flunssablogi

By sapeli, Wednesday 21.9.2005

Vineen ehkä mieluummin täällä kuin spämmään "mikä ärsyttää", "päivän :(" ja "päivän o_O" -topikkeja... Ja kaipa tällä huomiota haetaan, vaikka eipä siitä mitään iloa ole. Olenpahan vaan nyt taas niin känkkäränkkä että pitää jonnekin avautua.

1) En oo saanut nukuttua kunnolla sitten... viime viikon ke-to yön. Muistaakseni. Ei siis mikään ihme että alkaa olemaan muutenkin pinna kireällä. Nyt viime yönä sain nukuttua huimat 7 tuntia tai jotain, vaikka puolessa välissä pitikin herätä 4 kertaa vaihtamaan läpihikoillut vaatteet ja kääntämään petivaatteet kun nekin oli ihan kylmän nihkeet. *hmph* Tosi ihana nukkua sit siellä. Tänään pitää pyykätä. Jos vaan ois yhtään energiaa.

2) Eilen sain syötyä vähän paremmin ekaa kertaa sitten viime viikon perjantain. Ja sitten tänään poltin kieleni (pahemmin kuin koskaan) herkkusienikeittoon, joka oli ensihuikkauksella ollut ihan sopivan lämpöistä. Ilmeisesti keitot pitävät lämpönsä tehokkaammin kuin teet yms. Mut, nyt sit ei oo ruokahalua EIKÄ mikään maistu, paitsi korostaakseen sitä että mun kieli tuntuu nyt kiwinkuorelta. *poks* Ja huomasinpa just että ei siinä tarpeeks että elimistö on koko ajan ihan ylikuivunut, niin nyt mun kieli oikeasti tuntuu hiekkapaperilta jos on 5 min ilman jotain juotavaa.

3) Päätä särkee taas, eli kuumetta on. Heti kun mulla nousee kuume niin en saa enää nukuttua, tai jos väkisin yritän niin sitten mulla alkaa särkemään silmiä niin hemmetisti että niitä ei voi pitää kiinni eikä auki. Toissapäivä meni näissä merkeissä, ja kun mä oon tämmönen että koko ajan pitää olla JOTAIN tekemistä, niin oli aika tuskaa maata sängyssä about 24h kylmä rätti silmillä ja kuunnella samoja chillisettejä uudestaan ja uudestaan ja uudestaan...

4) Yskä alkaa sattumaan keuhkoihin. Ja yskänlääkkeessä on giniaromia. *whaat* *toktok* *oksentel*

No, mut ei pahaa jollei hyvääkin. Ja mikäs sapsu mä olisin jollen päätyis lopulta näkemään niitä hyviä asioita tärkeämpinä. *hymy*

1) On muutenkin pitänyt pyykätä, ehkä tää oli ihan paikallaan - pieni "pakko" ryhtyä tuumasta toimeen. Loppujen lopuks se pyykkääminen ei oo mitenkään rankkaa (omassa kylppärissä pesukone), ainoa ongelma on vaan siinä että ei oo tarpeeks kuivaustilaa. Mut, sitäkin voi auttaa ripustamalla tänne omaan huoneeseen tavaraa kuivumaan, mikä kosteuttaa ilmaa ja helpottaa sekä kielen ja limakalvojen kuivuutta että hengitystä ylipäänsä.

2) Pepsi Max on hyvää, samoin appelsiini - porkkana - ananasmehu. Ostin lisää paprica tucceja, niitä natustelee jos mikään muu ei maistu. Mulla on tuolla kaapissa kovia imeskeltäviä anis-karkkeja jotka on ollu mun lemppareita jo kymmenisen vuotta, ja niitä voi onneks imeskellä poskessakin ettei tuo kielen palanut yläosa häiritse. Ostin eilen naudan jauhelihaa ja italianpata-ainekset, ja se on NIIN hyvää safkaa että on melkein sääli tuhlata sitä nyt muhun... Mut ainakin sais vähän voimia takas.

3) Opin miten kuumeesta pääsee eroon "oikealla tavalla" - auttaa kehoa nostamaan lämpötilaansa. Kun alkaa semmoinen viluttava olo, eli kun keho ilmoittaa haluavansa nostaa lämpötilaansa, niin pistän mukavat vaatteet päälle ja menen parin peiton alle sänkyyn vähäksi aikaa vaikka lukemaan. Kehon lämpötila nousee siinä aika kätevästi mutta kuitenkaan ei liian nopeasti, ja sitten kun olo alkaa käymään liian tukalaksi niin lämpimään suihkuun - se laukaisee hikoilureaktion, joka laskee kuumeen. (Ainoa ongelma tässä tavassa on se että kuten tuolla ylempänä valitin, siinä luultavasti aika monet vaatteet hikoilee läpi ennenkuin se hikoilu loppuu. Tai näin ainakin mun kohdalla.)

4) Joka kerta kun yskäisen, limaa irtoaa. Harva asia on ärsyttävämpi kuin kivulias yskä joka ei edes auta. Sitä limaa irtoaa koko ajan ja nyt on jo helpompi hengittää kuin eilen (kävin kaupassa ja kirjastossa). Ja kyllä sen yskänlääkkeen kestää kun voi hulauttaa sen alas Pepsi Maxilla. *hihu*

5) Niin tosiaan, kävin eilen kirjastossa ja löysin paljon uusia Kamuja, Dilberttejä, yhden niistä harvoista Kiekkomaailma-kirjoista mitä en ollut lukenut vielä, sekä - ja tää oli ihan huippu - yhden Ralf Königin sarjakuva-albumin! *jiihaa* Siitä on ikuisuuksia kun oon lukenut Königiä, olin unohtanut koko jutun; ai että oli muikeeta pitkästä aikaa! Pidän Anam Carasta vähän taukoa, koska siinä kannattaa keskittyä jokaiseen lauseeseen - se kirja ansaitsee parempaa kun kuumehourailevan sapsun jolla ei ole parempaakaan tekemistä. *hih*

6) Saan kohta kameran taas lainaan, ja kun oon linnoittautunut tänne omaan huoneeseen niin vois alkaa ettimään täältä ihan jokapäiväisistä esineistä mielenkiintoisia kuvakulmia. Taidanpa ottaa jopa osaa tänkertaiseen kuvauskilpailuunkin.

7) ONNEKS mulla ei ole mitään niskaan painavia töitä tai koulua tai edes sosiaalisia tapaamisia, muuten ottais raskaasti päähän olla näin pitkään sairaana... Reippailin to-la välillä ja tein ihan pikkujuttuja vaille kaiken mikä oli ollut odottamassa, joten nyt voi hyvällä omallatunnolla sairastaa flunssan kunnolla pois, eikä tarvi alkaa hötkyilemään kun palkka ei juokse (mitä se ei tekis muutenkaan) tai että jäisin jälkeen kursseilla.

8) Hyvillä mielin olen nyt muistellut taas yhtä ihmistä jonka ansiosta täällä on digitaalinen kuumemittari ja yskänlääkettä ja finrexiniä ja vaikka mitä... *hali*

9) Nää chillisetit... Vaikka tuo OlliS:n setti alkaakin jo vähän kyllästyttämään (liian hyviä biisejä, niihin havahtuu kun alkaa jalka vipattamaan rytmiä ja sormet melodiaa *hymy*), niin tämä terab6:den digital chillout on tosi hyvä; mieltänostattavia melodioita, rauhallisia biittejä (tai ei biittiä ollenkaan), ja kokonaisuus on miellyttävän tasainen. *joo*

10) Meidän valtava mediakirjasto serverillä... *kuolaa* Aloin tuossa toissapäivänä etsimään veljen serveriltä yhtä kirjaa kun huomasin että siellähän on aivan valtava arkisto tavaraa... mm. yli 13 gigaa animea, 27 kirjaa (lähinnä filosofista pohdintaa), yli sata sarjakuvakirjaa, 6 täyspitkää leffaa, 134 albumillista musiikkia... Jos vaan jaksaa tuijottaa monitoria niin ei tekemisen pitäis loppua kesken.

Huoh... no, nyt taas alkaa hikoiluvaihe *hmph* Nyt ois niin parasta jos vois vaan kellua kylpyammeessa ja hikoilla kaiken sinne... Mut meillä ei oo ammetta.

Ja ihan asiasta jauhelihapuhelimeen - taisin vihdoin tajuta mistä se myytti on lähtenyt että jos on kylmässä liikaa niin siitä saa flunssan: flunssa ja vilustuminen on kaks eri asiaa. Talvella ja syksyllä flunssa-aallot lähtee liikkeelle kun ihmiset viettää enemmän aikaa samoissa tiloissa (paluu töihin, kouluihin, intti), siinä missä esim. keväällä voi jo viettää enemmän aikaa ulkona. Flunssan tunnusmerkki on kuume. Tarkistin asian paristakin lähteestä, ja vilustumiseen ei juuri koskaan kuulu kuumetta (koska siitä ei olisi mitään hyötyä, koska vilustuminen ei ole viruspohjainen tauti).

(Tosin voihan olla teoriassa mahdollista että on vilustunut SEKÄ flunssassa samanaikaisesti... Mikä ei varmaan ole hirveän harvinaista.)

Comments

There is 1 comment. Please login to read it and write your own.