Huumetieto- ja käyttökysely 2012

45 posts, 3 pages, 47,315 views

oooo

Posts: 1,249

#21 • • oooo

Replying to Huumetieto- ja käyttökysely 2012:


---
Kai tää sama kysely tehdään sit erikseen myös metallisteille, hiphoppareille ja kanteleensoittajille?

Vai ei kai tässä vaan lähdetä siitä oletuksesta, että konemusiikki on näihin hommiin jotenki otollisempi kohderyhmä?
---


Viulistit vetää tiukinta settiä O_O lokeroikaamme siis kaikki.



80-vuotiaat hanuristit ne vasta kovia on vetämään *kissatappelu**vink*
KeijoK

Posts: 1,495

#22 • • KeijoK Member of L.I Groovecommunity | 1845 Celebrity Ale

Replying to Huumetieto- ja käyttökysely 2012:


---

---
Kai tää sama kysely tehdään sit erikseen myös metallisteille, hiphoppareille ja kanteleensoittajille?

Vai ei kai tässä vaan lähdetä siitä oletuksesta, että konemusiikki on näihin hommiin jotenki otollisempi kohderyhmä?
---


Viulistit vetää tiukinta settiä O_O lokeroikaamme siis kaikki.
---


80-vuotiaat hanuristit ne vasta kovia on vetämään *kissatappelu**vink*



Saati sitten pillipiiparit ja vetopasunistit. =D

--
On myönnetty se että nämä mekanoidit ovat syntyneet valmiiseen maailmaan joka on katettu voittopositioilla

anis

Posts: 2,451

#24 • • anis

Replying to Huumetieto- ja käyttökysely 2012:

Kai tää sama kysely tehdään sit erikseen myös metallisteille, hiphoppareille ja kanteleensoittajille?

Vai ei kai tässä vaan lähdetä siitä oletuksesta, että konemusiikki on näihin hommiin jotenki otollisempi kohderyhmä?



WORD !!

--
Pidätte minusta vain koska minäkin pidän itsestäni.

NwB

Posts: 327

#25 • • NwB
Eiköhän se mene niin, että joku on päättänyt että pitää space cakeista, muttei kannabiksesta, niin on päättänyt pistää Dancewicen pystyy.

Pitääkö sitä ottaa sitä niin loukkaavana.

--
Jee! Kumpi voitti!!

DanceWise2

Posts: 4

#26 • • DanceWise2
Hejsan Damien.

Päivi Räsänen? Nyt ei oikein mene jakeluun, kun et oikein avaa mielipidettäsi siitä, miksi linjauksemme on tässä suhteessa millään tavalla pseudo-kristillismoralistinen? Do no fucking harm? Mitä tarkoitat? Emme myöskään missään olosuhteissa aja sotaa huumeita/päihteitä/mitään muutakaan vastaan, mistä keksit sen?

Mikko Salasuosta sen verran, että olemme kyllä tehneet hänen kanssaan sangen pitkään yhteistyötä. Mikko oli mukana kahden edeltävän projektin ohjausryhmässä, loi rungon yhteistyössä kanssamme juurikin tähän kyselyyn, jota tässä promoamme sekä oli mukana nykyisen projektin hankesuunnitelman teossa. Hän on tälläkin hetkellä YAD:n projekteissa mukana ohjausryhmänpohjaisesti ja jaamme tasaisin väliajoin myös hänen kirjoituksiaan eri verkkosivuillamme.

Mitä syrjäytymiseen tulee, nimenomaan tuohon halutaan tällä kannabiskannanotolla vaikuttaa. Käyttäjien aseman heikentäminen yhteiskunnassa ei ole avain ongelmakäytön ehkäisyyn. Samoin rikoksen ja seuraamusten pitäisi olla jollain tavalla suhteessa toisiinsa. Aineesta riippumatta käyttäjien humaania ja oikeudenmukaista kohtelua oikeusjärjestelmässä täytyy tukea.
Mizfir

Posts: 2,472

#27 • • Mizfir pittuinen
Haha*nauru* sama vääntäminen näyttää jatkuvan vuodesta toiseen vaikka niin itse kulttuuri, sen päihdekulttuuri kuin jengikin on muuttunut ajan mukana. Ei sinällään, hyvä että keskustelu jatkuu ja pysyy elävänä.. oisin jopa odottanut enemmänkin mölinää, oi niitä aikoja..

Damien-muru, erityisen ilahduttavaa huomata että sultakin löytyy edelleen tota ihanaa kiukkupotkutulta*vink* Mutta, eikös tästä oo jo aikanaan kovastikin jutusteltu? Kanna on ikuisuusaihe, mutta sallittakoon sulle hieman päivän viihdykettä*nauru*

Kyselyillähän pyritään saamaan nimenomaan tietoa tän hetken tilanteesta bilettäjiltä ja kentältä, eikä mikään ärsyttäminen tai kyttääminen. Kun saadaan vertailutietoa edellisiin vuosiin niin sen perusteella pystytään kokoamaan sitä "kuuluisaa tutkimustietoa", josta hälistään "mihin tämäkin perustuu"-kysymyksillä*hymy*

Ja siis kaiken pointtihan on se että bilettäjiltä itseltään nousevan tiedon kautta ko. hanke pystyy kehittämään toimintamalleja ja tarvittaessa apua kentälle > esim. jalkautuva ea-ryhmä (joka on otettu oikein mukavasti vastaan esim. ulkofestareilla)

Eli siis pohjallahan on nimenomaan kohderyhmän palveleminen eikä tiedon käyttäminen mitenkään sitä vastaan, juu nou*hymy* Itsehän jäin "eläkkeelle" ko. duunista jo parisen vuotta sitten, mutta näen edelleen tärkeänä että työtä jatketaan jotta voidaan vastata sen hetken tarpeisiin vaikkapa sitten uusien päihdemateriaalien luomisena (jotka on siis just haittojen vähentämisen näkökulmasta tehtyjä eikä mitään soo soo-meininkiä).

..ja tuohon eri "kai rokki, hoppi, juppi, ym. kulttuureistakin kysellään".. kaikista toki ois hyvä kysellä ja tehdä tutkimusta, mutta en tiedä onko niihin olemassa vastaavaa hanketta. DW on vain bilekulttuuria varten, joten on ihan loogista että kaikki toiminta pidetään tiettyjen raamien sisällä :) Eli asian vois nähdä siltä kantilta että kannattaa olla ihan onnellinen siitä että meitä varten on tällaisia palveluja olemassa, koska koko toiminta on alun alkaenkin aloitettu kohderyhmästä nousseen tarpeen takia. Ei syyllistämistä, vaan silmien avaamista olemassa olevalle käytölle ja auttamista tarpeen mukaan.

*peace*

P.s. En muuten sitten ala kommentoimaan tän enempää, koska vanha ei jaksa enää. Kunhan ajattelin tuoda positiivista näkökulmaa asiaan, kun kaiken voi nähdä monella eri tavalla. Muut hoitakoot homman jatkossa*nauru*

J.k. Damien rokkaa vaikka ollaankin aina katseltu asiaa hieman eri puolilta lasia*vink**hali*

--
-Mannanen-

Juhgu

Posts: 7,921

#28 • • Edited Juhgu Virnistelijä


DanceWise2 on kolmevuotinen ehkäisevän päihdetyön kehittämishanke, joka on suoraa jatkoa kahdelle edeltäneelle projektille joiden syntymiseen olennaisena osana vaikutti juurikin tuo aiheeton "huumehörhöilyn" leima.

- - Järjestömme nimi on tosiaan Youth Against Drugs ja se on valittu nimeksi perustamisvuonna 1988. Pelkän nimen pohjalta tehdyt johtopäätökset ovat hieman kapeakatseisia, kannattaa kuitenkin ensiksi perehtyä toimintaan.



Mitäpä luulette, minkälainen vaikutus sillä on siihen huumehörhöilyn leimaan, kun suomalaisilla konemusafestareilla (ja vain konemusafestareilla) pyörii jotain YOUTH AGAINST DRUGS -hemmoja? Voisiko olla, että jo valmiiksi 10x resursoidut huumepoliisit ja "LSD-bileet metsässä" -tyyliin kirjoittava lehdistö vetävät siitä jotain omia johtopäätöksiään?

Jos tulisin pyörimään teidän toimistonne eteen JAY (Juhgu Against YAD) -banderollien kanssa, niin kai te (ja sivustakatsojat) heti osaisitte välttää kapeakatseisia tulkintoja, ja ymmärtäisitte että kyse ei ole mistään ahdasmielisestä negistelystä, vaan siitä että halusin vaan rakentavassa hengessä tulla auttamaan teitä toimimaan paremmin? Ja että banderollissa nyt sattuu lukemaan "Against YAD" vain ja ainoastaan siksi että tämä nyt vaan sattuu olemaan mun viitekehys, koska tarviihan viitekehys olla. Ja kohderyhmäkin sitä halusi. Ja eiköhän muillakin järjestöillä ole omat vastustajansa, ja ja ja jaja.




tl;dr jos kerran ette vastusta ni voisitte pikkuhiljaa vaihtaa nimeä, että saatais se (sinänsä erittäin positiivinen ja toivottava) jeesaus bileissä kulttuurin kannalta vähemmän ikävään kontekstiin.

--
Mitään juuri kirjoittamaani ei ole sellaiseksi tarkoitettu.

Byproduct (live)

m1kk3

Posts: 5,560

#29 • • m1kk3 no-life
^ my thoughts exactly

--
Kabinetti on niinkuin konemusa potenssiin kaksi.

(c) Sir Henri Risti

W

Posts: 1,049

#30 • • W
Eiköhän tämän kyselyn tarkoitus ole olla sellainen "se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa" tyyppinen kysely. ;)
Morrowe

Posts: 865

#31 • • Morrowe

Replying to Huumetieto- ja käyttökysely 2012:

Eiköhän tämän kyselyn tarkoitus ole olla sellainen "se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa" tyyppinen kysely. ;)



Tai ehkä se koira älähtää, jota on heitelty kalikalla päähän viimeiset kymmenen vuotta turhanpäiten? Ehkä skenessä voi olla huomattavan paljon tyyppejä jotka käyttää vaikka "vain" alkoholia? (mikä sekin mielestäni on huumaava aine, mutta joo).

Vastasin tähän siis sen perusteella miten YSTÄVÄNI käyttäytyvät RAVEISSA. Mun ystävät eivät ole mun nähden vetäneet muuta kuin sitä hemmetin kallista siideriä ja kaljaa. Joten haluan tilastotieteen ja skenen maineen nimissä huomauttaa pari TODELLA ISOA MOKAA tämän kyselyn perusteissa.

1. tilastoharha: Ketä ovat ystävät ja ketä on tuttavat? Vaikka raveissa näkisinkin joskus jonkun henkilön mahdollisesti nauttineen jotain muuta kuin laillisia alkoholivirvokkeita, en laske henkilöä YSTÄVÄKSENI, en tiedä mitä hän on mahdollisesti vetänyt, ehkä todellakaan laske tämän henkilön edustavan rave-kulttuuria tai katso hänen käytöksensä kuuluvan "ravekulttuuriin".

2. tilastoharha: Tässä kysytään omaa käyttöä ja "Merkitse aineet, joita ystäväpiirissäsi käytetään." Oletetaan että 10 raveissa käyvää tyyppiä tuntee yhden pitkätukkahevarin tai hipin, joka vetää joitain mainittuja. Jos vastaavat "totuudenmukaisesti", tulee tutkimuksen tulokseksi että rave-piireissä vedetään paljon aineita, koska iso osa näin vastasi. Oikeudenmukaisempi kysymys olisi ollut "Merkitse aineet, joita tiedät ystäväpiirissäsi käytettävän, kun menette rave-alakulttuurin bileisiin". Nykyisin kun ihmisillä tuppaa olemaan ystäviä monesta eri skenestä, mutta tässä kyselyssä koko kansa värittää ravesken tuloksia.

3. tilastoharha: tuo kohta mitä olet "kokeillut". Rajaisitte edes lääkekäytön pois. Kodeiinia on yskänlääkkeessä, amfetamiinijohdannaisia monessa allergialääkkeessä, pameja saa jo hammaslääkärissä hermostukseen, saati se kemikaalicoctail joka ihmiseen isketään leikkauksesta toipumiseen. Tämä pitäisi selkeästi rajata kysymyksenasettelu vain päihtymistarkoitukseen "kokeiltuihin" aineisiin, koska joku saattaa ajattelemattomuuttaan mainita näitä pelkästään lääkkeinä käyttämiään kemikaaleja.

Yhdessä nämä kaikki luovat helposti ison tilastoharhan, jonka valossa raveskenessä olisi huumeita enemmän kuin siellä tosiasiassa onkaan.

Ja vain laillisia päihteitä käyttävänä olen todella kyllästynyt perusjampan olettamukseen, että jokainen vetää bileissä vähintään essoja tai gammaa.

--
not really

Nex

Posts: 83

#32 • • Nex
Hmp. "kanna" ei olisi ikuisuus kysymys jos ihmiset käyttäisivät aivojaan. Mutta se siitä ;) HE. Tää DanceSober what- juttu on musta aika koominen... Siis kenen taskuihin ne rahat nyt menikään? Mahtaako mummojen ja pappojen (eiväthän muut pelaa kolikkopelejä!?) pelaaminen kiihtyä kun kohteena on näinkin hieno asia. Nim. "hyväntekeväisyys- skeptikko"
DanceWise2

Posts: 4

#33 • • DanceWise2

Replying to Huumetieto- ja käyttökysely 2012:


---
Eiköhän tämän kyselyn tarkoitus ole olla sellainen "se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa" tyyppinen kysely. ;)
---


Tai ehkä se koira älähtää, jota on heitelty kalikalla päähän viimeiset kymmenen vuotta turhanpäiten? Ehkä skenessä voi olla huomattavan paljon tyyppejä jotka käyttää vaikka "vain" alkoholia? (mikä sekin mielestäni on huumaava aine, mutta joo).

Vastasin tähän siis sen perusteella miten YSTÄVÄNI käyttäytyvät RAVEISSA. Mun ystävät eivät ole mun nähden vetäneet muuta kuin sitä hemmetin kallista siideriä ja kaljaa. Joten haluan tilastotieteen ja skenen maineen nimissä huomauttaa pari TODELLA ISOA MOKAA tämän kyselyn perusteissa.

1. tilastoharha: Ketä ovat ystävät ja ketä on tuttavat? Vaikka raveissa näkisinkin joskus jonkun henkilön mahdollisesti nauttineen jotain muuta kuin laillisia alkoholivirvokkeita, en laske henkilöä YSTÄVÄKSENI, en tiedä mitä hän on mahdollisesti vetänyt, ehkä todellakaan laske tämän henkilön edustavan rave-kulttuuria tai katso hänen käytöksensä kuuluvan "ravekulttuuriin".

2. tilastoharha: Tässä kysytään omaa käyttöä ja "Merkitse aineet, joita ystäväpiirissäsi käytetään." Oletetaan että 10 raveissa käyvää tyyppiä tuntee yhden pitkätukkahevarin tai hipin, joka vetää joitain mainittuja. Jos vastaavat "totuudenmukaisesti", tulee tutkimuksen tulokseksi että rave-piireissä vedetään paljon aineita, koska iso osa näin vastasi. Oikeudenmukaisempi kysymys olisi ollut "Merkitse aineet, joita tiedät ystäväpiirissäsi käytettävän, kun menette rave-alakulttuurin bileisiin". Nykyisin kun ihmisillä tuppaa olemaan ystäviä monesta eri skenestä, mutta tässä kyselyssä koko kansa värittää ravesken tuloksia.

3. tilastoharha: tuo kohta mitä olet "kokeillut". Rajaisitte edes lääkekäytön pois. Kodeiinia on yskänlääkkeessä, amfetamiinijohdannaisia monessa allergialääkkeessä, pameja saa jo hammaslääkärissä hermostukseen, saati se kemikaalicoctail joka ihmiseen isketään leikkauksesta toipumiseen. Tämä pitäisi selkeästi rajata kysymyksenasettelu vain päihtymistarkoitukseen "kokeiltuihin" aineisiin, koska joku saattaa ajattelemattomuuttaan mainita näitä pelkästään lääkkeinä käyttämiään kemikaaleja.

Yhdessä nämä kaikki luovat helposti ison tilastoharhan, jonka valossa raveskenessä olisi huumeita enemmän kuin siellä tosiasiassa onkaan.

Ja vain laillisia päihteitä käyttävänä olen todella kyllästynyt perusjampan olettamukseen, että jokainen vetää bileissä vähintään essoja tai gammaa.




Moi!

Tällä hetkellä kyselyn tulokset ovat sen kaltaisia, että eniten käytettyjä (erittäin isolla marginaalilla) aineita ovat alkoholi ja kannabis. Tämä on aika linjassa kaiken muunkin tilastotiedon kanssa, joten en usko, että yksilölliset "ystävä/tuttava" -sanojen käsitykset tätä ihan kauheasti vääristävät. Joka tapauksessa ihmiset luokittelevat toisiaan eri tavoin eikä meillä oikein ole työkaluja sen virtaviivaistamiseen.

Emme ole tulkinneet aikaisemminkaan näitä kyselyitä siten, että näistä olisi julkaistu jotain "Raveskenessä käytetään paljon tätä ja tätä" -ainetta tiedotteita. Kun kysytään samoilla kysymyksillä samoja asioita vuosi toisensa jälkeen, on kuitenkin nähtävissä asenne- ja tietomuutoksia. Niitä tässä haetaan, ei lööppejä (sellaisia ei meistä ole KOSKAAN tehty muutenkaan). Mitä tulee noihin "huumebileet Serenassa" uutisointeihin, ne johtunevat kyllä jostain muusta kuin meidän kyselytuloksista. Emme muutenkaan näiden kysymysten perusteella voi mitenkään sanoa, että aineita käytetään paljon tai vähän. Kuten tuossa kyselyn alustuksessa sanotaan "yhtenä tavoitteena on kerätä aineistoa päihdetrendeistä. Tarkoituksena on siis kartoittaa ihmisten kokemuksia sekä tietoja huumeista ja niihin liittyvistä asenteista elektronisen musiikin viitekehyksessä".

Lääkekäyttö on toki eri asia varsinaisesta päihdyttävästä käytöstä, mutta antamasi palaute on toisaalta myös ensimmäinen laatuaan. Emme ole ainakaan toistaiseksi kuulleet, tai pystyneet tuloksista tulkitsemaan, että sinne täytettäisiin hammaslääkärissä käynnin yhteydessä saadut puuduttavat tms. Virhemarginaalihan kyselyissä on aina olemassa ja jos ottaa huomioon vapaiden kenttien tuottaman sisällön, sitä voi myös pitää kohtuullisen isona näissä kyselyissä. Myös tämän seikan vuoksi puhummekin "kyselystä" emmekä "tutkimuksesta".

Tuo "perusjampan" oletus (ja "huumebileet" -käsitys yleensäkin), että bileissä vedetään sitä ja tätä, on yksi syy siihen, miksi toimintamme ylipäätään on olemassa. Ollaan tässä ihan samoilla linjoilla, näitä käsityksiä olisi syytä muuttaa.

Mitä tulee tuohon järjestömme nimeen liittyvään stigmaan, palaute on osittain varmasti aiheellista. Se toki aiheuttaa mielikuvia, jotka eivät välttämättä suoranaisesti aina ole kovin positiivisia. Toisaalta aggressiot ja/tai vahvat mielipiteet, jotka perustuvat pelkästään järjestön nimeen eivätkä sisällä faktatietoja toiminnasta, ovat aika valitettavia. Keskustelu ja järkevä argumentointi on aika hankalaa, jos ei tiedä mistä puhuu. Pelkkä järjestön nimen muuttaminen ei kuitenkaan muuta toimintaamme mihinkään ja on siinä mielessä aika laastariratkaisu.

Nex, haluaisitko tarkentaa hieman? Mitkä rahat ja mitkä taskut? YAD ry ei tuota voittoa ja DanceWise2:n budjetti tulee kokonaisuudessaan RAY:lta ja kattaa _kaiken_ toimintamme. Jos kahden työntekijän palkkojen maksaminen (järjestöpuolen liksat eivät nyt kuitenkaan mitään Finnairin tj -tasoa ole) on sinusta koomista, emme ehkä voi asialle mitään. Kolikkopelien kiihtyminen tällaisen asian takia lienee aika tuulesta temmattu väite vai onko sulla jotain faktaa tuohon taustalle? Toimistomme on Hakaniemessä ja ovet ovat avoimia vierailijoille, sopii tulla tarkastamaan tämä luksuselämän taso, jos huvittaa ;D
Juhgu

Posts: 7,921

#34 • • Edited Juhgu Virnistelijä

Replying to Huumetieto- ja käyttökysely 2012:


---
Mitä tulee tuohon järjestömme nimeen liittyvään stigmaan, palaute on osittain varmasti aiheellista. Se toki aiheuttaa mielikuvia, jotka eivät välttämättä suoranaisesti aina ole kovin positiivisia. Toisaalta aggressiot ja/tai vahvat mielipiteet, jotka perustuvat pelkästään järjestön nimeen eivätkä sisällä faktatietoja toiminnasta, ovat aika valitettavia. Keskustelu ja järkevä argumentointi on aika hankalaa, jos ei tiedä mistä puhuu. Pelkkä järjestön nimen muuttaminen ei kuitenkaan muuta toimintaamme mihinkään ja on siinä mielessä aika laastariratkaisu.



En ole ihan varma mitä yrität(te) nyt sanoa. Mutta jos toimintanne ei olekaan lainkaan sellaista kuin järjestönne nimi antaa ymmärtää (kuten tässä ketjussa väitätte), niin ei palaute silloin ole "osittain aiheellista" vaan täysin aiheellista, eikä nimen muuttaminen ole mikään "laastariratkaisu", vaan ratkaisu.

Turha sitä on kai valitella negatiivisia mielikuvia ja keskustelun vaikeutta, jos väärinkäsitykset ovat teidän itsenne aiheuttamia.

--
Mitään juuri kirjoittamaani ei ole sellaiseksi tarkoitettu.

Byproduct (live)

UzU

Posts: 2,361

#35 • • UzU [33100]

Replying to Huumetieto- ja käyttökysely 2012:


Ja vain laillisia päihteitä käyttävänä olen todella kyllästynyt perusjampan olettamukseen, että jokainen vetää bileissä vähintään essoja tai gammaa.



En mitään päihteitä käyttävänä olen tässä noin 13 reivivuoden aikana oppinut että huumeitä käytetään konemusapiireissä just niin paljon kuin perusjamppa olettaa.

Huumeita tosin käytetään kaikissa muissakin piireissäkin paljon ja sitä perusjamppa ei aina oleta. Mutta se ei tee ensimmäistä olettamusta vääräksi.

Ja Apon kanssa olen ihan samoilla linjoilla että yksikin vältetty kuolema yms. on kotia päin. En ymmärrä miten tällainen toiminta voi olle keneltäkään pois? Pilaaks se jonkun illan jos Kaapelin nurkassa on ständi jossa jaetaan flaboja yms?
Jupe

Posts: 571

#36 • • Jupe
> Subject: Luonnollinen karsinta, luepa lyhyt tosiasia...
>
>>
>>>> Tieteellistä faktaa...
>>>> LUONNOLLINEN KARSINTA
>>>> Savannilla liikkuva puhvelilauma ei liiku lauman hitainta puhvelia
>>>> nopeammin.
>>>> Lauman joutuessa jahdin kohteeksi kuolevat hitaimmat ja heikoimmat
>>>> yksilöt ensimmäisenä.
>>>> Luonnonvalinta hyödyttää laumaa, sillä lauma tulee kokonaisuutena
>>>> nopeammaksi ja terveemmäksi heikoimpien yksilöiden jatkuvan karsinnan
>>>> seurauksena.
>>>>
>>>> Suunnilleen samalla tavoin eivät ihmisaivot voi toimia nopeammin kuin
>>>> sen hitaimmat aivosolut.
>>>>
>>>> Kuten kaikki tietävät, tuhoaa liiallinen alkoholinkäyttö aivosoluja,
>>>> mutta luonnollisesti hitaimmat ja heikoimmat aivosolut tuhoutuvat
>>>> ensimmäisinä.
>>>>
>>>> Käyttämällä säännöllisesti riittäviä olutmääriä, voi suodattaa pois
>>>> hitaat ja heikot aivosolut, jolloin aivoista tulee kerta kerralta
>>>> nopeammat ja tehokkaammat.
>>>>
>>>> Tämä on syynä siihen, miksi parin kaljan jälkeen tunnet aina itsesi
>>>> entistä nokkelammaksi ja saat mitä parhaimpia ideoita.
>>>>
>>>> Kunhan sisäistät tämän kaiken, voit viettää kosteita juhlia hyvällä
>>>> omatunnolla.
>>>>
>>>>
>>>> Että näin on asiat!!
>>>>
>>>> On oltu aivan oikeilla jäljillä...
>>>>
>>
>>
>
>

--
"Meidän päiviemme moduulikäsitteestä on kokonaan poistettu antiikin vaatimus suhdekauneudesta." -Aulis Blomstedt

Damien

Posts: 2,882

#37 • • Edited Damien [tr3ox]
Huumeiden käyttäminen on henkilökohtainen valinta ja huumeista johtuvat rasitteet koituvat niiden laittomasta statuksesta (syrjäytyminen / huonolaatuisuus). Huumeita voidaan käyttää myös oikein, sekä vastuullisesti. Meidän tulisi haittoja pyrkimään vähentävissä keskusteluissa tuoda jatkuvasti esiin nämä faktat, mikäli haluamme joskus saada yhteiskuntaamme vaivaavan huume-rasitteen kontrolliin.

-imho-

ps. mä kirjottelen vähemmän kun onscreen näppis ja ei muuton jäljiltä oo konesali vielä valmis.


edit: Tässä vielä ajankohtaista asiaa kieltolain toimivuudesta noin yleisellä tasolla...

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2012062515752583_ul.shtml

"Iran aikoo teloittaa kaksi ihmistä alkoholin juonnista"

- Tiukat lait eivät ole saaneet iranilaisia luopumaan alkoholista. Viranomaiset arvioivat, että maahan salakuljetetaan vuosittain 60-80 miljoonaa litraa alkoholia.

- Viinaksia myös valmistetaan salaa, ja kyseenalaisin menetelmin tehdyt juomat aiheuttavat toisinaan kuolemantapauksia.



Mielestäni kieltolaki-poliitikan hiljainen hyväksyminen on omiaan aiheuttamaan merkittävää haittaa. Todellinen yhteiskunnallinen "parantuminen" voidaan aloittaa vasta ensimmäisten de-kriminalisointien kohdalla matkalla kohti tasapainoista ja realiteetteihin pohjautuvaa humaania järjestelmää, joka lähtee käyttäjien tarpeesta ja pyrkii palvelemaan ihmistä.
longshort

Posts: 180

#38 • • longshort silmiäni usko en...
aiheesta eli huumeista kiinnostuneille yle areenalla on joku huumeleiri ohjelma yms.. jossa teinejä koitetaan saada kuiville hetken katoin ja jäi mieleen ku se ukko sanoi että se ei aja yleisesti kaikille että huumeet pois vaan että tiedostavaa käyttöä. joo ! et semmottii
oooo

Posts: 1,249

#39 • • Edited oooo

Replying to Huumetieto- ja käyttökysely 2012:

Huumeita voidaan käyttää myös oikein, sekä vastuullisesti. Meidän tulisi haittoja pyrkimään vähentävissä keskusteluissa tuoda jatkuvasti esiin nämä faktat, mikäli haluamme joskus saada yhteiskuntaamme vaivaavan huume-rasitteen kontrolliin.



Vedän nyt lääkkeet mukaan.
Monia "puhtaita" lääkkeitä käytetään ihan laillisesti, oikein ja vastuullisesti mutta mahdolliset haitat on aina mahdolliset haitat, eikä niitä missään nimessä tule vähätellä tai kuvitella, ettei niitä ole.

Tiettyjen lääkkeiden laillisuudesta ja "puhtaudesta" huolimatta, lääkärin määräyksestä ja kontrollista huolimatta, osa (juu vain osa), kuosaa, koukuttuu, vetää överiksi ja jopa kuolee - vuosittain.

Ok, on ikävää, että kaikki bentsojen käyttäjät leimataan väärinkäyttäjiksi tai että jokaista niitä tarvitsevaa kytätään kohtuuttomasti ja heille saarnataan jatkuvasti mahdollisesta (no. mahdollisesta) riippuvuudesta, puhumattakaan siitä että niiden oikeanlainen ja asianmukainen käyttö kielletään vain syystä: "Saatat. Ehkä. Mahdollisesti. - koukuttua".

Kun muuten lukee mm. Buranan haittalistan (mm. paranoidinen psykoosi) niin... ;)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Tätä mä en sitten tajua yhtään, miten joku lyhenne "YAD" voi aiheuttaa hirveät angstit.
Enkä tajua sitäkään miten ihmiset voidaan jakaa täysin mustavalkoisesti teknotyyppeihin, metallisteihin jne. Enkä älyä sitäkään, miksei saisi olla huumeita vastaan jos saa olla ei-vastaankin tai jotain siltä väliltä.

En mä tällaisista tutkimuksista tai kyselyistä saa sellaista oloa, että juuri minut leimataan ja juuri minua kytätään ja voi snif kun ei sitä tehdä naapurin viulistille ja jos tehdäänkin, niin tekijä on joku muu kuin "YAD"...

Edit. Kävin muuten Britney Spearsin keikalla ja olen 100% varma, etten nähnyt yhtä kännisiä tai kuosisia kuin tietyissä bileissä. (Nyt joku sanoo ettei se todista mitään, noh ei sitten...).
oooo

Posts: 1,249

#40 • • Edited oooo

Replying to Huumetieto- ja käyttökysely 2012:


---
Kai tää sama kysely tehdään sit erikseen myös metallisteille, hiphoppareille ja kanteleensoittajille?

Vai ei kai tässä vaan lähdetä siitä oletuksesta, että konemusiikki on näihin hommiin jotenki otollisempi kohderyhmä?
---


WORD !!



Onko lakkapäitä paljonkin kantelepiireissä? Ai joo pitäisi tutkia *iloinen*