähän dissata myöhemmin samassa talossa bileitä yrittäneitä kansalaisia, joiden säätö olikin sitten legendaarinen lähinnä ultralyhyen kestonsa johdosta...
Avatar
#35 • • vuori Guest

Originally posted by dixoff:
Joo, miesten vessa oli kyllä jotakuinkin legendaarinen, ja muutenkin nuo bileet ovat jotain mitä allekirjoittanut muistelee kaiholla. Oli aina unohtumaton hetki kun oman setin aikana pojat laittoivat seinällä olleen bunker-tekstin palamaan. Myöhäisyön sädetikkuepisodi on myös jotain, jota ei varmaan hienoudessaan enää koskaan voi kokea uudestaan.

Nyt kun tässä on aikansa fiilistellyt noita bileitä, niin melkein tekisi mieli vastapainoksi vähän dissata myöhemmin samassa talossa bileitä yrittäneitä kansalaisia, joiden säätö olikin sitten legendaarinen lähinnä ultralyhyen kestonsa johdosta...



Jep, noissa kahdessa oli kyllä ajatonta legendaarisuutta kumpaankin suuntaan. Ei ole Bunkkerin veroista nähty sen jälkeen (-:
Avatar
#36 • • Karo Guest

Originally posted by mekaanikko:
[QB]Jos meinaat Myllyä niin se paikka sai aika pahan bilekarman siitä bileissä sattuneesta kuolemantapauksesta. Nykyisin mesta on purettu käsittääkseni sisältä, ulkokuoret ovat vain pystyssä. Jotain meinaavat siihen rakentaa.
[QB]



Joo Myllyä meinaan. Ja muistin kyllä ton kuolemantapauksen, mutta se häilyy vaan epämääräisenä mielikuvana muistin laitamilla. Lienee ainoita bile-kuolemantapauksia Suomessa?

Mutta Mylly on tosiaan nykyään sisältä purettu. Tuntuu että kaikki hienot tehdasmiljööt puretaan tai kunnostetaan. Kohta meille on tarjolla enää kliinisiä klubeja keskikaupungilla.
Avatar
#37 • • Wayne G Guest
Yks joka on tainnut jäädä mainittamatta:

Stonewall.

Sielä pyöri ainakin Pietarin huotsaama Flop.

-Fast Driving Party Techno-
Avatar
#38 • • Dani Cior Guest



poliisi toisaalta ei ole jettejä ainakaan häirinnyt pahemmin, lähinnä poliisin bustaamat bileet liittyivät monta vuotta sitten siellä tapahtuneisiin bileisiin kun vastapäisessä talossa asuva ärsyttävä mummo aina koki velvollisuudekseen hälyyttää virkavallan paikalle.




Muistaakseni ainakin viime jeteissä poliisi häiritsi kaksi kertaa ja vaati melutasoa alemmaksi.
Avatar
#39 • • Zapa Guest
Lönkalla, Lord hotellin alakerrassa oli aikoinaan Ihana (?), se oli ihanan sokkeloinen mesta..
Avatar
#40 • • Wayne G Guest
joo oli se Ihana.