Suuri kukkakeskustelu ( keskustelua huonekasveista )

202 posts, 11 pages, 138,731 views

Jago

Posts: 4,039

#1 • • Edited Jago un-trained monkee
Keskustelua huone- ja miksei myös partsi- ja pihakasveistakin

Haluaisin kuulla mimmosia kukkia ja kasveja ihmisillä on ja miten niitä hoidatte?
Miten niitä on kämppäänne päätynyt ja mitä ne teille merkitsee?

edit. nii ja tänne tietty voi postailla myös kysymyksii kukista*joo*

--
Sound is the origin of all form, with matter shaping itself in response to the vibration of the universe

Mark

Posts: 7,311

#2 • • Mark d a n c e m a c h i n e s
Iso kultapalmu koska on vaan niin jumalattoman siisti <3

hoito: pari krt vettä viikossa, substralia tai neko merileväuutetta jos jaksaa / näyttää huonolta

lohikäärmepuu, helppohoitonen ja ihan kiva

hoito: about samat ku palmulle

pari aloe veraa, kivan näkösii ja pienii + jotain mitä en muista

Kaikki kasvit on kyl hankittu lähinnä sisustusta ajatellen, tunnearvoa noilla ei niinkään oo.. Tosin vituttas jos palmu kuolis ku oli nii kallis *igor*

-M

--
VELHO, CAPTAIN, U NAME IT!

kilobitti

Posts: 2,419

#3 • • kilobitti 1-2-3 techno
Mulla on vielä 4 anopinkieltä, komeita ovat ko mitkä. Mun iso traakkipuu taas lienee kuollut, en sitä kevään kiireessä oikein ehtiny kastelemaan*uuh*

--
I´m serious as cancer, when I say rhythm is a dancer - Snap, 1993

trustus

Posts: 178

#4 • • Edited trustus
yks anopinkieli keikkuu ikkulaudalla ja rönsyilee...sit on pari ruoskaa toinen voi hyvin ja toinen on jokseenkin kitukasvuinen ei kasva, eikä kuolekkaan...*ding*

unohtu...kastelulla, tähän asti hoidettu..
Android

Posts: 3,908

#5 • • Android
Kaktukset <3

Pitäisi kohtapuolin ostaa lisää, koska valitettavan moni on kuollut asunnossani. En oikein tiedä syytä siihen, koska olen antanut vettä niille ohjeiden mukaisesti ja pitänyt niitä ikkunan ääressä jotta ovat saaneet paljon aurinkoa.
Sallakat

Posts: 2,220

#6 • • Edited Sallakat jungle, baby !
kasvit on just todella jees. Olikos se nyt yhteensä 14 kpl huonekasveja jo jollain tasolla puhdistaa ilmaa, vai monta?

Meillä tässä 59 neliön kämpässä on just 14 erilaista viherkasvia eri huoneissa.

-kookospalmu
-tuoksutraakkipuu
-reunustraakkipuu
-joku mehikasvi
-2kpl lucky bamboo stickejä
-2 kpl rönsyliljoja
-2 kpl juoruja
-palmuvehka
-2 kpl kultapalmu
-pullojukka

parvekkeella on ruusupuska mullassa, joku muka-tulilatva ja kissoille ohraa. joka kesäistä amppelia ei oo tullu tänä vuonna ostettua. en tajuu miksi.

Ottaisin vielä lisää vaikka kuinka monta, mutta esim olohuone on niin pieni tässä kämpässä, ettei sisustuksellisesti sovi mitenkään. Kuitenkin täytyy nää jutut miettiä ruukkuja myöten. Ei voi ihan mtiä tahansa ruukkuja ottaa, vaan pitää muodostua kiva kokonaisuus. eikä niitä kukkia voi sijoitella ihan miten sattuu. Esim en ikinä varmasti itte tekis sellaista kukkatasoa, mihin sitten roiskisi vaikka mitä tahansa kukkia.

Sitte on kanssa se kastelupuoli. Kaikkein tarkin on toi kookospalmu, mitä pitää kastella tasan viikon välein ja suihkutella joka päivä. Se on vissiin vaikein palmu kasvattaa ja oon TOSI ylpee että oon saanu sen pukkaamaan tänä kesänä uutta lehtee *plur*
Muita kasveja kastelen pari kertaa viikossa, silloin tällöin tahalleen unohtaen noi rönsyt ja juorut. mehikasvia ja palmuvehkaakin kastelen silloin tällöin vaan. Bamboo stickit on helppoja myös saada voimaan hyvin. Vaihtaa vaan vedet silloin tällöin. mä vaihdan ehkä kolmen viikon välein. Ne pukkaa älyttömän nopeasti uutta lehteä ku vaihtaa vedet. Lisäilen silloin tällöin tilkan substralia vaasiin niiden sekaan. Substralia kaikille kasveille keväästä syksyyn joka toinen viikko.
Ruukutkin kannattaa vaihtaa aina vaik joka toinen kevät jos kasvi on kasvanut paljon.

Huomioon otettavaa meillä on myös kaksi tavan viherpeukaloa (=maatiaiskissat), jotka mielellään harventaa kaikkea kapea- ja vihreälehtistä *justjoo* Kaktuksetkin "kummallisesti" kuolla kupsahti ajan myötä, niiden edestä löytyi aina irronneita piikkejä vaikka kuinka paljon, ja ne kaktuksen pallukat oli aina jotenkin länässä.. Kissat myöskin määräävät tietyllä tapaa myös tiettyjen kasvien osalta myrkyllisyytensä puolesta. Aika tarkkana saa olla, koska on tiettyjä poikkeuksia olemassa. Esim kuulemma rönsylilja muuttuu röökinsavussa kissoille myrkylliseksi jne jne.

Voishan näiden kasvien kanssakin alkaa hifistelemään ja asettelemaan niitä ns. oikeille ikkunoille (eteläinen, pohjoinen jne), mutta kyllä nyt toistaiseksi saa luvan pärjätä just niiden nykyisillä paikoilla.

Nii ja kasvikirjat on kans kätevii!

edit: piti lisätä fiilistelypuoli. Eli kukat antaa pientä iloa jos hoidat niitä hyvin. On jotenkin kummallista miten voi tulla hyvä fiilis jos näet jonku vaikean kasvin puskevan uutta elämää itsestään, tai kuolevan kasvin virkoavan jne.
Lnn Sika

Posts: 2,847

#7 • • Lnn Sika
tomaattikasvi on tossa olkkarin ikkunalaudalla ruukussa.
annan sille vettä sillon tällön :p
Poppana

Posts: 207

#8 • • Poppana Tehotyttö
Ylpeä kirsikkatomaatin äiti ilmottautuu. Kaikki kukat on kivoi, mut mulla on vaan paha tapa tappaa ne aina.. R.I.P rakas lihansyöjä kasvini.*nyyh*

--
*hellokitty*

ef

Posts: 49

#9 • • ef Mikä titteli?

Android, 13.7.2007 14:03:
Kaktukset <3

Pitäisi kohtapuolin ostaa lisää, koska valitettavan moni on kuollut asunnossani. En oikein tiedä syytä siihen, koska olen antanut vettä niille ohjeiden mukaisesti ja pitänyt niitä ikkunan ääressä jotta ovat saaneet paljon aurinkoa.



+1

Kaktukset nyt vaan on hienoja.
Lauruska

Posts: 821

#10 • • Lauruska nihkee
Tällä hetkellä muistan kämpässäni olevan:
Rahapuu
Kultaköynnös
Jukkapalmu
Rönsylilja
Lohikäärmepuu
ikeabambu ja
yksi jonka nimeä en muista

Olen kouluttanut kasveistani kestäviä, eli vettä enintään kerran viikossa jos muistan. Ylensä annan kuivua mullan kokonaan ja sitten kastelen reilusti sen mitä kasvi imee. Ikkunat ovat etelään, joten kaikki kasvit joutuvat auringonpaahteessa olemaan. Ja hyvin voivat. Tai ainakin kuukausi sitten kun viimeksi kävin, ni voivat hyvin. *nauru*
Samu81

Posts: 1,224

#11 • • Samu81 kokolihaa
Huonekasvit tosiaankin piristää ja elävöittää kämppää, tykkään kovasti :) Puolenkaan nimiä en tiedä, mutta pari jonkinsortin puolkaktusta, vehkaa ja palmua löytyy. Noiden lisäksi muutama muukin, olisiko kokonaismäärä about 8 kasvia.

--
Unelma ja toimistohommia *ding*

Lyylikki

Posts: 2,975

#12 • • Lyylikki Ei she ole nnin nöbönuukhaa.
Oon aika kohtuullisella prosentilla saanut kaikki viherkasvit kuolemaan. Myös pikkukaktukset alkaa olla aika harmaita, mutta nukkista eli mun rakasta nukkatyräkkiä oon hoitanut ilmeisen hyvin, koska se on nyt ollut mulla jo pitkälti yli vuoden ja voi hyvin.

Serkku on sen mulle mummolassa olevasta alkuperäiskasvista istuttanu ja laittanu kivaan ruukkuun. Kaverille tarttee antaa kerran viikossa vettä tai viimestään silloin, kun sen lehdet alkaa lurpattamaan. Välillä ollu n. 3 viikkoa vedettä, eikä ole kuollut missään vaiheessa. Tällä hetkellä tyyppi majailee partsilla ja tuntuu viihtyvän hyvin, kasvaa kuin mikäkin. Varmasti myös tuoreella mullalla on jotain vaikutusta asiaan. Äite neuvo, että ei tartte vaihtaa kaikkea multaa, että voi vaan siihen päälle heitellä uutta, niin se tykkää. Toimi tuokin.

I *sydän* paha/syntinen poika alias vaeltava juutalainen alias innokas sulhanen

(rakkaalla lapsella on monta nimeä)
Avatar
#13 • • cjet Guest
Mun palmut ja traakkipuut on alkanu elää taas. Ihme ja kumma että saan pidettyä ne hengissä.. *hih*
keisha

Posts: 1,394

#14 • • Edited keisha bullet with butterfly wings
Kun satun olemaan kukkakaupan tätinä, niin noita rehuja on kertyny. Osalla on tunnearvoa kun on saatu esim. pistokkaasta äidiltä kotoa, osa on sellasia kausirehuja mitä kantaa kotiin, kattoo aikansa ja heittää pois. Aina tahtois lisää, unelmoin isoista kattoon asti ulottuvista ikkunoista ja viherhuoneesta... Koti on pimeä ja puut vielä edessä varjostamassa eikä ikkunalautoja, niin tarpeeksi ei 38 neliön kämppään mahdu, onneks kesällä saa käteväst osan lasitetulle parvekkeelle. Tulee kamala homma muuttaa noi kaikki mut onneks nyt on kesä toisin kun viimeksi muuttaessa ja monta rakasta kasvia paleltui :( Mut nämä on elossa atm:
*kultapalmu
*rönsylilja
*kliivia
*herttaköynnösvehka 3 kpl
*vesifiikus
*zamioculcas 3 kpl
*phalaenopsis-orkidea 8 kpl
*puupapu
*hopeaköynnös
*soihtuköynnös
*sutipuu
*laikkuvehka 2 kpl
*tuntokasvi 2 kpl
*amatsoninlilja
*pullojukka
*ludisia
*cymbidium-orkidea
*siroliuska-aralia
*tuoksutraakkipuu
*reunustraakkipuu 2 kpl
*juovatraakkipuu
*anopinkieli
*peikonlehti
*nukkumatti
*joulukaktus
*brugmansia
*pasuunakukka
*pelargoneja
*kiinanneilikoita
*orvokkiamppeli

Onhan noita tosiaan kertyny :D Pelottaa vähän saako toi eksavokki pidettyä ne hengissä vaikka kirjoitinkin kolme sivua ohjeita ennen kuin saan uuden kämpän ja kasvit sinne.

edit: yksi orkidea menetetty

--
Nothing will benefit human health and increase the chances for survival of life on earth as much as the evolution to a vegetarian diet. (Albert Einstein)

Jago

Posts: 4,039

#15 • • Jago un-trained monkee

Sallakat, 13.7.2007 14:20:
kasvit on just todella jees. Olikos se nyt yhteensä 14 kpl huonekasveja jo jollain tasolla puhdistaa ilmaa, vai monta?


Tuossa on lista ilmaa puhdistavista kasvilajeista
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_air_filtering_plants
Ainakin siis tuoksutrakkipuun ja rönsyliljan pitäis siis puhdistaa ilmaa

Sallakat, 13.7.2007 14:20:
Kissat myöskin määräävät tietyllä tapaa myös tiettyjen kasvien osalta myrkyllisyytensä puolesta. Aika tarkkana saa olla, koska on tiettyjä poikkeuksia olemassa. Esim kuulemma rönsylilja muuttuu röökinsavussa kissoille myrkylliseksi jne jne.


Joo tai jos elää lähellä jotain isoja tehtaita, vähän epäilen että täälläpäin ei ainakaan sais antaa syyä, koska muutaman kerran tänäkesänä on jo ulkokasvit saanut oudon valkosen peitteen(ihan vieressä on yks savupiippu)

Ittelläni on tällähetkellä :
-jukka
-tuoksutraakkipuu
-joulukaktus
-nukkatyräkki(tuhmapoika)
-pitkälehtiviikuna(´alii´)
-kolibrikukka
-joku jänne mehikasviköynös jutska

ja partsille kesäksi muutti
-lisää nukkatyräkkiä
-kumiviikuna, jonka juuristoon on istutettu lisää sitä mehijuttua, pari muuta mehikasvia ja juorua

partsilla lisäksi
-pellavaa
-karpaattienkello(1kpl kun muut kuoli*justjoo*)

Partsi kukat voi kyllä ihan super yli hyvin, kun vaan selvisi siirrosta vähäisestä keinovalosta suoraan kattamattomaan etelään suuntaavaan parvekkeeseen. Lehdet palo kumipuusta, mutta nyt se tekee tosi hienon punasia lehtiä ympäri runkoaan(uusia oksia siis)

Mulle kasvien kanssa puuhaaminen on todella upee tapa alottaa päivä ja myös tyhjentää pää.
Joillain yksittäisillä kasveilla on tietty jonkin verran tunnearvoakin. Kolibrikukan siemeniä sain madeiralta mutsin tuomina ja isoin nukkatyräkki on jälkeläinen yksilöstä jonka sain lapsena mummini veljen vaimolta(vietin lapsena paljon kesiä siellä). pitkälehtiviikuna taas on ensimmäinen kasvi minkä sain pysymänä hyvännäkösenä(eli suomeksi kesti mun ylitsepursuavaa kukkahoivatarvetta*nauru*)

Haluisin paljon lisää kasveja tänne ja onneksi sapsu on suostunut siihen että teen näistä hyvin rajallisista neliöistä metsää*lmao*

--
Sound is the origin of all form, with matter shaping itself in response to the vibration of the universe

xandra

Posts: 281

#16 • • xandra bambi
Ikkunalaudalla on basilikaa ja sitruunaruohoa, kesällä ne jaksaa kasvaa jos vaan muistaa antaa vettä :)

Noin kuukausi sitten sain viimeinkin hommattua orkidean, josta olen kauan haaveillut. Tällä hetkellä siinä on 16 kukkaa, ja se on mahtavan upea *joo* Täytyy yrittää panostaa jotta se pysyy sellaisena jatkossakin.

Lisäksi löytyy vielä kaksi rahapuuta, jotka olen saanut lahjaksi. Jossain vaiheessa mietin, että voisivat kuolla pois, mutta sitkeästi ne sinnettelivät. Nyt olen vaihtanut mullat *iloinen*

Ja ainiin, on tuossa kolme oranssia ruusuakin, jotka eilen sain... *sydän*

--
“Imagination is the highest kite one can fly”

Lauren Bacall

r2d2

Posts: 286

#17 • • Edited r2d2 Droid from Naboo
Kolme kasvia joista yksi on jokin sitrushedelmän siemenestä kasvatettu. Lehtitunnistuksen perusteella klementiini tai jotain sinne päin. Sain kaverilta kun se oli sellainen hevospiiskan näköinen ja päässä kaksi lehteä ja ruukku. Nyt se on tuollainen 2m. Keväällä piti leikata ylin oksa pois jottei ota kattoon. Lisää pukkaa lehtiä ja oksia. Ruukku 40 cm halkaisijaltaan (onneksi pyörillä). Muuten mukava, mutta siinä on saamarin pitkät ja terävät piikit joita on vaikea huomata.

Toinen on se tavallinen kultaköynös ja kolmas on bambunoksa. Bambunoksat sopii kyllä jokaiselle. Kaataa vain vettä ja kyllä kasvaa!

R2D2
hane

Posts: 242

#18 • • hane
Siis nukkatyräkki/pahapoika mikä lie, miten sitä hoidetaan? Sain aikoinaan semmosen nelilehtisen eikä se venyny mihinkään suuntaan ja pari kertaa oon mullat vaihtanu ni eihä sillä raukalla oo ees kunnon juuria ku joku pari hiuksenohutta haiventa (ihmettelen että hengissä yhä ja pysyy pystyssä). Nyt keväällä en vaihtanu multaa ni nyt se on kasvanu iha hulluna, mutta: tänää huomasin ylimmän lehden olevan iha valkea ja pariin muuhun lehteen on tullu jotain vaaleeta kans, homettako? ei oo ees multa märkä...outo ja mulle tuntematon kasvi, ihme että hengissä mutta nytkö lie tekee kuolemaa.
Muut ihanuudet eli juoru ja kultaköynnös tykkäävät kun välillä unohtaa kastella *hymy* ja rahapuun alku pitäs istuttaa, millaseenkoha ruukkuun...

--
- Luulotauti paranee tiedolla -

oooo

Posts: 1,249

#19 • • oooo
Löytyy 2 kpl onnenbambuja. Niiden lisäksi ainoastaan orkidean huolisin. Mitään muita rehuja en tänne halua.

PAITSI kaikki kukkakimput on tervetulleita. Nyt on maljakossa kullan antama ruusu *sydän*
Sphyxia

Posts: 3,308

#20 • • Edited Sphyxia Maracujá!

r2d2, 13.7.2007 21:07:
joista toinen on jokin sitrushedelmän siemenestä kasvatettu. Lehtitunnistuksen perusteella klementiini tai jotain sinne päin. Sain kaverilta kun se oli sellainen hevospiiskan näköinen ja päässä kaksi lehteä ja ruukku. Nyt se on tuollainen 2m. Keväällä piti leikata ylin oksa pois jottei ota kattoon. Lisää pukkaa lehtiä ja oksia. Ruukku 40 cm halkaisijaltaan (onneksi pyörillä). Muuten mukava, mutta siinä on saamarin pitkät ja terävät piikit joita on vaikea huomata.



Heh, noinhan yleensä menee noiden sitruskasvien kanssa, jopa täällä Pohjolassa. *hymy* Itselläkin siemenestä kasvatettu sitruunapuu, kasvaa kuin mikä. *whaat* Pitää koko ajan vaihtaa ruukkua suuremmaksi.

Ko. sitruunapuun lisäksi kämppä on täynnä kaikenlaisia viherkasveja. En pystyisi kuvittelemaan kotia, ilman vihreyttä!