Mikserin rakentelua

10 posts, 1 page, 9,328 views

efinque

Posts: 62

#1 • • Edited efinque
Lukioajoista asti on ollut mielessä rakentaa potikkamikseri...

Projektin etenemistä voi seurata lontooksi täällä

Untitled_45.jpg

edit : tuossa on vielä kuva puolivalmiista vehkeestä (niille jotka ei jaksa lukea koko ketjua)... phonokanavat on vielä vaiheessa, monitoriosio ei toimi (tai pikemminkin sitä ei ole; kolvasin kuulokevahvistimeen väärän kapasitorin ja irroitusprosessin tuoksinassa piirilevystä lähti kuparit joten tein niille osin virtapiiriä hyppylankapatentin), toinen masterkanava on mykkä jne... eli askarreltavaa riittää. Myöskin virtalähteen (ja yleisesti ottaen virransyötön) kanssa on ongelmia; käräytin nimittäin ensialkuun muuntajan syöttämällä vahingossa verkkovirran toisiokäämiin. Tällä hetkellä virtalähteen virkaa toimittaa vanhasta Akain kasettidekistä purettu viritys joka toimii yhtäkaikki sekin, tosin äsken kun kyhäilin RIAA-korjaimien jatkoksi esivahvistimia niin taulusta paloi sulake ja päätin antaa koko homman kyteä vielä vähän aikaa

edit 2 : kuvan laite ei ole ns. "viimeisin" versio, tuohon on sittemmin lisätty vielä balansoimaton booth-ulostulo

edit 3 : ja tuloillaan on myöskin master EQ-moduuli, joka on tilattu Kiinasta mutta tulli jarruttanee projektia hieman sillä kohdin...

edit 4 : mutta ehkä joku päivä tämä härmäläisen insinöörityön hedelmä näkee päivänvalon

edit 5 : projekti on tällä erää katkolla koska onnistuin rikkomaan yleismittarin..

edit 6 : kuulokevahvistin testattu, ja yllättäen vielä toimiikin (ottaen huomioon että se on muokattu patteritoimisesta kuulokojeesta)

edit 7 : testailtu phonokanavia uudestaan muttei toiminut.. virallista virtalähdettä ei tällä hetkellä ole vaan testailen kanavia ihan seinämuuntajilla

edit 8 : laite tosiaan kantaa projektinimeä Avenue koska uskon että sellainen nostaa moraalia.. (ja ihan vielä jenkkityyliin nimetty)
efinque

Posts: 62

#2 • • Edited efinque
Uutta kuvaa.. tuohon on lisätty monitorointi yms namiskat.

Untitled_47.jpg
efinque

Posts: 62

#3 • • Edited efinque
Untitled_46.jpg

Tuossa vielä kuva edestä.. sittemmin lisätty myös ledi ja mikkietusen trimmeri korvattu 100k potikalla (edit : mikkietusessa jotain häikkää kun testailin..)
efinque

Posts: 62

#4 • • Edited efinque
Tuossa vielä kuva EQ-moduulista :

Untitled_48.jpg

Ja tuossa EQ asennettuna (edit : tosiaan virtalähde puuttuu vielä, ja näillä näkymin EQ:n nupit lähtee vaihtoon)

Untitled_50.jpg

edit : tuossa kuva uusitusta virtalähteestä.. toimivuus on jo melko hyvä, joskin kuulokevahvistin on syystä tai toisesta mykkä..

Untitled_52.jpg

edit 2 : myöskin EQ-moduulia testailtu... toimikin kunnes liitin irtosi. Myös suojaerotusmuuntajan oon aatellut hommata ihan turvallisuussyistä, joskin mokoma ei mahdu koteloon. Tilasin tosin virtalähdettä varten kotelon johon se mahtuisi (siis laitteen ja pistorasian väliin, virtajohtoa koristamaan), mutta heikon rahatilanteen takia jääköön toistaiseksi hommaamatta.
efinque

Posts: 62

#5 • • efinque
Untitled_56.jpg

Tuossa kuva "viimeistellystä" laitteesta.. aluksi oli tarkoitus tehdä koko homma tarrakalvolla tms tai hopeatussilla mutta päädyinkin sitten ratkaisuun nr.2 sivellin ja hopeamaalia jolla sai omasta mielestä ihan ok-näköistä jälkeä aikaan.

Tosiaan phonokanavat on vielä vaiheessa kuin myös cue-osio joka vaatii vähän viilaamista, muutenhan laite alkaa olla melkolailla valmis.
efinque

Posts: 62

#7 • • efinque

Replying to Mikserin rakentelua:

Nice! Hieno projekti *super*Tänks!

Onhan toi hieman kolho ja muutenkin ominaisuuksiltaan ja toimivuudeltaan vähän mitä on.. mutta muuten ihan mukava projekti.
efinque

Posts: 62

#8 • • efinque
mixer1.jpg

Tuommoisen "karvalakkimallin" rakentelin vielä osista joita jäi yli.. tuossa on pelkät potikat kanavissa ja etuaste masterissa. Virtaledi tosin taisi kärähtää testailuvaiheessa..
efinque

Posts: 62

#9 • • Edited efinque
Testailin tuohon pienempään laatikkoon varovaisesti 1MOhm vastusta ulostulon maattoon..