Kirjasta Syö oikein oman tyyppisi mukaan (Peter J. D´Adamo):
... jokaisella veriryhmällä on oma antigeeni, jonka rakenne poikkeaa muista. Solujen pinnasta kohoaa "antenneja", jotka koostuvat pitkistä fukoosiketjuista, eli sokeriketjuista. O-veriryhmällä on soluissaan vain tämä fukoosiketju, eli ei varsinaista antigeeniä. A-veriryhmällä fukoosiketjuun liittyy toinen sokeri, N-asetyyligalaktosamiini. Nämä sokerit yhdessä muodostavat A-antigeenin. B-veriryhmällä fukoosiin sen sijaan liittyy D-galaktosamiini, joista yhdessä muodostuu B-antigeeni. AB-veriryhmällä on soluissaan nämä kummatkin antigeenit. Antigeenien tehtävänä on muodostaa vasta-aineita sairautta aiheuttavia tungettelijoita vastaan. Vasta-aine kiinnittyy tungettelijan antigeeniin ja muuttaa sen tahmeaksi. Tapahtuu liimautumis- tai sakkautumisreaktio, jolloin tahmeiksi muuttuneet solut, virukset, bakteerit tai loiset tarttuvat yhteen kokkareiksi, joiden tunnistamien ja poistaminen elimistöstä on helpompaa kuin yksittäin liikkuvien tungettelijoiden.
Lektiinit ovat valkuaisaineita, jotka kokkaroittavat veren ja liimaavat eliöitä toisiinsa. Kehon solujen pinnalla on lektiinejä, jotka sieppaavat bakteereja ja loisia. Bakteerien pinnalla on lektiinejä, jotka kiinnittävät ne liukkaisiin limakalvoihin. Kaikki ruoka-aineet sisältävät myös lektiinejä.
Jos ihminen syö ruokaa, joka sisältää hänen verensä antigeenille sopimattomia lektiinejä, antigeenit alkavat tuottaa elimistössä vasta-aineita ruokaa vastaan. Lektiinit alkavat kokkaroittaa jonkin elimen tai kehon alueen verisoluja. Tämän jälkeen elimistön valkosolut alkavat puhdistaa näitä kokkareita ja hyökkäävät omia kudoksiaan vastaan. Seurauksena on vaurioita kudoksissa.
Kirja väittää mm. että "Ruoka-aineallergiat eivät ole ruoansulatushäiriöitä vaan immuunireaktioita joihinkin ruoka-aineisiin: immuunijärjestelmä tuottaa vasta-aineita, jotka pyrkivät estämään kyseisten ruoka-aineiden pääsyn elimistöön".
Jokaisella ruoka-aineella on omanlaisensa lektiinit, jotka reagoivat eri veriryhmiin kuuluvien kehoissa eri tavoin. Tämä johtaa siihen, että ei ole olemassa ruokavaliota, joka parantaa, laihduttaa ja ravitsee jokaisen yhtä hyvin.
Itse ajattelin kokeilla tuota kun olen kuullut monilta niin hyvää palautetta. Ainakin 0-ryhmän kuvausta lukiessa jo tuntui hyvinkin kotoiselta, lihaa!! Noita kuvauksia löytyy netistä aika helposti, esim täältä.