Bilekuvaamisen syvin olemus ja toivottavat toimintamallit

145 posts, 8 pages, 54,377 views

Jone

Posts: 8,258

#1 • • Jone Archibald Haddock
En löytänyt nyt äkkiseltään asiaan liittyvää topicia, joten päätin sitten sellaisen perustaa.

Olen sattuneesta syystä tullut parin viime vuoden aikana ajatelleeksi aika paljon bilekuvaamista ja siihen liittyviä asioita ja haluaisinkin herättää keskustelua asiasta, jotta tietäisin vähän paremmin mitä kuvien yleisö niiltä hakee, mitkä koette hyvän bilekuvan kriteereiksi ja kuinka paljon me bilekuvaajat olemme häiriöksi, koska tiedän että tietyissä määrin olemme varmasti.

Kun joskus taannoin aloitin itse kuvaamaan bileissä tein sitä aika pitkälti ainoastaan ikuistaakseni oman kaveripiirini hauskanpitoa ja tuolloin bileissä ei juuri kameroita omani lisäksi näkynyt kuin satunnaisesti. Nykyäänhän tilanne on omien motiivieni muuttumisen lisäksi muutenkin aivan toinen; tuntuu että kameroita on melkein bileissä kuin bileissä toistakymmentä ja se osa ihmisistä, joka tuntee niiden paikallaolon ahdistavaksi joutuu varmasti suoranaisesti väistelemään kuviin joutumista.

Itse pyrin tätä nykyä tuottamaan kuvia, jotka olemassaolollaan tarjoavat järjestäosapuolelle promotionaalista lisäarvoa (...ja täten oikeuttamaan edes jossain määrin sen että ylipäätään häiritsen ihmisiä kamerani kanssa) ja esittävät mahdollisimman hyvin bileissä vallinnutta fiilistä yleisön osalta. Pyrin kuvaamaan yleisön edustajia niin tasapuolisesti kuin suinkin osaan ja on mahdollista valaistus & muut tapahtumassa vallitsevat olosuhteet huomioonottaen. Vaikka kuvieni joukossa on varmasti "ihkuTP"- ja "halihaliposeeraus"-kuvia, toivon etteivät nämä nouse liiallisen merkittävään osaan ja toimi ainoana houkuttimena saitillani käymiseen. Ihmisten esiinneellistämistä pyrin viimeiseen asti välttämään, koska bileissä käyvät ihmiset ovat nimenomaan juuri sitä; ihmisiä, eivätkä kuolaamisen kohteeksi tarkoitettuja objekteja.

Oma mielipiteeni kuvaamiseen bileissä on hieman kaksijakoinen; toisaalta ymmärrän hyvin ihmisten kiinnostuksen ja tarpeen ottaa kuvia ystävistään ja tutuistaan, mutta toisaalta toisinaan mietin olisiko niiden ihmisten, joiden kuvat eivät tuota ym. "promotionaalista lisäarvoa", syytä jättää kameransa kotiin. En nimittäin äkkiseltään keksi montaakaan yleisön bilekokemuksen kannalta potentiaalisesti niin ärsyttävää asiaa kuin "kuvaajat", jotka keskittyvät esittämään kuvissaan mm. naispuolisten bilettäjien rintoja ja takamuksia minun näkemykseni mukaan hyvin loukkaavalla ja halventavalla tavalla. Toinen asia, jota en aivan ymmärrä on hyvin suurien kuvamäärien julkaisu kuvaajaa kohti bileiden jälkeen, koska vaikeat olosuhteet huomioonottaen näiden kuvien joukosta on ainakin minun mielestäni hyvin rasittavaa seuloa niitä muutamaa katsomisen arvoista. Vielä lisää kitistäkseni en myöskään ymmärrä kuvaajia, jotka tulevat kameransa kanssa bileisiin kuvia ottamaan, mutta eivät kuitenkaan vaivaudu edes yrittämään kunnolla vaan räiskivät täysin satunnaisesti sinne tänne.

Kuten eräässä toisessa topicissa ilmaisinkin, olen myöskin sitä mieltä että oli asia mikä hyvänsä, niin olisi toivottavaa että kukin meistä kehittäisi oman tyylinsä tehdä asioita eikä vain kopioisi muiden tekemisiä niin tarkkaan kuin suinkin osaa. Uudet näkökulmat ja ideat olisivat bilekuvaukseenkin hyvin tervetulleita ja asiasta muutaman muun kuvaajan kanssa keskusteltuani havaitsin helpotukseni etten ole ihan yksin sen kanssa että vetelen herneitä palko kerrallaan nenääni tiettyjen tyylillisten asioiden ja tekniikoiden suorasta replikoinnista sen sijaan että kukin meistä vaivautuisi sille kiviselle polulle, jolla erehdysten kautta oppii uusia asioita ja siten pystyy luomaan ihmisten nähtäväksi jotain enemmän uniikkia.

Nyt niitä mielipiteitä saisi kertoa minun ja muiden kuvista ja tavoistamme kuvata, jotta osaamme kehittyä siinä mitä teemme. Kuuntelisin myöskin mielelläni vastakkaisia mielipiteitä ja perusteluja niihin asioihin, jotka kirjoituksessani kyseenalaistin, koska en suoranaisesti kuitenkaan tarkoita että mainitsemieni mallien mukaisesti ei saisi toimia vaan vain sitä etten välttämättä ihan ilman perusteluja ymmärrä sitä.

*uros*

[muokattu 14.4.2003 11:27]
trance moon

Posts: 1,905

#2 • • trance moon ZamZa...
Mua ei häiritse yhtään bile kuvaajat. se on ihan kiva ku joku kuvaa, sit on kiva katsoa myöhemmin niitä ja välillä
on kiva bongailla kavereita...*nauru*
En usko et se kovinkaan montaa haittaa ku niitä kuvataa... enemmänkin siitä taidetaan pitää...*hymy*

[muokattu 14.4.2003 12:44]
Lost-Soul

Posts: 3,107

#3 • • Lost-Soul los pallos
Itse ainakin tykkäisin nähdä bileistä semmoset "erikoiset" jutut. Ihan alusta ihan loppuun kaikki mahdollinen. Eli siis kun porukat alkaa kokoamaan ja kasaamaan omia laitteita. Sitten kun paikka on valmis ja lopuksi kun porukat on melkein kokonaan lähtenyt. Varsinkin silloin kun ei oo itse päässyt mukaan, niin kaikki kivat koristeet ja muut sälät olis kiva nähdä. Eli ei pelkästään niitä henkilö kuvii.
Niin ja tietenkin jos vaan jotenkin onnistuu tallentamaan kuvalle se väen paljous/vähyys niin sekin olis hyvä..
Jos nyt tosta saa mitään selvää niin hyvä.

--
Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis

Avatar
#4 • • mari Guest
Mun mielestä bilekuvaaja yleensä on ilmestyessään pahin tunnelmanlatistaja ikinä.Just ku oot fiiliksellä bilettämässä suht edessä ja kuvaaja ilmestyy niin kyllä se v#tuttaa..siinä sit kyttäät että mihin päin se kamera osottaa ja toivot että se ei ottas kuvaa susta kaikkien kyylättäväks just johku nettisaitille! Ei siinä muuten mitään jos tykkää kuvissa olla ja poseerata joka käänteessä ,mutta on myös paljon ihmisiä jotka mielummin unohtaa kaiken maallisen bilettäessään:kuten kiiltääkö naama ja miltä nyt näytää,ku ainahan tietysti pitää näyttää helvetin hyvältä vaik ois just bilettäny 6h..että sillon kun haluaa todella pitää hauskaa ja antaa musan nostaa ni ei vois vähempää kiinnostaa jotku valokuvat ja se että miltäköhän sitä nyt sattuu näyttämään!
jUSSi

Posts: 1,377

#5 • • jUSSi äkäinen vanhus
no en minäkään kyllä halua omaa (ja naurettavaa) musiikin tuottaman euforista ilmettä ikuistettavan minnekkään www-saitille, ilman lupaa ainakaan. Ymmärrän hyvin Marin pointin, sillä itsellänikin on niin iso pää, että ei sitä vaan halua kaikkien muiden nähtäväksi. Ja minä ainakin stressaan jos huomaan minua kuvattavan, sillä en ole mitenkään kuvauksellinen tai erityisen huomionkipeä, joten kuvattavana oleminen on lähinnä ärsyttävää ja saattaa jopa aiheuttaa vitutusta.

Joten jos minua joku kuvaa, kysykööt luvan.
Jussi Soro

Posts: 6,385

#6 • • Jussi Soro choon!
Muuten mua ei kuvaajat häiritse, mut jos on soittamassa / tanssimassa, ja joku tulee ottamaan kuvaa siten, että sen huomaa etukäteen, niin joku sairas alitajuntajuttu pakottaa vaan "poseeraamaan" jotenkin kuvaan.
anqqa

Posts: 4,032

#7 • • anqqa tirehtööri
mari:

Mun mielestä bilekuvaaja yleensä on ilmestyessään pahin tunnelmanlatistaja ikinä.Just ku oot fiiliksellä bilettämässä suht edessä ja kuvaaja ilmestyy niin kyllä se v#tuttaa..siinä sit kyttäät että mihin päin se kamera osottaa ja toivot että se ei ottas kuvaa susta kaikkien kyylättäväks just johku nettisaitille!



mutta tokihan on kuvaajan velvollisuus kysyä lupa kuvaan ja etenkin sen julkaisemiseen. täällä ei pitäisi olla kuvia mihin ei ole kuvattavan lupaa, eli kuvaajan tulee tietää pelisäännöt ennen kuin kuvansa ottaa tai tänne lähettää.

luonnollisestikaan kuvaajan ei mielellään tulisi ns. häiritsevästi käyttäytyäe, eli jos oot just euforisesti musiikin transsissa niin ei ole mukavaa jos joku tulee repimään hihasta kamera-aparaatin kera.. aidoimmat kuvat periaatteessa kyllä tulee just ko. tilanteista, mutta sillon toiminee paremmin ottaa kuva ensin (ilman salamaa jos suinkin mahdollista) ja kysyä jälkeenpäin?

--
.___. .___.
(O,o) {ò,Ó}
(|;|) (|_|)
=´=`===´=`===
ORLY? YA RLY!

milla

Posts: 3,699

#8 • • milla
musta on kivaa kattoo kuvii ihmisistä, ja varsinkin sellasia "tilannekuvia" enemmän kun poseeraus(varmaan aika vaikee saada, mut..). ja mitä enemmä tuttuja, niin sen kivempi! eri asia sit onks muiden mielestä kivaa tsiigailla naamoja ketä ei tunne, mut mut.. tää onkin täysin subjektiivinen mielipide.

toinen juttu on jone, et miks kaikkien pitäis ottaa niin vakavasti tää juttu? jos joku haluu räiskiä, eikä niin paljon panostaa kuvaamiseensa, niin so what? voi se silti olla kivaa:)

ja tyhmältä ja pinnalliselta saattaa kuulostaa näin ääneen sanottuna, mutta: tykkään katsoa kauniita ja paljastavissa asuissa olevia ihmisiä. eikä ne musta ole yhtään halventavia, jos kuvaamisen kohde on suostunut moiseen! meillä naisilla kun on joskus tarve keikistellä, enkä nää siinä mitään pahaa.

[muokattu 14.4.2003 14:11]
sielu hänkin

Posts: 343

#9 • • sielu hänkin Psykehoitsu. Team Rekkalesbot. ViherPirkko-linnu.
Enpä ole ikinä tullut miettineeksi tätä.
Näin henk koht. en tiedä mitään kamalampaa kuin kamerat bileissä. Johtuen luultavasti muutamasta oikeen edustavasta otoksesta, mitkä kuvaamishetkellä olivat todella hienoja, eikä toiminnassa ollut mitään outoa, mutta myöhemmin aiheuttivat vain pahoinvointia.
Omissa ajatuksissani on paha ristiriita, sillä "tilannekuvat" ovat paljon kivampia kuin poseeraukset. Mutta, koska itse kuvaamista vihaan kovastikkin on luvan kysyminen mielestäni todellakin välttämätöntä. Koita siinä sitten olla poseeraamatta kun tietää toisen ottavan kuvan...

[muokattu 14.4.2003 14:07]

--
*tirsk* *tirsk* *tirsk* *tirsk* *tirsk*

Jone

Posts: 8,258

#10 • • Jone Archibald Haddock
anqqa:


mutta tokihan on kuvaajan velvollisuus kysyä lupa kuvaan ja etenkin sen julkaisemiseen. täällä ei pitäisi olla kuvia mihin ei ole kuvattavan lupaa, eli kuvaajan tulee tietää pelisäännöt ennen kuin kuvansa ottaa tai tänne lähettää.



Itseasiassa se ei ole kuvaajan velvollisuus, mutta luonnollisesti kuvia ei tule ottaa salaa eli jollain tavoin kuvaajan olisi hyvä tehdä tiettäväksi joko kuvaa otettaessa tai sen ottamisen jälkeen että näin on tehnyt, jolloin kuvauksen kohteelle annetaan joko mahdollisuus kieltäytyä kuvasta tai ainakin sen julkaisemisesta.

Usein luvan suoranainen kysyminen (esim. tanssilattialla) on koko prosessin työvaiheista se, joka eniten häiritsee. Itse pyrin mahdollisimman tarkkaan toimimaan niin että aiheuttaisin kuvattavalle (oli tämä sitten artisti tai yleisöä) mahdollisimman vähän häiriötä ja käytän kuvaamisen hyväksyttämiseen lähinnä sanatonta viestintää, jonka olen useimmissa tilanteissa havainnut sangen riittäväksi.

milla:


toinen juttu on jone, et miks kaikkien pitäis ottaa niin vakavasti tää juttu? jos joku haluu räiskiä, eikä niin paljon panostaa kuvaamiseensa, niin so what? voi se silti olla kivaa:)

ja tyhmältä ja pinnalliselta saattaa kuulostaa näin ääneen sanottuna, mutta: tykkään katsoa kauniita ja paljastavissa asuissa olevia ihmisiä. eikä ne musta ole yhtään halventavia, jos kuvaamisen kohde on suostunut moiseen! meillä naisilla kun on joskus tarve keikistellä, enkä nää siinä mitään pahaa.



En ole sanonut että kaikkien pitäisi ottaa valokuvaaminen suunnattoman vakavasti, mutta mielestäni kuvaajan tulisi toimillaan tuottaa selkeästi enemmän hyötyä kuin häiriötä. Jos se räiskiminen ympäriinsä selkeästi häiritsee ympäristöä ja lopputuloksena on 200 savuista kuvaa ihmishahmoista, niin mielestäni on syytä miettiä oliko se sen arvoista kenenkään kannalta.

Mitä tulee toiseen kappaleeseen niin ei tossa nyt ole mitään kummallisen pinnallista. Luonnollisesti varmasti kaikki meistä pitävät edustavien ihmisten katselemisesta, eikä siinä sinänsä ole mitään pahaa. Itse tosin koen kuvaamisen kannalta paljon stereotypisen kauniita ihmisiä mielenkiintoisemmiksi jollain tavalla persoonallisen näköiset ihmiset, joista huokuu ulospäin se että he nauttivat olostaan bileissä.

Voisin näyttää esimerkkejä kuvista, jotka koen niissä esiintyviä ihmisiä ja ihmisiä ylipäätään halventaviksi, mutta en näin tee, koska samalla suoraan dissaisin näiden kuvien ottajia. Halventavia ovat mielestäni mm. kuvat, joista näkee suoraan että ne on otettu enemmän tisseistä tai perseestä kuin ihmisestä, joka nämä sinänsä maagiset ja mielenkiintoiset osat omistaa. Suorastaan mauttomia tällaiset kuvat ovat silloin kun ne on otettu salaa, jota muuten sitäkin näkee suomalaisilla bilekuvasaiteilla ihmeellisen paljon.

Olen nähnyt bilekuvien joukossa myös kuvia, joiden ainoa funktio on selkeästi tehdä pilkkaa niissä esiintyvästä tai esiintyvistä henkilöistä, joka on mielestäni kovin valitettavaa ja näiden kuvien ottajat saisivat mennä itseensä.
Jone

Posts: 8,258

#11 • • Jone Archibald Haddock
mari:

Mun mielestä bilekuvaaja yleensä on ilmestyessään pahin tunnelmanlatistaja ikinä.Just ku oot fiiliksellä bilettämässä suht edessä ja kuvaaja ilmestyy niin kyllä se v#tuttaa..siinä sit kyttäät että mihin päin se kamera osottaa ja toivot että se ei ottas kuvaa susta kaikkien kyylättäväks just johku nettisaitille! Ei siinä muuten mitään jos tykkää kuvissa olla ja poseerata joka käänteessä ,mutta on myös paljon ihmisiä jotka mielummin unohtaa kaiken maallisen bilettäessään:kuten kiiltääkö naama ja miltä nyt näytää,ku ainahan tietysti pitää näyttää helvetin hyvältä vaik ois just bilettäny 6h..että sillon kun haluaa todella pitää hauskaa ja antaa musan nostaa ni ei vois vähempää kiinnostaa jotku valokuvat ja se että miltäköhän sitä nyt sattuu näyttämään!



Ymmärrän aivan loistavasti sen että et syystä tai toisesta halua kuviin ja toivottavasti saat viestittyä myös minulle tai muille jotka sinusta ovat mahdollisesti kuvaa ottamassa. Yleisesti ottaen kuvaajan saa suuntaamaan kameransa johonkin muualle niinkin yksinkertaisesti kuin jollain eleellä näyttämällä että kuvan ottaminen ei ole toivottavaa, jonka jälkeen sinä voit jatkaa bilettämistäsi niinkuin ennenkin ja kuvaaja voi kuvata jotain muuta.

Aggressiivisesti meihin ei kannata kuitenkaan suhtautua (tekstisi kun hieman aggressiivinen oli), koska juuri kuten mekään emme (tai ainakaan minä en) halua kenellekkään mielipahaa aiheuttaa, emme myöskään toivo että meille sitä tieten tahtoen aiheutetaan. Osa kuvaajista nimittäin käy bileissä kuvaamassa nimenomaisesti järjestäjien pyynnöstä ja näkee sen eteen hyvinkin paljon vaivaa.

Kuvaamasi kaltainen tilanne on optimaalisimmillaan ohi sekä bilettäjän että kuvaajan kannalta sekunneissa ilman että kumpikaan kokee tulleensa loukatuksi. Tähän tulisi mielestäni pyrkiä.

[muokattu 14.4.2003 15:18]
Jone

Posts: 8,258

#12 • • Jone Archibald Haddock
linnu:


Omissa ajatuksissani on paha ristiriita, sillä "tilannekuvat" ovat paljon kivampia kuin poseeraukset. Mutta, koska itse kuvaamista vihaan kovastikkin on luvan kysyminen mielestäni todellakin välttämätöntä. Koita siinä sitten olla poseeraamatta kun tietää toisen ottavan kuvan...
[/i]



Juuri tämän takia minä en yleisesti ottaen niitä lupia tule suullisesti kysymään ennenkuin kuvan otan. Luonnollisesti olisi hyvä kysyä lupa ihan sanoin, mutta jos niin tekee niin voi suosiolla luopua siitä luontevasta bilekuvasta, jota kameransa kanssa metsästää.

Mielenkiintoni ottaa poseerauskuvia on siinä hieman nollan yläpuolella koska näkemykseni mukaan sellaisten tuottamiseen ei tarvitse olla kummoinenkaan kuvaaja ja ihmisten väkisin korviin asti revityt ilmeet ovat usein tahattomasti koomisia. *vink*
Jussi Soro

Posts: 6,385

#13 • • Jussi Soro choon!
Jone:

Mielenkiintoni ottaa poseerauskuvia on siinä hieman nollan yläpuolella koska näkemykseni mukaan sellaisten tuottamiseen ei tarvitse olla kummoinenkaan kuvaaja ja ihmisten väkisin korviin asti revityt ilmeet ovat usein tahattomasti koomisia. *vink*


Viittaaksä johonkin Dj XXXXXX:n promokuvasessioon, jossa todettiin et se näyttää ihan perseeltä hymyillessään. *plur*
Jone

Posts: 8,258

#14 • • Jone Archibald Haddock
JussiS:


Viittaaksä johonkin Dj XXXXXX:n promokuvasessioon, jossa todettiin et se näyttää ihan perseeltä hymyillessään. *plur*



Muah! *nauraa*

Promokuvat sitten erikseen. Niitä nyt usein väännetään ihan tarkoituksella sangen keinotekoisissa tilanteissa, mutta jos mä ottaisin susta ja Rikusta kuvia niin en mä nyt teitäkään ehkä ihan toisianne halimaan laittaisi, joka on se yleisin asetelma, joissa ihmiset bileissäkin haluavat kuvia heistä otettavan.

Mitä tulee sun kuviisi, niin pääsen duunaamaan loppuja niistä varmaan huomenissa. Tänään pitäisi lukea ruotsintenttiin että saan sen läpikin.

Ah, tähän muuten esimerkin vuoksi Jussilta mitään lupia kysymättä pari niistä kuvista, joista hän viestissään höpöttää:

1_web.jpg

2_web.jpg
Jussi Soro

Posts: 6,385

#15 • • Jussi Soro choon!
Jone:

Ah, tähän muuten esimerkin vuoksi Jussilta mitään lupia kysymättä pari niistä kuvista, joista hän viestissään höpöttää...


Kiitti v*tusti. Voithan sä noi editoida poiskin *iloinen*
Jone

Posts: 8,258

#16 • • Jone Archibald Haddock
JussiS:

Kiitti v*tusti. Voithan sä noi editoida poiskin *iloinen*



Voin, mut arvaa editoinko kun sain tilaisuuden näyttää niitä Klubituslaisille? *pelle*

IRCin puolella splittaa näköjään pahasti, olin juuri vastaamassa juttuihisi siellä.

[muokattu 14.4.2003 15:00]
Youzo

Posts: 1,175

#17 • • Youzo viidakkovekara
*nauraa**nauraa*
Siinähän peilailet

Eräs kaverini sanoi "parsas ilo on vahingon ilo"

[muokattu 14.4.2003 14:55]
jUSSi

Posts: 1,377

#18 • • jUSSi äkäinen vanhus
ei kai sulle jussis oo kasvamassa "outokumpua" *nauraa* *nauraa*

ylemmässä kuvassa ainakin orastaa *vink*

[muokattu 14.4.2003 15:05]
akir0

Posts: 2,554

#19 • • akir0 idleRPG champion 2009
Aiheesta ainakin irkissä on joskus juteltu enemmän ja vähemmän.

Itsekin kameran kanssa aika usein liikkellä ollessani pyrin taltioimaan bileistä vähän tunnelmaa (siitä johtunee suuri määrä geneerisiä tanssilattiakuvia) ja sitten niitä muutamia kiinnostavia kohteita (ihmisiä, dekoja ja soittajia). Taiteelliseksi tai kovinkaan erikoisiksi en otoksiani voi mitenkään luokitella(eikä se ole tarkoituskaan).

Periaatteessa itse tulee katseltua kaikki kuvat, jotka kuka tahansa on mistä tahansa kuvannut ja aika usein joukossa on noita "muistikortti nettiin"-sarjoja, joiden katselularvo on minimaalinen. Samaan kategoriaan lyön myös kuvat, joita ei ole pakattu/käännetty/pienennetty nettikäyttöä varten.

"Hyvien" bilekuvien ottajiakin on kuitenkin ihan mukava määrä. Vaikkei kuvien tekninen laatu välttämättä olekaan paras mahdollinen niin kuvista saa jonkinlaisen käsityksen itse tapahtumasta. Jos joku esimerkki pitäisi mainita niin anqan kuvat tulee aina selattua läpi.

Jonen kuvista paistaa läpi ammattimaisuus ja perfektionismi. Jokainen julkaistu otos on aina loppuun asti mietitty ja rajaukset sekä värit ovat kohdallaan. Kaunista katseltavaa, etenkin kun kuvien määrä on kohdallaan. Joskus Jonea seuranneena kyllä huomaa myös sen, että hyvien kuvien eteen joutuu todella tekemään töitä.

Toinen esimerkki loistokuvien ottajasta on tietysti Ville&Vaavu. Omasta mielestäni valitettavasti kyseinen parivaljakko on nykyisin julkaissut lähinnä noita dj/artisti-kuvia, eikä niinkään kuvia itse tapahtumasta, mutta julkaisukriittisyys taitaa olla heillä aika korkealla.

Marille voisi tosiaan antaa ohjeeksi, että vaikkapa se käden nostaminen pystyyn kameraa kohti on selkeä merkki siitä, ettei halua tulla kuvatuksi. Pahoitteluni, jos joku on joskus bilefiilistäsi onnistunut kuvien ottamisella latistamaan.

Digikameroiden halventuessa kameroiden määrä bileissä on räjähtänyt aika suureksi ja esim. Tiestossa niiden käyttö meni omasta mielestäni vähän yli(vaikka kuvaamisen piti siellä olla kiellettyä).

Kannattaisi hieman miettiä, että tunkeeko siihen ihan dj:n viereen ja räpsyttelee salamalla, jos samaa on tehnyt jo 30 muuta kuvaajaa sen edellisen tunnin ajan.
Jussi Soro

Posts: 6,385

#20 • • Jussi Soro choon!
jUSSi:

ei kai sulle jussis oo kasvamassa "outokumpua" *nauraa* *nauraa*

ylemmässä kuvassa ainakin orastaa *vink*



*dissaa*

Siin meni mun viimisetkin itsetunnon rippeet. Joo, on pikkasen progevatsaa alkanu tuleen, tosin toi kuvassa oleva asento on omiaan korostamaan mun (normaalisti kiinteetä) vatsaa. *iloinen*