24h jotka määrittelevät uudelleen todellisuutta

By sapeli, Sunday 23.1.2005

Olen aivan megaväsynyt - en ole nukkunut n. 30 tuntiin ja olen ollut siitä noin 24 tuntia juovuksissa... Mutta nuo edelliset 24h ovat merkinneet mun elämässä ehkä enemmän kuin mitkään 24h vuosiin.

Kaikki meni suunnitelman mukaan. Ei minun suunnitelmani, eikä kenenkään kaverini suunnitelmani, mutta oli selvää että kaikki kävi juuri niin kuin pitikin käydä. En päätynyt niihin bileisiin minne olisin halunnut, mutta se oli hyvä asia. Tapasin aivan uusia ihmisiä joiden kanssa oli outo yhteys ensimmäisestä sekunnista lähtien. En päätynyt sinne jatkoille mitä luulin, mutta mikään ei olisi voinut käydä paremmin. Koko periodin kruunasi hymy joka varmisti että olen ymmärtänyt asian oikein - ja todellisuuteni on nyt erilainen.

Satunnaisia oivalluksia (lähinnä oma muistio):

1) on aina parempia vaihtoehtoja, ja on aina huonompia vaihtoehtoja. täten kaikki on subjektiivista, ja tavallaan minkä tahansa määrittely on kuin valitsisi pisteen kehällä - siitä pääsee eteenpäin ja taaksepäin, mutta se onko se huonompi vai parempi riippuu täysin näkökulmasta. simppeliä, mutta tuon oivaltaminen ja kokeminen totena on vähän eri juttu.

2) jos ei ole mitään muuta kuin peili, kukaan ei tule muistamaan sinua. jos kaksi peiliä peilaa toisiaan, lopputulos on paradoksi, äärettömyys, joka katoaa tyhjyyteen.

3) ihmisten väliset tilanteet ja olosuhteet voidaan määritellä äärettömän monella eri tavalla, ja ne kaikki ovat ihmisten luomia. mikään ei ole oikeampi kuin toinen, mutta kaikki eivät toimi kaikille. rakkaus on universaali voima.

4) ihminen luo oman todellisuutensa. se todellisuus minkä itse luomme on todellisempi kuin se fyysinen atomien ja energioiden maailma, ja meillä on voima ja valta muuttaa todellisuutta mielemme mukaan. sitä valtaa ei voi käyttää väärin, mutta ihminen ei myöskään voi tietää mitä sillä vallalla pitää tehdä. voimme siirtyä todellisuuden pinnan tuolle puolen, kävellä jumalina kuolevaisten joukossa ja nähdä sen kaiken absurditeetin, mutta myös sen kaiken nerokkuuden. a moment of pure brilliance. maailma on käsittämättömän kaunis. ja se on minun luomukseni.

Tavallaan paljoa epätodennäköisempää tapahtumien ja sattumien ketjua ei voi kuvitella, mutta toisaalta koko elämäni on rakentunut tätä pistettä varten - ja tässä pisteessä mikään muu menneisyys ei olisi voinut olla mahdollinen. Olen nöyrä tämän kohtalonvirran edessä, ja tiedostan että en ole pelinappula mutta en myöskään ole pelaaja; olen itse se virta.

Mikään ei ole enää samaa. Olen valmis luomaan uuden maailmankaikkeuden. Tervetuloa jakamaan se kanssani.

Comments

There are 3 comments. Please login to read them and write your own.