Podcasteja, onko niitä vielä...?

9 posts, 1 page, 5,611 views

golem

Posts: 1,395

#1 • • golem Golem
Kuinka moni täällä käyttää nykyään aktiivisesti podcasteja....?

Mä oon yrittänyt päästä niihin sisälle, mutta en oikein ymmärrä mikä niiden hyöty on (ainakaan nykypäivänä), enkä oikein löydä mitään erityisen mielenkiintoisia podcasteja.

Orkidean radio unity tuli joskus podcastina mutta vika episodi näyttäisi olevan keväältä. Loput podcastit jotka mulla on on jotain radio-uutisia, ja jotenkin tuntuu vaan helpommalta mennä YLE-Arenaan webbiselaimella jos/kun niitä tarvitsee kuunnella. Itse siis tilaan podcastit Mediamonkeyhyn, web-pohjaisia podcast aggregaattoreita en ole kokeillut.

Ku podcastia luonnollisemmalta mallilta toisaalta tuntuu vaan laittaa jakso (mikä se ikinä onkaan) serverille vaan odottamaan ja sitten tiedottaa FB, twitter tai muulla social media status-updatella tai viestillä että nyt on uusi jakso julkaistu.

Mielipiteitä?


Eiks ne kuitenkin alunperin (nimestäkin päätellen) tehty IPodia varten niin et saisi jotenkin automaagisesti siirrettyä ohjelmat podiin, mutta toisaalta nykyään suurella osalla on älypuhelin ja saa ohjelmat streamattua suoraan.
tommib

Posts: 3,204

#2 • • tommib
Tulee joitain harvoja podcasteja seurattua/ladattua, mutten ole niihin niin paljoa innostunut vielä ainakaan. On kuitenkin niin paljon hyllyssä levyä/koneella musaa, ettei riitä edes aika noihin.

Sinäänsä nuo ovat mitä mainioin radion korvike minusta. Saat valita täysin millaista musiikkia haluat kuunnella ja kuulet uusia ralleja. Siltä kannalta arvostan, että joku viitsii nähdä sen tekemisen vaivan mikä noihin sisältyy.
juu-zo

Posts: 577

#3 • • Edited juu-zo *KoneHuone*
Itse kuuntelen aktiivisesti pobcasteja ja nettiradioita. Tulee monesti juuri näiden kanavien kautta bongailtua hyviä biisejä ostoskoriin. Orkidean viimeisin radio unity podcast on muuten päivätty 20.10.2011 joten on tainnut muutama jakso jäädä sinulta välistä nytten. Tällä hetkellä podcastit mitä seuraan ovat:
A&B:TATW
friskyRadio
Heikki L
Dj Orion
Flight
Gareth Emery
Hospital Records
Jody Wisternoff
Jussi Soro
Masashi Osaku
Orkidea
Sander van Doorn
Science Helsinki
Armin Van Buuren
Wispy:Steps
Ja nämä kaikki siis tulevat automaagisesti itunesin kautta.

Jotkut lisäävät jaksoja säännöllisesti ja toiset silloin tällöin. Vanhoja jaksoja tulee silloin tällöin siivottua pois. Niin ja iphoneen synkkautuu aina 5 viimeisintä jaksoa joten matkoilla soi usein myös jokin podcast. Mitään muuta en siis podcasteina seuraa kuin musiikkia. Uutiset ja muut tulee parhaiten katsottua nettitv:n kautta.
Podcast siksi että en esimerkiksi käytä facebookkia ollenkaan, twitteriä silloin tällöin ja muitakin sosiaalisen median palveluita yllättävän vähän.

--
Respect is not given, it is taken

UkeUke

Posts: 394

#4 • • Edited UkeUke
Djtten podcastejä tulee tällä hetkellä tilattua:
TATW
Andy Moor's Moor Music
Avicii - Levels
Corsten's Countdown
Dj Orionin
Fedde Le Grand's podcast
Gareth Emery Podcast
International Departures (Myon & Shane54)
Jochen Miller's Stay Connected
Mark Knights Podcast
Mat Zo Podcast (johon en oo kyllä saanu jakson jaksoa ladattua iTunesista?)
Sander Van Doorn Identity
UKF Music Podcast



Tässäpä nämä ja kaikkia yritän parhaani mukaa kuunnella aktiivisesti!

..hassua et ennen näitä podacsatejä oli tyyliin pari ja nyt näitä on miljoona.
breaque

Posts: 317

#5 • • breaque

Replying to Podcasteja, onko niitä vielä...?:

Ku podcastia luonnollisemmalta mallilta toisaalta tuntuu vaan laittaa jakso (mikä se ikinä onkaan) serverille vaan odottamaan ja sitten tiedottaa FB, twitter tai muulla social media status-updatella tai viestillä että nyt on uusi jakso julkaistu.



Nyt en vissiin tajua jotain. Eihän "podcast" (huh että inhoan vieläkin moista mäkkäritermiä) ole muuta kun MP3, jota jaetaan RSS-feedin avulla. Ihan hyvin sen MP3:n voi tämän lisäksi linkata niihin status-updateihinkin, samalla kun julkaisualusta hoitaa RSS-pulautukset niitä tarvitseville. En siis käsitä mitkä muka ovat ne kaksi "mallia", joiden välillä pitäisi valita.

Vastauksena otsikon kysymykseen, onhan noita. Näköjään löytyy kuuntelijoitakin, kun jopa tämmöinen epäkatu-uskottava nobody saa ihan mukavasti latauksia.
Viltsu

Posts: 2,010

#6 • • Viltsu noname

--
teknoheput vaan hölisee bumbumbum ja sit tulee pläppläppläpböm, ihan jakomielitautista - Remu Aaltonen

-Alex-

Posts: 706

#8 • • -Alex- Dj
Seuraan juu paria aktiivisesti ja teen itekin omaa viikottaista (löytyy tuolta radio/tv topicista) jonka julkasufoorumina toistaiseksi facebook ja soundcloud. Yle on ollut jo vuosia pahasti pihalla siitä, mikä kama on tällä hetkellä in maailmalla, joten radion kautta ei tuu kuunneltua yhtään mitään. Jenkkien Siriusta tulee kyl kuunneltua. Podcastit on kyl tosi jees ja mitä EDM:ään tulee ni ajanu kyllä jo aikoja sitten sekä perinteisen että nettiradion ohi.
xybo

Posts: 1,100

#9 • • xybo meeple!
Itse seuraan lähinnä videopodcasteja teknologiasta, tehokkuudesta, valokuvausesta, sarjakuvista ja peleistä. Kymmeniä sellaisia viikottain. Huomattavasti parempaa ja ajankohtaisemptaa sisältöä kun esim telkkari pystyy suoltamaan ulos. iTunes:sista saa suurimman osan. Ja YouTubeen on myös siirtynyt iso osa. Siellä on myös suoraan koulujen opiskelumateriiaalia ja muuta mielenkiintoista.

Kaikki tulee auto downloadina tai rss-feedinä. Helppoa ja mukavaa :)