pläjäys teknoa ja pilipalia

3 posts, 1 page, 1,499 views

Avatar
#1 • • tma Guest
noh.
kärsivällisyyttänne koetellen postaan viisi raitaa männävuodelta.

kolme raitaa rankempaa teknoa...
http://www.ihku.org/~dakyy/elohiiri/tma__through2.mp3 (160kbps)
http://www.ihku.org/~dakyy/elohiiri/tma__in_side.mp3 (160kbps)
http://www.ihku.org/~dakyy/elohiiri/tma__bitchier_than_before.mp3 (192kbps)

yksi raita leppoisampaa tavaraa...
http://www.ihku.org/~dakyy/elohiiri/tma__forming01_dmix.mp3 (192kbps)

ja vielä yksi minimaali kuuntelubiisi...
http://www.ihku.org/~dakyy/elohiiri/tma__lektr01_a.mp3 (160kbps)


lienee sanomattakin selvää että vähintään yhdestä olisi mukava saada kommenttia....


-bonus: vielä previkka uudestaan:
http://www.saunalahti.fi/malinena/sikrit/tm078c-lofi.mp3 (96kbps)
Avatar
#2 • • Sogax Guest
Aloitetaanpa vaikka tuosta lofibiisistä. Mukavan tummasävytteinen teknojyystö. Jos kickdrum olisi ollut massiivisempi ja ohkainen ambientpadi leveämpi ylä ja alasuuntaan (ns. pihviä lisää) niin tämähän olisi melkein DJ Hell lookalike. 1.20 paikkeilla esiinastuva cymbaalikohina ja muhiseva lisäbasso ovat vähän köyhän kuuloisia, mutta toimivat jotenkin tähän tyyliin. Siis aika rankasti kompressoitu ja bassokick on painettu alas, mutta vähän liian pehmeä saundi alapäässä.

Puolenvälin jälkeen loopattu ambientpadi häiritsee hieman. Vaikka äänimaailma pyrkiikin rankkuuteen niin potkua voisi olla lisää reippaasti. Loppuosiossa sitten paljastuukin rytmipuolen tonkköys lähinnä eikä biisi enää paljoa irrotta fiilistelyjä.

---

lektr01 a

Upeat syntsasaundit. Varsinkin tuo kellopelimäinen kilkatus hivelee korvakäytävää mukavasti. Haitsu kohisee todella ikävän kuuloisesti. EQuttaminen tai lievä cutoff auttaisi asiaa. Tai paremmat samplet.

Syntsat vaikka ovatkin ihan kivat jäävät toistamaan melodiaa hivenen rasittavalla tavalla. Taustalla on pannailtu harvakseltaan mukavanoloisia vikinöitä, mutta ne hukkuvat ikävästi tuhnuiseen perkussiopuoleen ja tuohon päämelodiaan.

Kolmen minsan paikkeilla tapahtuva 'breakdown' ei luo myöskään asiankuuluvaa dynamiikkaa. Biisi jää junnaamaan paikalleen ja vähän taantuu alun kuvioihin.

Eli hyviä saundeja, kivan raikas ja ilmava, mutta vähän ideaton. Pahin puute on keskialueen voimattomuus ja varsinaisen koukun puuttuminen.

---

bitchier than before

jesh, jyystökone lähtee käyntiin, tällähän murskaa taloja tai ainakin latoja. :)

Jos monoträk voi olla pastellisävyinen niin tämä biisi on juuri sitä.
Pyrkii munallisuuteen voimalla, mutta humppavaihe jää päälle ja munat tippuu jonnekin lattialle.

Silti varsin matalalle painettu äänimaailma on tavallaan korvienlämmittäjä. Ambientkolina jota veivataan sisään ja ulos olisi voinut olla ehkä dominoivampi tai paremmin toteutettu. Nyt sitä koukkua jää vain nälkäisenä odottamaan ja saman pitkähkön loopin toisto tulee liiankin selvästi esille. Industriaalivaikutteita lisää niin tästähän voisi saada ihan hassuja viboja.

---

formingo010 dmix

Elektrosaundit ovat kohdallaan samoin peruselektrobasso. Alku lupaa hyvää, mutta tässäkin kehittymätön toisto vaivaa eniten.
Pannatut syntsasoundit ovat hyvin valittu, mutta ne jäävät liikaa pyörimään omiin kuvioihinsa. Kuitenkin huomaa, että hyvää makua löytyy yksittäisiin soundeihin. Ne soundit vain eivät aina välttämättä tue toisiaan täysin.

Aika chilli biisi oikeastaan kun lämmitelee konettaan käyntiin vasta puolentoista minsan jälkeen. Päällelätkittty ideaton kläppi ei nosta biisiä lentoon. Lento ja kunnon ratsastusmeininki puuttuu.

Ideoiden vähyys tulee esiin parin minsan jälkeen, jolloin esiin tuodaan ihan ok padi loopilla ja epämelodisella pitchailulla. Ikävä kyllä biisi on kuin kaksi biisiä yhteen. Jos kokeellisuutta lähdet etsimään niin kannattaa tehdä sekin sitten kunnolla överiksi.

Lopussa vähän biisin lentoon nostavaa pehmeää cymbaalikilkettä olisi voinut tuoda jo paljon aikaisemmin esiin, mutta sekin jää vaisuksi kun taas tuodaan vähän uutta lisää ja rikotaan kehitys alkumetreille.

Epämelodisuus ja pihvin puuttuminen pilaavat ihan lupaavan alun. Liikaa toistoa, huonosti yhdisteltyjä saundeja. Alussa oli mukavia ideoita.

---

through2

dodiin, nyt on munaa saundissa. Tempo on hengästyttävä mikä sinällään sopii tämäntyyliseen jyystöön. Kaikki perinteisen monoträk detroitin ainekset ovat mukana rähisevästä detroitarpeggiosyntsasta kohisevaan ridecymbaaliin. Joey Beltramin oppitunnit on selvästi luettu tunnollisesti läpi.

Lupaava alku vain omituisesti katoaa ja vasemmalle kanavalle pannattu kolina alkaa olla todella häiritsevästi out of sync muun tavaran kanssa. Se varmaankin johtuu siitä, että kunnon raidailu aloitetaan heti alussa ja sitten lähtee veke. Haitsu on kiristetty aika ilkeisiin taajuuksiin lähinnä hampaita kiristämään.

Puolentoista minsan kohdalla tuleva breakdown on toteutettu vähän ontuvasti. Biisi rullaillee eteenpäin ihan voimallisesti ja hardcore basskick on ihan ponnekas. Muu matsku ei vain tue niin hyvin kuin voisi. Lopussa on tosin ihan kohtuu meno päällä lukuunottamaatta turhaan taajaan toistuvaa breikkailua.

---

Kriittinen katsanto, mutta niin pitääkin. Kannattaa kokeilla eri tyylisuuntia ja experimentoida enemmän. Teknopuoli on vähän ontuva, mutta elektrompi ja melodisempi näyttäisi natsaavan paremmin. Kannattaa satsata enemmän itse biisin rakenteisiin ja etsiä mieluummin muutamia hyviä elementtejä, jotka sopivat yhteen kuin yhdistellä kaikkea samaan kasaan tai samaan biisiin.
Osassa biiseissä on vähän yliyrittämisen makua, joten jokin simppelimpi voisi olla hyvää vaihtelua. Plagiointi on myös vain hyvästä alkutaipaleilla. Kuuntele paljon muiden musaa ja ime vaikutteita kuin sieni.

Ehkä kannattaisi tehdä tosi yksinkertainen rytmipuoli ilman turhaa kikkailua ja lätkiä sitten parhaiten tomivat syntsat mukaan ja katsoa mihin se johtaa.

Lisää vain matskua ja paljon, oli se sitten skeidaa tai inspiroivaa. Sitä kautta saakin sitten lisää näkemystä ja kokemusta siitä mikä toimii ja mikä ei.

:)