Postaa demo Spin Undergound Records:lle

11 posts, 1 page, 11,548 views

¡ Previous post about a year ago !
dB

Posts: 1,247

#5 • • Edited dB Digital Beat Music
Jaa-a.Olen aiemmin postannut demon jo iware labelille sen johtamatta mihinkään. Miten tämä olisi mitenkään erilainen?
dB

Posts: 1,247

#6 • • Edited dB Digital Beat Music

Replying to Postaa demo Spin Undergound Records:lle:

Kannattais ehkä keskittyä vaan dj-laitteiden vuokraukseen.Niin no mun musiikki ei ole kovin kummoista. Mutta onneksi Label Worx Limitedin kautta julkaiseminen ei maksa mitään joten ei mene rahaa hukkaan.


Jaa-a.Olen aiemmin postannut demon jo iware labelille sen johtamatta mihinkään. Miten tämä olisi erilainen?
Kyllä labelilla pitäisi olla joku selkeämpi linja ja muitakin artisteja kuin pelkkä perustaja ite.
Label Worxilla pitää olla firmalla myös tuloa että siellä voi ylipäätään mitään alkaa julkaista.
Morfin Mafer

Posts: 313

#7 • • Edited Morfin Mafer The Mogul

Replying to Postaa demo Spin Undergound Records:lle:

Kannattais ehkä keskittyä vaan dj-laitteiden vuokraukseen.Niin no mun musiikki ei ole kovin kummoista. Mutta onneksi Label Worx Limitedin kautta julkaiseminen ei maksa mitään joten ei mene rahaa hukkaan.


Jaa-a.Olen aiemmin postannut demon jo iware labelille sen johtamatta mihinkään. Miten tämä olisi erilainen?
Kyllä labelilla pitäisi olla joku selkeämpi linja ja muitakin artisteja kuin pelkkä perustaja ite.
Label Worxilla pitää olla firmalla myös tuloa että siellä voi ylipäätään mitään alkaa julkaista.Juu jos ottaa muita artisteja niin pitää olla pääomaa maksaa artistien royaltit, koska itse saan rahat vain vuosineljäneksittäin ja artistille voi laittaa royaltit maksuun esim. joka kk. Ja muutenkin artistien royaltit maksentaan PayPal-tilin kautta joten hänellä pitää olla oma yritys, joten aika vaikeaa näillä spekseillä löytää muita artisteja. Varsinkaan Suomessa jossa yrittäjä ei saa työttömyyskorvausta KELAsta jos ei ole tiennannut X € vuodessa ja oikeutettu täten ansiosidonnaiseen.

Ja sinä taisit postittaa demon silloin kun levymerkkini eivät olleet saaneet distribuutoeria kuten Label Worx Limited joten sen takia levyjä ei olisi saatu jakeluun.

Mutta tämä topic on nyt vanhentunut ja en ota enää demoja vastaan tuossa ensimmäisessä kappaleessani mainitusta syystä. Ja joutuisin kuseen jos ottaisin muita artisteja.
Morfin Mafer

Posts: 313

#8 • • Edited Morfin Mafer The Mogul
Noniin nyt olen tehnyt levytyssopparin kahen artistin kanssa.
Artistien rojaltien maksusysteeminä tomii Royalty Worx: https://www.label-worx.com/royalty/ ; Eli tämä systeemi laskee joka vuosineljännes artistien rojaltit levyn myynnistä automaatisesti ja minun itseni ei tarvitse käyttää aikaa tähän vaan maksella artistien automaattisesti generoituja PayPal-laskuja.
Tästä syystä, Spin Underground Records on erilainen kuin i4ware Records, jolla on ihan eri distribuuttori, jolla ei ole Royalty Worxin kaltaista palvelua vaan pitäsi kuluttaa tuhottomasti aikaa artistien rojaltien laskemiseen.
Morfin Mafer

Posts: 313

#9 • • Morfin Mafer The Mogul

Replying to Postaa demo Spin Undergound Records:lle:

Kannattais ehkä keskittyä vaan dj-laitteiden vuokraukseen.Hmm.. hyvä pointti mutta nyt mulla on oma toiminimi ja olen raivannut omalla musiikilla tien saada teoksia onlinekauppoihin. Joten voin tehdä rahaa sillä, että levytän muiden artistien biisejä, jotka osaavat tehdä sellaista musiikkia jolla on oikeasti kysyntää. Minun tekemä musiikki on valitettavasti vähän sellaista, että sitä ei paljoa haluta ostaa. Mutta on sentään joku ostanut musiikkiteoksiani ja niitä kuunnellaan jatkuvasti Spotifystä joten rahan tuloa ei voi estää mutta tällä hetkellä kassavirta on liian pieni.

Se miksi sinun demot eivät aikanaan johtaneet mihinkään ovat.
    Minulla ei ollut omaa toiminimeä vaan toimin Eezy Osk:n kautta
    Ei ollut distribuutoria ja en myöskään tiennyt mikä distribuuttori edes on ja sitä, että ilman distribuutoria ei voi saada onlinekauppoihin omaa musiikkia
    Oma musiikkini oli alussa sen verran huonolaatuista, että sitä ei olisi saanut edes distribuuttorin kautta myyntiin (huom! siis se ei ollut kiinni siitä, että ei ole nimeä koska se ei kiinnosta distribuutoria vaan niitä kiinnostaa sellaiset asiat kuten että montako levyä minulta tulee kuukausitasolla ja musiikin laatu)

Sitten Label Worx Limited on yksi maailman suurimmista distribuuttoreista ja sitä käyttää mm. Richie Hawtin, jne.

Historiaa siitä miten olen tähän hommaan raivannut tien. Ensin sain yhdeltä Hard Rock -artistilta Amadeus Music Barissa tiedon agrekaatista Record Union, joka oli vuosimaksullinen ja julkaisin sen kautta jokusen levyn mutta sittemmin huomasin, että musiikkini tekee niin pientä liikevaihtoa että ei ole mitään järkeä pitää levyjä myynnissä vuosimaksulla. Tästä syystä sitten sain yhteyden oton www.feiyr.comista ja perustin sen kautta i4ware Recordsin. Ja Feiyr on kertamaksullinen eikä vuosi maksullinen ja sen kautta levyttäminen on monin kertaisesti halvempaa kuin esim. aiemmin mainitun Record Unionin kautta. Koska minulla oli i4ware Records niin artsti nimeltä Ruiz Sierra unkarista alkoi lähetellä minulle promoja Label Worx Limitedin kautta ja näin kuulin Label Worxistä ja koska i4ware Recordsia ei voi siirtää Feiyriltä Label Woxille niin tein uuden labelin eli Spin Underground Recordsin. Koko homma ei olisi mahdollista, jos i4ware Software ei tekisi IT-alan liiketoiminnala rahaa. Ja jos i4ware Software ei tekisi sitä rahaa mitä se on tähän mennessä tehnyt mm. Timesheet for JIRA:n lisenssien myynnillä niin minulla ei kotistudiossa olisi niitä laittata ja ohjelmistoja mitä nyt on. Ilman i4ware Softwaren olemassa oloa ei oikeaa yritystä olisi edes kannattanut perustaa, koska yritystä ilman tuloja ei voi oikein pitää pystyssä. Että näin.

PS: i4ware Recordsin distribuuttori on vähän sellainen, että sen kautta en aijo julkaista ainakaan hetkeen mitään. Mutta ks. distribuutorin kautta on mahdollista prässätä 12" Vinyylejä ja CD-levyjä sellaiseen hintaan, että niitä ei kannate teettää muualla. Mutta ks. labeli pitäisi saada jotenkin tuottamaan niin paljon, että saisin distribuutorin tilille niin paljon rahaa, että kannattaisi teettää vaikka 300 kpl painatus 12" Vinyyejä. Jos rahat ovat siis tienattu digilevyjen myynnillä niin silloin 12" Vinyylien painattamisessa ei olisi sitä riskiä kuin on jos painatan ne firmani muista tuotoista.

PSS: Spin Underground Recordsilla on sitten oma ISRC-prefiksi hankittuna musiikkivideoille ja musiikkiäänitteille.