TEOSTO-ASIAA: AVOIN KIRJE MINISTERI TANJA KARPELALLE

23 posts, 2 pages, 9,034 views

MfLI

Posts: 502

#1 • • Edited MfLI www.SoundChilds.net
Kirjeeseen sekä siihen liittyvään keskitettyyn keskusteluun voitte tutustua sekä osallistua MIKSERI.NET:n FORUMISSA palstalla MUSIIKIN TEKO.

Aloitteeseen liittyvä Online Addressi löytyy täältä.
Tämän kirjoitushetkellä [9.10.04 klo 11:00] nimiä on peräti 22!!! En siis ole yksin:) Mutta melkein?(: Täälläkin yli 95% kommentoinneista tai tähän threadiin äänensä antaneista kannattaa aloitetta - adressiin vaan nimiä rohkeasti:D
Suurkiitos kaikille jo nimensä pistäneille.

Kommentteja voi ilman muuta heittää tähänkin threadiin - mutta yksityiskohtaiseen kirjeeseen kannattaa käydä silti tutustumassa Mikseri.net:ssa.

Ohessa tiivistelmä:
”Nykyinen käytäntö, jonka mukaan ns. lisensoiduilla (Teosto/Gramex) artisteilla ei ole mahdollisuutta levittää musiikkiaan uusilla elektronisilla medioilla (=netin kautta) on huono käytäntö.

Yllä mainittu rajoitus polkee artistin oikeuksia omaa materiaaliaan kohtaan ja samalla heikentää artistin mahdollisuuksia levittää ja markkinoida musiikkiaan uusissa medioissa.”

Linkki threadiin:
TEOSTO-ASIAA: AVOIN KIRJE MINSTERI TANJA KARPELALLE

JOS KOET ASIAN TÄRKEÄKSI JA HYVÄKSI, ÄÄNESTÄ/PISTÄ LYHYT PONSI TYYLIIN ”KANNATAN/ERITTÄIN HYVĔ TMS. KOMMENTTINA VAIKKA KAIKKI TÄRKEÄ OLISI MIELESTÄSI JO SANOTTUKIN.

PISTÄ SANA ETEENPÄIN NIILLE ARTISTIYSTÄVILLESI, JOIDEN USKOT AJATTELEVAN SAMOIN.

Ystävällisesti,
Mika Kotikoski aka MfLI
Kuuntele kesäbiisi> MfLI - SUN CHASER: Cafe Del Mar Crew Meets Ocean Drive Homeboyz :: MfLI Demosaitti

[muokattu 5.8.2004 13:14]
Saara

Posts: 1,954

#2 • • Saara #2970
Olisit voinut vaan lisätä edelliseen aiheen uuden (saman) topikin aloittamisen sijaan.

--
Aikuisena oleminen on ihan tyhmää välillä :(.

MfLI

Posts: 502

#4 • • MfLI www.SoundChilds.net
Argumentteja puolesta-vastaaN:
Kirjoitettu: 06.08.2004 09:14 (105/105) [Mikseri.net]

Hyvä ”sarana”, kirjoituksessasi on paljon asiaa... Valitettavasti omasta näkökulmastani periaatteiltaan kuitenkin ainoastaan väärää asiaa... Anyway - keskustelu on tärkeää, joten kiitän kommentistasi jo nyt ennen kritiikkiäni, niin sitä ehkä on helpompi sulatella - WARNING: THIS MAY GET DIRTY *kivatsulle*

>sarana kirjoitti:

Jotain pointteja... Teostoon ei kannata liittyä siis kenenkään ennenkuin musiikkia/sävellystöitänne ollaan julkaisemassa levyllä tai käytetään jossain mediassa yms, mistä voi saada korvauksia mm. radiosoitossa.



Vielä toistaiseksi olen samaa mieltä kanssasi tuosta Teostoon liittymisestä - toisaalta; juuri tämän liittymisen mielekkyyden muuttamisestahan tässä threadissa on kyse!

Mitä tämä internetissä tapahtuva levittäminen on, ellei julkaisemista? Sinulla
on ilmeisesti aika romanttinen käsitys levy-yhtiöiden motiiveista artistin edun kannalta. Lueppa vaikka tämä: Problem With Music (myönnän toki, että tuo edustaa raadollista ääripäätä).

>sarana kirjoitti:

Teostoon kuuluvana omilla kotisivuillaan voi pitää rajattoman mittaisia pätkiä tai kokonaisia biiseistään. Käytännössä näistä biiseistä pitäisi tehdä teosilmoitus teostoon, sekä erillinen lomake missä validoi kotisivunsa Teostolle paikaksi, mistä löytyy Teoston alaista musaa.



Niinpä. Sama kuin analogisessa maailmassa pitäisin olohuoneeni pöydällä poltettuja cd-levyjä ja toivoisin markkinoinnin kaikkivalaisevaa ihmettä tapahtuvaksi... Virtuaalisesti asetelma on täysin sama. Kotisivu on 99,999% tapauksista sananmukaisesti kotisivu ja 0,001% potentiaaleista asikkaistasi löytää sen - sitten joskus - jos et itse tee asialle mitään... Hieman toisin sanoen: Miksi ihmiset ostavat levynsä levykaupasta? Siellä on valikoimaa.

On aivan ilmeistä, että maallikoilla (lue: tälläkin forumilla valtaosalla käyttäjistä) on täysin harhainen käsitys internetin voimasta. Kyllä siinä ”forzaa” on, mutta sen hyödyntäminen vaatii kovaa työtä (ihan samantekevää käytännössä, oletko itse präsimessä vai levy-yhtiösi... it´s work, work, work, exposure, exposure n exp... Big5 ovat ainoat tahot, joilla muskeli on tasolla josta on todellista hyötyä tässä suhteessa nykyasetelman puitteissa).

Omasta näkökulmastani kysyisinkin: ”Haluanko lähtökohtaisesti yrittää promota materiaaliani itse/hyvässä teamissa fiksusti nettiä hyödyntäen ja tulouttaa 2-10x enemmän kuin nykysopimuksilla levy-yhtiön kanssa yhteistyössä - myös radiosoitosta jos niitä tulee (tietyti siis edellyttäen, että dj:t matskuni löytävät)?” Sitten luen tuon edellä olleen linkin vielä ajatuksella.

>sarana kirjoitti:

Teosilmoituksen yms tekemättä jättäminen ei kiinnosta ketään, koska jos niitä ei tee ei niistä biiseistä myös kukaan tiedä yksinkertaisesti. Ongelmakohta tulee tässä vastaan silloin, jos joku lataa rakkaan biisisi itselleen, ja luo sen pohjalta identtisen sävellyksen. Nyt jos tämä ystävällinen sielu rekisteröi tuon sävellyksen omiin nimiinsä tyyliin vaikka USAssa ja siitä tulee hittibiisi, niin sinulla on jälkeenpäin erittäin vaikea lähteä todistamaan alkuperäisen sävellyksesi omistajuutta. Eräs tapa kiertää tätä ja todistaa oikeuksiaan ilman teosilmoitusten täyttöä on polttaa nuo biisit cd-levylle, ja lähettää tuo levy itselleen postissa, ja jättää kirje avaamattomana jonnekin pöytälaatikkoon. Teosilmoituksen tekeminen siis ainoastaan palvelee sinua ja varmistaa, että kyseinen sävellystyö on todellakin sinulta lähtöisin. Teosto on osa maailmanlaajuista tekijänoikeuksia valvovaa järjestöä, joten ilmoituksellasi teos on nimissäsi koko maailmassa.



Jaa ei tiedä... mp3.com:n aikana parhaimmin promoamisessaan onnistuneet indiet keräsivät 4- jopa 5 numeroisia kokonaispalkkioita latauksista sekä stramauksesta parin-kolmen vuoden aikajänteellä - eivätkä tuossa olleet mukana
minkään valtakunnan potentiaalit radiosoitot ym. kolmansien tahojen tulot... Sanoillasi: Kun eivät nuo radiomogulit niistä biiseistä mitään tiedä (JA HÖPÖHÖPÖ); SANOILLANI: Kun eivät voineet niitä levittää lisenssien puutteessa.

Olisit vaan rohkeasti pistänyt ”työteliäs ja yritteliäs ystävällinen sielu...” Muusta ei ole kyse jos kerran biisi on identtinen (no... menee saivarteluksi) täsmennetään - hyvä remix.

Teoston roolista olen ehdottomasti samaa mieltä - kritiikki kuitenkin on mielestäni paikallaan nykytilanteen sekä erityisesti tulevaisuuden hallinnan osalta; siis nimenomaan indieartistien osalta, jotka eivät ole osa big5 lihajalostamoa.

>sarana kirjoitti:

En ymmärrä ongelmaa siinä, että joltain kotisivuilta ladattua musaa soitettaisiin radioissa ja niistä ei saisi korvauksia. Teostollehan riittää kun he saavat tietää soittoajankohdan, tekijän ja biisin nimen yms mitä kaikkea radio-ohjelmat täyttävätkään lappusiinsa soitetuista biiseistä. Näillä tiedoilla korvauksen pitäisi tippua välittämättä mikä on tuo alkuperäinen lähde biisille. Eri asia on, että onko radioilla jokin käytäntö olla soittamatta netistä ladattua materiaalia, ja kustannusten epäselvyys. Radiothan joutuvat kuitenkin aina maksamaan Teostomaksuja soittamastaan musasta. Tämä taitaa olla tässä ongelman ydin ?



??? En kertakaikkiaan ymmärrä punaista lankaasi tässä kohdin. Omasta näkökulmastani: Ongelmaa ei ole... Jos ei ole soittotulojakaan ilman lisenssiä TAI jos on soittotuloihin vaadittava lisenssi, niin promoamisen rajoittaminen on se ainoa ongelma; joka tietty vaikuttaa sitten välilliseti potentiaaleihin radiosoittotuloihin...

>sarana kirjoitti:

Jos musiikillaan todella haluaa rikastua tai edes itsensä elättää, niin levyjä pitää myydä satoja tuhansia ja biisien olla a-soittolistalla kuukausitolkulla. Tai sitten säveltää niin hyvän biisin, että siitä tulee klassikko tai standardi. 73% teoston jäsenistä saa vuosittain alle 1000e, 3% yli 20000 (Teostory 2/2004). Jos tarkastelujakson aikana on kertynyt korvauksia vähemmän kuin 50e niin sitä ei tilitetä lainkaan, tai noin ainakin muistelisin.




Siis - Nykysysteemin puitteissa menestyä... Allekirjoitan; mutta jälleen täydellä kritiikillä nykysysteemiä kohtaan.

Ahh... Oletko muuten kuullut sanonnan: ”Totuus, valkoinen vale, emävale ja tilastot...”. Tilastotieteilijänä (oikeasti! Kertakaikkiaan tylsää hommaa muuten - ainakin musan tekemisen rinnalla) täsmentäisin tuota hieman: tai ”...tilastojen tulkinta.”

Mahtaisikovatkohan nuo luvut mitenkään juontaa siitä asetelmasta, jossa kiitos kritisoimani nykysysteemin ollaan... Tn. Tuo 3% on aktiivisesti promottuja big5 artisteja (noh... ehkä Suomessa Poko mukaan lukien) ja about loput ”Siljalta” tulonsa hankkivia ”Rampe&Naukkis” keikkacomboja.

Sen myönnän, että kaikesta jaetusta materiaalista saatu mittava taloudellinen hyöty (rikastuminen) olisi valtaosin edelleen suht lähellä tuota jakumaa, mutta todennäköisesti huomattavasti suuremmala hajonnalla. Ts. huomattavasti suurempi joukko artisteja hyötyisi taloudellisesti kohtuudella; ja saisi tehdä itelleen rakkainta asiaa: musiikkia ja olla cool.

Sinulle minulla on vihje: Jos haluat vain rikastua - ryhdy investointipankkiiriksi. Siinäkin on kyllä riskinsä... Jos lisäksi haluat olla cool... Ryhdy Hedge Fund Manageriksi (tuo sinun pitää Googlettaa: Hae vaikka ”Mika Kotikoski” - niin saat ehkä idean).

Loppukaneetti
Aika ajaa juuri tällä hetkellä nykysysteemistä ohi vauhdilla. Nyt ei ole enää kyse muusta kuin (kaltaistesi?!) kyynisten konservatiivien herättämisestä ymmärtämään heidän oma etunsa - sanon enteellisesti: Uudessa tekniikassa sekä demokraattisessa synergiassa on todella voimaa.

Siis... Kiitos vielä kommentistasi - itseasiassa uskon, että se on herättäjänä yksi parhaista rimanalituksista tämän asian kannalta; koska niinkuin sanoin kirjoitit paljon asiaa... Mutta syvemmältä luodattuna väärää.

Mika Kotikoski
Karski

Posts: 6,049

#5 • • Karski Pomon kätyri

MfLI:
Yritin... Mutten löytänyt ”nappia”:) Muokkaustilassa otsikon muuttaminen ei ainakaan näyttänyt onnistuvan.



Se nappi on muuten topikin otsikkopalkissa.

--
Paid by the Alliance
to slay all the giants.

MfLI

Posts: 502

#6 • • MfLI www.SoundChilds.net
Date: Fri, 6 Aug 2004 00:42:11 -0700 (PDT)
From: \”Mika Kotikoski\” <[email protected]>
Subject: Keskustelut oman musiikin levittämisestä teostovapaasti
To: [email protected]


Arvoisa rouva ministeri,

Viitaten aiemmin lähettämääni avoimeen kirjeeseen oman musiikin levittämiseksi teostovapaasti postitan tiedoksenne oheiset linkit keskeisimmillä palstoilla aloittamieni keskustelujen seuraamiseksi:

Mikseri.net: http://www.mikseri.net/forum/forumthread.php?thread=209825

Klubitu5 (äänestysmahdollisuus): http://klubitus.org/forum_aihe.php?id=28432

Teidän,

Mika Kotikoski
MfLI

Posts: 502

#8 • • MfLI www.SoundChilds.net

Tres:
---
MfLI:
Yritin... Mutten löytänyt ”nappia”:) Muokkaustilassa otsikon muuttaminen ei ainakaan näyttänyt onnistuvan.
---
Se nappi on muuten topikin otsikkopalkissa.



Vielä tästä ihan lyhyesti... Tsekkasin vielä ja toi nappi siis kyllä löytyi, mutta ainakaan itsellä aiheen muokkaaminen ei onnistu siitä muokkaustilaan siirryttäessä (sydeeminä IE6 & XP).

Mika
MfLI

Posts: 502

#9 • • MfLI www.SoundChilds.net
Kiitos kaikille äänestäneille - jos vain suinkin viitsitte, pistäkää sana kiertämään. Kaikki oleellinen taitaa olla jo sanottu:)?

Mika
Juhgu

Posts: 7,921

#10 • • Juhgu Virnistelijä
Tanjaa ei taida paljoa kiinnostaa *igor*

--
Mitään juuri kirjoittamaani ei ole sellaiseksi tarkoitettu.

Byproduct (live)

MfLI

Posts: 502

#11 • • MfLI www.SoundChilds.net

Juhgu:
Tanjaa ei taida paljoa kiinnostaa *igor*



Voihan se olla... Toisaalta, jos ME yhteisönä osoitamme asian tärkeäksi, uskon, että tulos on myönteinen - näillä palstoilla aktiiviset ihmiset edustavat uskoakseni hyvinkin tärkeää mielipidevaikuttajien joukkoa ennen kaikkea nuorison keskuudessa. Lisäksi Karpela ainakin aihetta käsitelleissä julkilausumissaan antaa ymmärtää, että elektronisen median hyödyntäminen on tärkeää.

Pidän luonnollisesti kaikki ajantasalla mahdollisesta palautteesta.

Mika
MfLI

Posts: 502

#14 • • MfLI www.SoundChilds.net
Hieman viitteellistä tilastoa:
HUOM! Nämä kannanotot/äänestystulokset ovat ainoastaan karkeasti suuntaa antavia. Vaikka Klubitus.org:in threadissa äänestää voi vain kerran mikään ei estä mikseri.net:n keskusteluun osallistunutta äänestämästä tai toisinpäin, joten siltä osin voidaan olettaa päälekkäisyyksiä olevan.

Niinkuin tulokset kuitenkin osoittavat edellä mainitustakin huolimatta jo nyt suhteellisen selkeästi kantaa ottaneet kokenevat tämänhetkisen tilanteen enemmän tai vähemmän ongelmalliseksi ja oikeuksia rajoittavaksi.

MIKSERI.NET kommenteista johdettua PUOLESTA/VASTAAN/ESK -tilastoa
LASKETTU 10.8.04 9:50
NIMIMERKIN ”Tekijä” kommenttiin saakka. Kirjoitettu: 09.08.2004 21:55 (114/115)
38 (84,44 %) KANNATTAA aloitetta
1 (2,22 %) VASTUSTAA
6 (13,33 %) ESK (EI SELKEÄÄ KANTAA)

KLUBITUS.ORG
LASKETTU 10.8.04 9:50
25 (92,59 %) KANNATTAA
2 (7,41 %) VASTUSTAA
ESK VAIHTOEHTOA EI OLE ANNETTU

Mika aka MfLI
MfLI

Posts: 502

#15 • • MfLI www.SoundChilds.net
SENSAATIO: Big5 agentit käyvät vastahyökkäykseen?!? Lue Findance.com:n keskustelu! Nimimerkki ”dub AM” mm. aprikoi, mistä hoitolaitoksesta minut on päästetty vapaaksi ja rappaus lentää muutenkin*kivatsulle* Selvästi vanha establishmentti on valmis puolustamaan saavutettuja staraetujaan verissäpäin! Ketä veikkaatte takapiruksi?!

MfLI
MfLI

Posts: 502

#16 • • MfLI www.SoundChilds.net
Mikserin threadista siirretty:

pikkuipa kirjoitti:
Tehkäämme NÄIN!!! omakustantaisia levyjä ja myynti puska radion kautta niin ei oo ongelmia teoston sun muiden huijareiden kesken ,mä lopetan ite ton bändi homman HETI kun se ei ole enään kivaa ja mukavaa
***
Itseasiassa tämä on hyvinkin lähellä oleva skenaario... Eikä millään puskaradiotasolla...

Voin tässä ennakkoon paljastaa sen verran, että valmiudet välittää musiikkia globaalilla tasolla 45 maahan löytyvät jo tällä hetkellä. Kun tähän liittyviä sovelluksia rupeaa nousemaan markkinoille ja siihen yhdistetään toisaalta protasoinen webcasting mainoksineen kaikkineen tavalla, jossa artistit myös saavat palkkionsa casting asemien ylläpitäjien lokien mukaan ja näiden lokien oikeellisuutta tarkastelemaan otetaan vaikkapa joku kv tilitoimisto voidaan kaikille niille ”tekijänoikeuksia” valvoville tahoille, jotka tätä kehitystä vastustavat toivottaa ns. hyvää jatkoa itsensä kesken.

Nyt on mielenkiintoista nähdä haluavatko Suomalaiset PÄÄTTÄJÄT olla osa kehitystä sen tulenkantajina vai työntävätkö vain päänsä pensaaseen ja tämän aiheen ympärillä keskustelu käydään Arkadianmäellä ”kirkkomusiikin esittäjien oikeudet - porinjazzien kompilaatiopiraattien levityksen estäminen mustamäen torilla” tasolla...

Etc... Etc... The old dinosaur-god-lion-megastar thinking is sinking... So fast that u´ll get suprised once the new wizards rise their heads and strike with full force

-MfLI *poikkeuksellisen runollisena vaihteeksi - tämä on hyvä päivä nähdä ja elää*
MfLI

Posts: 502

#19 • • Edited MfLI www.SoundChilds.net

Käenpoika:
Lopsteri Produktio päätti ettemme liity teostoon.



Ei koskaan kannata sanoa ei koskaan:)

Hei olisiko kenelläkään täällä kattavaa perustelua miksi kannattaisi pysyä vanhassa (lue: nyt vallitsevassa) systeemissä? Lukisin todella mielelläni ajatuksella kirjoitetun ja kriittisen toisinajattelijan vastkommentin.

Kiitti jo etukäteen!
=M=
MfLI

Posts: 502

#20 • • Edited MfLI www.SoundChilds.net
Aloitteeseen liittyvä Online Addressi löytyy täältä.
Tämän kirjoitushetkellä [9.10.04 klo 11:00] nimiä on peräti 22!!! En siis ole yksin:) Mutta melkein?(: Täälläkin yli 95% kommentoinneista tai tähän threadiin äänensä antaneista kannattaa aloitetta - adressiin vaan nimiä rohkeasti:D
Suurkiitos kaikille jo nimensä pistäneille.