Klubitus-haku suoraan Chromen url kentästä...?, tehokkaat URL haut

2 posts, 1 page, 8,821 views

golem

Posts: 1,395

#1 • • golem Golem
Kuinkakohan moni täällä vannoo Google Chromen nimeen? Mun käytössä ainakin paras selain jota tullut vastaan (tosin en oo mäccinisti). Joka tapauksessa yksi Chromen hyödyllisimmistä ominaisuuksista on automaattinen haku. Yleensä jos web-sivuilla on mahdollisuus hakea jotakin, niin Chrome huomaa sen automaattisesti. Siis näin.

- normaalisti jos haluat esimerkiksi etsiä jotakin artikkeli helsingin sanomien sivuilta, niin ekaksi kirjoitat url-kentään www.hs.fi, sen jälkeen sivu latautuu, ja kun se on latautunut, niin klikkaat hiirellä "hae sivuilta" kentttää ja kirjoitat siihen hakusanan.

- Chromen kanssa kirjoitat url-kenttään hs.fi, tämän jälkeen kun painat välilyöntiä, niin URL:n vasemmalle puolelle ilmestyy "Search hs.fi haku" teksti, nyt kun kirjoitat hakusanan suoraan url-kenttään niin ymmärtääkseni tapahtuu sama haku kuin ylläolevassa tapauksessa, mutta huomattavasti tehokkaammin, vähemmän hiiren klikkauksia, etkä joudu odottamaan etusivun lataamista. Ja mun mielestä vaikuttais siltä että toi ei ole Google haku, vaan nimenomaan kyseisen kotisivun oma hakulogiikka (ellei se käytä googlee sisäisesti :)

- Tuntuu että toi Googlen "hae sivuilta" kentän tunnistus ei toimi kaikilla sivuilla. Tietääks kukaan miten se toimii käytännössä. Google tunnistaa vaan jollain tietyllä tekniikalla toteutetun hakukentän....? (esim. PHP tai Javascript tai .... jotakin (oon ihan tippunu kelkasta näiden suhteen :)). Ja tietenkin olennaisempi kysymys eli kuinka ison duunin takana olisi modata klubbarin hakua sellaiseksi että haun pystyisi tekemään suoraan Google Chromen url kentästä?


Tietenkin on sit noi googlen omat hakuvivut, esim. site:klubitus.org. Mitenköhän Googlettimella toteutettiinkaan vaikka haku joka ettii klubitus orgista sivuja joissa lukee CD-soitin, mutta ei lue sanaa Pioneer ....?
anqqa

Posts: 4,032

#2 • • anqqa tirehtööri

Replying to Klubitus-haku suoraan Chromen url kentästä...?, tehokkaat URL haut:

Tietenkin on sit noi googlen omat hakuvivut, esim. site:klubitus.org. Mitenköhän Googlettimella toteutettiinkaan vaikka haku joka ettii klubitus orgista sivuja joissa lukee CD-soitin, mutta ei lue sanaa Pioneer ....?



Toi ylin hakukenttä joka rikkoo päävalikkoa aavistuksen on juurikin googlen haku, eli sitä voi käyttää samaan tapaan ku käyttäis googlessa site:klubitus.org. Jos ei halua jotain sanaa hakutuloksiin ni miinus vaan eteen, eli: cd -pioneer

--
.___. .___.
(O,o) {ò,Ó}
(|;|) (|_|)
=´=`===´=`===
ORLY? YA RLY!