Alkoholia ilman haittavaikutuksia

35 posts, 2 pages, 22,768 views

sapeli

Posts: 11,768

#1 • • sapeli jokukukamikä?
New Scientistista: All the pleasures of alcohol, with no downsides

http://tinyurl.com/k57o4

Tiivistelmänä, tiedemiehet on keksineet yhdistelmän kemikaaleja joilla voi saada kaikki alkoholipäihtymyksen hyvät puolet (euforia, sosiaalisuus, rentous) ilman haittapuolia (huono olo, muistinmenetys, aggressiivisuus). Jos tätä olisi myytävänä niin käyttäisitkö? Kyse luultavasti olisi pillereistä tai jauheista joita voi liuottaa "blandiksiin". *hih*

--
Elämä ei ole pelkkää lasten leikkiä.

Karski

Posts: 6,049

#2 • • Karski Pomon kätyri

sapeli, 12.4.2006 15:45:
tiedemiehet on keksineet yhdistelmän kemikaaleja joilla voi saada kaikki alkoholipäihtymyksen hyvät puolet (euforia, sosiaalisuus, rentous) ilman haittapuolia (huono olo, muistinmenetys, aggressiivisuus). Jos tätä olisi myytävänä niin käyttäisitkö? Kyse luultavasti olisi pillereistä tai jauheista joita voi liuottaa "blandiksiin". *hih*



Miten mulla on semmonen olo, että mulle
on aikasemminkin mainostettu pillereitä,
joista tulee hyvä olo ja joissa ei oo mitään
haittavaikutuksia...

--
Paid by the Alliance
to slay all the giants.

Hyzenthlay

Posts: 5,103

#3 • • Hyzenthlay myrkynsekoittaja

sapeli, 12.4.2006 15:45:
Tiivistelmänä, tiedemiehet on keksineet yhdistelmän kemikaaleja joilla voi saada kaikki alkoholipäihtymyksen hyvät puolet (euforia, sosiaalisuus, rentous) ilman haittapuolia (huono olo, muistinmenetys, aggressiivisuus).



Eli joku on keksinyt uuden huumeen *justjoo*

--
Lapsuus on lyhyt, joten kannattaa juhlia aina kun voi :D

hrdkvr

Posts: 3,929

#4 • • hrdkvr KURGO
ja olskohan tutkimus sponsored by:

stolishnaya, bud, coors, bacardi etc..

vai millä rahalla "tällaisia" tutkimuksia muuten rahotettaisiin

--
-keep it hard-

Hyzenthlay

Posts: 5,103

#5 • • Edited Hyzenthlay myrkynsekoittaja
niin se vaan menee, että mikä tahansa päänsekoittaja keksitään nyt, se menee laittomaksi.

--
Lapsuus on lyhyt, joten kannattaa juhlia aina kun voi :D

hrdkvr

Posts: 3,929

#6 • • hrdkvr KURGO
niin siis eiks tää keksintö ole aine joka nautitaan ennen alkoholin nauttimista.. eli aine joka poistaa alkoholista haittavaikutukset!

--
-keep it hard-

Claquesous

Posts: 3,206

#7 • • Edited Claquesous viidettä kolonnaa
Uusiin kemikaaleihin liittyy aina kaikkia kivoja juttuja, kuten odottamattomat, pitkällä aikavälillä ilmenevät haittavaikutukset. Muistetaan, että esim. DDT oli 60-luvulla vielä täysin harmiton aine, jota perheenisät ruiskutteli puutarhaletkulla lapsiensa päälle näiden uiskennellessa suburbian uima-altaassa. Nyt DDT on ymmärtääkseni todettu yhdeksi myrkyllisimmistä aineista mitä ihminen on koonaan keksinyt. Taisi aiheuttaa syöpää ja muuta mukavaa.

EDIT: fiilausta... ja lisää särmäystä.

--
32. of December

John

Posts: 1,384

#8 • • Edited John Lauma
Joku mainostaa GHB:tä? Karu fakta vaan on se, että haitatonta päihdettä ei ole. Harmillista mutta totta.

Edit: luin jutun, ja näyttäisi olevan samantyyppinen vaikutusmekanismi kuin GHB:llä...*justjoo* Siitä vaan öyskäämään.*piis*

--
Fancy some cheese, Gromit?

*Stardust*

Posts: 202

#9 • • *Stardust*
Mielenkiintoinen ajatus, mutta mielestäni hieman hämärsti ilmaistu "All the pleasures of alcohol..." Korjatkaa jos olen väärässä, mutta muuttamalla aineen kemiallisia ominaisuuksia sen nimi muuttuu myös. Ymmärrän toki jos kyseessä on vain pieni yksinkertaistus, jotta ihmiset ymmärtävät mistä on kyse, sen sijaan että ko. aine nimettäisiin esim. C6H18NO etc. Mutta tosiaan, itse asiaan. Olen samaa mieltä siitä että vaaratonta päihdettä ei ole, mutta jos esim. juuri alkoholin haittavaikutuksia pystyttäisiin jollain tavalla hillitsemään, näkisin sen ainakin osittain hyvänä asiana. Tietysti haittavaikutkset toimivat hyvänä "rajoittimena", erityisesti juuri kuningas Alkoholin kohdalla. Ottaen huomioon suomalaisten käsittämättömän alkoholikulttuurin, pelkään pahoin että juuri tällainen keksintö olisi omiaan lisäämään humalahakuista ravintola/baaripörräystä. Ei saisi yleistää, antakaa ruoskaa jos siltä tuntuu, mutta kyllähän meistä varmasti jokainen on sen verran pyörinyt yöelämässä että realiteetit ovat tulleet hyvinkin selviksi. Kaipa tällainen "superhuume" on nykyihmisen graalin malja. En kuitenkaan jaksa uskoa että tässäkään tapauksessa käyttö on täysin vaaratonta, ottaen huomioon että aine kuitenkin vaikuttaa aivojen välittäjäaineisiin. Mikä huume ei vaikuttaisi? Enpä tiedä.. ehkä New Scientist julkaisee aprillipilan myöhässä tai jotain *ding*

--
My pain is constant and sharp and i do not hope for a better world for anyone. In fact i want my pain to be inflicted on others. I want no-one to escape. - Patrick Bateman (American Psycho)

Fyrisch

Posts: 4,525

#10 • • Edited Fyrisch
Jo sana kemikaali sai mun niskakarvat nousemaan pystyyn!

Jos toi nyt tulis lailliseks ja markkinoille nii en kyllä käyttäis..

Mielummin kärsin 1-3 päivän darroist, niist ainaski oppii ettei tarvii joka viikonloppu ryyppäillä.. >:EX

Edit: www.dokukyrpa.com
Caro²

Posts: 5,301

#11 • • Edited Caro² Fiilis / SESSIONS2
Tää on vähän sama vissiin kun 80luvun lopulla ilmoitettiin suureen ääneen uuden mullistavan dj:n elämää helpottavan työkalun olemassaolosta. Se iki-ihana Cd-levy. Se on niin paljon parempi, pienempi ja mukavampi. CD:tä on mukavampi soittaa, se soi paremmin ja cd-levy on tulevaisuudessa se formaatti mitä dj kantaa pakissaan. Vinyyli kuolee pois ja ainoastaan cd:tä ostetaan..

nimimerkillä 300000000euroa lp-levyihin vuodessa..

EDIT: Mutta siis, itsehän en juo baarissa viinaa sen takia, että menee pää sekasin. Vesselit ja parit muut maitopohjaiset drinksut on vaan niin pirun hyviä, ettei niitä voi jättää homehtumaan sinne hyllyyn *sydän*

Se, että tulee kiva olo, on ihan mukava lisävaikutus asiaan. Eikä noista tule krapulaa, ennenkun niitä on juotu reilusti yli 20 illan aikana *iloinen*

Tosin, kun menee soittamaan, ni on ihan mukava nykästä pari litraa siideriä tai vastaavaa alle, että on sopivan rento fiilis *joo* Joten kait tuommoset vois olla ihan pop. Ei tarvis juosta kusella ku nykäsee pari ihmenappia naamaan ja konttaa soittimien taakse.
sapeli

Posts: 11,768

#12 • • sapeli jokukukamikä?

hardikaveri, 12.4.2006 15:55:
niin siis eiks tää keksintö ole aine joka nautitaan ennen alkoholin nauttimista.. eli aine joka poistaa alkoholista haittavaikutukset!



Itse asiassa ei - kyse tosiaan on alkoholia "matkivasta" aineesta, joka siis vaikuttaa suoraan niihin aivokemiallisiin asioihin joista alkoholissakin tulee hyvä ja sosiaalinen olo. *joo*

Ja niille joita sana "kemikaali" häiritsee, onhan alkoholikin omalla tavallaan kemikaali. En sitten tiedä mikä sanan virallinen määritelmä on mutta samaa ainetta voi syntetisoida kuin mitä tulee tammitynnyreissä käyttämällä...

Ja tästä juteltiin tänään Uniqissa: voihan tuon pillerin tai jauheen laittaa esim. limun tai alkoholittoman oluen sekaan, josta seuraa aiemman kaltainen juomanautinto mutta ilman niitä haittoja.

Sponsoreista: siitähän tuossa myös sanottiin että on aika epätodennäköistä että alkoholijätit antaisivat tuollaisen keksinnön tulla markkinoille, mutta toivottavasti Suomen kaltaisessa suht vapaassa maassa sille annettaisiin edes mahdollisuus; USAssahan tuo lobattaisiin alta aikayksikön maanrakoon.

--
Elämä ei ole pelkkää lasten leikkiä.

-qwr-

Posts: 117

#13 • • -qwr- antifeidari

Jo sana kemikaali sai mun niskakarvat nousemaan pystyyn!

Mielummin kärsin 1-3 päivän darroist, niist ainaski oppii ettei tarvii joka viikonloppu ryyppäillä.. >:EX



Noh noh. Kyllä se alkomaholi on huume/kemikaali siinä missä mikään muukaan aine. Niin ja ohan siellä kokiksessakin vaikka mitä kemikaaleja (aspartaamia jne.) ;)

quote tuolta sivulta

most people who suffer severe alcohol-induced liver disease are social drinkers not alcoholics



Tämäkin on muuten totta. Esim. ranskassa missä lipitetään pullollinen viiniä jokainen päivä, kärsitään paljon enemmän maksavaurioista kuin jossain maassa missä juodaan vaan viikonloppuisin.

Meni vähän OT. Itse aiheesta vielä, niin itse olisin kyllä valmis kokeilemaan tätä "ihme huumetta". Ei darraa tai muistin menetyksiä aamuisin kuullostaa kyllä houkuttelevalta utopialta. Maailma olisi parempi paikka.
John

Posts: 1,384

#14 • • Edited John Lauma
Sinänsä kaunis ajatus, mutta esimerkiksi bentsot ajavat pitkälti samaa asiaa. Yksi syy miksi bentsot ovat reseptilääkkeitä on niiden addiktiopotentiaali. Todenäköisesti tällaisella "ihannehuumeella" olisi vähintään yhtä suuri koukuttamisvaara.

Sama periaate eri aineella: sekoitetaan kokaiiniin haittavaikutuksia estäviä aineita, kuten betasalpaajia ja antioksidantteja. Siinä olisi sitten aine joka saa ihmisen valppaaksi ja euforiseksi, ja hän jaksaisi valvoakin monta päivää putkeen. Eikä haittavaikutuksia! *super*
Ei kuulostanut enää niin uskottavalta, vai mitä? ;)

--
Fancy some cheese, Gromit?

Jago

Posts: 4,039

#15 • • Jago un-trained monkee
kyllä m haluisin semmosta mieluummin jos se tulis markkinoille..
alkoholijuomista mulle sopii hirveen harva,, ja mieluummin tosiaan ilman haittavaikutuksia

--
Sound is the origin of all form, with matter shaping itself in response to the vibration of the universe

Riku

Posts: 3,187

#16 • • Riku The Little Prince
Muistelen jostain artikkelista lukeneeni, että tuossa olisi kyse nimenomaan jostain sekoituksesta bentsoja tms, vaikken sitä tuosta artikkelista hetkessä löytänytkään.

--
Kyseenalaista aina kaikki.

Wanna B

Posts: 259

#17 • • Wanna B Rattopoika
Tottakai vetäisin, joo kyl juon alkoholia, melko hyvinkin, mut se darran ja seuraavan päivän työpäivn yhdistelmä on vaan esteenä juomiselle usein... Eli mukava humala ilman darraa sopis enemmän ku hyvin *känni*

--
Kukkuu, mitä apinalauma?!

Jago

Posts: 4,039

#18 • • Jago un-trained monkee

Riku, 13.8.2006 14:35:
Muistelen jostain artikkelista lukeneeni, että tuossa olisi kyse nimenomaan jostain sekoituksesta bentsoja tms, vaikken sitä tuosta artikkelista hetkessä löytänytkään.


nyt kun viellä tietäis mitä betsot on ja mitä ne tekee..*blush*

--
Sound is the origin of all form, with matter shaping itself in response to the vibration of the universe

gerry

Posts: 979

#20 • • gerry
Suomalaiset o vissin sen verran vetäytynyttä porukkaa et pakko jollakin aineel saada pää sekais....

No ei sen puoleen, kyl ittekki tykkään kaljasta/drinkeistä jne... Mut mä kyl yleensä kärsin rehellisesti krapulas edellisen päivän toilaukset. Jos ei olisi krapulaa niin voi vetää pään niin täyteen ettei rajoja ja sit hillutaan vitun kännis ja ollaan maailman sosiaalisintta porukkaan. Kun vetää pari bisseä (pari rauhoittavaa) niin siitä ei seuraa krapulaa eikä myös maailma sosiaalisinta oloa... Koska ainakin allekirjoittanut tykkää keskustella ihmisten kans jotka myös seuraavana päivänä muistavat mistä puhuttiin jne.

Ja vaikka ei heti haluaa uskoa niin krapula on hyväksi. Se pistää aina välil ajattelemaan että tästäkö mä nyt sitten maksan? Rahaa meni vitusti ja tässäkö se vastike?

Monetha ovat kovan krapulan koettua rajoittanut oikeasti juomista...

--
by B.C.S