Sam-El - Inti y Supay [chill, house, progressive]

8 posts, 1 page, 2,354 views

Paperino

Posts: 458

#1 • • Edited Paperino Sam-El
Ableton Live 7:llä tehty setti, jossa yhdistelen useampaa eri musatyyliä yhdeksi kokonaisuudeksi. Tavoitteena on matka melodisten, auringon ja kuoleman sävyttämien äänimaisemien halki. Live mahdollisti muutaman kikan joita en koskaan pystyisi tekemään levarit+mikseri -yhdistelmällä. Tracklistissä kaikki käytetyt raidat on listattu, vaikka joitakin onkin käytetty vain muutaman loopin verran. Tämä on eka miksaus, jossa olen tehnyt jonkin verran muutakin kuin "played other people's music" :) Palaute on luonnollisesti erittäin tervetullutta.
breaks, chill, house, progressive

tracklist:
Âme - Doldrums
Sven Weisemann - Kiss Of Abana
Nina Simone - Here Comes The Sun (François K Remix)
Danny Howells - September
Ohmna - I'm Lost
Gabriel Batz & Nick Pilon - Moments Magiques
Coco Silco, Usual's & JF Bruna - Axel & Mary House (Silvi B Remix)
Somnus Corp - Expo 86
Rex Mundi - Sunrise In Ibiza
Pryda - Wakanapi
Santiago Nino & Giuseppe Ottaviani - Beyond Your Thoughts (Progressive Mix)
Somnus Corp - 26000 Tunes
David Garcet - Ero
Loan Souls - Sun Is Shining (Luca Ricci Lounge Mix)

lisätiedot - kuuntele
Avatar
#2 • • Hexe Guest
Toi sun aikaisempi Mosi-Oa-Tunya-miksaus oli hyvä niin imutimpas tämänkin.

Täytyy sanoa valitettavasti et yks-kaks kivaa raitaa mut tää meni tyylillisesti mulle sen verran ohi-sektorille ettei tullu kunnolla kuunneltua läpi.

Mut uutta putkee vaa, kuulolla ollaan!
Paperino

Posts: 458

#3 • • Paperino Sam-El

Hexe, 9.4.2009 17:43:
Toi sun aikaisempi Mosi-Oa-Tunya-miksaus oli hyvä niin imutimpas tämänkin.

Täytyy sanoa valitettavasti et yks-kaks kivaa raitaa mut tää meni tyylillisesti mulle sen verran ohi-sektorille ettei tullu kunnolla kuunneltua läpi.

Mut uutta putkee vaa, kuulolla ollaan!



Kiitos palautteesta!

Joo, tosiaan tykkään tehdä aika erilaisia miksauksia vähän joka kerta. En halua ns. keksiä pyörää uudestaan, joten mun miksauksiltani voi odottaa melkein mitä vaan (yritän kyllä tagata ne sit kans sen mukaan) ;) Mosi-oa-Tunya onkin mielestäni edelleen paras settini. Osaltaan siksi tässä on ollut puolen vuoden tauko siitä, kun en ole oikein saanut yhtä kovaa kokonaisuutta aikaiseksi.

Deeppiä viidakkosoundia olis kyllä tosi kiva miksailla enemmänkin, mutta valitettavasti sellaisen löytäminen ei ole multa oikein onnistunut viime aikoina :( Ableton mahdollisti haaveen huomattavasti melodisemmasta setistä, tämä Inti oli sellainen "laboratoriokokeilu". Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan, dub techno -setti houkuttelisi mutta en halua tehdä Ísland 0.85sta *hih*
One of a kind

Posts: 49

#4 • • Edited One of a kind
Very enjoyable, good music especially for a Sunday evening.
There was one thing that was a bit bothering me, that's the transition around 43.20, very obvious melody clash.
Other than that, it was a good mix *joo*

--
Life is like a nose, get the most out of it.

Paperino

Posts: 458

#5 • • Paperino Sam-El

One of a kind, 12.4.2009 23:42:
Very enjoyable, good music especially for a Sunday evening.
There was one thing that was a bit bothering me, that's the transition around 43.20, very obvious melody clash.
Other than that, it was a good mix *joo*



Thank You for your feedback.

Actually, that transition you are talking was classified in my book as F#m -> Gm, which is to be considered like shifting to the next gear. I use Rapid Evolution software for analyzing the keys of tunes, but of course it isn't 100 % accurate.

However, I'm very glad you found this mix otherwise enjoyable *hihu*
OlliS

Posts: 3,999

#7 • • OlliS Further
Ja sitten hieman palautetta:

Varsin kivan paketin olet saanut kasattua Abletonilla, aivan en kuitenkaan nähnyt tässä suurta eroa normaalisti soitettuun dj-miksaukseen. Toki muutamia kikkoja oli kuultavissa ja hieman erilaisia vaihtoja, mutta varsinaisina rakennuspalikoina noita biisejä ei vielä mielestäni tässä sen enempää käytetty kuin normaalissa miksaamisessa yleensä.

Muutama vaihto pisti korvaan lähinnä melodioidensa puolesta:

Doldrums -> Here Comes The Sun [menee varmastikin samassa sävellajissa, mutta liikaa muita riiteleviä ääneksiä siellä oli keskenään]
September -> I´m Lost [ehkä hieman aggressiivinen vaihto ja melodiat riitelevät keskenään]
Sunrise In Ibiza -> Wakanapi [suht karkea key-clash]

Ero 26000 Tunesin päällä oli sinänsä kiva juttu, mutta Ero:ssa oli turhan paljon elementtejä, jotka lähinnä sotkivat alla soivaa biisiä, tosin se loppuvaiheen kikkailu kuulosti kivalta!

Nämä siis otettava positiivisena kritiikkinä ja kehitysehdoituksina, ei niinkään haukkuina :)

Kivaa kuunneltavaa oli silti *piis*
Paperino

Posts: 458

#8 • • Edited Paperino Sam-El

OlliS, 13.4.2009 13:42:

- Rakentavaa palautetta -



Kiitos analyyttisestä palautteesta :)

On totta, että eroja ei ollutkaan kauheasti perinteiseen dj-settiin nähden. Jouduin tekemään tämän aika kiireessä, koska Live 7 oli minulla 14 päivän kokeiluversiona, mikä näkyi jälkikäteen havaittuina hiomattomuuksina. Niitä ei valitettavasti huomaa itse kuin vasta parin nukutun yön jälkeen :(

Olin kuitenkin pakotettu käyttämään Abletonia, koska tällä hetkellä en pysty käyttämään kuin kahta eri äänilähdettä soittaessani analogisella laitteistollani. En halunnut myöskään viljellä efektejä aivan syyttä suotta, sillä liiallinen kikkailu kääntyy mielestäni aina lopulta itseään vastaan. Siksi kikkoja tuli laitettua vain sellaisiin kohtiin, joihin keksin jotain mielestäni järkevää. Jahka saan hankittua kunnollisen kontrollerin ja Live 8:n myyntiversion, tulen varmasti käyttämään enemmänkin sen tarjoamia mahdollisuuksia hyväkseni. Lisäksi musiikillinen näkemys kasvaa parhaiten tekemisen myötä, niin näitä prototyyppejä täytyy tehdä ;)

Lauluraidat (Nina Simone, David Garcet) olisin mieluummin laittanut acapella-versioina, mutta sellaisia en omista :( Parhaani mukaan yritin EQ:lla saada muun paitsi laulun pois, mutta se ei tietenkään ole koskaan täysin mahdollista.

Ollille: Olisi todella mukava kuulla samanlaista analyyttistä palautetta syksyllä nauhoittamastani Mosi-oa-Tunyasta, jota pidän itse edelleen parhaana miksauksenani :)

http://klubitus.org/musiikki.php?id=5925

P.S. Onpas mukavaa, että tämä on kerännyt näinkin paljon jo palautetta, musiikin toiseksi tärkein tehtävähän on herättää mielipiteitä :D