Valokuvauskilpailu; Kaunis ja ruma #13 (äänestystopik)

45 posts, 3 pages, 19,731 views

Caro²

Posts: 5,301

#1 • • Caro² Fiilis / SESSIONS2
Äänestyksen säännöt:

- Anna pisteet kolmelle ja vain kolmelle kuvalle.
- Parhaalle kuvalle annetaan kolme pistettä, toiseksi parhaalle kuvalle kaksi pistettä ja kolmanneksi parhaalle kuvalle yksi piste.
- Muista mainita kuvan numero äänestäessäsi.
- Pisteytystä saa (ja olisi erittäin suotavaa) perustella.
- Turha löpinä muihin topikkeihin.
- Omaa kuvaansa saa äänestää, jos kokee tämän perustelluksi.
- HUOM! Äänestysaika on lyhyt. Äänestä saa 21.10.05 klo 23.59 asti, eli tämän viikon Perjantaihin. Ethän myöskään muokkaa ääniäsi tuon klo-ajan jälkeen. *)

Esimerkki:

[parhaan kuvan numero], 3p. - [perustelut]
[toiseksi parhaan kuvan numero], 2p. - [perustelut]
[kolmanneksi parhaan kuvan numero], 1p. - [perustelut]

Kilpailukuvat löytyvät osoitteesta:
http://db.cs.helsinki.fi/~vahakota/kuvitus/kuvat-2005-10/
Caro²

Posts: 5,301

#2 • • Edited Caro² Fiilis / SESSIONS2
[0001] : 3p : Ensimmäinen otos kilpailuun on loistava. Värien kontrasti on mieletön. Ideakin löytyy, vaikkei ehkä kaikkein selvin. Sähkötolppa on harvaisen ruma kapistus luonnossa. Kun taas syksyn punainen pihlaja on parhaimmillaan erittäin kaunis. Kontrastia on saatu kuvaan vangittua mielestäni hyvin. Puhumattakaan sijoittelusta, joka on myöskin erittäin onnistunut. Tiukat johdot muuttaa kulmaa ja kulkee kuvan tyhjän osion läpi nätisti. Iso käsi *sydän*

[0008] : 2p : Sijoittelu on mielenkiintoinen. Vaakakuvana tää ei olis toiminut. Pystykuvana muoto vihjaa auton menosuuntaan. Kurre on tarkka ja hyvän värinen. Turkki on siisti ja terävä. Koko loppuosa on sitten harmaata ja puhkipalanutta. Mietin, olisiko tää kuva saanut samanlaista kontrastia aikaan jos se ei olis ollu puhkipalanut.. mielestäni ei olis. Todennäköisesti kontrasti on saatu fotarilla. Mielenkiintoisen häyriön silmään aiheuttaa myös horisontin vinous, mutta kurren ja autojen suoruus. Olisiko kuva toiminut kallistettuna. Paha sanoa. Odotan mielenkiinnolla kuvaajien omia kommentteja kuvista.

[0013] : 1p : Värit on loistavat. Idea on loistava. Mutta minkä hiton takia kuvaaja ei voinut kuvata tätä hitusen kauempaa ja sitten leikata kuvasta samaa ideaa esille. Nimittäin tämän kuvan olisi pitänyt olla kauttaaltaan tarkka. Nyt puolet kuvasta sumenee lyhyen syväterävyysalueen takia.
Jos kolmannen sijan voisi jakaa, jakaisin sen 12/13/19 kuvien kesken. 12 on hieno idea, mutta kuva on huono (sumea ja taustan voimakkaat värit ei tallentunut salaman käytön takia). 19 taas erittäin hieno kuva, taiteellinen, mutta ei onnistu vangitsemaan aihetta :(

EDIT: Vaahtera -> Pihlaja (vois seuraavalla kerralla katsoa lehtiä "vähän" tarkemmin *nolo)
stimbeh

Posts: 400

#3 • • Edited stimbeh Moriheimoreilee.
[0008] - 3p. Tää on "kivasti bongattu". Tai no jos kuvaaja itse otti kurren kiinni ja telotti kadulle niin siinä tapauksessa pointsit tulee vaivannäöstä lavastukseen. *hih* Mutta pienen mietinnän jälkeen mielestäni tästä kuvastuu hyvin aihe ilman väkinäistä vastakkainasettelua niin kuin monessa muussa kisakuvassa. Kuvan asettelun olisi voinut tietty tehdä toisinkin mutta ymmärrettävää kyllä ettei siinä tiellä uskalla kauaa maata.

[0001] - 2p. Mukava ja onnistunut postikorttiasettelu. Ja jos kerran on syksy ja kaikkea. Aurinko näyttää mukavalta suurjännitetolpassa. Pilvetön taivas luo sopivan rauhallisen taustan. Ja kontrasti on suorastaan *sydän*. Mutta liian "tavallinen" ykköseksi... tai jotain.

[0013] - 1p. Eipä tekemällä tehty tämäkään. Hieno kuva vaikka hieman jäi itseltäni konteksti aiheeseen epäselväksi. Yksi piste lähti alakulman blurrista. Kuvaisivat hiukka taaempaa...*grr*

Ed1t: typ0il
Ed2t: pistekuvanumerouudelleenjärjestämisstandardienmukastamis

--
Flow with the go.

sapeli

Posts: 11,768

#4 • • sapeli jokukukamikä?
[0014], 3p. - Mielestäni tässä kuvassa tiivistyy parhaiten kilpailun aihe - "kaunis ja ruma" - ja kuva on silti itsessään viehättävä. Nimenomaan tässä kilpailussa mulle oli tärkeätä tuon aiheen noudattaminen, ja tässä se on tehty jotenkin vilpittömällä ja selkeällä tavalla. Ehkä suurin syy siihen miksi juuri tämä saa minulta kolme pistettä on se että kuva esittää nimenomaan visuaalisesti kauniin sekä ruman kohteen ja niiden kontrastin. Tästä kuvasta ei ole mitään pahaa sanottavaa itse kuvauksen kuin ajatuksenkaan puolesta.

[0008], 2p. - Itsekin harkitsin tuota aihetta mutta ei ollut juuri mahdollisuutta lavastaa kyseistä tilannetta... Parempi vielä olisi ollut jos tuo kuollut rassukka olisi ollut luonnossa ja kuollut ns. luonnon lakien mukaan. Silti, tuo näky herättää sekä kauniita että rumia tunteita pintaan; elämä itse on sekä kaunis että ruma. Hyvin aseteltu, ja mukavasti tuo taka-alan maisema häipyy näkyvistä ikäänkuin merkityksensä menettäneenä tragedian edessä. Huippusijalle tämä ei päässyt koska olisin kaivannut kuvassa samalla hetkellä kauneutta ja rumuutta, ja tässä kauneus on lähinnä viittaus menneisyyteen.

[0001], 1p. - Vaikuttava kuva ehdottomasti, mutta kuten Avernian jo mainitsikin itse kuvaustopikissa, kauneus ja rumuus tässä yhteydessä ovat kovasti subjektiivisia - mielestäni myös tuo sähköhökötys on varsin esteettinen sinistä taivasta vasten. Silti, tämä kuva kiteyttää mukavasti yhden kilpailun tahattomista teemoista: kahden erittäin erilaisen kohteen välisen kontrastin tutkiskelun, vaikkei kauneudesta tai rumuudesta välttämättä olisikaan kyse. Riittävän lähelle tämäkin kuva silti tuli alkuperäistä aihetta, ottaen huomioon että koskaan en ole nähnyt puuta joka pilaisi maiseman (= kaunis), mutta nuo sähkösysteemit ovat useinkin tämän tehneet (= ruma).

Erikoismaininnat kuville 0005 ja 0019. Kuva 0005 on kaikin puolin hieno - pidän erityisesti tunnelmasta joka on onnistuttu luomaan - ja erityismaininnan se saa sen ansiosta että siinä on pääkohteena ihminen, jota itse pidän parhaimpana esimerkkinä kauneuden ja rumuuden yhdistymisestä. Kuva 0019 on mielestäni koko kilpailun visuaalisesti upein, mutta ikävä kyllä en näe siinä juurikaan yhteyttä aiheeseen.

*aplodit* kaikille osanottajille; tämä oli vaikea aihe!

--
Elämä ei ole pelkkää lasten leikkiä.

Verano

Posts: 4,649

#5 • • Verano Merituuli
Mä jo pelästyin, että äänestys on ohi, kun otsakkeessa lukee äänestystulokset :O
Late

Posts: 3,441

#6 • • Edited Late team Lasse
Kuva 14 - 3p. - Hieno kuva joka sopii sekä vuodenaikaan että aiheeseen.
Kuva 1 - 2p. - Jotenkin vaan tykkän kuvasta, mageet värit ja kiva kontrasti.
Kuva 8 - 1p. - Hyvä idea ja hieno toteutus, puhkipalaminen häiritsee tosin.

edit: muutettu "äänestys standardin" mukaiseksi :b
Verano

Posts: 4,649

#7 • • Verano Merituuli

Caro², 18.10.2005 00:40:

Esimerkki:

[parhaan kuvan numero], 3p. - [perustelut]
[toiseksi parhaan kuvan numero], 2p. - [perustelut]
[kolmanneksi parhaan kuvan numero], 1p. - [perustelut]



Pitäsköhän tosiaan kaikkien laittaa nää tässä järjestyksessä? Eli siis kuvannumero ensin, viimeks taisi olla vähän sekaannusta ääntenlaskussa.
lunake

Posts: 800

#8 • • lunake Helppo.Hankala.Napanöyhtä
0003 - 3p
0001 - 2p
0009 - 1p




*possu*

--
Hedelmällisyys on påp!

Po`

Posts: 86

#9 • • Po` n00b
0001 - 3p
0008 - 2p
0010 - 1p

--
*ding*

NoctilucA

Posts: 52

#10 • • NoctilucA
[0008]- 3p Kaunis eläin, mutta mikä sen rumempaa kuin ennenaikaisesti auton alle jäänyt? Hieno asetelma.
[0013]- 2p Upea kuva. Olisi ansainnut ykkössijan, jos ei olisi alhaalta epätarkka. Sopii todella hyvin aiheeseen. Taas ihmisen ja luonnon kontrasti.
[0001]- 1p Ei jää epäselväksi aihe. Pelkistetty ja hieno kuva. Hyvä kontrasti.
UnityF

Posts: 15,721

#11 • • Edited UnityF joo just se
[0013] 3 pistettä: tää kuva vian kolahti hyvin. Kuvaa mun mielestä aihetta oikeen hyvin.

[0001] 2 pistettä: Kaunis luonto, ruma ihmisen jälki. Onnistu erittäin hyvin kanssa.

[0003] 1 piste: Ai että kun tääkin kuvastaa hyvin aihetta mut roskis olisi voinu olla vähän vasemalla enemmän kuvassa ja kuvaaja 2 askelta taaempana. Mut tykkäsin, olisi menny ykköiseksi jos noi jutut olisi paremmin tehty. Mut loistava ihdea.
Lost-Soul

Posts: 3,107

#13 • • Lost-Soul los pallos
0001 - 3p; Hieno kuva hyvällä idealle. Ei mitään epäselvyyttä, etteikö tämä olisi paras kuva.
0014 - 2p; Hyvät värit, tosin idea ei niin loistava, kuin tuossa 0001 kuvassa
0012 - 1p; Kuva ei mikään kaikkein paras, mutta ideaa kuitenkin löytyy edes vähän.

(Monilla oli loistavia kuvia, mutta itse en ainakaan löytänyt aihetta monistakaan kuvista. Tämä tietenkin helpotti kolmen parhaan kuvan valintaa, mutta toisaalta karsi monia loistavia kuvia heti pois)

--
Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis

Lyylikki

Posts: 2,975

#14 • • Lyylikki Ei she ole nnin nöbönuukhaa.
0013 - 3 p
0001 - 2 p
0012 - 1 p
Chäz

Posts: 1,381

#15 • • Chäz Namutäti
3p - 0019
2p - 0014
1p - 0012

--
Yhden hulluus tuottaa paljon hulluja..

You are who you pretend to be, so you better pretend to be someone you can live with

rakettilehmus

Posts: 214

#16 • • rakettilehmus villi lapsi
0001- 3p
0008- 2p
0014- 1p
Encoder

Posts: 310

#17 • • Edited Encoder Kofeinisti
1 - 3p (Sähkölinja on kuvassa se 'kaunis')
13 - 2p
15 - 1p

--
Mikään ei ole varmempaa kuin epävarma.

jeesboks

Posts: 4,064

#18 • • jeesboks p u p u
[0001], 3p.
[0017], 2p.
[0014], 1p.

--
sen pienen hetken kaikki on täydellistä... *sydän*

Chatte

Posts: 4,085

#19 • • Chatte Team Teknolipat :)
[0008] - 3p:
Kuva todellakin pysäyttää. Kelp0 tuosta viereiseltä koneelta kysyi, että mikä minulle tuli, kun naama noin venähti; olin juuri avannut ko. kuvan. Sommittelu ei voisi olla juuri onnistuneempi: uhri alalaidassa kiinnittää kaiken huomion ensisilmäyksellä, ja katu vaan jatkuu. Kuvan ylälaidan vaaleus ja puhkipalaminen sopivat ideaan mainiosti, ne häivyttävät kaiken muun sopivasti uhria ja katua lukuun ottamatta. Värit ovat kaikkiaan ajatukseen sopivat. Mitään kaunista itse kuvassa ei ole, mutta ajatuksena luonnonkauneus vs. tämä kuva on hyvä idea.

[0019] - 2p:
Mielestäni tekniseltä toteutukseltaan hienoin ja kaunein kuva. Kauniit helmet harmaudessa. Herättää myös ajatuksia hetken pohdinnan jälkeen.

[0002] - 1p:
Yksin ei ole hyvä olla väärässä paikassa. Hyvä sommittelu, ihan hyvä idea, vaikka kuvana ehkä hieman tavallinen. Kuvan ylälaita on turhan puhki, mutta enpä sitä oikeastaan huomannut kovinkaan pian.

--
Ainoa kuolema, jonka kuolemme, tulee joka päivä, jos kieltäydymme elämästä.
-Zorbas

Avatar
#20 • • Edited djmg Guest
iha loistavia kuvia*joo*

3p.0001
2p.0013
1p.0002